Γράμμα προς τους γονείς του Σαββατιάτικου σχολείου Στοκχόλμης

Αγαπητοί φίλοι,
Σας γράφω αυτό το γράμμα ως πρόεδρος των δυο τελευταίων γενικών συνελευσεων του συλλόγου. Ευχαριστώ καταρχάς για την τιμή.Τα δημόσια αξιώματα εινα τιμητικά για όσους ενασχολλούνται με αυτά και με αυτή την οπτική γωνία θα πρέπει να τα βλεπουμε.

Σύμφωνα με τις δύο γενικές συνελεύσεις δεν υπάρχει πρόβλημα ατασθαλιών με το συνέδριο, και η απόφαση των γενικών συνελεύσεων ειναι να τακτοποιηθεί η οικονομική εκρεμμότητα το ταχύτερο δυνατόν. Το Θέμα ειναι λήξαν για το σύλλογο και ως πρόεδρο; της γενικής συνέλευσης ζητώ δημόσια συγνώμη απο την κυρία Δούμα για την περετέρω εμπλοκή του ονόματός της.

Εχοντας  ο ιδιος εμπειρία απο τη διοργάνωση πολλών συνεδρίων θέλω επίσης να συνγχαρώ την την κυρία Δουμα (την οποία δεν γνωρίξω προσωπικά) για την οργανωτική της ικανότητα να οργανώσει ένα παρόμοιο συνέδριο με τόση λίγη οικονομική επιβάρυνση για το συλλογο.

Τελειώνοντας, στην τελευταία γενική συνέλευση διάβασα ένα απόσμασμα απο τον Επιτάφιο του Περικλή, Δεν νομίζω ότι αρκετοί στο συλλογο έχουν δώσει την δέουσα προσοχή, Το επαναλλαμβάνω σε γραπτή μορφή. Η ταπεινή μου γνώμη ειναι ότι αυτές τις παραδόσες πρέπει να μεταφέρουμε στα παιδιά μας και ο καλυτερος τρόπος ειναι να το δειχνουμε στην πρακτική μας.

Και όχι μόνον εις τον δημόσιόν μας βίον πολιτευόμεθα με πνεύμα ελευθέριον, αλλά και εις την αναμεταξύ μας καθημερινήν επικοινωνίαν είμεθα ελεύθεροι καχυποψίας, διότι δεν αγανακτούμεν εναντίον των άλλων δι όσα πράττουν χάριν της ευχαριστήσεώς των, ούτε προσλαμβάνομεν απέναντί των φυσιογνωμίαν σκυθρωπής αποδοκιμασίας, η οποία δεν ζημιώνει αληθώς, πληγώνει όμως. Περικλέους επιτάφιος, Εκδοση απο τη Βουλή των Ελλήνων 1998. Η μετάφραση απο τα αρχαία ειναι του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Φιλικά
Αποστόλης Παπακώστας

Καθηγητής Κοινωνιολογίας

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s