ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ – ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, γυναίκες και άντρες που γράφουμε για την ζωή των Ελλήνων αλλά και των Ελληνοσουηδών στην Σουηδία, όντως και εμείς δραστήριοι σ΄αυτή τη κοινωνία. Βέβαια θα προσπαθούμε να σχολιάσουμε και την ζωή στην Ελλάδα και γενικότερα.

Θα κρίνουμε καταστάσεις και θα υποστηρίζουμε απόψεις και ιδέες που κάνουν την ζωή μας πιο ανθρώπινη.

Εκδηλώσεις συλλόγων και γενικά μαζικών φορέων  αλλά και σουηδικές πρωτοβουλίες για ελληνικά ζητήματα αλλά και για ζητήματα που μας απασχολούν γενικά, όπως ανεργία, πόλεμος, ρατσισμός, καλύτερες συνθήκες ζωής, θα υποστηρίζονται από μας.

Όποιοι θέλουν να δημοσιεύσουν κάποιο άρθρο ή σχόλιο θα πρέπει να είναι επώνυμο. Ανώνυμα άρθρα και σχόλια δεν θα δημοσιεύονται, όπως βέβαια και υβριστικά σχόλια.

Το ιστολόγιο έχει το δικαίωμα να δημοσιεύει όποιες απόψεις κρίνει αυτό ότι ταιριάζουν στο ιστολόγιο.

Στείλτε μας γράμμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.



639 σκέψεις σχετικά με το “ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ – ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  1. kalispera sas kai sigxaritiria gia tin voitheia pou dinete se olous… tha ithela na rotiso.. ego ergazomai se megali odontiatriki etaireia stin ellada vs politis , i ekpaideusi moy exei ginei sta ellinika ostoso kano mathimata souidikon edo kai ena xrono opou mporo na katalavo ta basika kathos kai na miliso.. tha ithela na rotiso ean uparxoun etaireies me odontiatrika proionta oste na epikoinoniso ego o idios dioti tha prepei na ekpaideyto kai sta soyidika gia na mporeso na antapokritho..
    eyxaristo ek ton proteron

  2. γεια σας ειμαι μaθητρια γ’λυκειου( 19 χρονων) και σε ενα μηνα τελειωνω..θα ηθελα να συνεχισω τις σπουδες μου στην σουηδια για διοικηση επιχειρησεων τι προυποθεσεις χρειαζεται?

  3. Καλησπέρα.
    Ονομάζομαι Άρης και ειμαι 23 ετων. Ενδιαφέρομαι για εργασία στη Σουηδία και συγκεκριμένα στο Vaxjo. Αν μπορείτε να με βοηθησετε να βρω μια δουλεια εκει?

  4. Καλημερα,το ονομα μου ειναι Γιωτης και ειμαι 36 χρονων,και μαντεψτε…ειμαι ανεργος και ενδιαφερομαι για δουλεια.Δεν γνωριζω τη γλωσσα,γνωριζω αγγλικα αλλα διαβασα οτι μπορεις να κανεις μαθηματα και να την μαθεις…

  5. Ευχαριστω πολυ για το αμεσω ενδιαφερον σας!! Προς το παρον εχω ακομα καποιες εξετασεις τις οποιες πρεπει να τελειωσω…αλλα αν ολα πανε καλα θα εργαζομουν με χαρα!!
    ευχαριστω και παλι!!

  6. kalispera giorgo! an endiaferesai na doulepseis part time se kafe stin stokxolmi mporeis na epikoinwniseis mazi mou! an theleis dwse mou to tilefwno sou na se parw

  7. Καλησπέρα σας θα ηθελα να ρωτησω ποσο περιπου ειναι ο μισθος για εναν φοιτητη στη σουηδια μαλμε συγκεκριμενα οταν εργαζεται part-time ως σερβιτορος??

    ευχαριστω για τον χρονο σας!!

  8. γεια σας και συγχαρητηρια για το ιστολογιο! Θα ηθελα αν ειναι ευκολο να μου προτεινετε καποιον ελληνα
    δικηγορο εκει η λογιστη που να ασχολειται με ιδρυση εταιρειας στη Σουηδια.
    Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

  9. καλησπερα σας..Θα ηθελα να με ενημερωσετε που πρεπει να απευθυνθω για μια υποθεση μου που εκρεμμει με μια Σουηδικη εταιρια. Εγω εργαστηκα ως υπεργολαβος σε ενα εργο στην Δανια και δεν πληρωθηκε ενα τιμολογιο απο την εργασια μου εδω και ενα χρονο.. Η εταιρια που ειχε το εργο εχει εδρα την Σουηδια.Σας ευχαριστω πολυ.. Αν ειναι ευκολο να μου στειλετε και τηλεφωνα απο δικηγορους.

  10. Καλησπέρα!

    Θέλω να άντλησω πληροφορίες σχετικά με τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας στο αντικείμενο μου(landskapsarkitektur)εδω στην Σουηδία.Εχω 2 χρόνια εργασιακής εμπειρίας εδω σε παρεμφερές επαγγελμα.Τα σουηδικά μου ειναι πλέον καλα.Επικοινωνησα και με το arbetsförmedlingen αλλα έχω την υποψία οτι δεν θα βοηθήσουν ιδιαίτερα.

    Γ.

  11. Καλημέρα Κατερίνα.
    Είναι δύσκολο μιας και τα σουηδικά είναι σχεδόν απαραίτητα. Μπορείτε να δείτε στις πρακτικές συμβουλές, μιά λίστα εστιατορίων που έχουμε.

  12. Καλησπέρα και από μένα..
    Σας βρήκα τυχαία, ψάχνοντας για εργασία στο εξωτερικό, και βρήκα την ιστοσελίδα σας πολυ ενδιαφέρουσα, και συγχαρητήρια γι αυτό.
    Πραγματικά δε ξέρω απο που να ξεκινήσω, θα ήθελα να πω πολλά πράγματα, αλλά δε θα ήθελα να σας κουράσω, αναρωτιέμαι, ποσο εύκολο ή δυσκολο είναι, να βρεθείί εργασία σαν βοηθός κουζίνας στη Σουηδία, αν είναι σε ελληνικό εστιατόριο ακόμα καλύτερα. Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες σας παρακαλώ? Έχω εμπειρία, και μεγάλη ανάγκη για δουλειά. Είμαι 45 χρονών. Δυστυχώς στη χώρα μας, η κατάσταση είναι απελπιστική….Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  13. Καλημέρα Γιάννη.
    Πρέπει να μιλήσεις με τον ΟΑΕΔ που είσαι γραμμένος, θα πρέπει να σου δώσουν πληροφορίες.

