Ειναι ο γκαιμπελισμός και η συκοφαντία το γνώρισμα του ΔΣ συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στη Στοκχόλμη;

Γράμμα πρός όλους τους γονείς του Σαββατιάτικου σχολείου

και των απογευματινών τμημάτων

Αποφάσισα να γράψω αυτό το γράμμα μιας και γράφτηκαν επώνυμα κατηγορίες εναντίον μου και θα πρέπει τουλάχιστον οι γονείς που έχουν γίνει μέλη στο σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων στο Σαββατιάτικο σχολείο της Στοκχόλμης το τελευταίο διάστημα να ξέρουν και την δικιά μου άποψη.

Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει μια ομάδα στο σύλλογο Γονεών και κηδεμόνων στο σαββατιάτικο σχολείο της Στοκχόλμης που δρα ενάντια στα συμφέροντα των γονέων, των παιδιών και του συλλόγου γενικότερα. Αυτή η ομάδα κατάφερε πέρυσι να εκλεγεί στο ΔΣ του συλλόγου. Οι γονείς δεν ήξεραν αυτά τα άτομα και με καλή την θέληση, μιας και ήταν και καινούριοι γονείς, τους εμπιστεύτηκαν την τιμητική θέση να είναι μέλη του ΔΣ.

Σχεδόν όμως αμέσως βγήκαν προς τα έξω και οι στόχοι και σκοποί αυτής της ομάδας που τα ηγετικά του άτομα είναι ο Ηλίας Νικολαίδης (πρόεδρος του λεγόμενου ΔΣ) και το μέλος του λεγόμενου ΔΣ Ευάγγελος Νικολόπουλος, άτομα που δεν τα ξέρω προσωπικά και βέβαια διαδίδουν φήμες και κατηγορίες εναντίον μου λές και είμασταν γνωστοί. Βέβαια δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα μέλη του λεγόμενου  ΔΣ δεν είναι άμοιρα των ευθυνών τους μιας και στηρίζουν τις επιλογές τους.

Πάρα πολλοί γονείς βλέποντας την κατάσταση προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά μάταια ως τώρα. Η γεύση της εξουσίας είναι τόσο γλυκιά φαίνεται, που με όλα τα μέσα προσπαθούν να γαντζωθούν απ΄όπου μπορούν για να μην παραιτηθούν. Αν και η πλειοψηφία του ΔΣ παραιτήθηκε, παρόλα αυτά η ομάδα αυτή βρήκε τον τρόπο να παραμείνει στην θέση του. Καταλύοντας κάθε καταστατική διάταξη και γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την θέληση των γονέων η ομάδα αυτή με φασιστικές, δικτατορικές μεθόδους και συκοφαντίες συνεχίζει την διαλυτική της δουλειά.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι πολλές. Προκήρυξη εκλογών χωρίς συνέλευση και χωρίς εκλογή εφορευτικής επιτροπής παρότι ρητά αναφέρεται στο καταστατικό. Διορισμός εφορευτικών επιτροπών (και όχι εκλογή μίας όπως αναφέρεται στο καταστατικό), όταν γίνεται γενική συνέλευση, προσπαθεί η ομάδα αυτή, η ψηφοφορία να γίνεται και με αντιπροσώπους (ψήφιζαν και για τις γυναίκες τους) παρότι το καταστατικό μιλάει για ένα μέλος μιά ψήφος και με την φυσική παρουσία του μέλους στις συνελεύσεις και εκλογές. Όταν δεν περνάει αυτό, διαλύει την συνέλευση. Αρνείται να εφαρμόσει αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και όχι μόνο αυτό αλλά και χρησιμοποιεί το σαμποτάρισμα και άλλες ενέργειες ενάντια στις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων.

Μιά προσφιλή επίσης μέθοδος είναι οι συκοφαντίες και τα ψέμματα, ιδίως ενάντια σε πρώην μέλη ΔΣ που δούλεψαν πολύ για το σχολείο. Σε αυτό θα επικεντρωθώ σ΄αυτό το γράμμα.

