Φορολογικά ζητήματα

Πληροφορίες για φορολογικά ζητήματα για εσάς που είσαστε μόνιμοι κάτοικοι Σουηδίας.

Η σύμβαση Ελλάδας – Σουηδίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας

FEK_SWEDIA

Επίσης εδώ πληροφορίες για την φορολογική κατοικία με βάση τους Ελληνικούς Νόμους.

Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

[ Ενημέρωση συνταχιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μονίμων κατοίκων εξωτερικού σχετικά με τις απαιτούμενες ενέργειες τους προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν συνταξιοδοτικές παροχές ]

[ Φορολόγηση Μονίμων Κατοίκων Εξωτερικού- Καθορισμός δικαιολογητικών που υποβάλλουν τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και αποκτούν πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα ]

[ Καθορισμός των δικαιολογητικών του υποβάλλουν τα φυσικά πρόσωττα που δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και αποκτούν πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 61 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ]

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 2013

[ Ο νόμος υπ΄ αριθμόν 4141 / 5-4-2013 ]

[ Πληροφορίες από την Ελληνική Πρεσβεία ]

[ Φορολόγηση Κατοίκων Εξωτερικού 2013 ]

[ Σύμβαση Αποφυγής ]

[ Οδηγίες Συμπλήρωσης Αίτησης ]

[ Αίτηση Εφαρμογής ]

[ Περί Κατοικίας ΠΟΛ:1142 ]

[ Δικαιολογητικά για Εισοδήματα στην Ελλάδα ΠΟΛ:1145 ]

[ Δικαιολογητικά για Εισοδήματα στην Ελλάδα ΠΟΛ:1161 ]

[ Δικαιολογητικά για Εισοδήματα στην Ελλάδα ΠΟΛ:1216 ]

60 σκέψεις σχετικά με το “Φορολογικά ζητήματα

 1. Καλησπέρα Ιωάννη!
  Μάλλον καλύτερα σουηδική με την έννοια να είναι στη Σουηδία καταχωρημένη. Αλλοιώς αν η εταιρεία είναι Ελληνική, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με κάποια εταιρεία χοντρικής στη Σουηδία για να κάνετε εισαγωγές. Εξαρτάται όμως και τι προιόντα θέλετε να εισάγετε.

 2. Γειά χαρά σε όλους, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάπου μέσα στο σάϊτ κάποια αναφορά σχετικά με Έλληνες που θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση στην Σουηδία για εισαγωγή ελληνικών προϊόντων. Κι αν όχι, η απορία μου είναι… Είναι καλύτερα η εταιρεία να είναι σουηδική ή ελληνική; από θέμα φορολογίας και προστασίας (aktiebolag) της επιχείρησης απο τυχών αναποδιές.

 3. Γεια χαρά!

  Αυτή τη στιγμή δουλεύω για το Σουηδικό κράτος (στο Sjöfartsverket) και το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου δουλεύω με καθεστώς ναυτικού φόρου (sjömansskatt), οχι όλους τους μήνες όμως (πχ όταν είμαι σε άδεια πληρώνω κανονικά, 25% SINK, αντίστοιχα το sjömansskatt 15%). Επειδή εχω αρκετές μέρες άδεια το χρόνο αποφάσισα να μένω εκείνες τις περιόδους στην Ελλάδα, να δηλώσω οτι δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Σουηδίας (κυρίως για το SINK skatt), και να παραμείνω φορολογικός κάτοικος Ελλάδας.
  Προσπάθησα να βγάλω άκρη διαβάζοντας τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Σουηδίας για τη διπλή φορολόγηση αλλα δεν κατάφερα πολλά. Ξέρετε εσείς εαν υπάρχει περίπτωση να φορολογηθώ και στην Ελλάδα για το εισόδημά μου; ή να πληρώσω κάποια διαφορά στο φόρο; Ποια η διαδικασία σε αυτή τη περίπτωση; Μήπως έχετε επαφή με κάποιο λογιστή που έχει γνώση τέτοιων περιπτώσεων στον οποίο θα μπορούσα να απευθυνθώ;

  Ευχαριστώ,
  Ελισσάβετ

 4. Ενδιαφέρομαι για οποιαδήποτε εργασία στην Σουηδία. ΤΗΛ.6988604620.

