Οι δείκτες ευημερούν στη Σουηδία

Η γενικός οικονομικός διευθυντής της τράπεζας Nordea, Annika Winsth, που ανήκει 100% στο σουηδικό κράτος αλλά λειτουργεί όπως όλες οι κρατικές εταιρείες με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δήλωσε κυνικά ότι η οικονομία της Σουηδίας πάει πολύ καλά, καθώς το ΑΕΠ φέτος θα αυξηθεί κατά 1,3% και του χρόνου κατά 2,5%.

Βέβαια, η Annika Winsth, όταν μιλάει για τη σουηδική οικονομία εννοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις που αυξάνουν τα κέρδη τους, ενώ η επίσημη ανεργία ήταν τον Ιούνη 9,1% και στους νέους μέχρι 24% πάνω από 20%. Επίσης, έχει αυξηθεί το ποσοστό των εργαζομένων και ανέργων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (14% του πληθυσμού και 25% ανάμεσα στους μετανάστες). Περίπου 200.000 παιδιά ζουν σε κακές συνθήκες και απ’ αυτά γύρω στα 50.000 δεν έχουν ούτε τα βασικά για διατροφή, στέγη, ένδυση κλπ.

Η Annika Winsth,συνεχίζοντας, ανέφερε ότι θα ήθελε να ευχαριστήσει τα ρεφορμιστικά και συμβιβασμένα συνδικάτα, μιας και συνέβαλαν αποφασιστικά με τη στάση τους να μειώσουν τις οικονομικές απαιτήσεις τους απέναντι στην εργοδοσία.

Αποκαλύπτεται έτσι ότι οι ηγεσίες των συμβιβασμένων συνδικάτων, που οι σοσιαλδημοκρατές και οι οπορτουνιστές είναι στην ηγεσία τους, βοήθησαν σημαντικά στα κέρδη των καπιταλιστών και στην καπιταλιστική ανάπτυξη, ενώ συνέβαλαν στη χειροτέρεψη του επιπέδου ζωής της εργατικής τάξης στη Σουηδία. Όπως ακριβώς κάνουν παντού η σοσιαλδημοκρατία και ο οπορτουνισμός, στο όνομα του ρεαλισμού, της οικονομικής ανάπτυξης για όλους, που ουσιαστικά σημαίνει περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο.

Πηγή: 902

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s