  14. Καλησπερα σας και συγχαρητηρια για την βοηθεια που προσφέρεται.
    Θα ηθελα να μου πει καποιος πως μπορω να μεταφερω το ταμειο ανεργιας απο την Ελλαδα στην Σουηδια ( Γκετεμποργκ)???

    αν χρειαζονται καποια εγγραφα ??
    δικαιολογητικα ??
    δηλαδη την διαδικασια για την μεταφορα του ταμειου

  15. Πως αποκτα καποιος την αδεια ασκησεως επαγγελματος βοηθου νοσηλευτη στη Σουηδια μιας και της Ελλαδας δεν ισχυει?
    Tack igen!

  16. Καλησπερα Ιουλια.
    Α:ν είναι από Λυκειο ή από ανωτερη εκπαίδευση τοτε αναγνωρίζεται αλλά πρέπει να σου δωσουν την αδεια εξάσκησης επαγγελματος απο το Υπουργείο Υγείας στη Σουηδία, δεν ισχύει η αδεια από Ελλάδα. Αποκλειστικές δεν υπάρχουν, αλλα βοηθους νοσηλευτων ζητάνε. Βέβαια πρέπει να μάθεις και τα σουηδικά.

  17. Καλησπερα Μαρια.
    Θα πρέπει να έχεις την πενταετή αδεια απο Ελλαδα, μόνιμου κατοικου. Αλλοιως θεωρείται ότι είσαι από τριτη χώρα και δεν μπορείς να δουλεψεις. Πρέπει να κανεις τότε αίτηση για αδεια εργασίας απο την χώρα που μένεις, στην πρεσβεια της Σουηδίας και αφου υπαρχει πρόσκληση για δουλειά.

  18. Καλησπέρα Γεωργία.
    Χωρίς σουηδικά ειναι πολυ δύσκολα.
    Η προσχολικη αγωγη ειναι απο ενος ετους μεχρι και τα 5 στους παιδικους σταθμούς. Στα 6 τα παιδιά πάνε νηπιαγωγείο μέσα στο σχολειο.

  19. Καλησπέρα,
    ονομάζομαι Γεωργια και ειμαι βρεφονηπιοκόμος( απόφοιτη του τμηματος προσχολικής αγωγης του τει Αθήνας), με 5 χρονια προυπηρεσια. Θα ήθελα να σας ρωτησω κατα πόσο ειναι ευκολο να βρω εργασια σε αυτο τον τομεα στη Σουηδια και αν μπορω αρχικα να εργαστω σε internationals παιδικους σταθμους με την αγγλικη γλωσσα ;΄Επισης μπορειτε να με ενημερώσετε πως λειτουργει το συστημα προσχολικης αγωγης στη Σουηδια;

  20. Γειά σας ! Εγώ έχω αλβανικό διαβατήριο αλλά άδεια διανομής δεύτερης γενιάς από την Ελλάδα έχω καταθέσει τα χαρτιά μου στην Σουηδία έχω σπίτι να μείνω και έχω βρει και δουλειά έκατσα 3 μηνες εκεί και μετά μ είπαν ότι έπρεπε να γυρίσω πίσω μετά από πόσο καιρό μπορώ να ξαναπάω? ..Επίσης αν παεί ο υπεύθυνος να πει ότι θέλει να εργαστω στο εστιατόριο του θα μπορέσουν να μ δώσουν προσωρινά νούμερα?

  21. Kalispera sas,

    Tha ithela na rwtisw an iparxei kapoios ellinas logistis stin stockholm gia na mathw kapoies plirofories.

    Sas eyxaristw poli

    Me ektimisi,
    Elli Souflerou

  22. Καλησπερα σας..Ονομαζομαι Ιουλια,μενω στην Αθηνα,εχω 2 παιδια και ενδιαφερομαι για εργασια στην Σουηδια.Εχω πτυχειο βοηθων Νοσηλευτων και αδεια ασκησης επαγγελματος.Εδω στην Αθηνα εργαζωμαι ως αποκλειστικη νοσοκομα στο Νοσοκομειο.Υπαρχει αυτο το επαγγελμα στην Σουηδια? Πως μπορω να βρω δουλεια εκει? Σας ευχαριστω πολυ.

  23. Γεια σας ονομαζομαι Τρεκο Λεωνιδας ψαχνω για οποιαδηποτε εργατικη δουλεια, κατοικω στο περαμα αττικης. ειμαι παντεμενος εχω 3 παιδια. Διπλωμα οδηγησης και ημουν οδηγος σε βαν φορτηγακι

  24. Καλημέρα Άννα.
    Είναι δύσκολο, γιατί θέλει οπωσδήποτε την σουηδική γλώσσα, πολύ καλά, και το πτυχίο θέλει ισοτιμία με το σουηδικό και βέβαια άδεια άσκησης επαγγέλματος.

  25. καλησπέρα σας,
    θα ηθελα να σας ρωτησω αν ειναι ευκολο και ποσο να βρει δουλεια ελληνας δικηγορος στη Σουηδια. Σκεφτομαι να ερθω μαζι με τον συζυγο μου που ειναι επίσης δικηγορος. εχουμε ελληνικο πτυχιο εγω Αθηνας, ο αντρας μου κομοτηνης. Υπαρουν ελπίδες εαν ερθουμε να μαθουμε γλωσσα η να κανουμε και ενα μεταπτυχιακο να βρουμε κατι;

  26. Οκ lorencd.
    Πρέπει αφού δήλωσες ότι θα ανοίξεις δική σου δουλειά, να έρθεις στη Σουηδία, να καταθέσεις το χαρτί αυτό που πήρες και κανονικά σε αυτό το χαρτί επάνω πρέπει να έχει τον προσψπικό σου αριθμό. Αν δεν είναι έτσι, καταθέτεις αυτό το χαρτί στην Εφορία. Ο προσωπικός αριθμός είναι και το ΑΦΜ σου. Για σπίτι, πρέπει να είσαι εδώ, να ψάχνεις και είναι δύσκολο να βρεις.