 5. Καλησπέρα Χρύσα.
  Θα σου προτείναμε να κάνεις επαφή με την πρεσβεία και να ρωτήσεις για το ζήτημα αυτό. Πάντως υπάρχει νομοθεσία για την αποφυγή διπλής φορολογίας

 6. Καλησπέρα! Μένω και εργάζομαι στη Σουηδία τα τελευταία 3 χρόνια και η λογίστρια στην Ελλάδα μου ζήτησε ένα έντυπο για αποφυγή διπλής φορολόγησης. Γνωρίζει κανείς ποιο ακριβώς είναι αυτό το έγγραφο? Ευχαριστώ!

 7. kalispera kai kali xronia. i erwtisi mou einai , ean exw agorasei ena diamerisma kai meta tin anakainisi apofasisa oti den thelw na meinw se auto to diamerisma, gia dikous mou logous ,mporw na to noikiasw se kapoion allo?

 8. Καλησπέρα , έχω μια ερώτηση σχετικά με το kollektiavtal/faket. Δηλαδή εαν η επιχείρηση που θα εργαστώ δεν »προσφέρει» να το πω έτσι αυτήν την υπηρεσία , έχει να κάνει με αυτό το ταμείο συνταξιοδότησης μου; Mπορείτε να με διαφωτίσετε;

 9. Και από την κλίμακα που έχει ο Δήμος που μένεις φυσικά! Όπως είπε και φιλος-η μας πριν.

 10. Αυτό εξαρτάται από το εάν εργαζεσαι full time τότε κρατάνε το 30% του μισθού σου και αν είναι λιγότερες ώρες τότε κατα κάποιο τρόπο έχεις και χαμηλότερες κρατήσεις. ( π.χ σε 100 ώρες εργασίας μπορεί να έχεις κρατήσεις 23-25%)

 11. Καλησπέρα Σακη.
  Ο φόρος είναι, ανάλογα με το τι κλίμακα έχει ο δήμος που μένεις. Συνήθως γύρω στα 30%. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία, αν δεν είσαι ανήλικος.

 12. Γεια σας θα ήθελα να σας ρωτήσω, έχω βρει μια δουλεια που ειναι 110κ μεικτα την ωρα… Είμαι κατω των 25..Μήπως ξέρετε πόσα θα μ περνουν για τους φορους? Κοντα στα 15000κ τον μήνα…

 13. Καλημέρα και πάλι Λίνα.
  Αν εννοείς ένσημα, τότε δεν είναι όπως στην Ελλάδα. Οι κρατήσεις πάνε στην εφορία κεντρικά. Θα πρέπει όμως να είχες κάνει και φορολογική δήλωση, εκεί βλέπεις τι κρατήσεις έχουν γίνει. Πόσο καιρό δούλευες εδώ, και ποιά περίοδο;

 14. Καλημέρα Μέλπω.
  Πρέπει να συμπληρώσεις, αν τυχόν δεν είχε δηλωθεί το λεγόμενο Ε9. Αν το είχαν κάνει οι δικοί σου, σαν μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, αν δεν έχεις εισόδημα από Ελλάδα, δεν χρειάζεται καν να κάνεις φορλογική δήλωση.
  Δες όμως για σιγουριά με το προξενείο
  Προξενικό Γραφείο Στοκχόλμης

  Διεύθυνση επισκέψεων: Kommendörsgatan 16 Stockholm 114 48 (Ισόγειο)
  Ταχυδρομική Διεύθυνση: P.O.Box 55565 Stockholm 102 04
  Τηλ.: (00468) 545660 11, 12
  Τηλεφωνικό Κέντρο: (00468) 54566010
  Fax: (00468) 54566014
  Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης: 0046765800952
  (για επικοινωνία από 16:30 – 08:30 σε περιπτώσεις ατυχημάτων, θανάτων κλπ.)
  Ε-mail: consulate.stockholm@mfa.gr
  Web-Site: http://www.mfa.gr/stockholm
  Ώρες λειτουργίας – Αργίες

  Διευθύνουσα: Γιαννούλη Σιμερούδα – ΔΓΒ΄

 15. Καλημέρα Λίνα.
  Δεν καταλαβαίνουμε τι εννοείς με το ένδυμα.
  Αν εννοείς ένα χαρτί που να δείχνει ότι δούλευες εδώ, τότε θα πρέπει να απευθυνθείς στον εργοδότη σου που είχες εδώ στη Σουηδία, για να σου το στείλει.