Την τελευταία περίοδο υπάρχει απ΄αυτά τα άτομα μια συκοφαντική εκστρατεία στο πρόσωπό μου απ΄αυτήν την ομάδα  μιας και ήμουν πρόεδρος στο ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Σαββατιάτικου σχολείου για πολλά χρόνια, από το 2000 και μέχρι το 2007. 

Ο «κύριος» Νικολόπουλος γράφει και επώνυμα σε διάφορα ιστολόγια ενώ ο «κύριος» Νικολαίδης απλώς τα διαδίδει σε γονείς ότι το τελευταίο συμβούλιο που συμμετείχα δεν άφησε πρακτικά του συλλόγου. Αυτό είναι ΨΕΜΜΑ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ! Τα πρακτικά και οι οικονομικοί απολογισμοί, παραδόθηκαν στο επόμενο ΔΣ. Πρόεδρος του επομένου συμβουλίου ήταν η κ Αλεξάνδρα Σαρηγιαννίδου. Ίσως επειδή η κ. Αλεξάνδρα ανήκει στην ίδια ομάδα εξηγεί προφανώς το ψέμα που σκαρφίστηκαν. Άλλωστε στην ιστοσελίδα του συλλόγου υπήρχαν μέχρι πριν δύο χρόνια και απολογισμοί των συμβουλίων καθώς και ενημερωτικά δελτία (στα ελληνικά και σουηδικά) που έγραφα κάθε μήνα στους γονείς και τα κυκλοφορούσαμε σε 500 αντίτυπα στο Σαββατιάτικο και τα απογευματινά τμήματα. Γιατί άραγε εξαφανίστηκαν αυτά τα έγγραφα από την ιστοσελίδα του συλλόγου; Ίσως για τον ίδιο λόγο που εξαφανίστηκε και το καταστατικό του συλλόγου στα ελληνικά (που προτάθηκε από μένα σε καταστατική συνέλευση του συλλόγου). Βέβαια ακόμα και σήμερα υπάρχουν τίτλοι στην ιστοσελίδα όπως απολογισμός 2006 κλπ αλλά έχουν αφαιρεθεί τα ντοκουμέντα! Προσέξτε επίσης ότι όταν μπαίνετε στην ιστοσελίδα διαβάζετε για το ότι έγινε το 2006 και τα απογευματινά τμήματα που υπήρχαν τότε και τα νέα φτάνουν μέχρι το 2007. Τέτοια φροντίδα για ενημέρωση υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια ώστε να μην υπάρχει τίποτα από τη ”πλούσια” δράση του λεγόμενου ΔΣ!

Τι κατάφερε ο σύλλογος

Από το 2000 ως το 2007 ο σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Σαββατιάτικου σχολείου λειτουργούσε αρμονικά. Βέβαια πάντα υπήρχαν μικροπρόβληματα αλλά το ΔΣ και οι γονείς τα συζήταγαν και τα έλυναν. Δεν εννοώ μόνο το ΔΣ αλλά και τους γονείς. Το 1999 ο τότε πρόεδρος του ΔΣ, Ζυγούνας, καταχράστηκε το ταμείο του συλλόγου και έκλεψε 100.000 κορώνες.  Ο σύλλογος έκανε μήνυση και ο Ζυγούνας καταδικάστηκε σε φυλάκιση. Τότε ο σύλλογος ήταν υπό διάλυση και οι γονείς δεν εμπιστεύονταν κανένα. Αυτήν τη περίοδο λοιπόν εκλέχτηκα πρόεδρος και με την βοήθεια του ΔΣ (υπήρχαν στο ΔΣ αρκετές γυναίκες που ήθελαν να λειτουργήσει το σχολείο) μπόρεσε το σχολείο όχι μόνο να σταθεί στα πόδια του αλλά και να αποκτήσουν πάλι την εμπιστοσύνη οι γονείς στο ΔΣ, να πληρώνουν την συνδρομή τους, να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών, να ανοίξουν καινούρια απογευματινά τμήματα, να έρθουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί και το καθοριστικό να λειτουργήσει το σχολείο σε ΜΙΑ βάρδια και όχι μερικές τάξεις πρωί και μερικές απόγευμα όπως ήταν μέχρι και το 2005. 

