ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΣΟΥΗΔΙΑ Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό: «Όχι στο κλείσιμο της ΕΡΤ»

Με ανακοινώσεις, ψηφίσματα και κινητοποιήσεις Έλληνες μετανάστες που ζουν και εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού καταδικάζουν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ελληνικές Κοινότητες και Σύλλογοι, από την Αυστραλία ως τη Σουηδία και την Τσεχία και από τον Καναδά ως τη Γερμανίακαταγγέλλουν την ελληνική κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Όπως σημειώνουν, ανάμεσα σε άλλα, πλήττονται και οι ίδιοι από το κλείσιμο η ΕΡΤ, αφού η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι για πολλούς το μοναδικό μέσο πληροφόρησης και επαφής τους με την Ελλάδα.

Κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν την Τετάρτη σε Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία και την Πέμπτη στο Βέλγιο. Οι Έλληνες κομμουνιστές και οι φίλοι του ΚΚΕ που ζουν στο εξωτερικό πρωτοστατούν στην έκφραση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται σε διάφορες χώρες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλήνων Ουγγαρίας με ανακοίνωσή του εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απολυμένους της ΕΡΤ. Αναλυτικά αναφέρουν:

«Η τρικομματική κυβέρνηση των μονοπωλίων στην Ελλάδα μετά το σφαγιασμό μισθών συντάξεων, κοινωνικών παροχών σε Υγεία – Παιδεία, προχώρησε στο κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης, πετώντας στο δρόμο 2.700 εργαζόμενους. Εφαρμόζοντας τη διαδικασία του «νόμος και τάξη» εντείνει τον αυταρχισμό της σε όλα τα επίπεδα. Ο ελληνικός λαός βιώνει τα πιο βάρβαρα μέτρα εναντίον του εδώ και δεκαετίες. Εμείς εδώ στην Ουγγαρία βλέπουμε νέα παιδιά να μεταναστεύουν στην Ουγγαρία όπου οι μισθοί είναι στα ίδια αν όχι σε χειρότερα επίπεδα από την Ελλάδα προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας του 60% στις νέες γενιές. Για μας το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης σημαίνει πέρα από τα υπόλοιπα και την παρακώλυση της δυνατότητας της όποιας ενημέρωσης για τον ντόπιο ελληνισμό για τα δρώμενα στην Ελλάδα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ, αλλά και των άλλων εργαζομένων που σαν μια γροθιά πρέπει να προσπαθήσουν να εμποδίσουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Για μας αυτή είναι η ελπίδα για τους Έλληνες εργαζόμενους όπως και για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου. Επίσης να τονίσουμε την πεποίθησή μας ότι μεσσίες δεν υπάρχουν ούτε σημερινοί ούτε αυτοί που ευαγγελίζονται αυτό το ρόλο για το μέλλον. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ».

Διαδήλωσαν στη Στοκχόλμη

Το Σάββατο 15 Ιούνη, οι Ελληνικοί Σύλλογοι στη Στοκχόλμη μαζί με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Στοκχόλμης ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ από την τρικομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων της ΣουηδίαςPetteri Karrtunen,καταδίκασε το κλείσιμο της ΕΡΤ και θεώρησε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης απαράδεκτη. Η Ομοσπονδία των Σουηδών Δημοσιογράφων είπε ότι καταδίκασε το γεγονός και ότι πρέπει να συνεχιστούν οι αντιδράσεις και από σουηδικές οργανώσεις μιας και υπάρχει κίνδυνος να γίνει αυτό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Στοκχόλμης, Όλγα Μαργέτη, μετέφερε την καταδίκη για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Επίσης καταγγέλθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Η Ελληνική Ραδιοτηλεόραση είναι ο μοναδικός μη διαδικτυακός τρόπος ενημέρωσης και επαφής με την ελληνική πραγματικότητα για την ομογένεια, καθώς πρόκειται για τη φωνή της Ελλάδας σε όλο τον πλανήτη. Είναι μια φωνή που χρόνια τώρα υπηρετεί την ενημέρωση, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό στο σύνολό του, επισήμανε η Όλγα Μαργέτη.

