Αλληλεγγύη του Συνδικάτου Μετρό Στοκχόλμης στην εργατική τάξη της Ελλάδας

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημα της Ελλάδας διοργανώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Μετρό της Στοκχόλμης, SEKO Klubb 111, λειτουργώντας όπως πάντα με τις αρχές της αλληλεγγύης απέναντι στην εργατική τάξη.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «στην Ελλάδα σήμερα συνεχίζεται η επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και ό,τι γίνεται σήμερα εκεί θα γίνει αύριο και στη Σουηδία. Θα πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα ταξικά μας αδέλφια στην Ελλάδα».

Για το λόγο αυτό το συνδικάτο παίρνει την πρωτοβουλία να μαζέψει υλικά για να στηρίξει τα ταξικά συνδικάτα στην Ελλάδα που παλεύουν ενάντια στο κεφάλαιο και τις πολιτικές του. Στο πλαίσιο αυτό άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα, ρούχα (για άντρες, γυναίκες και παιδιά), παπούτσια (για άντρες, γυναίκες και παιδιά), παιχνίδια, τρόφιμα που δεν χαλάνε εύκολα όπως ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι και κονσέρβες. Όλα αυτά θα σταλούν στα ταξικά σωματεία στην Ελλάδα, τα οποία με τη σειρά τους θα τα διανείμουν στα μέλη και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη ή είναι άνεργα και ταυτόχρονα σε εργαζόμενους που είναι σε απεργιακές κινητοποιήσεις και έχουν άμεσες ανάγκες.

Με αυτόν τον τρόπο το συνδικάτο, που έχει πάνω από 1.400 μέλη, θέλει να δείξει την ταξική του αλληλεγγύη στην εργατική τάξη στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα κάνει έκκληση σε όλα τα συνδικάτα στη Σουηδία, μεταναστευτικές οργανώσεις και άλλες οργανώσεις αλληλεγγύης να βοηθήσουν αυτήν την πρωτοβουλία. Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης θα αρχίσει στις 15 Νοέμβρη και θα τελειώσει στις 31 Γενάρη του 2014.

Logo-SEKO-Tunnelbanan

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s