 16. Γεια σας!!!εγώ εμένα Σουηδία και συζουσα με Σουιδο.Δούλευα σε παιδικό σταθμό..οτάν χωρισα και γυρισα Ελλάδα δεν πήρα μαζί μου ένδυμα ή κάτι που να αποδεικνύει οτι Δούλευα εκεί..ποιος μπορεί να με βοήθησει????

 17. Geiasa.Eimai katikos souidias efo kai 30 xronia.Exo ena spiti stin elada apo goniki paroxi.Den exo kanena eisodima apo tin elada kai den exo kani pote forologiki dilosi.Exo akousi tora oti prepi na kano.Stämmer det??

 18. Καλησπέρα Πέτρο.
  Κάνετε αλλαγή εφορίας, άμεσα. Τοτε δεν χρειαζεται να κάνετε δήλωση εφορίας στην Ελλαδα, αν δεν έχετε βεβαια καποιο εισοδημα. Απο πότε θα ισχύει, θα σα ενημέρωσει η εφορια.

 19. Καλημέρα,
  Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την φορολογία. Ήρθα Σουηδία Οκτώβριο του 2013 με ενα συμβόλαιο 50% για 6 μήνες. Ο λογιστής μου δεν μου ανέφερε ότι έπρεπε να υπαχθώ στην εφορία εξωτερικού, όποτε και δεν το έκανα. Εν τέλει μέσα στο 2014 ανανέωσα το συμβόλαιο σε 100% και έκανα φορολογική δήλωση για το 2013 στην Σουηδία και στην Ελλάδα, όπου είχα ενα μικρό εισόδημα στις αρχές του 2013 καθώς και μια υποτροφία. Το 2014 για κάποιους μήνες πήρα την υποτροφία καθώς επίσης διατηρώ και ένα αμάξι στην Ελλάδα, άρα αναγκαστικά πρέπει να κάνω φορολογική δήλωση και για το 2014.
  Αυτές τις μέρες έμαθα τυχαία για την εφορία εξωτερικού, και ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε τι πρέπει να κάνω τώρα και πότε πρέπει αν αλλάξω εφορία σε εξωτερικού, εννοώντας αν πρέπει να το κάνω με την δήλωση εισοδήματος του 2014 που θα γίνει καλοκαίρι τοθ 2015, ή πριν τελειώσει το ημερολογιακό έτος τουσ 2014. Επίσης αν υπάρχει πρόβλημα σχετικά με το εισόδημα του 2013 το οποίο αφορούσε 3 μήνες (ήταν περίπου 40-45000 kr μεικτά).

  Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

 20. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Εαν εχω κάποια απορία θα επανέλθω. Σας ευχαριστώ

 21. Καλησπέρα Γιάννη.
  Μπορεις να δεις εδώ στα σουηδικά, ισχύει σχεδον για ολες τις επιχειρήσεις.
  https://sweden.se/business/how-to-start-a-business-in-sweden/
  ΓΙα δανειο, όχι αν δεν έχεις μόνιμη άδεια παραμονης στη Σουηδία και επίσης πρέπει να έχεις μια ενδιαφέρουσα ιδέα, όπως εκτιμήσει μιά τράπεζα.

 22. Καλησπέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω ποιοι είναι οι όροι και οι προυποθέσεις για να ανοίξω μία επιχείρηση εστίασης στην Στοκχόλμη? Επίσης είναι εύκολο να πάρεις από Σουηδική τράπεζα δάνειο για κάτι τέτοιο? Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας που τυχών θα έχω.

 23. Καλησπέρα και πάλι Ελενη.
  Προσπαθησε, δεν έχεις κάτι να χάσεις. Δεν είναι τόσο ευκολα τα πράματα, οπως ισως νομιζουν μερικοι.

 24. Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Ελπιζω να ειμαι τυχερη καθοτι θα ειμαι κ σε μεταπτυχιακο ενος ετους ταυτοχρονα αν κ θα ειναι σε αλλη πολη απο αυτη που θα εργαστω. Θα το ριξω κ σε αυτο παραλληλα με την αρχικα εξαμηνη δουλεια κ ισως μου το δωσουν το personnummer. Με το samordningsnummer, σε αντιθετη περιπτωση, θα κανω δουλεια για να βγαλω λογαριασμο σε τραπεζα, να ασφαλιστω ως εργαζομενη κτλ με οτι χρειαζεται?γιατι δυσκολο το κοβω αποτ
  η μεχρι τωρα εμπειρια μου. Παντου ζητουν personnummer. Ευχαριστω πολυ κ συγνωμη αν κουρασα. Μου φαινεται βουνο.