Οι γονείς συμμετείχαν στην καφετέρια (κάθε Σάββατο ήταν μαζί με ένα μέλος του ΔΣ και δύο γονείς, όχι οι ίδιοι) και έτσι υπήρχε και έλεγχος από τους ίδιους τους γονείς. Το ταμείο της καφετέριας έκλεινε πάντα παρουσία τους! Η καφετέρια δεν λειτουργούσε για να έχει ο σύλλογος κέρδος αλλά σαν κοινωνική ανάγκη, να βρίσκονται οι γονείς και τα παιδιά στον ίδιο χώρο και να τρώνε κάτι σε σχεδόν τιμές κόστους. 

Ο σύλλογος βοηθούσε τα παιδιά στην εκδρομή της Γ΄Λυκείου οικονομικά, ανάλογα με τα έσοδα που υπήρχαν αλλά και βοηθώντας με το δίνουν οικονομική βοήθεια και άλλοι φορείς. Σχεδόν πάντα βοηθούσαν οικονομικά η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και κοινοτήτων Σουηδίας, η Ομοσπονδία Νέων, ο Σύλλογος Στοκχόλμης κ.α. Πλήρωνε για εκπαιδευτικές επισκέψεις τάξεων σε μουσεία, διοργάνωνε σε συνεργασία με άλλους φορείς εκθέσεις με διάφορο περιεχόμενο. Το ότι στην φετινή εκδρομή η Γ΄Λυκείου είναι μόνο πέντε άτομα πρέπει να προβληματίσει τον σύλλογο. Γιατί ενώ η Γ΄Λυκείου τις προηγούμενες χρονιές είχε διψήφιο αριθμό μαθητών, μέχρι και 20 μαθητές, τώρα ήταν μόνο 5 μαθητές; Τι φταίει για αυτό; Τι γίνεται με την ανάπτυξη των απογευματινών τμημάτων στα προάστια; Γιατί έρχεται με καθυστέρηση το διδακτικό υλικό; Αυτά είναι μερικά από τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο σύλλογος.

Παρακάτω συνοπτικά είναι μερικά πράματα που έκανε ο σύλλογος πριν να έρθει σ΄αυτή την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα:

1. Πριν 10 χρόνια, ο σύλλογος οργάνωσε ημερήσια εκδρομή στο Kolmården για όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ο σύλλογος πλήρωσε ΟΛΑ τα έξοδα για ΟΛΟΥΣ (μεταφορικά με πούλμαν, είσοδο στον ζωολογικό κήπο) αλλά όχι βέβαια το φαγητό. Γύρω στα 500 άτομα συμμετείχαν στην εκδρομή.

2. Ο σύλλογος έχει οργανώσει πικ-νικ με ζωντανή ελληνική μουσική με το συγκρότημα Ταξίμι στο προαύλιο του σχολείου και πρόσφερε δωρεάν σουβλάκια και αναψυκτικά σε γονείς και μαθητές.

3. Ο σύλλογος πάντα βοηθούσε την τάξη της Γ΄Λυκείου στην εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελλάδα. Ένα ποσό γύρω στις 8.000-20.000 ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του συλλόγου κάθε χρόνο ήταν η βοήθεια. Επίσης βοηθούσε έτσι ώστε η Ομοσπονδία των Ελληνικών συλλόγων, η Ομοσπονδία Νέων, η κοινότητα Στοκχόλμης και άλλοι να έδιναν μια οικονομική ενίσχυση.

4. Ο σύλλογος βοηθούσε οικονομικά όλες τις τάξεις που έκαναν εκπαιδευτικές επισκέψεις καλύπτοντας τα έξοδα για την είσοδο σε μουσεία ή κάτι ανάλογο.