Ο Γιάννης Κωνστάντηςπρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στο μετρό της Στοκχόλμης, αναφέρθηκε στην επίθεση του κεφαλαίου στα εργασιακά δικαιώματα, στην Ελλάδα και τη Σουηδία, με μειώσεις μισθών και ισοπέδωση των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η επίθεση της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ συνολικά ενάντια στην εργατική τάξη, με απολύσεις, με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και τον εργασιακό μεσαίωνα κινούνται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης της στρατηγικής του κεφαλαίου. Καταλήγοντας ο Γιάννης Κωνστάντης επισήμανε την ανάγκη συγκρότησης της λαϊκής συμμαχίας σε αντιπαράθεση και ρήξη με την πολιτική του κεφαλαίου. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η ΕΡΤ πρέπει να ανήκει στο λαό.

Η Kajsa Ekis Ekman, δημοσιογράφος στη μεγαλύτερη καθημερινή πρωινή εφημερίδα στη Σουηδία, «Dagens Nyheter», παρότρυνε τους συγκεντρωμένους Σουηδούς και Έλληνες να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες, να πιέσουν και σουηδικούς φορείς, κόμματα και κυβέρνηση να καταδικάσουν το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών και η Επιτροπή Αγώνα Νέων Μεταναστών στη Στοκχόλμη διοργάνωσαν και την Τετάρτη 12 Ιούνη με μεγάλη αμεσότητα μια πρώτη αντίδραση ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στην οποία προχωράει η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Αριστερά).

Οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν την πολιτική αυτή που κλείνει δημόσιους οργανισμούς και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Επίσης το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας εξέδωσε ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ (μπορείτε να τη διαβάσετε κάνοντας ΚΛΙΚ εδώ).

Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης έβγαλε ψήφισμα καταδίκης του κλεισίματος της ΕΡΤ. Αναλυτικά επισημαίνει:

«Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά στο κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης, που σταματά τη δημόσια ενημέρωση και πετά χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

Επίσης καταγγέλλει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Η Ελληνική Ραδιοτηλεόραση είναι ο μοναδικός μη διαδικτυακός τρόπος ενημέρωσης και επαφής με την ελληνική πραγματικότητα για την ομογένεια καθώς πρόκειται για τη φωνή της Ελλάδας σε όλο τον πλανήτη.

Είναι μια φωνή που χρόνια τώρα υπηρετεί την ενημέρωση, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό στο σύνολό του.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων καθώς και σε όλο τον ελληνικό λαό που αντιστέκεται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη

Η Τομεακή Οργάνωση Βρετανίας του ΚΚΕ απηύθυνε κάλεσμα για εξόρμηση-κινητοποίησηστην πλατεία Trafalgar την Τετάρτη στις 19.00 στο Λονδίνο. Η πρωτοβουλία αυτή έγινε παράλληλα με την προσπάθεια ενημέρωσης-εξορμήσεων που γίνονται στους χώρους δουλειάς και σε άλλες πόλεις για να εκφραστεί και στη Βρετανία η συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ από εργαζόμενους και σωματεία.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο Παρίσι 

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιούνη το απόγευμα έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι κατά της απόφασης κλεισίματος της ΕΡΤ. Μαζική ήταν η συμμετοχή Ελλήνων μεταναστών, αλλά και Γάλλων εργαζομένων, φορέων και συνδικάτων για να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και να καταδικάσουν την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης που στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και βάζει λουκέτο στη δημόσια ενημέρωση.