 25. Καλησπερα Ελένη.
  Υπάρχει πιθανότητα, εξαρταται από τον υπάλληλο που θα χειριστει την αίτηση σου. Συνήθως χρειαζεται τουλαχιστον για ένα χρονο αλλα είχαμε περιπτώσεις που πήρανε (λίγες είναι η αληθεια) τον προσωπικο αριθμό.

 26. καλησπερα, ονομαζομαι ελενη και προκειται να ξεκινησω να εργαζομαι σα μηχανικος σε μια εταιρια. Μηπως γνωριζετε αν υπαρχει πιθανοτητα να μου δωσουν personnummer τη στιγμη που ξεκιναω με provanställning εξι μηνων? συγνωμη αν εχει ηδη απαντηθει καπου και δεν το ειδα. ευχαριστω πολυ

 27. Ονομάζομαι Ρασιδάκης Μιχάλης και θα ήθελα να γνωρίσω το φορολογικό πλαίσιο για μια ατομική επιχείρηση εισαγωγής από Ελλάδα παραδοσιακών κρητικων προϊόντων και τη διαθεση τους σε καταναλωτές ή σε μεταπωλητές… Τι ισχύει από φορολογικής άποψης ? Στείλτε μου πληροφορίες στο rassidakis66@gmail.com
  Ευχαριστω πολυ.
  Μ.Ρ.

 28. Θα ήθελα μια διευκρίνηση αν σας είναι εύκολο, πώς λέγεται στα σουηδικά το πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας? Υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας με κάποιον που μπορεί να το μεταφράσει επίσημα με τη σφραγίδα της Χάγης? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 29. Καλησπέρα Γιάννη.
  Θα πρέπει να έχεις πάρει uppehållstillstånd (uppehållsrätt) αλλά όχι δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοια βοήθεια μιας και το ταμείο ανεργίας το παίρνουν αυτοί που έχουν πληρώσει, είναι κάτι σαν αυτασφάλεια. Αν δεν έχετε βέβαια μεγάλα εισοδήματα μπορείτε να πάτε στις κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά τότε το εισόδημα και των δύο θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλό.

 30. καλησπερα, η ερωτηση μου εχει να κανει με τα βοηθηματα , εγω για παραδειγμα ηρθα τον νοεμβρη και συζω με την κοπελα μου που ειναι σουηδεζα περιμενω τον προσωπικο αριθμο, προς το παρων εχω μονο την καρτα αδειας παραμονης. και ρωταω , αν εχω και το αριθμο που λεμε θα εχω δηκαιωμα σε καποιο βοηθητικο επιδομα μεχρι να βρω μια δουλεια?

 31. Καλησπέρα Βασίλη.
  Όχι δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αυτό. Αυτό που μπορεί να γίνει αν βρεις μεταπτυχιακό είναι να κάνεις μια υπέυθυνη δήλωση ότι θα σου στέλνουν λεφτά από την Ελλάδα να ζεις, μαζί βέβαια με την βεβαίωση ότι σε δέχτηκαν στο μεταπτυχιακό. Τότε μπορείς να κάνεις αίτηση για άδεια παραμονής για σπουδές και να πάρεις προσωπικό αριθμό.

 32. Καλησπερα, μια ερωτηση θελω να κανω. Ο αδερφος ειναι κατοικος σουηδιας εδω και 3 χρονια και κανει διδακτορικο το οποιο πληρωνεται κανονικα.θελω να παω για μεταπτυχιακο και να βγαλω αυτο τον αριθμο εφοριας. Μπορει να με προσθεσει ο αδερφος μου στην σουηδικη τραπεζα(χωρις να χω το personumer) σαν συνδικαιουχο ωστε να παρω χαρτι μετα κ να αποδειξω οτι εχω χρηματα και να μου βγαλουν τον αριθμο?

