Γράμμα της κ. Δούμα πρός το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων

ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ

 

 

Αγαπητοί γονείς,

 

Ευχαριστώ θερμά για τη συμπαράσταση και συνδρομή σας στο κοινό μας εκπαιδευτικό έργο τα τελευταία τρία έτη 2005 έως 2008. Μαζί προωθήσαμε την οργάνωση, ανάπτυξη και ποιότητα της ελληνικής εκπαίδευσης που παρέχεται από το σχολείο μας.  Εύχομαι κι ελπίζω το έργο αυτό να διατηρηθεί και να συνεχισθεί.

 

Δυστυχώς, η αιτία που γράφω αυτή την επιστολή είναι πολύ δυσάρεστη. Άνθρωποι αδίστακτοι, που θέλουν να ηγούνται στο Σύλλογο και στα εκπαιδευτικά πράγματα, προσπαθούν να αμαυρώσουν, διαβάλουν και διασύρουν το έργο αυτό και την υπόληψη τη δική μου προσωπικά και των λοιπών συντελεστών.

 

Ας μου επιτραπεί να αναφερθώ στην οργάνωση και ποιότητα δύο σημαντικών δραστηριοτήτων που έγιναν το περασμένο σχολικό έτος: στην Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και στη δημιουργία για πρώτη φορά στη Στοκχόλμη Σχολικής βιβλιοθήκης.

 

Α. Τα τρία τελευταία σχολικά έτη καταφέραμε να γίνει θεσμός η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών – και γονέων – με τη διοργάνωση τριήμερου Σεμιναρίου/Συνεδρίου στο οποίο συμμετέχουν εξέχοντες εισηγητές από την Ελλάδα, αλλά και τη Σκανδιναβία και τις βαλτικές χώρες. Έγινε ακόμη προσπάθεια να συνδράμουμε τη συμμετοχή και των εκπαιδευτικών από την επαρχία και τις άλλες χώρες. Για την οργάνωση και ποιότητα του τελευταίου Σεμιναρίου που έγινε από τις 17 έως 19 Μαΐου 2008, σημαίνοντες προσκεκλημένοι αναφέρθηκαν ως εξής:

 

Αγαπητή κα Δούμα,
Θερμές ευχαριστίες για την οργάνωση, την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Φύγαμε με
άριστες εντυπώσεις.

Ηλίας Γ. Ματσαγγούρας

Αντιπρόεδρος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Αγαπητή Κυριακή,

Πολλές ευχαριστίες για το Συμπόσιο! …

Πολλοί μετέχοντες μου είπαν ότι όλο το Συνέδριο είχε φανταστική επιτυχία και έδωσε πολύ έμπνευση και καλές ιδέες. Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι οι Ελληνιστές (τόσο των Νεοελληνικών όσο και των Κλασικών Σπουδών) έχουν έναν τόσο ικανό και  με τόσο ενδιαφέρον φίλο-υποστηριχτή στην Ελληνική Πρεσβεία

Karin Blomqvist

Καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών

Πανεπιστήμιο Λουντ

 

Για την πραγματοποίηση του Σεμιναρίου βοήθησαν: Ο ΕΟΤ που ανέλαβε τη δεξίωση των εισηγητών την Κυριακή το βράδυ, ο «Meletis» που τροφοδότησε τη δεξίωση των συμμετεχόντων το Σάββατο το βράδυ και ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος που διέθεσε δωρεάν αίθουσα της Βουλής, αξίας περίπου 30.000 κορωνών.

 

Πέραν τούτων έγιναν έξοδα 37.000 κορωνών, εκ των οποίων 10.000 κορώνες καλύφθηκαν από την ασφαλιστική «ASPIS LIV».

 

Το υπόλοιπο ποσό των 27.000 κορωνών, προκειμένου να μην καθυστερήσουν οι πληρωμές, καλύφθηκε από την υπογραφόμενη.

 

Ο Σύλλογος Γονέων Στοκχόλμης υπήρξε συνδιοργανωτής του Σεμιναρίου και τα τρία χρόνια. Με απόφαση του Δ.Σ. το Μάρτιο του 2008, αλλά και των Συνελεύσεων του Συλλόγου το Σεπτέμβριο του 2008 και τον Οκτώβριο του 2008, αποφάσισε τη συνδρομή 10.000 κορωνών, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των εξόδων. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νικολαίδης Ηλίας όχι μόνο αρνείται να εκτελέσει τις αποφάσεις των Συνελεύσεων, αλλά και σε επιστολή του προς τους γονείς στις 8/1/2009 δε διστάζει να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να λασπολογήσει προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι ο οικονομικός απολογισμός επιβαρύνεται με ποσό  30.000 κορωνών.

