Έχει μειωθεί δραματικά το κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων στη Σουηδία

Η μετανάστευση Ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών προς την Σουηδία μειώθηκε δραματικά το 2014 . Αυτό οφείλεται στο ότι έχει γίνει πολύ πάρα πολύ δύσκολο να πάρει κάποιος προσωρινή άδεια παραμονής. Επίσης η ανεργία έχει αυξηθεί που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες δυνατότητες για κάποιον/κάποια να βρει δουλειά, ειδικά όταν οι περισσότεροι από τους νέους μετανάστες δεν ξέρουν σουηδικά και προσπαθούν να βρούν δουλειές ανειδίκευτων σαν καθαριστές, λάντζα στην κουζίνα κλπ.

Φέτος μέχρι τις 1 Ιούλη 2014 έχουν δοθεί 239 προσωρινές άδειες παραμονής σε Έλληνες μετανάστες ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν δοθεί 443. 

Χαρακτηριστικά το 2010 είχαμε 438 Έλληνες που είχαν πάρει προσωρινή άδεια παραμονής, το 2011, το 2012 ο αριθμός των Ελλήνων νέων μεταναστών εκτινάχτηκε στους 1.433.

Οι μετανάστες από την Ελλάδα προς τη Σουηδία αλλά κι άλλοι μετανάστες συνεχίζουν να έχουν τεράστια προβλήματα (έλλειψη στέγης, μεγάλες δυσκολίες να βρουν δουλειά, δουλέμποροι και αφεντικά που δεν πληρώνουν δεδουλευμένα κλπ.). Οι ελληνικοί σύλλογοι και κοινότητες, προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s