Καλά το παπαδαριό δεν ντρέπεται λίγο;

Μετά τα διάφορα σκάνδαλα στην Ελλάδα με την εκκλησία και τις μονές, τώρα και κλωτσομπουνίδια μεταξύ τους…

ierosolyma

Από in.gr

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, όταν Αρμένιοι κληρικοί απομάκρυναν βιαίως τον ελληνορθόδοξο φύλακα από το παρεκκλήσι του ναού, πριν την προγραμματισμένη τελετή του Τιμίου Σταυρού, την Κυριακή, με βάση το αρμένικο ημερολόγιο.

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 50 Αρμένιων κληρικών πήγε νωρίς το πρωί στο Ναό της Αναστάσεως για την προγραμματισμένη τελετή του Τιμίου Σταυρού με βάση το αρμένικο ημερολόγιο. 

Αμέσως ζήτησαν την απομάκρυνση του ελληνορθόδοξου φύλακα από το παρεκκλήσι του ναού και παρά τις διαβουλεύσεις με ελληνορθόδοξους αρχιερείς, οι οποίοι επικαλέστηκαν τους εκκλησιαστικούς κανόνες και το ισχύον καθεστώς και επιχείρησαν να επαναφέρουν το φύλακα στη θέση του. 

Οι Αρμένιοι αρνήθηκαν απωθώντας βίαια τους ορθόδοξους ιερείς και στη συνέχεια συνεπλάκησαν με αυτούς, καθώς επίσης και με την Αστυνομία που βρισκόταν στο σημείο. 

Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός από τις αστυνομικές δυνάμεις αρκετών Αρμένιων κληρικών, ενώ τραυματίστηκαν και τρεις Έλληνες κληρικοί κατά τις συμπλοκές με τους Αρμένιους. 

Χαρακτηριστικό της αντιπαράθεσης είναι το γεγονός ότι ένας δόκιμος κληρικός ηλικίας 16 ετών δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από Αρμένιο δίχως ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά. 

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδίκασε τα επεισόδια και μέσω του αρχιγραμματέα του Παναγίου Τάφου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης Αριστάρχου τόνισε ότι «για τέταρτη συνεχόμενη φορά οι Αρμένιοι αμφισβητούν τους κανόνες λειτουργίας του Παναγίου Τάφου και επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα κάτι το οποίο απεφεύχθη χάριν στην αντίδραση των ελληνορθόδοξων κληρικών αλλά και τη στάση της Αστυνομίας».

Περισσότερα από τον Κούκου

Advertisements

2 thoughts on “Καλά το παπαδαριό δεν ντρέπεται λίγο;

 1. ΒΑΦΤΙΣΗ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ
  Βάφτιση. Χριστιανικό μυστήριο με την συγκατάθεση του ενδιαφερομένου.
  Λέγεται ότι μια εικόνα χίλιες λέξεις. Τώρα με τα βίντεο τι πρέπει να πούμε; Ένα βίντεο εκατομμύρια ιστορίες.
  Δείτε πώς το γένος των Νέο-Ελλήνων, εντελώς με την συγκατάθεση του καθενός, βαπτίζεται εις το όνομα της αγίας τριάδος, η οποία απαρτίζεται από τον πατέρα Γιαχβέ, τον γιο Ιησού και το άγιο πνεύμα του Γιαχβέ(«Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι» ).
  Το βίντεο είναι αληθινό πέρα για πέρα:

  Μετά την τέλεση του μυστηρίου, δείτε πώς το παπαδαριό γλεντά από την χαρά του που έσωσε ακόμη μια ψυχή και πρόσθεσε ένα ακόμη πρόβατο στο ποίμνιό του, το οποίο θα αρμέξει ακόμα και μετά τον θάνατό του:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s