5. Ο σύλλογος έκανε χριστουγεννιάτικα δώρα πολλές χρονιές σε ΟΛΑ τα παιδιά ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του. Μιά χρονιά έδωσε ένα βιβλίο σε κάθε παιδί, ανάλογα με την ηλικία του. Τα βιβλία ήταν περίπου γύρω στα 500 αντίτυπα και τα αγοράσαμε από την Ελλάδα. Τέτοιες ενέργειες για να διαβάσουν τα παιδιά μας ελληνικά βιβλία είναι πολύ σημαντικές.

6. Ο σύλλογος πάντα είχε στην καφετέρια συμβολικές τιμές, σχεδόν κόστους, έτσι ώστε τα παιδιά μας να μήν τρέχουν στα μαγαζιά έξω από το σχολείο, να μην επιβαρύνονται οικονομικά και η καφετέρια να παίζει τον κοινωνικό ρόλο που γιαυτό δημιουργήθηκε. Η καφετέρια έχει σαν σκοπό να μαζεύει τους γονείς και τους μαθητές, ΌΧΙ να βγάζει κέρδος αλλά ούτε και να μπαίνει και μέσα.

7. Ο σύλλογος έβγαζε ένα ενημερωτικό δελτίο δίγλωσσο ΚΑΘΕ μήνα που το έπαιρναν ΟΛΟΙ οι γονείς, στο χέρι τους σε χαρτί. Επίσης η ίδια πληροφόρηση στέλνονταν και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (mail). Τώρα μόνο αυτοί που έχουν mail έχουν πληροφόρηση, κάτι που αποκλείει ένα μέρος των γονιών από την πληροφόρηση για το σχολείο.

8. Ο σύλλογος έκανε πριν μερικά χρόνια μια ιστοσελίδα και στα σουηδικά και στα ελληνικά που είχε επίκαιρη πληροφόρηση, το καταστατικό και στις δύο γλώσσες, τα πληροφοριακά δελτία, το ιστορικό, φωτογραφίες κλπ. Αυτή η ιστοσελίδα έχει αραχνιάσει!

9. Ο σύλλογος έκανε κάθε χρόνο τουλάχιστον τρείς γενικές συνελεύσεις στο Σαββατιάτικο και επίσης έκτακτες συνελεύσεις αν υπήρχαν ζητήματα. Σκοπός ήταν να πληροφορούνται οι γονείς και να παρεμβαίνουν. Σε αυτές και οι γονείς των απογευματινών τμημάτων ήταν προσκαλεσμένοι με κάλεσμα προς όλους τους γονείς.

10. Το ότι σήμερα υπάρχουν 20 εκπαιδευτικοί και το σχολείο λειτουργεί ΟΛΟ πρωινό, είναι μιά κατάκτηση που πάλεψε ο σύλλογος να το καταφέρει, μερικά το 2005 και ολοκληρωτικά το 2006. Το σχολείο ήταν πριν μερικά χρόνια μοιρασμένο σε πρωινό και απογευματινό. Είχαμε μόνο 10-12 εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά και οι γονείς μοιρασμένοι. Έγινε πολλή πάλη και αγώνας από τον σύλλογο και τους γονείς για να γίνει ΟΛΟ πρωινό και να αυξηθούν οι εκπαιδευτικοί. 

11. Πολιτιστικές εκδηλώσεις με πλούσιο περιεχόμενο όπως έκθεση γενικού βιβλίου στο σχολείο καθώς και η έκθεση παιδικού και εφηβικού βιβλίου το 2005 σε συνεργασία με το Μεσογειακό μουσείο καθώς και η δημιουργία θεατρικής ομάδας με παιδιά του δημοτικού σχολείου και το ανέβασμα της παράστασης του Αριστοφάνη Όρνιθες στα εγκαίνια της έκθεσης. Η συγγραφέας κα Ζαραμπούκα είχε έρθει ειδικά από την Ελλάδα για αυτήν την εκδήλωση. Το 2006 είχαμε στο σχολείο έκθεση μουσικών οργάνων από την Ελλάδα και συναυλία.

