Προσοχή στα σκλαβοπάζαρα!

Επικοινωνούν μαζί μας αρκετοί συμπατριώτες μας που πέφτουν θύματα επιτήδειων, κυρίως «συμπατριωτών» Ελλήνων, που το παίζουν επιφανείς επιχειρηματίες και κοροιδεύουν τον κόσμο. Χρησιμοποιούν και παράνομα αλλά και «νόμιμα» μέσα. Το ζήτημα είναι ότι το σύστημα και στην Ελλάδα όπως και στην Σουηδία λειτουργεί παρόμοια. Είτε με νόμους που ψηφίζουν τα κοινοβούλια είτε παράνομα, εκμεταλλεύονται τους εργάτες και τους πίνουν το αίμα.

Μεικοί τέτοιοι τους έχουν προσλάβει και τους απολύουν χωρίς να τους πληρώνουν (τους χρωστούν δεδουλευμένα, υπερωρίες, άδειες κλπ).

Άλλοι, τους υπερνοικιάζουν, χωρίς οι ίδιοι να το ξέρουν και παίρνοντας περίπου 1000 ευρώ κάθε μήνα από την επιχείρηση που τους νοικιάζει και ταυτόχρονα 1000 ευρώ από τον εργαζόμενο για να του βρεί υποτίθεται δουλειά (500 ευρώ τον πρώτο μήνα και 500 τον δεύτερο). Ο εργαζόμενος δουλεύει μαύρα (ο ίδιος δεν το ξέρει) και ανασφάλιστος! Είχαμε και περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων (εγκλημάτων) που ο εργαζόμενος αναγκάστηκε να πληρώσει την περίθαλψη μόνος του!

1. Να έχετε οπωσδήποτε τον προσωπικό αριθμό.

2. Να έχετε αντίγραφο της πρόσληψης και να σας πληρώνει κάθε μήνα (να παίρνετε απόδειξη με το όνομα και την διεύθυνση της εταιρείας).

3. Να γραφτείτε αμέσως στο σωματείο με το που πιάνετε δουλειά.

4. Να οργανωθείτε σε έναν ελληνικό σύλλογο ή κοινότητα της περιοχής σας

5. Ελάτε σε επαφή με το ιστολόγιο μας αν έχετε κάποιο πρόβλημα, και να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε.

9 σκέψεις σχετικά με το “Προσοχή στα σκλαβοπάζαρα!

  1. Δυστυχώς δεν βρίσκουμε δουλειά σε άτομα που απευθύνονται σε εμάς. Δουλεύουμε εθελοντικά με συμβουλές και με πληροφορίες, έτσι ώστε κάποιοι να μπορέσουν να βρουν δουλειά, σπίτι και να ξέρουν τι χρειάζεται στη Σουηδία σε σχέση με τις υπηρεσίες κλπ. Κοιτάξτε στις Πρακτικές Συμβουλές, στην κορυφή του ιστολογίου.

  2. καλησπερα…ονομαζομαι αγγελος και ειμαι 24 χρονων απο θεσσαλονικη.θα ηθελα να ερθω για δουλεια στην σουηδια αλλα δεν ξερω τιποτα και κανεναν.θα μπορουσατε ισως να με βοηθησετε στην ευρεση εργασιας και να μου πειτε απο που πρεπει να ξεκινησω?ευχαριστω προκαταβολικα….

  3. Ναι, και αν χρειαστεί θα σας αφήσουμε ένα τηλέφωνο να τα πούμε.

  4. pantos apo oti katalabaino stin periptosi moy epibebaionetai to sxolio sas sxetika me …sklabopazara 🙂

    eyxaristo poli kai sintoma tha ta ksanapoyme giati sigoyra tha xreiasto ta fota sas !!!

  5. Καλησπέρα και σε σένα.
    Για να σου κάνει πρόσληψη ο εργοδότης δεν χρειάζεται να έχεις διεύθυνση. Για να πάρεις όμως τον προσωπικό αριθμό θα πρέπει να έχεις την πρόσληψη (arbetsgivarintyg), που να γράφει τι δουλειά κάνεις, την ονομασία του εργοδότη με σφραγίδα, αν δουλεύεις παρτ ταιμ ή 40 ώρες τη βδομάδα και τον μισθό. Αφού ξεκίνησες να δουλεύεις τότε ζήτα το χαρτί της πρόσληψης από τον εργοδότη σου.
    Αν πληρώνεσαι με μηνιαίο μισθό, τότε παίρνεις τον μισθό μπροστά. Αν δουλεύεις με την ώρα, τότε τα παίρνεις τα χρήματα τον επόμενο μήνα, τότε θα πρέπει να σου πληρώνει και το επίδομα αδείας κάθε μήνα, 12%.
    Το σωματείο είναι το Fastighetsanställdas Förbund.
    Σου επισυνάπτω την αίτηση για να γίνεις μέλος (στην αίτηση μπορείς να συμπληρώσεις αν θέλεις να είσαι και στο ταμείο ανεργίας, που πληρώνεις έξτρα, αλλά είναι καλό γιατί αν μετά από μερικούς μήνες μείνεις άνεργος θα έχεις ένα εισόδημα).

    Click to access Medlemsans%C3%B6kan%20Fastighets.pdf

  6. kalispera paidia !!! anebika prin liges ebdomades kai exo brei spiti gia 2 mines mono !!!

    gia na moy kanei proslipsi o ergodotis prepei na exo simboleo gia to spiti sto onoma moy ; pote mporo na paro ton prosopiko arithmo,

    eidi ksekinisa na doyleyo se synergeio katharismoy(ellinas to exei)

    otan plironome prepei ipoxtreotika na krataei mesa 1 mina apo ta dedoyleymena !!!

    poy einai to somateio gia osoys ergazonte se synergeio katharismoy.

  7. Είναι το ίδιο το σύστημα που τους θρέφει και τους αναπαράγαγει. Δεν έχει να κάνει με εθνικότητα αλλά με το κέρδος.

  8. ελληνες …ελληνες…ελληνες…η μ………α τους ακομα και εκει φαινεται…γι αυτο ειμαστε τουλαχιστον 50 χρονια πισω απο καθε πολιτισμο!

Σχολιάστε