Σημαντική ήταν και η παρουσία των Ελλήνων κομμουνιστών που, στην παρέμβαση τους στη συγκέντρωση, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και ανέδειξαν την αναγκαιότητα να ορθώσει ο λαός το ανάστημά του, να οργανωθεί και να αντιπαλέψει αυτή τη βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη. Επίσης ανέδειξαν την από την πρώτη στιγμή στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, εκτός των άλλων και με την αναμετάδοση του προγράμματός της από τη συχνότητα του «902».

Καθ’ όλη την διάρκεια της συγκέντρωσης ακούγονταν διάφορα συνθήματα όπως: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη».

Αλληλεγγύη στους εργαζομένους της ΕΡΤ και από τους Έλληνες που ζουν στη Γερμανία

Το κλείσιμο της ΕΡΤ που αποφάσισε η κυβέρνηση καταγγέλλει η Ελληνική Κοινότητα Δρέσδης (μπορείτε να τη διαβάσετε κάνοντας ΚΛΙΚ εδώ). Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας και η Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ.

Η Ελληνική Κοινότητα Φραγκφούρτης και Περιχώρων καταγγέλλει το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση με το τερατούργημα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που παράλληλα ανοίγει φαρδιά πλατιά την πόρτα της ιδιωτικοποίησης και στους άλλους δημόσιους φορείς που καταργεί.

Ψήφισμα καταγγελίας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και αλληλεγγύης στους εργαζομένους της ΕΡΤ εξέδωσε η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ότι ιδιαίτερα η δορυφορική ΕΡΤ αποτελούσε για τους απόδημους Έλληνες μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας με την Ελλάδα.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση που «σε μια ακόμα απόδειξη της αντεργατικής και αντιλαϊκής της κατεύθυνσης, δρομολογεί απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο. Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων θα φέρει νέο χτύπημα στη λαϊκή οικογένεια».

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση του «λουκέτου» στη δημόσια ενημέρωση και καλεί τους Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας «να απαιτήσουν τη συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στον εργαζόμενο λαό που πλήττεται από την αντιλαϊκή πολιτική».

Η Ελληνική Κοινότητα Σόρντορφ και Περιχώρων εκφράζει την αλληλεγγύη της, τονίζοντας ότι την ίδια «αντιλαϊκή πολιτική βιώνουν και οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία. Η υποβάθμιση και το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων, των ελληνικών κοινοτήτων είναι συνέπειες της ίδιας πολιτικής. Άρα το μέτωπο πρέπει να είναι κοινό, ο αγώνας να είναι κοινός».

Με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται έντονα η Ελληνική Κοινότητα Άαχεν «για το αίσχος να βάλει η τρικομματική κυβέρνηση λουκέτο στην ΕΡΤ» και τονίζει ότι οι μετανάστες της πόλης είναι στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ και θα αγωνιστούν μαζί τους από το δικό τους μετερίζι.

Την απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ καταγγέλλει και η Ελληνική Κοινότητα του Ανόβερου,εκφράζοντας τη συμπαράσταση στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό που αντιστέκεται στα βάρβαρα, αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα. Απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και των μεταναστών.

Η Επιτροπή Αγώνα Νέων Μεταναστών Βερολίνου κατέθεσε το βράδυ της Τετάρτης στην ελληνική πρεσβεία ψήφισμα καταγγελίας της αντιλαϊκής απόφασης της κυβέρνησης.

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Ελληνικό Προξενείο του Μονάχου