 33. Καλησπέρα σας
  Το μήνυμα αυτό απευθύνεται στους διαχειριστές αυτής της ιστοσελίδας.
  Θα ήταν εύκολο να δημιουργήσετε μια νέα θεματική ενότητα που να αναφέρει κάποιες πρακτικές συμβουλές για το σύστημα υγείας στη Σουηδία.
  Θα μπορούσατε να αναφέρεται τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων πολιτών στη Σουηδία.
  Θα ήταν εύκολο να περιγράψετε τα βασικά βήματα για τον τι ακολουθούμε όταν αρρωσταίνουμε εμείς και τα παιδιά μας, και ποια είναι η βασική διαδικασία του συστήματος περίθαλψης.

  Σας ευχαριστώ θερμά
  Θωμάς

 34. Καλησπέρα Γιώργο.
  Μάλλον δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το να κινηθείς νομικά. Πήγαινε πάντως στην σουηδική πρεσβεία στην Αθήνα και μίλα τους.

 35. Είμαι web developer.
  Είναι η φύση της δουλείας τέτοια που μπορούν να γίνουν όλα εξ αποστάσεως.
  Η πρεσβεία στην Ελλάδα δε μπορεί να κάνει κάτι?
  Ψάχνω μια λύση ώστε να μην χρειαστεί να μεταβώ στη Σουηδία και να κινηθώ νομικά εκεί.

 36. Καλησπέρα είμαι freelancer και παρειχα υπηρεσίες σε σουηδική εταιρεια εξ αποστάσεως.Δυστυχώς απο ενα σημειό και μετα ενω παρείχαν όλα τα νόμιμα παραστατικά δεν λαμβανα τις αντίστοιχες αμοιβές? Πως μπορω να διεκδικησω τα χρήματα μου και που μπορω να απευθυνθω?
  Ευχαριστώ

 37. Kalimera apo Göteborg.

  To »pistopoiitiko forologikis katikias» ti einai akrivos kai pou mporo na to vro?

  Thellei metafrsi k sfragida po proksenio i to stelno etsi stin ellada?

  Kserei kaneis ti alla dikaiologitika xreiazontai apo souidia (skateverket, osv ), gia tin eforia stin ellada gia tin apofigi diplis forologisis?

  Euxaristo ek to proteron,

  Stefanos

 38. καλησπερα ειμαι η μυρσινη θελω να ρωτησω αν ανοιξω ενα εστιατοριο στην σουιδια,τι δικαιολογητικα μου ζηταει η σουιδικη πρεσβεια.να φερω απο την ελλαδα.αν χρωσταω στο τεβε χρηματα ειναι προβλημα?και οταν εκρεμμουν 2 δικαστηρια με την πολεοδομια επισης υπαρχει προβλημα?οι παραβασεις αυτες δεν ειναι κατι τρομερο,και το ποινικο μου μητρωο ειναι καθαρο.ευχαριστω πολυ.

 39. Καλησπέρα Κωνσταντίνε.
  Για το πρώτο δεν καταλαβαίνουμε τι εννοείτε.
  Για το δεύτερο, πάντα οι μισθοί που αναφέρονται είναι οι μικτοί. Πρέπει απ΄αυτό να αφαιρείται περίπου 30% τις κρατήσεις (οι δήμοι κάνουν τις κρατήσεις και τις αποδίδουν στην εφορία και είναι από 28%-34% ανάλογα τον δήμο).

 40. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΑΕΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Η ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ http://allastudier.se/jobb-o-l%C3%B6n/yrken/#pgSize=25&page=1&firstLetterFilter=S&salaryColumn=monthlySalary&forecastColumn=oneYearForecast

 41. Καλησπέρα σας από την Ελλάδα! Αναζητώ Έλληνα λογιστή στη Σουηδία, για να αναλάβει την ίδρυση επιχείρησής μου στη Σουηδία. Αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται, παρακαλείται να μου στείλει mail στο nikolaosepsilon@hotmail.com Σας ευχαριστώ πολύ!!

