Συνεχίζεται το κύμα μετανάστευσης νέων μεταναστών – μειώνεται η ένταση.

Η μετανάστευση Ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών συνεχίζεται προς την Σουηδία. Τα στοιχεία βέβαια δείχνουν ότι το μεγάλο κύμα της μετανάστευσης προς την Σουηδία έχει μετριαστεί. Μάλλον αυτό οφείλεται στο ότι έχει γίνει πολύ πιό δυσκολο να πάρει κάποιος προσωρινή άδεια παραμονής. Επίσης η ανεργία έχει αυξηθεί που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες δυνατότητες για κάποιον/κάποια να βρει δουλειά, πόσο όταν οι περισσότεροι από τους νέους μετανάστες δεν ξέρουν σουηδικά και προσπαθούν να βρούν δουλειές ανειδίκευτων σαν καθαριστές, λάντζα στην κουζίνα κλπ.

Φέτος μέχρι τις 1 Ιούλη 2013 έχουν δοθεί 443 προσωρινές άδεις παραμονής σε Έλληνες μετανάστες. 

Τα στοιχεία της υπηρεσίας μετανάστευσης της Σουηδίας εξακολουθούν βέβαια να δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Οι μετανάστες από την Ελλάδα προς τη Σουηδία αυξάνονται δραματικά παρότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα για τους νέους μετανάστες (έλλειψη στέγης, μεγάλες δυσκολίες να βρουν δουλειά, δουλέμποροι και αφεντικά που δεν πληρώνουν δεδουλευμένα κλπ.).

Προηγούμενες χρονιές

Το 2010 οι Έλληνες νέοι μετανάστες ήταν 438 άτομα, το 2011 ήταν 872 άτομα, το 2012 ο αριθμός των νέων μεταναστών εκτινάχτηκε στους 1.433 και μόνο τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 ανήλθε στα 344 άτομα. Σ’ αυτούς τους νέους μετανάστες δεν υπολογίζονται αυτοί που έρχονται και δεν παίρνουν άδεια παραμονής επειδή δεν βρίσκουν δουλειά και αν δουλεύουν είναι ανασφάλιστοι και σε άθλιες συνθήκες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s