Το πρωί της Πέμπτης αντιπροσωπεία της  Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μεταναστών Μονάχου διοργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στο ελληνικό προξενείο, για να εκφράσει την καταδίκη της κυβέρνησης που αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο υποπρόξενος ζήτησε μόνο έναν από την αντιπροσωπεία να μπει στο προξενείο, ενώ την ίδια στιγμή σχετικά ισχυρή αστυνομική δύναμη έκανε την εμφάνισή της σε παρακείμενη οδό! Με την (τυχαία) άφιξη της προξένου, οι διαμαρτυρόμενοι επέδωσαν την καταγγελία τους και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, όλων των εργαζομένων που θίγονται από τις αντιλαϊκες επιλογές της τρικομματικής κυβέρνησης. Η πρόξενος χαρακτήρισε υπερβολικές πολλές φορές τις αντιδράσεις των Ελλήνων σε διάφορα θέματα, όμως οι συγκεντρωμένοι έκαναν σαφές ότι δεν είναι θέμα «εθνικής ιδιοσυγκρασίας» ούτε οι δίκαιες αντιδράσεις των εργαζομένων, ούτε και οι καθαρά ταξικές επιλογές των κυβερνήσεων σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων.

Τα προβλήματα τόσο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης των μεταναστών, όσο και της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του προξενείου στο βωμό της «εξοικονόμησης πόρων» επίσης αναδείχθηκαν από τους συγκεντρωμένους οι οποίοι ανέδειξαν ότι έχουν όλα την ίδια ρίζα: Την υποταγή στο καπιταλιστικό κέρδος.

Οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν τη διαμαρτυρία τους δηλώνοντας ότι οι ραδιοσυχνότητες αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού και ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να τις εμπορεύεται,  πόσο μάλλον, να κλείνει και να ιδιωτικοποιεί το μοναδικό Κρατικό Φορέα Ραδιοτηλεόρασης.

Πολλές ήταν οι φωνές από τους πολίτες που βρέθηκαν στην παράσταση διαμαρτυρίας, δηλώνοντας την αγωνία τους για το μέλλον της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης, η οποία ήταν η μόνη φωνή στα ερτζιανά από την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Κινητοποιήσεις ενημέρωσης των μεταναστών και των Γερμανών εργαζομένων για τις εξελίξεις διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, όπως την Πέμπτη το πρωί στο Ντίσελντορφ με εξορμήσεις στα ελληνικά σχολεία και στο κέντρο της πόλης, καθώς και στη Στουτγκάρδη.

Αλληλεγγύη από την Τσεχία

Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εκδηλώνουν με ψήφισμά τους ηΛέσχη Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ, η Ελληνική Κοινότητα Πράγας και η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Τσεχίας, ενώ καταγγέλλουν την ελληνική κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αναλυτικά:

«Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και όλου του ελληνικού λαού ενάντια στην απαράδεκτη, προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλούμε να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι και να μην επιτρέψουν να περάσει η τρομοκρατία αυτή.

Εμείς θα κάνουμε το παν για να ενημερώνουμε τους συναδέλφους σας και όλους τους εργαζόμενους στην Τσεχία και καλούμε όλους τους Έλληνες στην Τσεχία να δείξουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και του ελληνικού λαού και να εναντιωθούν σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ».

Βρυξέλλες: Καταδίκη του κλεισίματος της ΕΡΤ και κινητοποίηση στην ελληνική πρεσβεία στο Βέλγιο

Οι Έλληνες μετανάστες που ζουν στις Βρυξέλλες  πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Βέλγιο την Πέμπτη 13 Ιούνη ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Bελγίου, Φίλιππος Kτενάς, σημείωσε: «Η συγκυβέρνηση του «νόμος και τάξη», παρά την αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ, καθώς και εκατοντάδων εργαζομένων, σωματείων, ομοσπονδιών που στηρίζουν τον αγώνα τους, με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων κατέβασαν τις κεραίες του αναλογικού σήματος της ΕΡΤ.

Η πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας και εργοδοσίας είναι βαθιά αντεργατική, πολλαπλασιάζει τις στρατιές των ανέργων.

Καλούμε τους Βέλγους εργαζόμενους μαζί με τους Έλληνες μετανάστες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα για μην κλείσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της ΕΡΤ και κανένας εργαζόμενος να μη μείνει στο δρόμο. Η επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης είναι κοινή στο Βέλγιο, στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ.

