Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της ΚΟΒ Στοκχόλμης για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το Σάββατο το γλέντι της ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ προς τιμήν των 96 χρόνων και για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, γεμίζοντας την αίθουσα της ελληνικής κοινότητας στη νότια Στοκχόλμη.

Η εκπαιδευτικός Στέλλα Σαββίδου διάβασε το ποίημα του Κώστα Βάρναλη, Οδηγητής, και στην συνέχεια χαιρέτισε ο Kjell Bygdén, υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών σχέσεων του ΚΚ Σουηδίας που αναφέρθηκε στην εκτίμηση του ΚΚ Σουηδίας, στους αγώνες του ΚΚΕ και τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στα δύο κόμματα. Ευχαρίστησε επίσης τις προσπάθειες του ΚΚΕ για την ανασυγκρότηση του ευρωπαϊκού και διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Κωνστάντης, γραμματέας της ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στον ρόλο των μεταναστών στην ενίσχυση του ΚΚΕ και τον ρόλο που πρέπει να έχουν στην ανάπτυξη του μαζικού κινήματος σε ταξική δράση. Οι εξελίξεις, συνέχισε, και τα μέτρα στην Ελλάδα βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με όλες τις υπόλοιπες χώρες στην ΕΕ. Τα μέτρα που παίρνονται αποσκοπούν στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης με στόχο τη διασφάλιση μεγαλύτερων κερδών για τα μονοπώλια. Να μην ξεγελαστεί ο λαός από τις κοκορομαχίες κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το πότε πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος δημοκρατίας και πότε πρέπει να γίνουν εκλογές. Θέλουν να κρύψουν ότι ταυτίζονται στην ίδια πολιτική, του κεφαλαίου και της ΕΕ. Οι διαφορές του μίγματος διαχείρισης της οικονομίας, που έχουν μεταξύ τους, δεν αφορούν το λαό αλλά το κεφάλαιο. Μπορεί να διαφωνούν σε επιμέρους ζητήματα, το πότε και πως θα πληρωθεί το χρέος, ωστόσο και οι δύο το αναγνωρίζουν και θα το φορτώσουν στο λαό.

Συνέχισε, λέγοντας ότι από την τεράστια πείρα του Κόμματός μας σε κάθε εποχή, σε κάθε ιστορική στιγμή, το ΚΚΕ, το εργατικό-λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να χάνουν από τα μάτια τους τον ταξικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, το μονοπώλιο, την εξουσία του, το σύστημα, όποιο πρόσωπο και αν έχει, όποιον κι αν χρησιμοποιεί ως πολιτικό προσωπικό του.

Τελείωσε καλώντας σε ενίσχυση με κάθε τρόπο του ΚΚΕ, στους χώρους δουλειάς και κατοικίας, στις εκλογές, στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Στο χώρο λειτουργούσε και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής». Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, κυρίως για το πολιτικό και ιστορικό βιβλίο.

Stockholm giorti1 Stockholm giorti2 Stockholm giorti3 Stockholm giorti4 Stockholm giorti5

Πηγή: 902

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s