  27. Την αδεια την πηρα γιατι δηλωσα χρηματα ,και θα ανοιξω μια δικοι μου δουλει,εδωσα διευθυνση στην Σουηδια και μου βγηκε η αποφαση στην Σουηδια για 5χρονια αδεια πηγα στην πρεσβεια στην Αθηνα και μου ηπαν οτι μπορω να δωσω εδω τα αποτυπώματα φωτογραφία και υπογραφη απλος μου πηρε 3 εβδομαδες για να ερθει η καρτα.Εγω δεν ζηταω απο σας δουλεια απλος τη πρεπει να κανω πριν ψαχνω για δουλει και τι χρεαζεται για να βγαλω αφμ,αμκα,και σπιτι .Φιλικα Λορεντς

  28. Καλησπερα Αγγελική.
    Αν εννοεις να παρεις αδεια παραμονης με το να έχεις χρήματα, είναι πολυ δυσκολο. Δεν έχει σχεση αν ειναι σε τραπεζα στην Ελλάδα η σε άλλη χώρα αλλά θέλει και ασφάλιση ιατροφαρμακευτικης και νοσοκομειακής περίθαλψης που είναι ακριβη. Επισης τοτε δεν σου δινουν προσωπικό αριθμο αλλα μπορείς να μείνεις στην χώρα, αλλά δεν είσαι στο σύστημα ασφάλισης. Το καλυτερο θα ήταν να εβρισκες μια δουλειά και να έπαιρνες τον προσωπικό αριθμο.

  29. Καλησπέρα lorencd.
    Δεν καταλαβαίνουμε, για να παρεις αυτήν την άδεια παραμονης στη Σουηδία, θα πρέπει να εχεις δουλειά στη Σουηδία.
    Παντως εμείς δεν μπορουμε να σου βρουμε δουλειά. Αν βρεις κάπου μπορουμε να σε βοηθησουμε να σου πούμε τι θα κάνεις.

  30. Καλησπερα ευχαριστω για την απαντηση αλλα θα ηθελα να με βοηθυσετε και αλλο τη πρεπει να κανω για να βρω δουλεια και να βγαλω αφμ αμκα σπιτι και εγραφι στο δημο ε συντικατο.Την Πεμπτη πηρα την αδεια στην Σουηδια για 5χρονια .Ολα τα εκανα εδω στην Αθηνα στην πρεσβεια,η αδεια γραφει uppehållstillstånd .Varaktigt bosatt i annan eu stat för arbeta.Φιλικα ΛΟΡΕΝΤς

  31. Καλημερα, θα ηθελα να μαθω που μπορω να βρω σχολειο να μαθαινει σουηδικα στην στοκχολμη χωρις personnummer.
    Ευχαριστω

  32. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΜΙΑ ΕΡΏΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΆΠΕΖΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ ΝΑ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ Ή ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΧΏΡΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ? ΚΑΙ ΕΠΊΣΗΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ ΜΟΥ Ή ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΝΑΓΡΆΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

  33. Καλημέρα lorencd.
    Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει προβλημα. Αλλωστε την αδεια την παίρνεις ακριβώς επειδη εχεις άδεια επι μακρόν διαμένοντα πολίτη στην Ελλαδα.

  34. Καλημερα πριν λιγες μερες μου ειρθε η αποφαση στην Σουηδια για αδεια παραμονη και πρεπει να παω δώσω αποτυποματα για 5χρονια αλλα εχω ενα προβλημα πριν ειχα κανει αιτιση για ιθαγενια και τωρα ορκιζομαι .Θελω να ρωτήσω εαν θα εχω προβλημα εαν παρω την αδεια στην Σουηδια και εαν χρειαζεται σαν ΕΕπολιτις .Ειχα δηλωσει χρηματα διευθνηση και εχω επι μακρων διαμενοντα στην Ελλαδα .ΦΙΛΙΚΑ Λορεντς.

  35. Χιλια χίλια ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση!Ευχομαι σε όλους εσας ο,τι καλύτερο !!!

  36. Γεια σας
    Το κοριτσακι μου θα γινει 4 χρονων τον Νοεμβριο. Θελω να την γραψω στο Σαββατιατικο σχολειο. Που μπορω να απευθυνθω;
    Σας ευχαριστω και σας συγχαιρω για την υπεροχη δουλειά που κανετε.
    Δεσποινα

  37. Καλησπέρα Χρήστο.
    Θα πρέπει να απευθυνθείς σε ένα νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, να σου κάνει πρόσληψη πρώτα.

  38. ΓΕΙΑ ΣΑΣ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΕΛΑΓΩΣΕΙ .ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ??

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  39. Hej hej! Exw ksanaepikoinwnisei mazi sas zitw ergasia sti souhdia stis perioxes Linköping ,Jonköping , kai goteborg! Se estiatorio ,se etairia katharismou se otidipote! An gnwrizete kati apantiste mou. Den exw personnumer. Ayto einai to email mou nataliaalsanaa@gmail.com

  40. kalhspera sas eimai personal trainer / climbing instructor / yoga teacher.
    endiaferome na doulepsw sthn Souhdia .ama gnwrizete kana studio – gumnasthrio – athlitiko sullogo pou na zhtaei atoma parakalw epoikoinwnhste mazi mou sthn selida tou https://www.facebook.com/sophia.g.makri h sto https://www.linkedin.com/profile/view?id=389357882&trk=spm_pic. eimai aisiodokso atomo me enthousiasmo kai agaph giauto pou asxoloume – mou aresei h metadotikothta twn gnwsewn – ama den gnwrizw kati to mathenw.
    Sas euxaristw polu! xamogelakion se olous 😀

  41. Γεια σας. Είμαι στη Σουηδία. Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το S1, έχω στείλει κάποιος στο ΙΚΑ, και λένε, αν θέλετε S1 πρέπει να φέρει εντυπο 101 .. ίσως έχετε ιδέα … ευχαριστώ

  42. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΣΟΥΗΔΟ ΥΠΗΚΟΟ,ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΩ Κ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

  43. Καλησπέρα θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν ελπίδες εργασίας στην Σουηδία με πτυχίο ναυαγοσώστη-εκπαιδευτη κρατική πισπιστοποιηση security και σωματοφυλακα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  44. Καλησπέρα Ελευθερια.
    Πρεπει να κάνετε αιτηση σε μια κρατική υπηρεσία, Transportstyrelsen, για να σας δώσουν άδεια. Η αιτηση κοστίζει 3.200 κορώνες και υπάρχουν διάφορες απαιτησεις απο το κράτος.

  45. Καλησπέρα Ελευθερια.
    Πρεπει να κάνετε αιτηση σε μια κρατική υπηρεσία, Transportstyrelsen, για να σας δώσουν άδεια. Η αιτηση κοστίζει 3.200 κορώνες και υπάρχουν διάφορες απαιτησεις απο το κράτος.

  46. Γεια σας. Μπορώ να αποκτήσω μια άδεια ταξί στην Σουηδία; Κι αν ναι, μπορώ να την νοικιασω σε κάποιον άλλον;

  47. Γεια σας. ‘Ηθελα να σας ρωτήσω. Μπορώ να αποκτήσω μια άδεια ταξί στην Σουηδία; Κι αν ναι, μπορώ να την νοικιάσω σε κάποιον άλλον; Ευχαριστώ

  48. καλησπερα κ μπραβο για την ομορφη βοηθεια που μας δινετε!!!
    θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχη ελληνικη κοινοτητα στο εστερσουντ ; τελ ;

  49. Συγνωμη για την ενόχληση θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει Έλληνας λογιστής στην ιυψαλα και που.Τον χρειάζομαι.Ευχαριστώ.