Καλούμε τους Έλληνες μετανάστες και τις μετανάστριες στο Βέλγιο να απαιτήσουν τη συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στον εργαζόμενο λαό που πλήττεται από την αντιλαϊκή πολιτική».

Η Κοινότητα Ελλήνων Δανίας εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Η Κοινότητα Ελλήνων Δανίας με σημερινό ψήφισμα του ΔΣ της εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων που θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Η Κοινότητα Ελλήνων Δανίας θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενημερώσει τους Έλληνες μετανάστες και τους Δανούς εργαζόμενους για το έγκλημα που γίνεται σε βάρος της Δημόσιας Τηλεόρασης που για τους απόδημους Έλληνες είναι το μοναδικό μέσο πληροφόρησης και επαφής με την Ελλάδα.

Ψήφισμα των Ελλήνων μεταναστών στον Καναδά ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο, η Ελληνοκαναδική Δημοκρατική Οργάνωση και ηΟργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης εξέδωσαν ψήφισμα σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ (διαβάστε το κάνοντας ΚΛΙΚ εδώ).

Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν και ο Εργατικός Σύλλογος Ελλήνων και ο Σύλλογος Ελλήνων Αντιστασιακών του Κεμπέκ στον Καναδά με ψήφισμά τους. Αναλυτικά:

«Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που χαρακτηρίζουν δικτατορικά καθεστώτα, η συγκυβέρνηση της Ελλάδας προωθεί το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων και το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας απόφαση. Σκοπό έχει να χτυπήσει το δικαίωμα της πληροφόρησης του ελληνικού λαού και να επιτρέψει στην κυβέρνηση, την ΕΕ, την τρόικα και την εργοδοσία να περάσουν ευκολότερα την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική τους.

Οι Έλληνες μετανάστες του Μόντρεαλ καταγγέλλουμε το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ως ενέργεια που κόβει τη γέφυρα επικοινωνίας με την πατρίδα, μας αποκόβει από τις ρίζες και τον πολιτισμό μας και αποδεικνύει υποκριτικές τις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων περί «ενδιαφέροντος της ελληνικής πολιτείας για τον απόδημο ελληνισμό».

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο κλείσιμο και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών και την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους της ΕΡΤ και σε όλους τους Έλληνες εργάτες, που αγωνίζονται για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Αλληλεγγύη από την Αυστραλία

Ο Εργατικός Σύνδεσμος «Δημόκριτος» Μελβούρνης, ο Εργατικός Σύνδεσμος «Άτλας» Σίδνεϊ, ο Εργατικός Σύνδεσμος «Σωκράτης» Νιουκάστλ, ο Εργατικός Σύνδεσμος «Πλάτων» Αδελαΐδας και η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Μελβούρνης εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν αναλυτικά:

«Καταδικάζουμε την κυβέρνηση, που, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αποφάσισε, επιδιώκει την κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών. Η απόφαση με την οποία καταργείται η ΕΡΤ, πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και παραδίνοντας τον τομέα της ενημέρωσης στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών, θα έχει επιπτώσεις και στους Έλληνες μετανάστες της Αυστραλίας, μιας και είναι το καθημερινό  μέσο πληροφόρησης και επαφής που έχουν οι περισσότεροι με την Ελλάδα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ οι οποίοι αν ορθώσουν ανάστημα και οργανώσουν και συντονίσουν την πάλη τους και με τους άλλους εργαζόμενους στους δημόσιους οργανισμούς, μόνο τότε θα μπορέσουν να βάλουν φραγμό στα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης να τους πετάξει στο δρόμο της ανεργίας. Καλούμε τους μαζικούς φορείς και κοινότητες και όλους τους Έλληνες μετανάστες και τις μετανάστριες της Αυστραλίας να απαιτήσουν τη συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους που αντιστέκονται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Απόφαση καταδίκης έχει πάρει και η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας.

Πηγή με φωτογραφίες 902

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s