Πολιτική Συγκέντρωση της ΚΟ Στοκχόλμης του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η πρώτη εκδήλωση της ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ ενόψει των εκλογικών μαχών του Μάη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της ΚΟΒ, Γιάννης Κωνστάντης, ο οποίος    καλοσωρίζοντας τον κόσμο επισήμανε τη σημασία των εκλογικών μαχών και γι’ αυτό  πρέπει να είναι μαζική η συμμετοχή μας και στην Ελλάδα και στη Σουηδία.

KKE Eyroekloges2

Η εκπαιδευτικός, Στέλλα Σαββίδου, απήγγειλε το ποίημα του ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσου, «Τρία κόκκινα γράμματα».

Stella

Την κεντρική ομιλία την έκανε ο γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Σκανδιναβίας του ΚΚΕ, Πάνος Απέργης. Στην ομιλία του τόνισε ότι το κόμμα μας έχει δικαιωθεί στις προβλέψεις του και ότι το εργατικό κίνημα σήμερα έχει υποχωρήσει κι αυτό εξηγείται με τη μείωση της δύναμης του ΚΚΕ στις εκλογές του Ιούνη 2012. Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 27% στις τελευταίες εκλογές, αυτό δεν ωφέλησε το εργατικό και λαϊκό κίνημα, αντίθετα δημιουργεί επανάπαυση για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Για τη λεγόμενη ενότητα της αριστεράς, που επικαλούνται μερικοί έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερασπιστής της ΕΕ και της πολιτικής της, παρά τις διαφορές σε επίπεδο διαχείρισης. Είναι υπερασπιστής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος ενώ το ΚΚΕ παλεύει για την αποδέσμευση από την ΕΕ, με διαγραφή του χρέους και με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

Κάλεσε όλους τους μετανάστες, και ιδιαίτερα τους νέους μετανάστες, να στηρίξουν το ΚΚΕ, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις που μπορούν να έχουν, γιατί  είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Ο Πάνος Απέργης ενημέρωσε επίσης για τη δημιουργία της Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας και τη σημασία της στην ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.

Η συζήτηση που επακολούθησε ήταν δημιουργική με ερωτήσεις για τη σημασία της κοινωνικής συμμαχίας, τη μορφή της στο εξωτερικό και το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε την κοινωνική συμμαχία στη πράξη.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πίτας και με συζήτηση για πρακτικά ζητήματα γύρω από τις ευρωεκλογές.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s