  50. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ,ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΕΠΙΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΣΗ ΣΟΥΗΔΙΚΩΝ ,ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ kouvanezos@gmail.com

  51. Καλησπερα σας ειχα γραψει πιο κατω εχω τελειωσει μηχανικος αεροσκαφων που μπορω να απευθυνθω στην Σουηδια διοτι ειναι απο τις μεγαλυτερες χωρες που παραγουν αεροσκαφοι και αυτοκινητα… Οπου μπορω να δουλεψω σε βιομηχανια… Θελω πραγματικα να κανω το ονειρο μου πραγματικοτητα… Αμα μπορειτε να με βοηθισετε θα χαρω πολυ.

  52. Καλησπέρα Σάνα.
    Τα μαθήματα σουηδικών στην Ελληνική κοινότητα Στοκχόλμης, δεν έχουν αρχίσει ακομα, αλλοιως δεν υπάρχει προβλημα.

  53. Καλησπέρα ονομάζομαι Έλενα.
    Εχω μετακόμιση πρόσφατα στην Σουηδία και θα ηθελα να ρωτήσω σχετικά με το πτυχίο μου, εχω τελειώσει ΤΕΕ και ΙΕΚ βοηθός μικροβιολόγος, θα ηθελα να ξέρω αν τα πτυχία μου αναγνωρίζονται στην Σουηδία. Επίσης θα ηθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε κάποιον δάσκαλο για ιδιαίτερα μαθήματα Σουηδικων. Σας ευχαριστω πολυ έκτο προτέρων!!

  54. Καλησπέρα ήρθα πρόσφατα στη Σουηδια κατάγομαι από Συρία αλλα εχω μεγαλώσει στην Ελλάδα.θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορω να συμμετέχω στα σεμινάρια σουηδικων που κάνετε για το λόγο οτι δεν εχω πάρει ακομα το personnummer και δε με δέχονται ακομα στα σχολεία μεταναστών…

  55. Γεια σας με λενε Χρηστο 23 χρονων και ψαχνω για εργασια στο εξωτετικο εχω τελειωσει Μηχανικος Αεροσκαφων αμα ξερετε καμια εταιρεια να ζηταει βοηθους μηχανικους γιατι δεν εχω το Β1 λογο οικονομικου θεματος… Οποια βοηθεια δεκτη…

    Ευχαριστω

  56. Γεια σας! Υπαρχει κανένας Ελληνας στη Σουηδία, που να θέλει να συνεργαστεί με ατομο που μενει Ελλάδα? Πρέπει και να έχει λίγο ελευθερο χρόνο και να γνωρίζει καλά υπολογιστές, καθώς επίσης και τη Σουηδική γλώσσα άπταιστα Επισης να είναι φιλόδοξος, καλοπροαίρετος, κοινωνικός και συνεργάσιμος Ηλικία πάνω από 28 ετών Αφήστε μου το email σας για να επικοινωνήσω Η δουλεια αφορά το εμποριο

  57. Γεια σας με λενε Χρηστο ειμαι 23 χρονων ψαχνω εργασια σε αραβικες χωρες ξερω να μιλαω και να διαβαζω τα αραβικα… Εχω τελειωσει μηχανικος αεροσκαφων σε τεχνικο… Οποια βοηθεια δεκτη…

  58. Καλησπερα. Ειμαι πτυχιουχος γυμναστης με ειδικοτητα στιβο εχω πτυχιο ναυαγοσωστη και πτυχιο χιονοδρομιας. Που θα χρειαστει να απευθυνθω για δουλεια.

  59. Καλησπέρα Άννα.
    Όχι δεν γίνεται να κάνεις φορολογική δήλωση από εδώ.
    Θα πρέπει επίσης να μεταφερθείς στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού στην Ελλάδα, αν είσαι μόνιμος κάτοικος Σουηδίας, έτσι ώστε να μην χρειάζεσαι να κάνεις φορολογική δήλωση (αν δεν έχεις εισοδήματα στην Ελλάδα).
    Θα πρέπει να πάρεις για να το κάνεις αυτό μιά βεβαίωση από το προξενείο.
    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
    *Για χρήση σε Εισαγγελική Αρχή, Ασφαλιστικό Ταμείο, Tράπεζα κ.λ.π.

    ΑΙΤΗΣΗ χορήγησης του ενδιαφερόμενου. Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την Αίτηση (διατίθεται ατελώς στο Προξενικό Γραφείο).
    Πιστοποιητικό ατομικών στοιχείων από τις Σουηδικές Αρχές με τα ακριβή στοιχεία αφιξοαναχωρήσεων (Personbevis med flyttning TILL och FRÅN SVERIGE uppgifter).
    Φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων δύο (2) ετών ( Senaste årets skattedeklaration ).
    Πρόσφατο πιστοποιητικό εργασίας ή λήψης σύνταξης, για τα τελευταία δύο έτη.
    Διαβατήριο ή Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας (ελληνικό ή αλλοδαπό).
    Επικουρικά, φωτοτυπία τυχόν προηγούμενου πιστοποιητικού που εκδόθηκε στο παρελθόν.
    http://www.mfa.gr/sweden/ypiresies/loipes-uperesies/bebaioseis-pistopoietika.html

  60. Καλησπέρα μήπως ξέρετε για τις φορολογικές δηλώσεις της Ελλάδας για τα άτομα που ζουν εδώ;μπορούν να γίνουν απο το Skatteverket?

