Επιτροπή Αγώνα νέων μεταναστών Στοκχόλμης

Logo Agonistiki syspeirosi

Την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012, έγινε μιά σύσκεψη για νέους μετανάστες στην Στοκχόλμη με πρωτοβουλία της Αγωνιστικής συσπείρωσης μεταναστών στα γραφεία του συνδικάτου εργαζομένων στο μετρό της Στοκχόλμης.

Συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι μετανάστες που έρχονται στη Σουηδία με την έλλειψη στέγης, ανεργία αλλά και ότι πολλοί πέφτουν θύματα εργοδοτικών αυθαιρεσίων. Επίσης συζητήθηκε η κατάσταση στη Σουηδία καθώς και πρακτικά μέτρα που πρέπει να παρθούν για την αλληλεγγύη στους νέους μετανάστες.

Από την συζήτηση βγήκε η ανάγκη για την δημιουργία επιτροπής αγώνα νέων μεταναστών και η δραστηριοποίηση των ίδιων των νέων μεταναστών με συλλογικό αγώνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και η αξιοποίηση της εμπειρίας των παλιών μεταναστών και η συμπαράταξη μαζί τους.

Εκλέχτηκε μια τριμελής επιτροπή αγώνα νέων μεταναστών και αποφασίστηκε να ξαναγίνει πλατιά σύσκεψη με νέους μετανάστες και πάλι στις αρχές του Γενάρη του 2013, σε χώρο που θα καθοριστεί άμεσα. Αποφασίστηκε επίσης να διακινηθεί σε μπροσούρα/προκήρυξη μιά πρόταση για πλαίσιο δράσης μαζί με συμβουλές για τα πρώτα βήματα των νέων μεταναστών στη Σουηδία, σε στέκια που συχνάζουν νέοι μετανάστες.

Επιτροπή Αγώνα νέων μεταναστών Στοκχόλμης

epitropi.agonasouidias@gmail.com

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s