Δημοκρατία στο σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων

Η δημοκρατία ήταν καθοριστική για τον σύλλογο. Κάθε χρονιά γίνονταν τρείς γενικές συνελεύσεις όπως προαναφέρθηκε (μερικές φορές και έκτακτες) και σε όλες μπορούσαν, όπως λέει βέβαια και το καταστατικό να παρθούν αποφάσεις από τα μέλη. Όι αποφάσεις ήταν και είναι υποχρεωτικές για το ΔΣ. Εκεί υπήρχαν και διαφορετικές απόψεις αλλά ποτέ το ΔΣ δεν προσπαθούσε να επιβληθεί. Οι αποφάσεις ήταν σεβαστές, σε αντίθεση βέβαια με την σημερινή κατάσταση. Όλα τα ΔΣ παρουσίαζαν απολογισμό και οικονομικό απολογισμό που εγκρινόνταν από την γενική συνέλευση. Η εξελεγκτική επιτροπή έλεγχε τα οικονομικά και πολλές φορές υπήρχε και οικονομικός απολογισμός στα μέσα της χρονιάς.  

Και επειδή πολλά ακούγουνται απ΄αυτήν την συκοφαντική ομάδα για την συνεργασία του συλλόγου, γραφείου εκπαίδευσης και ABF θέλω να ξεκαθαρίσω μερικά πράματα. Η πρόταση του ΔΣ που συζητήθηκε και ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του συλλόγου ήταν να γίνει μια δανειστική βιβλιοθήκη για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες της Στοκχόλμης αλλά να ανήκει στο σχολείο. Ο σύλλογος θα αγόραζε βιβλία από Ελλάδα και το ABF θα τα πλήρωνε. Ο σύλλογος ΔΕΝ ΘΑ έπαιρνε ΧΡΗΜΑΤΑ! Οι φακτούρες θα πήγαιναν κατευθείαν στο ABF. Εμείς θα βάζαμε σε συνεργασία με το γραφείο εκπαίδευσης και την έγκριση που είχαμε πάρει από το Υπουργείο Παιδείας τους μαθητές στις λίστες του ABF. Το κέρδος που θα είχε ο σύλλογος θα ήταν εκατοντάδες και χιλιάδες βιβλία για μαθητές, φοιτητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και γονείς. Κάποιοι εκπαιδευτικοί δεν το ήθελαν. Έτσι ο σύλλογος αποφάσισε να μην το κάνει, σεβόμενοι την θέληση τους. Συγκρίνετε τώρα αυτό που έγινε τότε με την σημερινή κατάσταση και βγάλτε συμπεράσματα γαι την δημοκρατία στο σύλλογο μας.

Σαν πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για επτά συνεχή χρόνια, θλίβομαι γιατί ο αγώνας των γονιών αλλά και των μαθητών και των εκπαιδευτικών τα προηγούμενα χρόνια με την στάση αυτή της συγκεκριμένης ομάδας κινδυνεύει να πάει χαμένος. Ποτέ στα χρονικά του σχολείου δεν είχαμε αυτήν την κατάσταση. 

Ελπίζω οι γονείς να μπορέσουν να αντιδράσουν με δημοκρατικές διαδικασίες και να αλλάξουν την κατάσταση.

Αυτή η ομάδα που τολμώ να την αποκαλώ και πάλι φασιστική και συκοφαντική χρησιμοποιεί την χυδαιολογία και τον εκφασισμό!

Προσέξτε τι λένε σε διάφορα ιστολόγια βγάζοντας προς τα έξω τον πραγματικό τους ευατό και την σαπίλα που υπάρχει μέσα τους.

