Η Σουηδία προετοιμάζει και τους Σουηδούς για την καπιταλιστική οικονομική κρίση

Το χρηματιστήριο έπεσε και σήμερα στη Στοκχόλμη, 5,2% ενώ πτώση είχε και όλη την προηγούμενη βδομάδα.

Εντω μεταξύ μελετάται και η περικοπή των συντάξεων φέτος στο ύψος των 5 δις ευρώ.

Οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ προετοιμάζουν και εδώ ψυχολογικά τους κατοίκους ότι αυτοί θα πληρώσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων με περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, συντάξεις, μισθούς κλπ. Μην νομιζουμε ότι η καπιταλιστική κρίση υπάρχει μόνο στην Ελλάδα.

Δεν είναι πρόβλημα χρέους, το ζήτημα είναι ότι το κεφάλαιο προσπαθεί να ισοπεδώσει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων με στόχο το ακόμα μεγαλύτερο κέρδος.

Advertisements

3 thoughts on “Η Σουηδία προετοιμάζει και τους Σουηδούς για την καπιταλιστική οικονομική κρίση

  1. Αγαπητοί συμπατριώτες. Εδώ στην Ελλάδα φαίνεται οτι οι πολιτικοί μας δεν έχουν ουτε το σθένοπς ούτε τη διαθεση να κάνουν αυτά που χρειάονται ώστε η χώρα να βγει απο το άδιεξοδο. Γι αύτο και εμείς από την πλευρά μας κάνουμε οτι πέρνα απο το χέρι μας ώστε να μειώσουμε το ‘ελλειμα(Ελλειμα= εξαγωγες -εισαγωγες). Εχουμε ιδρύσει μία εξαγωγική εταίρια που δραστηριοποιείται στο χώρο του ελαιολάδου που οπως γνωρίζεται το ελληνικό ελαιόλαδο είναι απο τα καλύτερα στον κόσμο. Δύστυχως απο τις τίμες που κάποιες ελληνικές εταιρίες πούλανε στο εξωτερικό αντιλαμβανόμαστε ότι το προίον τους μόνο ελληνικό δεν είναι. Γι αυτό θα ήθελα αν είναι εφίκτο να με ενημερώσετε σε ποιόν η ποιούς πρεπεί να απευθυνθώ ώστε να επιτύχω την εξάγωγη του προιόντος στη Σουηδία.
    Θερμοί χαιρετισμοί,

  2. Aγαπητοί συμπατριώτες θα ήθελα μια διευκρίνιση σχετικά με το νοσηλευτικό επάγγελμα στη Σουηδία.Πληροφορήθηκα μέσα από διάφορες ιστοσλίδες οτι η νοσηλευτική είναι κλειστό επάγγελμα και επομένως είναι απραίτητη η επαγγελματική αναγνώριση στη Σουηδία.Μπορώ να κάνω αίτηση για επαγγελματική αναγνώριση ενώ διαμένω ακόμη μόνιμα στην Ελλάδα? Και δεύτερον, μπορώ να στείλω βιογραφικά σε νοσοκομεία της Σουηδίας το χρονικό διάστημα που θα περιμένω την απάντηση από το Σουηδικό υπουργείο υγείας? Ευχαριστώ, κάνετε σπουδαίο έργο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s