 42. Καλησπέρα Αναστασία.
  Δεν γίνεται γιατί δεν δίνουν πληροφορίες σε άλλα άτομα. Μόνο στο ίδιο άτομο που υπάρχει το πρόβλημα.
  Γιατί δεν τους στέλνεις ένα μέηλ τότε;

 43. Έχω επίσημα χαρτιά και από την εφορία της Σουηδίας και της Ελλάδας έχω πάει και πολλές φορές στην εφορία δεν πρόκειται για κορόιδα. Σας παρακαλώ αν μπορείτε να με βοηθήσετε παίρνοντας ένα τηλ. στην σουηδική εφορία να ρωτήσετε τη γίνετε με την υπόθεση μου. Ευχαριστώ πολύ

 44. Kαλημέρα Αναστασία.
  Πρώτα απ΄όλα αφαιρέσαμε τους τέσσερεις τελευταίους αριθμούς γιατί κάποιος μπορεί να το εκμεταλλευτεί.
  Δεν καταλαβαίνουμε τι δουλειά έχει η Ελληνική εφορία με την σουηδική. Δεν έχουμε ξανακούσει κάτι τέτοιο. Μήπως κάποιος προσπαθεί να σε κοροιδέψει;
  Πήγαινε στην Ελληνική εφορία σου και ζήτησε τους ένα επίσημο χαρ΄τι ότι η σουηδική εφορία ζητάει κάτι τέτοιο και αν ισχύει αυτό.
  Η ελληνική εφορία θα πρέπει να αποδείξει κάτι τέτοιο, όχι εσύ.
  Να ζητήσεις έγγραφα από την εφορία τι σου ζητάνε, όχι μέσω τηλεφώνου.
  Αν δεν το κάνουν κάνε καταγγελία στην αστυνομία.

 45. Καλημέρα το όνομα μου είναι Αναστασία Υφαντιδου(19781212-) και έχω ένα πρόβλημα σχετικό με την εφορία της Σουηδίας. Μου ήρθε πριν αρκετούς μήνες ένα σημείωμα από την Ελληνική εφορία ότι χρωστάω 8.000 ευρω.οταν ρώτησα από που είναι το χρέος μου είπαν ότι είναι από την εφορία της Σουηδίας και ότι αυτοί άπλα μεσολαβούν για την εισπραξι.εγω επικοινώνησα μετην εφορία της Σουηδίας μέσω τρίτου(έμεινα μόνο 6 μήνες πριν 12 χρόνια και δεν γνωρίζω την γλώσσα)και τελικά μου είπαν ότι χρωστάω 30 εύρω τα οποία και πληροσα.Σημερα όμως μου πήραν τηλ. από την Ελληνική εφορία και μου είπαν ότι δεν τους στείλαν κανένα έγγραφο και πρέπει να κινηθούν δικαστικά. Το άτομο που με βοήθησε την προηγούμενη φορά είναι διακοπές και δεν μπορεί να με βοηθήσει άμεσα θα σας παρακαλούσα αν μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με την εφορία και να μου πει γιατί δεν έχουν στείλει κάποιο έγγραφο ακόμα στην Ελλάδα Σας ευχαριστώ πολύ.

 46. Καλησπέρα Νικολέττα.
  Ναι, από την πρεσβεία σου δίνουν το πιστοποιητικό μόνιμου κάτοικου εξωτερικού και το καταθέτεις έπειτα στην Ελλάδα για να υπαχθείς στην ΔΟΥ κατοίκων του εξωτερικού. Αν δεν έχεις εισοδήματα στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να κάνεις καν φορολογική δήλωση. Δεν ξέρουμε βέβαια αν αλλάξουν κάτι, οπότε κάθε φορά, ρώτα την ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού.

 47. Καλησπέρα,
  Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα πρέπει όσοι διαμένουν στην Στοκχόλμη να δώσουν ένα πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας στην ΔΟΥ που υπάγονται για να μεταβούν στην ΔΟΥ Κατοικων εξωτερικού. Αυτό το πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας το δίνει το Skatteverket στα σουηδικά και στα αγγλικά. Μπορούμε να μεταβούμε στην Ελληνική Πρεσβεία της Στοκχόλμης και να μας δώσουν ένα πιστοποιητικό μόνιμου κατοίκου στα ελληνικά για να το προσκομίσουμε στην ΔΟΥ που υπαγόμαστε; Και επίσης αν κατάλαβα καλά κάποιος που δεν έχει κανένα εισόδημα στην Ελλαδα και κανένα τεκμήριο ουτε ακίνητα ουτε τίποτα θα πρέπει να καταθέσει παρόλα αυτά φορολογική δήλωση έτσι και αλλιώς στην Ελλάδα;Αν φυσικά γνωρίζετε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s