Η σαπίλα κάποιων «συνδικαλιστών»

Το κρατικό σουηδικό ραδιόφωνο αποκάλυψε στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας ότι ο πρόεδρος και όλοκληρο το ΔΣ της τοπικής συνδικαλιστικής οργάνωσης της SAC (συνδικαλιστική οργάνωση με αναρχοσυνδικαλιστική κατεύθυνση!) στη δυτική Στοκχόλμη , τα έπαιρνε χοντρά από μετανάστες για να πάρουν άδεια παραμονής στη Σουηδία.

Οι «συνδικαλιστές» έπαιρναν μεταξύ 2000-4000 ευρώ το άτομο για να τους κανονίσουν δουλειά και γύρω στα 150 ευρώ το άτομο για να εγκρίνει το συνδικάτο την αίτηση της άδειας εργασίας, κανονικό λαθρεμπόριο σαρκός δηλαδή. Στη Σουηδία, το συνδικάτο πρέπει να δώσει την έγκριση του για να πάρει τελικά ο μετανάστης την άδεια παραμονής. Αυτό εκμεταλλεύθηκαν οι «συνδικαλιστές» του τοπικού συνδικάτου για να καρπωθούν εκατοντάδες χιλιάδες κορώνες από τα θύματα του καπιταλιστικού συστήματος.

Οι ξεπουλημένοι αυτοί συνδικαλιστές είτε με το να προπαγανδίζουν την εργασιακή ειρήνη είτε να πλουτίζουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων δείχνουν την σαπίλα του συμβιβασμένου συνδικαλισμού που δεν παλεύει σε ταξική κατεύθυνση. Βοηθάνε επίσης το αστικό σύστημα να απομονώσει τους εργάτες από το ταξικό εργατικό κίνημα. Οι εργάτες πρέπει να βγάζουν συμπεράσματα από την δράση τέτοιων συνδικαλιστών.

Η κεντρική οργάνωση της SAC (με περίπου 6.000 μέλη) αναγκάστηκε να διαγράψει όλο το τοπικό συνδικάτο αλλά δεν έδωσε εξηγήσεις για το σκάνδαλο αυτό.

SAC

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s