Ψήφιζε με χέρια και με πόδια! Από την γενική συνέλευση του συλλόγου στο Σαββατιάτικο

Την Κυριακή στις 22 Μάρτη είχε καλέσει ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Σαββατιάτικου σχολείου της Στοκχόλμης, Ηλίας Νικολαίδης, γενική συνέλευση στο Södeholmsskola, στο Skärholmen.  Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου έγινε μια γενική συνέλευση έξω από το κεντρικό σχολείο, στο Åsö gymnasium, που πάει το 70% των μαθητών!

Αυτό φυσικά δεν έγινε για λόγους αποκέντρωσης αλλά επειδή ο πρόεδρος και το ΔΣ (παράνομο κατά πολλούς γονείς) είχε «δημοκρατικές ευαισθησίες «(!)

 Έτσι αποφασίστηκε από το ΔΣ και τον πρόεδρό του, τον Ηλία Νικολαίδη να γίνει την Κυριακή και μακριά από την έδρα του σχολείου, 12 χιλιόμετρα μακριά! Στόχος βέβαια να έρθουν όσο λιγότεροι γονείς έτσι ώστε η ομάδα του που αποτελείται από μερικά άτομα να πάρουν αποφάσεις για τον σύλλογο.

Μιά από τις αποφάσεις που θέλουν να πάρουν είναι να φύγει (προσωρινά όπως τονίζεται) ο σύλλογος από τη Πολιτιστική Στέγη. Αυτό, επειδή η συνέλευση έχει εκλέξει αντιπροσώπους που δεν είναι της αρεσκείας του και των φασιστοειδών που είναι στην πλειοψηφία της Πολιτιστικής Στέγης.

Η συνέλευση όμως ήταν μαζική (γύρω στα 80 με 90 άτομα), παρά τις προσπάθειες που έκαναν να είναι άμαζη!

Εκεί διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά πόσο «δημοκράτες» είναι και ο πρόεδρος και το ΔΣ. Χρειάστηκε αρκετή ώρα για να εκλεγεί προεδρείο, και όταν 61 γονείς ψήφισαν ένα προεδρείο που δεν ήταν της αρεσκείας του προέδρου, ο πρόεδρος και άλλοι αυλικοί ψήφιζαν με δυο (2) ή περισσότερες κάρτες!!! Όταν τα μέλη αντέδρασαν, εξήγησε ότι ψηφίζει και για την γυναίκα του που είναι σπίτι(!). Βέβαια σε κανένα ελληνικό ή σουηδικό σύλλογο δεν γίνεται αυτό αλλά ίσως οι φίλοι του, της Πολιστικής Στέγης, να του έδωσαν αυτή την συμβουλή, μιάς και αυτοί διακρίνονται για την «δημοκρατικότητά» τους.

Καλά που δεν ψήφιζε και για όλους τους συγγενείς του και κοντοχωριανούς, αλλά και έτσι δεν θα έβγαζε πλειοψηφία στην συνέλευση.

Μετά λοιπόν τις διαμαρτυρίες ( ο κόσμος ήταν αγανακτισμένος) ο πρόεδρος,  κηρύσσει το τέλος της συνέλευσης! Ο διάσημος Μπέρτολ Μπρέχτ έλεγε περιπαικτικά ότι αν δεν μπορείς να αλλάξεις  την γνώμη ενός λαού, πρέπει να αλλάξεις το ίδιο τον λαό. Έτσι ίσως σκέπτεται και ο «δημοκράτης» πρόεδρος του συλλόγου.

Πάντως οι περίπου 20-25 χειροκροτητές του προέδρου πρέπει να αισθάνθηκαν απελπιστικά μόνοι. Και αυτή την φορά η πλειοψηφία των γονέων ενεργητικά δείχνουν ότι αυτό το ΔΣ και ο πρόεδρος του δεν εκφράζουν τους γονείς του Σαββατιάτικου σχολείου και αυτό που χρειάζεται είναι έκτακτη γενική συνέλευση και εκλογές νέου ΔΣ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s