Αντίσταση στην αντιλαική πολιτική στην Ελλάδα και Σουηδία

Ψήφισμα

Η κατάσταση για τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και μικρο-επαγγελματίες στην Ελλάδα και στη Σουηδία χειροτερεύει.

Στη Σουηδία, με τις κυβερνητικές επιθέσεις ενάντια στις συλλογικές συμβάσεις και στους αρρώστους, με τη μείωση των συντάξεων και τις ιδιωτικοποιήσεις. Με τη στήριξη και της Ευρωπαικής Ένωσης αυξάνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Στην Ελλάδα, οι επιθέσεις του κεφαλαίου ενάντια στο λαό συνεχίζονται με τη βοήθεια των κυβερνήσεων, πρώην και νυν, και με τη βοήθεια της Ευρωπαικής Ένωσης. Δικαιώματα που είχε κατακτήσει ο λαός πριν πολλά χρόνια, παίρνονται πίσω στο όνομα της οικονομικής κρίσης. Ο μόνος που δε φταίει είναι ο λαός αλλά το κεφάλαιο και τα κόμματα που το υποστήριξαν, μια και αυτά τα κόμματα είχαν την εξουσία.

Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στην Ελλάδα και στη Σουηδία για καλύτερες συνθήκες ζωής, αύξηση τμισθών, μεγαλύτερες συντάξεις και με μείωση του ορίου συνταξιοδότησης και τονίζει ότι την κρίση να την πληρώσει το κεφάλαιο που την δημιούργησε, και όχι ο λαός. Τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται από τις κυβερνήσεις, το κεφάλαιο και την Ευρωπαική Ένωση με τη βοήθεια των ΜΜΕ να παρθούν πίσω άμεσα.

Στη Σουηδία θα βοηθήσουμε στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα ενάντια σε αυτή την πολιτική.

 

Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής κοινότητας Στοκχόλμης

2010-02-21

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s