Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Στοκχόλμη με συμμετοχή του ΚΚΕ

Εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα και στη Σουηδία, με τη σημαντική συμμετοχή και αρκετών Ελλήνων μεταναστών.Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρά τη συστηματική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια από τις ηγεσίες των ρεφορμιστικών συνδικάτων να διαγραφεί ακόμη και η λέξη απεργία από τη συνείδηση των εργαζομένων, για την 1η Μάη, την ημέρα της εργατικής τάξης.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, μαζί με άλλες οργανώσεις, διοργάνωσε συγκέντρωση στη Στοκχόλμη, κατά την οποία απ’ τις ομιλίες τονίστηκε η ανάγκη για αγώνα με στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στη Σουηδία. Σημειώθηκε η ανάγκη να υπάρξει αντεπίθεση και αντίσταση στο καπιταλιστικό σύστημα συνολικά. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο γραμματέας της ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ, Γιάννης Κωνστάντης, ενώ επίσης δεκάδες Έλληνες μετανάστες έδωσαν το παρών. Στο Μάλμε, στη συγκέντρωση του ΚΚ Σουηδίας, χαιρέτισε ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Σκανδιναβίας του ΚΚΕ, Πάνος Απέργης.

Προεκλογικές φιέστες από τις συνδικαλιστικές ξεπουλημένες ηγεσίες

Οι σοσιαλδημοκράτες μαζί με τη σουηδική ΓΣΕΕ, στις συγκεντρώσεις και πορείες σε πολλές πόλεις της Σουηδίας, καταφέρθηκαν ενάντια στη συντηρητική κυβέρνηση. Αυτοπροβλήθηκαν τα στελέχη τους, προσπαθώντας να πείσουν ότι όταν έρθουν στην κυβέρνηση στις εκλογές του Σεπτέμβρη, θα μειώσουν τους φόρους για τους συνταξιούχους, θα μειώσουν τα κέρδη των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Υγεία και Παιδεία.

Το ίδιο υποσχέθηκε στις δικές του πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και το λεγόμενο Αριστερό Κόμμα. Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στην κρίση στην Ελλάδα (χωρίς φυσικά να πει ότι είναι καπιταλιστική η κρίση) και την «Αριστερά» που θέλει να αλλάξει την ΕΕ. Το Αριστερό κόμμα, αδελφάκι του ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζει σε κυβερνητικές και υπουργικές θέσεις σε πιθανή νίκη της «κεντροαριστεράς» στις βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο. Επιχειρεί, όπως ακριβώς και στην Ελλάδα, να εγκλωβίσει εργατικές συνειδήσεις, σε έναν «αγώνα» για την αλλαγή της κυβερνητικής εξουσίας, αλλά όχι βεβαίως για την ανατροπή της πραγματικής εξουσίας, που έχουν τα μονοπώλια.

Πηγή: 902

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s