  61. Καλησπερα πριν ενα μηνα ημουν στην Σουηδια και εχω κανει αιτηση στο μιγρατσιοβερκερ για αδεια παραμονι και απαντηση δεν εχω παρει.Εχω δηλωσει οτι θα ανοιξω μια δικια μου δουλεια.Εχω διευθνηση τα χρηματα.Πηγα και στην εφορια αλλα με στειλαν στο μιγρατσιονβερκερ και μου ζηταν και το εντυπο S1 που εδω στην Ελλαδα μου λενε οτι δεν τι παιρνεις εσυ αλλα κανω αιτηση στην εφορια στη Σουηδια και την στελνουν απο το ΙΚΑ στην Σουηδια χωρις εγω να παρω κατι.Εχω παει να ρωτησω στα κεντρικα στην ομονια και μου λενε δεν μπορεις να τι παρεις και μονο οι συνταξιουκοι μπορουν να παρουν αυτο το εντυπο.Δεν μπορω να καταλαβω για τι δεν τι δηνουν αφου ειμαι ασφαληζμενω εδω και σταο ιντερνετ που διαβασα λεει οτι μπορω να το ζιτησω απο το τοπικα καταστηματα της περιοκης.Δεν ξερω εαν μπορειτε εσυς να με βοηθησετε σε αυτο το προβλημα για τη μου το ζηταν το εντυπο και δεν μπορω να το παρω με διωκνουν και ο φιλος μου στην Σουηδια ρωτησε παλει και του ηπαν οτι πρεπει να το παρω απο την Ελλαδα απο τον ΙΚΑ.Ευχαρηστουμε για την βοηθια που δινετε καληνηχτα

  62. Καλησπέρα, θα ήθελα διεύθυνση της Ελληνικής κοινότητας στην Ουψάλα!
    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

  63. καλημερα απο ελλαδα
    θα ηθελα το τηλεφωνο ενος ελληνα δικηγορου στην σουηδια που να ασχολειται με συνταξεις.
    ευχαριστω
    χαιρετισματα στον ελληνικο συλλογο varberg skarholmen

  64. Καλησπέρα Μάρκο και πάλι.
    Στον Ελληνικό ΟΑΕΔ σου δίνουν ένα χαρτί για να σε γράψουν στον σουηδικό ΟΑΕΔ. Τα λεφτά τα παίρνεις από τον σουηδικό ΟΑΕΔ. Για να πάρεις την προσωρινή άδεια παραμονής αργότερα, πρέπει να έχεις βρεί μιά δουλειά και να σου έχουν κάνει πρόσληψη. Δεν φτάνει με το να ζητάς δουλειά.

  65. ευχαριστώ για την βοηθεια σας .. αλλα δεν εχω καταλαβει κατι. οταν τα φερω το χαρτι απο το ελληνικο ΟΑΕΔ στο σουηδικο .το επιδομα ανεργιας .. απο που να το παρω ?
    εδω στο ΟΑΕΔ λενε δεν ξερουν τι ζηταει το σουηδικο !!!! { πως λεγεται το χαρτι }
    παρακαλω μπορεται να μου πειτε πως γινεται η διαδικασεα ? και αν χρειαζεται μια επισημη διευθυνση ? μετα απο 3 μηνες υπαρχει δυνατοτια να καταθέσω για την προσωρινη αδεια αν φαίνεταιι οτι ψαχνω για δουλεια επισημα ?

    .

  66. Καλησπέρα Μάρκο.
    1. Πρέπει να πάρεις ένα χαρτί από τον ελληνικό ΟΑΕΔ και το καταθέτεις στον σουηδικό.
    2. Δεν θα σε βοηθήσει να έχεις ξεχωριστή ασφάλιση. Για 3 μήνες θα έχεις την ίδια ασφάλιση που έχουν όλοι.
    3. Όχι δεν βοηθάνε.

  67. bravo sas̱ gia ti̱ douleia pou kanete. Écho̱ kápoies ero̱tí̱seis
    . echo̱ epi makron diamenontos. kai eimai sto tameio anergeas to̱ra.
    1.po̱s boro̱ na metaféro̱ to tameío anergías ston soui̱dikó OAED gia (3) mí̱nes.
    2. poso ko̱sti̱zei i̱ xecho̱ristí̱ asfálisi̱ me iatrikí̱ kai nosokomeiakí̱ períthalpsi̱ , kai pou to kano̱, { ellada } , ( echo̱ IKA )
    3. boro̱ na paro̱ to (personnummer) i̱ voi̱thea apo to soui̱dikó OAED gia na vro̱ douleia

  68. Καλησπέρα Αγγελική.
    Ναι για να γραφτείς στα σουηδικά και γενικά να μπεις στο σύστημα χρειάζεται ο προσωπικός αριθμός. Ο samordningsnummer (συντονιστικός αριθμός) είναι μόνο για τα φορολογικά ζητήματα.
    Απ΄ότι ξέρουμε τα ΙΕΚ δεν αναγνωρίζονται, θα ρωτήσουμε όμως.

  69. Geia sas!Diavasa ola ta sxolia pou grafontai parakatw kai exw na pw oti kai egw exw mexri wras to samordningsnummer kai mporesa na anoiksw logariasmo trapezhs,parola auta sto SFI den me dexthkan kai fusika den eimai eggegramenh sta mhtrwa tous.Epishs tha ithela na rwthsw an anagnwrizetai to ptuxio tou iek edw sth souhdia,eimai boithos nhpiagwgou kai den gnwrizw an mporw na ergastw edw me auto to ptuxio sen auth th thesh .euxaristw polu

  70. sa parakalo boiuistema eimaste 2 atoma eine anagki na doulejoume opiadipote doulia eine anagki sas parakalo efxaristo stiltemou plirofories na epikinonisoume

  71. gia sas th kanete ola kala ?? exw erthei souhdia kai exw kanei oles ths diadikasies pou xreiazonte me ta kartia to mono pou tha hthela sas parakalw na me boitheisete gia kanena spiti h douleia oth douleia nanai den exxw problima eimai sunergasimos kai exw oreksei gia douleia opoios ngwrizei kati as mou stilei edw stelio-20@hotmai.com

  72. έχει προκύψει ένα νομικό θέμα και θα χρειαζόμουν την βοήθεια ενός ΕΛΛΗΝΑ δικηγόρου που εργάζεται στην Σουηδία.. Παρακαλώ πολύ ενημερώστε με στο email μου με κάποιο τηλέφωνο αν είναι εφικτό. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

  73. Καλησπέρα Χρήστο.
    Θα πρέπει να σας πουν από κάτω σε ποιά τράπεζα και υποκατάστημα έχουν στείλει τα λεφτά. Το SWIFT CODE της τράπεζας πρέπει να το έχουν αναγράψει από την τράπεζα στην Ελλάδα όταν έστειλαν τα λεφτά. Το SWIFT CODE ουσιαστικά λέει σε ποιά τράπεζα έχουν βάλει τα λεφτά.

  74. Καλησπέρα Χριστίνα.
    Η ταυτότητα δεν σου εξασφαλίζει άδεια παραμονής αλλά η άδεια που πρέπει να είχες πάρει από το Migrationsverket (Κρατική Υπηρεσία Μετανάστευσης).

  75. Καλησπέρα. Είμαι φοιτήτρια στη Σουηδία έχω personal number και swedish ID. Η ταυτότητα μου λήγει σε 5 χρόνια. Παρολαυτά εγώ σε κάποιους μήνες τελειώνω το μεταπτυχιακό μου και αποφοιτώ. Εξακολουθώ να έχω άδεια παραμονής στη χώρα; Ποια δικαιώματα μου εξασφαλίζει η σουηδική ταυτότητα; Ευχαριστώ.

