Συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου των Ομοσπονδιών Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Ευρώπης και του Υφυπουργού Εξωτερικών

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009, στην Αθήνα η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Εκτελεστικής Γραμματείας του Συντονιστικού Οργάνου των Ομοσπονδιών Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Ευρώπης και του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Θεόδωρου Κασσίμη.

 

Στην Εκτελεστική Γραμματεία των ΟΕΚ Ευρώπης συμμετείχαν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, υπεύθυνος συντονισμού της Γραμματείας, ο Κώστας Δημητρίου, πρόεδρος της ΟΕΚ Γερμανίας, η Ευδοξία Πάντα, πρόεδρος της ΟΕΚ Βελγίου και ο Κομνηνός Χαϊδευτός, πρόεδρος της ΟΕΣΚ Σουηδίας.

 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν μέσα σε θετικό κλίμα τα θέματα του ρόλου και της σημασίας του Συντονιστικού Οργάνου των ΟΕΚ στην πορεία του οργανωμένου ελληνισμού στην Ευρώπη. Υπήρξε ταύτιση απόψεων στο θέμα του θεσμικού ρόλου των ΟΕΚ και τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία του Συντονιστικού Οργάνου στην προσπάθεια αναβάθμισης των Κοινοτήτων και της παρεμβατικής τους αποστολής στις τοπικές κοινωνίες. Συμφωνήθηκε η ενίσχυση του Συντονιστικού Οργάνου για την πραγματοποίηση των ετήσιων συνόδων και της γενικότερης λειτουργίας του.

 

Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα χρηματοδότησης των Ομοσπονδιών και των Κοινοτήτων  και τονίστηκε η ανάγκη τήρησης των διαδικασιών της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ΓΓΑΕ, με σκοπό την έγκαιρη ενίσχυση των δράσεων των Ομοσπονδιών και των Κοινοτήτων.

 

Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου επεσήμαναν την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης του ΣΑΕ στον εισηγητικό, γνωμοδοτικό και διεκδικητικό του ρόλο.

 

Ο κ. Κασσίμης ενημέρωσε την Εκτελεστική Γραμματεία για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Ευρώπης επανέλαβαν για μια ακόμη φορά την πάγια θέση τους για την ανάγκη συμμετοχής των Ελλήνων της Ευρώπης στις ελληνικές κοινοβουλευτικές εκλογές στον τόπο διαμονής τους.

 

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2009

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s