2-3 Μαϊου 2009 το 19ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας, ΟΕΣΚΣ

                                   Στοκχόλμη, 30 Μαρτίου 2009

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009, οι διαδικασίες ανάδειξης των αντιπροσώπων των Συλλόγων και Κοινοτήτων μελών της ΟΕΣΚΣ για το 19ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Εκλέχτηκαν συνολικά 97 σύνεδροι-αντιπρόσωποι από τις ακόλουθες 21 Κοινότητες και Συλλόγους: Κοινότητα Άντερστορπ, Κοινότητα Βέρναμο, Κοινότητα Μπορός, Κοινότητα Γκέτεμποργκ, Κοινότητα Χέλσινγκμποργκ, Κοινότητα Κάλμαρ, Κοινότητα Κάρλσχαμν, Κοινότητα Κριστιάνσταντ, Κοινότητα Λίνσεπινγκ, Κοινότητα Λουντ, Κοινότητα Μάλμε, Κοινότητα Νάκας, Κοινότητα Νόρσεπινγκ, Κοινότητα Νίμπρου, Κοινότητα Στοκχόλμης, Κοινότητα Νότιας Στοκχόλμης, Κοινότητα Τρέλεμποργκ, Κοινότητα Ουψάλας, Κρητική Κοινότητα, Κοινότητα Τένστας και Κοινότητα Βόρειας Στοκχόλμης.

 

Με το σύνθημα «Δύναμή μας η ενότητα και η πάλη» εκατοντάδες μέλη των Κοινοτήτων και Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας προσήλθαν στις κάλπες των εκλογών που έγιναν στο διάστημα από την 1 η Φεβρουαρίου ως τις 31 Μαρτίου ειδικά για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο Συνέδριο.

 

Το 19ο Συνέδριο της ΟΕΣΚΣ πραγματοποιείται στις 2-3 Μαϊου 2009 στη Στοκχόλμη με βασικά θέματα του τον απολογισμό της δράσης του ΔΣ στη διετία που πέρασε από το προηγούμενο συνέδριο, την εκλογή νέου ΔΣ και την ψήφιση πολιτικής απόφασης με τους στόχους της δράσης του νέου ΔΣ στην επόμενη διετία.

 

Στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου θα συζητηθούν ειδικότερα τα πάγια θέματα της εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων στη Σουηδία και της ανάπτυξης πολιτιστικής δραστηριότητας με στόχο τη διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού από τους Έλληνες της Σουηδίας.

 

Στο Συνέδριο προσκλήθηκαν να παρευρεθούν  και να απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι υπουργείων και κυβερνητικών οργανώσεων από την Ελλάδα και τη Σουηδία, εκπρόσωποι των ελληνικών και των σουηδικών πολιτικών κομμάτων και άλλων οργανώσεων, καθώς και εκπρόσωποι των Ελληνικών Ομοσπονδιών Ευρώπης και οργανώσεων μεταναστών από διάφορες χώρες που ζουν στη Σουηδία.

 

Το ΔΣ της ΟΕΣΚΣ

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s