  76. Γεια σας, μου εχουν στειλει απο την Ελλαδα μια επιταγη με χρηματα μεσω ταχυδρομειου, αλλα δε μπορω να την παρω. Παω στο ταχυδρομειο και με κοιτανε σαν χανοι και λενε οτι δεν μπορουν να κανουν τιποτα και δεν ξερουν τι εννοω. Εχει περασει ενας μηνας και δεν μου εχει ερθει χαρτακι στο σπιτι, ενω απο το ταχυδρομειο στην Ελλαδα λενε οτι τα η επιταγη ειναι εδω και πρεπει να παω να την ζητησω. Σας παρακαλω πειτου μου τι πρεπει να κανω και πως πρεπει να τη ζητησω. Ευχαριστω

  77. kalhspera sas ..tha eithela na minw sthn souidia kai na doulepsw. eki monima ! mporeite na me voithisete ..eimai elaioxrwmatisths !!

  78. Καλησπέρα Χριστίνα.
    Κοιτάξτε αν κάνει η Ελληνική κοινότητα εκεί, Πολιτιστική Στέγη στην Ουπσάλα. Η Ελληνική κοινότητα Στοκχόλμης πάντως κανει, χωρίς να χρειάζεται αριθμός.

  79. καλησπερα. μενω στην ουψαλα εδω και ενα μηνα και ψαχνω τροπο να κανω μαθηματα σουηδικων. δεν εχω το personal number. υπαρχει τροπος να γινουν μαθηματα χωρις να χρειαζεται ο αριθμος?????

  80. Δυστυχώς δεν δημοσιεύουμε απαντήσεις που έχουν να κάνουν με επαφές μεταξύ σας. Αν θέλετε στείλτε μας μέηλ να ρωτήσουμε αν το συγκεκριμένο πρόσωπο θέλει να κάνει επαφή μαζί σας.

  81. γεια σας με λενε κωστα και ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν δουλειες για υδραυλικους?ειμαι αδειουχος υδραυλικος με αδεια εξασκησεως επαγγελματος απο την ελλαδα.αλλα δεν ξερω σουηδικα.

  82. Καλησπέρα Νίνα.
    Εξαρτάται από την πρόσληψη που έχεις κάνει, θα πρέπει να την δούμε για να σου πούμε τι ισχύει.
    Για το ταμείο ανεργίας, αν είσαι γραμμένη, τότε παίρνεις ολόκληρο επίδομα αν είσαι γραμμένη και πληρώνεις για τουλάχιστον ένα χρόνο και ένα βοήθημα αν δεν το έχεις κάνει.
    Πάρε επαφή μαζί μας για να συζητήσουμε. Στείλε μας μέηλ αν θέλεις.

  83. kalispera sas tha ithela na rotiso doulevo ena xrono se etairia katharismou se periptosi apolisis I paraitisis ti akrivos dikaioume k pos mporo na vgo tamio anergias.evxaristo

  84. gia ime i eleni ke psaxno dulia mesa stin kuzina na plino piata oti na ne den ti paleboume an kapios gnorizi kati ton efxaristo eskilstouna eimai.

  85. Καλησπέρα Μαρία.
    Δεν είπα ότι δεν έχεις δίκιο. Είπα ότι 99% δεν ισχύει αυτό. Τώρα αν έγινε στον δήμο που μένεις, είναι η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας. Αυτό γραφουν κι αυτά τα λινκ που βάλαμε.

  86. Gia ellines ginekologous anaferome. K iha zitisi ean gnorizete kana grafio me ellines dikigorous Efharisto poli

    >

  87. OK kanena provlima ego ime edo stin avesta opios theli as erthi na to apodiksoume ego na voithiso thelo k malista exo kani metafrasi tou ptihiou mou stonOAED

    >

  88. Καλημέρα Μαρία Πόντια.
    Δεν έχουμε υπόψην μας έλληνες γυναικολόγους. Ρωτήστε στην νομαρχία που ανήκετε.

  89. Καλημέρα Μαρία Πόντια.
    Περίεργο μας φαίνεται. Εδώ στην μπροσούρα στα σουηδικά και στ΄αγγλικά λέει ότι δεν είσαι στο σύστημα τους τότε http://www.skatteverket.se/download/18.3dfca4f410f4fc63c86800016382/1169203038120/70702.pdf
    Κι εδώ όμως στην σελίδα του δήμου σου λέει το ίδιο πράγμα ότι δηλαδή πρέπει να είσαι στο σύστημα τους, δηλαδή να έχεις τον προσωπικό αριθμό. http://www.avesta.se/Barn–Utbildning/Utbildning-for-vuxna/Svenska-for-invandrare-Sfi1/
    Το ίδιο γράφει κι εδώ στ΄αγγλικά στον δήμο Στοκχόλμης. http://www.stockholm.se/ForskolaSkola/Svenskundervisning-for-invandrare-sfi/Swedish-for-immigrants-/
    Τώρα αν έγινε έτσι ίσως να είναι λάθος και μην το πεις ούτε του παπά, που λέει κι η παροιμία.
    Πάντως σύμφωνα με την εμπειρία μας κι αυτά που διαβάζουμε στις υπηρεσίες, δεν μπορείς με το samordningsnummer να κάνεις αυτά που λες. Μπορεί επειδή είναι μια κωμόπολη να λειτουργεί κάπως διαφορετικά αλλά αυτά που λέμε ισχύουν 99%.

  90. kalimera me lene dimitri eimai 35 xr. eimai apo xalkidiki eimai pantremenos me duo paidia. Psaxno douleia sth souidia ston tomea tou alouminiou kai pvc tha hthela an mporouse kapios na me vohthisi. Euxaristw. thl 6956838208 email.karolos36@hotmail.com

  91. Proigoumenos iha zitisi tilefona apo ellines dikigorous stin souidia sas parakalo ean gnorizete stilte mou sto email mou ! efharisto poli na ste kala!