Γιάννης Καστρινάκης (από τους φανατικούς υποστηρικτές της συγκεκριμένης ομάδας):

”Υπαρχει ομως μια δυνατοτητα να ξεφορτωθητε αυτες τις ψυρες, τα βρωμερα και μολυσμενα τσιπουρια. Τους ΜΑΝΤΑΚΟΥΣ που λεμε εμεις στην Κρητη. Θεσετε το ερωτημα στους γονεις ,τι εχουν προσφερει τα προηγουμενα ΔΣ στο συλλογο.Εκτος βεβαια τις κλοπες, και τις απατες, τα ψεματα, και τις προσπαθειες να βαλουν το συλλογο στο κυκλωμα της απατης κατα του ΑΒΦ και αλλα παρομοια. Οι αλητες ειτε αυτοι τιτλοφορουντε καθηγητες και με αλαζωνια απηλουν, ειτε ειναι καφετζινες, ειτε πρωην αχρηστοι και παροπλησμενοι χορευτες,ειτε πρωην κλεφτες στην Στεγη, ειτε χριστιανοι κλεφτες στην καφετερια και αναπληρωματικα μελη στο ΔΣ της Στεγης ειτε,αρχικλεφτες φοροφυγαδες απαταιωνες χρεωκοπημενοι ταβερνιαρηδες πρεπει να στιγματιστουν, να καταδικαστουν, να εξωστρακιστουν , να τσαλαπατηθουν ,οπως εγινε και στο Ιδρυμα.” (Σημείωση δική μου. Η ορθογραφία ανήκει στον ”κύριο” Καστρινάκη εξ ολοκλήρου.)

Ευάγγελος Νικολόπουλος (μέλος του λεγόμενου ΔΣ):

”Εμείς ως Δ.Σ τολμήσαμε και αποκαλύψαμε στους γονείς όλες τις βρωμιές που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.
Είναι τυχαίο που τα χρόνια που ήταν ο κύριος Κωστάντης Πρόεδρος του Δ.Σ του Σαββατιάτικου σχολείου όλα τα πρωτόκολλα και οικονομική κίνηση του συλλόγου να έχουν εξαφανιστεί?
Ας μας δώσει ο κύριος Παπακώστας απαντήσεις που πήγε το αρχείο του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια και με ποια δικαιολογία δίνει απαλλαγή στα προηγούμενα συμβούλια?”

( Ενημερωτικά μόνο η γενική συνέλευση δίνει απαλλαγή στα συμβούλια, όπως και βέβαια έγινε όλα τα χρόνια, σημείωση δική μου).

Όλοι εμείς οι γονείς που δουλέψαμε εθελοντικά στο σχολείο, με το να κουβαλάμε βιβλία, να καθαρίζουμ την καφετέρια, να κάνουμε φωτοαντίγραφα με πληροφορίες για τους γονείς, να τρέχουμε να κλείνουμε αίθουσες για το σχολείο, να λύνουμε προβλήματα εκπαιδευτικών ( να βρουν σπίτι κλπ) και χάσαμε ώρες από τον ελεύθερό μας χρόνο είναι το λιγότερο ΞΕΦΤΙΛΑ, μερικοί γονείς που αποτελούν αυτήν την ομάδα, να μας αντιμετωπίζουν έτσι, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι τα παιδιά μας έχουν τελειώσει το σχολείο και δεν είμαστε στο Åsö gymnasium. Αίσχος και ντροπή τους!!!

Προκαλώ την ομάδα αυτή που αυτοαποκαλείται ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Σαββατιάτικου σχολείου αν τολμά να με καλέσει ενώπιον της συνέλευσης ή σε μια προγραμματισμένη συγκέντρωση με τους γονείς και να με κολλήσουν στον τοίχο! 

Με εκτίμηση (στους γονείς του Σαββατιάτικου)

Γιάννης Κωνστάντης

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων στο Σαββατιάτικο σχολείο 2000-2007

Advertisements

One thought on “Ειναι ο γκαιμπελισμός και η συκοφαντία το γνώρισμα του ΔΣ συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στη Στοκχόλμη;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s