Εκδήλωση για τα 97 χρόνια του ΚΚΕ στη Στοκχόλμη

Εκδήλωση για την επέτειο των 97 χρόνων του Κόμματος διοργάνωσε με επιτυχία η ΚΟ Στοκχόλμης του ΚΚΕ, το Σάββατο 23 Γενάρη στην οποία ήταν μαζική η συμμετοχή μεταναστών.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη και στον κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ και «άνοιξε» με μια μικρή αναφορά στο έργο του και με απαγγελία ποιημάτων του.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε η Barbara Brädefors, από το ΚΚ Σουηδίας, τονίζοντας την συνεισφορά του ΚΚΕ στον αγώνα για το σοσιαλισμό στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, και τη βοήθεια, υλική και ιδεολογική που δίνει στα κομμουνιστικά κόμματα. Η εκπρόσωπος του ΚΚ Σουηδίας, απάγγειλε κι αυτή στα σουηδικά ένα ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ.

Η κεντρική ομιλία έγινε από την Ελένη Γελαλή, γραμματέα της ΚΟ Στοκχόλμης του ΚΚΕ, η οποία αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στη Σκανδιναβία, επισημαίνοντας τον αναντικατάστατο ρόλο του ΚΚΕ, τις επιθέσεις στην εργατική τάξη με το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και την επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και της σουηδικής κυβέρνησης στην εργατική τάξη στη Σουηδία.

Στην εκδήλωση λειτούργησε βιβλιοπωλείο που κέντρισε τον ενδιαφέρον, όπως επιβεβαίωσε η αγορά πολλών βιβλίων. Η ΚΟ Στοκχόλμης του ΚΚΕ διακίνησε επίσης, μια ειδική έκδοση για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης καθώς και την ειδική έκδοση του «Οδηγητή» για τον Χικμέτ.

23 γενάρη123 γενάρη223 γενάρη3

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s