    >

  92. k omos ego pigeno SFI edo k ena mina me afton ton arithmo eho trapeziko logariasmo k episis molis teliosos to sholio eho tin dinatotita tis praktikis meno stin AVESTA k opios theli mpori na erthi na to diapistosi eho teliosi nosileftiki sta TEI athinon k doksa to Theo eho tin tihi aftin edo
    k afto to leo ohi etsi gia diafimisi o kathenas mpori na pai stin eforia k na ftiaksi afton ton arithmo gia pio logo na po psemata k ksanaleo o
    opiosdipote mpori na to diapistosi me to na rotisi ton OAED k tin EFORIA

  93. Καλησπέρα Μαρία Πόντια.
    Δεν είναι ακριβώς όπως τα λες. Για να πάρεις τον προσωπικό αριθμό χρειάζεται πρόσληψη και χαρτί μισθοδοσίας. Με το samordningsnummer δεν μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα. Δεν σε γράφουν στα σουηδικά και ασφαλώς δεν μπορείς να κάνεις πρακτική, μιας και δεν έχεις δικαίωμα έστω και αν έχεις προσωπικό αριθμό, επειδή ζητάς άδεια παραμονής από χώρα της ΕΕ για εργασία. Δεν μπορείς επίσης να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό.

  94. Sás parakalo kati akoma ean ehoume ellines ginekologous edo tha ithela tilefona tous efharisto poli.

  95. Kalispera sas tha ithela na rotiso ean ehoume dikigorous edo stin souidia dioti mou prokipti ena thema me to kratos ean ginete sas
    parakalo stilte mou tilefona dikigoron alla mono ellines efharisto…
    Kati akoma poli simantiko gia olous aftous pou den gnorizoun poli kala tous nomous edo : mas lene pos gia na vgaloume ena afimi edo diladi to personummer hriazete harti apo ergodigo.poli sosto .alla ean den ehete vri doulia borite na pate stin eforia k na zitisete to:SAMORDNINGNUMMER me afto ehis dikeoma na pas SFI k episis na kanis praktiki se opio eppagelma epagelese k episis plironese apo tin praktiki pou tha kanis k ehis dikeoma na aniksis trapeziko logariasmo ego ime edo 2 hronia to iha kani eksarhis elpizo afti i pliroforia na sas voitha .

  96. Γεια σας με λενε Χριστινα και ειμαι 25 χρονων απο Βολο εχω εργαστει ως οικιακη καθαριστρια,ως babysitter και ως βοηθος κουζινας ειμαι παντρεμενη χωρις παιδια ο αντρας μου δουλευει ως chef εστιατοριου.Οποιος εχει ατομα με ειδικες και χρειαζεται τις υπηρεσιες μου η χρειαζεται ατομα για εστιατοριο.6981638526

  97. Εχω κοιταξει και σε αυτα τα sites…
    Σας ευχαριστω πολύ !

  98. Καλησπέρα Βαγγέλη.
    Το καλύτερο θα είναι να μας πεις τι πτυχίο έχεις εσύ από ΙΕΚ, πόσα χρόνια ήταν κλπ για να το δούμε.

  99. Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και για την δουλεια που κανετε..μηπως ειναι ευκολο να μου πειτε για ποιες ειδικοτητες μιλατε..?η που μπορω να βρω πληροφοριες…
    Σας ευχαριστω και παλι εκ των προτερων

  100. Καλησπέρα Βαγγέλη.
    Γενικά όχι αλλά εξαρτάται και τι ειδικότητα έχεις. Μερικές ειδικότητες αναγνωρίζονται από επαγγελματικούς φορείς.

  101. Καλησπερα,
    ονομαζομαι Βαγγελης και θα ηθελα να κανω μια ερωτιση σχετικα με το πτυχειο απο ιεκ..Το πτυχειο απο ιεκ στην ελλαδα μπορει να αξιολογηθει για εργασια στην σουηδια..?

  102. Καλησπέρα Άννα Μαρία
    Θα κοιτάξουμε. Έχουμε κάτι λινκς στις Πρακτικές συμβουλές για διαμερίσματα αλλά είναι δύσκολο.
    Ρωτήσαμε και περιμένουμε απαντήσεις.

  103. Καλησπέρα και χρονια πολλα!
    Λεγομαι Άννα Μαρία Γερακίνη και στις 17 του μηνός ξεκινάω μαθήματα στο πανεπιστήμιο της Ουψάλα. Ψάχνω εδω και δυο μηνες ενα μικρο διαμερισμα και ακομα δεν εχω βρει κατι. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Που μπορώ να απευθυνθώ;
    Σας ευχαριστω εκ των προτερων

  104. Giasas ixa sitisi merika numera apo logistes ellines stin stockholmi alla akoma den pira tipota fa sas parakaleso poli an ginete merika tilefono apo logistes stin stockholmi

    Lefteris bil export

  105. Καλησπέρα και χρόνια πολλά,
    ονομάζομαι Φανή, είμαι 23 και είμαι ειδική παιδαγωγός. Εργάζομαι ήδη δύο χρόνια σε δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα και ενδιαφέρομαι να μεταναστεύσω στη Σουηδία. Θα ήθελα αν γνωρίζετε να με ενημερώσετε αν το πτυχίο μου αναγνωρίζεται εκεί ή ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω ώστε να μπορέσω να εργαστώ εκεί. Μαθαίνω ήδη τη γλώσσα.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  106. Καλησπέρα Δημήτρη. Υπάρχουν ακόμα δουλειές για οδηγός αλλά πρέπει να ξέρεις σουηδικά. Εξαρτάται τι εννοείς ικανοποιητικούς μισθούς.

  107. Καλησπέρα. Είμαι κ’ εγώ άνεργος και σκέφτομαι το ενδεχόμενο της μετανάστευσης στην Σουηδία. Εργαζόμουν ως οδηγός και έχω δίπλωμα όλων των κατηγοριών. Γνωρίζω λίγα σουηδικά και σκέφτομαι να αρχίσω εντατικά μαθήματα. Θα ήθελα να μάθω αν σε γενικές γραμμές υπάρχουν θέσεις σ αυτον τον τομέα και αν οι μισθοί είναι ικανοποιητικοί. Ευχαριστώ..

  108. Καλησπέρα, ονομάζομαι Νικολέτα. Είμαι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δεν έχω δουλειά, δεν έχω οικογένεια, έπεσα και σε απατεώνες και θέλω να έρθω στη Σουηδία για να προσπαθήσω να δημιουργήσω μία καλύτερη ζωή. Ζητώ παρακαλώ αν ξέρετε για κάποια άμεση εργασία και ίσως για φιλοξενία μέχρι να λάβω τον πρώτο μου μισθό. Είμαι απελπισμένη.

  109. Πως θα μπορούσα να επικοινωνήσω με κάποιο inbox μαζί σας παρακαλώ?

  110. kalispera. onomazomai stefanos tasiopoulos. edo kai 2 mines peripou vriskomai stin stockholmi kai anazito ergasia. den diatheto noumera. ean yparxei kapoios pou mporei na me voithisei me douleia as epikoinonisei mazi mou sto stefanostasiopoulos1968@gmail.com eyxaristo

  111. Καλησπέρα Theo.
    Σου γράψαμε ότι τηλέφωνα προσωπικά διαφόρων ατόμων, δεν βάζουμε εδώ έτσι ώστε να τα βλέπουν όλοι. Σου στείλαμε μέηλ.

