Οι σουηδικές αρχές νοιάζονται για τους Ρομά!

Εδώ και κάμποσο καιρό οι σουηδικές αρχές (δήμοι, αστυνομία κλπ) κυνηγούν τους Ρομά, που έρχονται από τις βαλκανικές χώρες (Ρουμανία, Βουλγαρία) ψάχνοντας κι αυτοί, όπως και πολλοί άλλοι, ένα τρόπο να επιβιώσουν και να θρέψουν τις οικογένειες τους.

Η Ευρωπαική Ένωση κι η Σουηδία μαζί, έχουν ψηφίσει νόμους για την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών αλλά βέβαια η ελεύθερη διακίνηση είναι στα χαρτιά. Μόνο αυτοί που έχουν λεφτά, το κεφάλαιο, μπορεί να έχει πραγματικά ελεύθερη διακίνηση, χωρίς κανένα περιορισμό.

Οι αρχές λοιπόν στη Σουηδία, δείχνοντας το «ανθρωπιστικό» τους πρόσωπο, κηνυγάνε συνέχεια τους Ρομά, έτσι ώστε να τους αναγκάσουν να φύγουν.

Roma Malmö

Χτές διάλυσαν ένα καταυλισμό τους, στο Μάλμε, στη Νότια Σουηδία και σήμερα, τους κυνήγησαν κι έξω από το δημαρχείο του Μάλμε που είχαν συγκεντρωθεί μαζί με αρκετούς Σουηδούς που είχαν σπεύσει για να εκφράσουν την  αλληλεγγύη τους.

Και σ΄αυτή λοιπόν την περίπτωση βλέπουμε, όπως ακριβώς και στο ζήτημα των προσφύγων, η ΕΕ και τα κράτη μέλη της, με την πολιτική που ακολουθούν να δημιουργούν στρατιές ανέργων, φτωχών και αποκλεισμένων σε όλα τα κράτη κι από την άλλη να τους κυνηγούν επειδή θέλουν κι αυτοί να φάνε ένα κομμάτι ψωμί, έστω ζητιανεύοντας.

Οι αλληλέγγυοι απαιτούν οι δήμοι να παραχωρήσουν ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας και ταυτόχρονα να τους βοηθήσουν είτε να γυρίσουν πίσω στη χώρα τους, είτε να βρουν δουλειά εδώ με βοήθεια και στη εκμάθηση της γλώσσας.

Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, κι όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πρωτεργάτες του ακροδεξιού κόμματος, Σουηδοί Δημοκράτες και διάφορες ναζιστικές ομάδες.

Ακροδεξιοί φασίστες έξω από τον καταυλισμό συνδράμουν τις δυνάμεις καταστολής.

Στα αγγλικά με πληροφορίες από την δράση των κατασταλτικών δυνάμεων έξω από το δημαρχείο του Μάλμε.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s