 

Ο κ. Νικολαίδης ψεύδεται και συκοφαντεί, διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι το ποσό των 30.000 κορωνών που είναι περίπου η αξία της αίθουσας έχει γραφεί εικονικά, προκειμένου να αναδειχθεί το ύψος της χορηγίας του βουλευτή, στα έξοδα αλλά και στα έσοδα κι επομένως μηδενίζεται και δεν επηρεάζει ουδόλως το τελικό αποτέλεσμα. Επισυνάπτουμε τον οικονομικό απολογισμό.

 

Εντυπώσεις προσπαθεί να δημιουργήσει κι όταν αναφέρεται σε τιμολόγιο (Faktura) με ημερομηνία 23/5/2008. Ξεχνάει να αναφέρει ότι η ημερομηνία πραγματοποίησης του εξόδου (leverans dag) είναι η 18/5/2008. Το τιμολόγιο (Faktura) στάλθηκε μία εβδομάδα αργότερα.

Επισυνάπτουμε όλα τα παραστατικά.

 

Είναι κρίμα που οι βρώμικοι και σκοτεινοί αυτοί τρόποι μεταφέρονται στο σχολείο και προσπαθούν να δηλητηριάσουν το καλό, φωτεινό και δημιουργικό κλίμα και τις θετικές δυνάμεις. Αυτοί που θέλουν να εργασθούν και να δημιουργήσουν δεν επιδίδονται στη λασπολογία του έργου των άλλων. Διαθέτουν την ενέργειά τους για να οικοδομήσουν και να αναπτύξουν περαιτέρω το εκπαιδευτικό έργο μαζί με όλους.

 

Β. Όσον αφορά στην προσπάθεια για τη δημιουργία Σχολικής Βιβλιοθήκης θα ήθελα καταρχήν να επαινέσω τις υπευθύνους της Βιβλιοθήκης κ. Χαντζή Ντίνα, κ. Δεδικούση Ευαγγελία και κ. Ναμπουνιά Μαρία, καθώς και το Σύλλογο για την εξαιρετική εργασία που συντελέστηκε το περασμένο έτος. Χάρις στις επίπονες προσπάθειες όλων και τις επαφές με φορείς του ΥΠΕΠΘ, συγκεντρώθηκαν περίπου 300 βιβλία. Επιπλέον σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Ακρίτας» και «Εστία» έγιναν πολλαπλές εκθέσεις επιλεγμένων βιβλίων στο Σχολείο, με σκοπό να έρθει κοντά στους γονείς και μαθητές το λογοτεχνικό βιβλίο. Οι εκθέσεις συνδυάζονταν και με λογοτεχνικές εκδηλώσεις και οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν κατάλληλα βιβλία για τα παιδιά τους με τη βοήθεια των αρμόδιων εκπαιδευτικών.

 

Λογοτεχνική εκδήλωση κι έκθεση βιβλίων έγινε και στην κοινότητα Νότιας Στοκχόλμης. Τα βιβλία παρέμειναν εκεί για δύο μήνες με την ευθύνη της κας Σαργιανίδου, προέδρου τότε του Συλλόγου. Σύμφωνα με τον γραπτό Απολογισμό Βιβλιοθήκης της κας Χαντζή και την ενημέρωση από την υπεύθυνη, κ. Ναμπουνιά Μαρία, πωλήθηκαν 53 βιβλία και εισπράχθηκαν 6.520 κορόνες. Τα χρήματα απεστάλησαν από την υπεύθυνη βιβλιοθήκης κ. Χαντζή στους εκδοτικούς οίκους «Ακρίτας» και «Εστία» με έμβασμα, μέσω υπηρεσιακού λογαριασμού του Γραφείου στο όνομα της υπογραφόμενης.

 

Ο Σύλλογος διέθεσε 525,38 ευρώ για την αγορά βιβλίων των εκδόσεων «Εστία», τα οποία έχει παραλάβει κι είναι στην κατοχή του. Η αγορά των βιβλίων «Ακρίτα» από το Σύλλογο δεν πραγματοποιήθηκε και όλα τα βιβλία επιστράφηκαν στον εκδοτικό οίκο.

 

Όλα τα σχετικά έγγραφα φυλάσσονται στο Γραφείο Σ.Ε. Οι αρμόδιες εκπαιδευτικοί, κ. Δεδικούση και η κ. Ναμπουνιά, είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία. Η κυρίως υπεύθυνη, κ. Χαντζή Ντίνα, δεν εργάζεται πια στο Γραφείο μας, ωστόσο είναι κι αυτή στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε προφορική ή γραπτή διευκρίνιση.

 

Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψευδής και συκοφαντικός.

 

 

Με τιμή

 

Κυριακή Δούμα

Φιλόλογος

 

Συντονίστρια Εκπαίδευσης Σκανδιναβίας και Βαλτικών χωρών

τα σχ. έτη 2005/2006 έως 2007/2008

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s