  112. Kalispera eime o Aris apo Volo 26 etwn patremenos xwris paidia eimai pitsadoros,psisths,gnwrizw agglika,germanika ergazomai gia 7 xronia sinexomena se ellinikh kouzina analamvanw oles tis douleies tis kouzinas xwris provlima.Logo krisis stin ellada eine simantiko gia mena tha ithela na metanasteusw sti souidia endiaferome gia opiadipote douleia.Opiosdipote idioktitis estiatoriou endiaferete borei na epikoinwnisei mazi mou 6980786288

  113. Γεια σας με λενε ερρικο,ειμαι 20 χρονων και δουλευω ως βοηθος μαραγκου,ενιαφερομαι για οποιαδηποτε απασχοληση στη σουηδια και γνωριζω καλα αγγλικα.Λογο κρισης εδω και 4 μηνες βρισκομαι στην αλβανια εχω μεινει Αθηνα για 17 χρονια οποιοσδηποτε ιδιοκτητης μπορει να επικοινωνησει μαζι μου σε αυτον τον αριθμο. 00355696214931

  114. Καλημέρα παιδιά και πολλά συγχαρητήρια για το site και τη δουλειά που κάνετε!

    Λέγομαι Δημήτρης και έχω τελειώσει Βιολόγος Περιβάλλοντος στην Αγγλία. Γνωρίζω πολύ καλά Αγγλικά και λίγα Γερμανικά, ενώ έχω πολύ καλή γνώση pc και εφαρμογών microsoft office. Θα ήθελα να μάθω κάποιες πληροφορίες όσον αφορά το κατά πόσον εφικτό είναι να βρω μια δουλειά στη Σουηδία στον τομέα της βιολογίας ή της οικολογίας. Αν θα μπορούσατε να μου στείλετε μέσω e-mail κάποιο link σε κάποια ιστοσελίδα ή κάποιο τηλέφωνο ή γενικά κάποιες πληροφορίες να διαφωτιστώ, θα ήμουν υπέρ-υπόχρεος! Προσπάθησα να σας στείλω e-mail αλλά δεν έχω ανοίξει το outlook στο pc μου, έχω μόνο το yahoo. Έχω και βιογραφικό να σας στείλω αν σας βοηθάει, στα ελληνικά και αγγλικά.

    Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

  115. Giasas sas estila to email mu alla akoma den pira tipota kai tin ali ti ebdomada anebeno stockholm.sas parakalo parapoli an borite na mu ta stilete.

  116. Giasas xreasome ena atomo pu na pianon ta hergiat fa kano anakenisi to spitimu stin stockholmi parakalo mono elines plirono fast pris (staferi timi) oti simfonisu.ine na gini to banio komplet kai ola ta patomata kai bapsimo olo to spiti ine 5 domatia sin banio sin kusina
    Lefteris 0726787039

  117. Καλησπέρα Theo.
    Σας απαντήσαμε στις ερωτήσεις σας. Για τα τηλέφωνα που ζητάτε δεν θέλουμε να τα γράψουμε εδώ, γιαυτό αν θέλεις στείλε μας ένα μέηλ γιατί στα σχόλια δεν τα γράφουμε.

  118. Poso stixizei ena aeroporiko eisitirio gia th souidia,poso stixizi h diamoni se ena metrio xenodoxio,exete tilefono gia na epikininiso mazi sas.

  119. Kai to allo pu felo na rotiso kanena tilefono apo enan dikigoro kai logisti ellina iparxi na mu dosete stin souidia

  120. Giasas legome teo ime 35 xronon apo ellada skeftome na erfo souidia stockholm gia na bro dulia mipos bori kanenas na mu pi ti peripu na kano i boro na bro dulia se mia etiria kafarismou .kai gia domatio kala fa itan na iparxi kanena .exo tora skedon 1 xrono pu mafeno souidika kai ta milao skedon 80% ime pandremenos exome ena pedaki 2 eton distixos ine bargia arosto to pedi mas diladi ine genimeno me anaperia 100% kai edo ta praxmata ine poli diskola stin ellada

    To email mu ine theo1978@live.com

  121. Giasas ifela na rotiso pos boro na balo mia agelia edo.exi 3 xronia stin souidia kai aposkolieme me andra hand förmedling me diamerismata kai företag

  122. Καλησπέρα Κωνσταντίνα.
    Δυστυχώς δεν μπορούμε να βρίσκουμε δουλειές έτσι. Κι εμείς μισθωτοί είμαστε που δουλεύουμε με αυτήν την σελίδα εθελοντικά.
    Πες στην αδελφή σου όμως να μας στείλει ένα μέηλ, να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε, αν μπορούμε.

  123. Καλησπέρα Παναγιώτη.
    Και να μας στείλεις το βιογραφικό σου, δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε κάτι, μιάς και δεν μπορούμε να σας βρίσκουμε δουλεια. Στην Σουηδία δεν υπάρχουν καθημερινά ελληνικά σχολεία και για τα σουηδικά σχολεία χρειάζεται η γνώση της σουηδικής τουλάχιστον σε επίπεδο λυκείου.

  124. Καλημέρα σας,
    ονομάζομαι Παναγιώτης Κονομάρας, 24 ετών με πτυχίο ΤΕΦΑΑ και μεταπτυχιακό στην εργοφυσιολογία και θα με ενδιέφερε η προοπτική εργασίας σε μια ευρωπαϊκή χώρα σε κάποιο ελληνικό σχολείο ή οπουδήποτε αλλού ως γυμναστής, λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Έχω εργαστεί σε ποδοσφαιρικές ομάδες α εθνικής ως γυμναστής, ως personal trainer και ως ναυαγοσώστης σε παιδικές κατασκηνώσεις.
    Δώστε μου μία ηλεκτρονική διεύθυνση για να σας στείλω το βιογραφικό μου.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  125. Γεια σας,
    Είμαι 35 ετών πρώην επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης στην Ελλάδα.Επίσης,έχω εργαστεί ως επαγγελματίας δύτης σε ιχθυοκαλιέργειες για 3 χρόνια με πάνω απο 1000 ώρες κατάδυσης και στο παρελθόν έχω εργαστεί σε δημόσια έργα μέχρι το 2004 σε λιμάνια-σήραγγες/τούνελ ως σιδεράς οικοδομών.
    Η σύζυγός μου είναι διορισμένη νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο στην Ελλάδα από το 2003 έως σήμερα και παράλληλα τα τελευταία χρόνια βοηθούσε στην κουζίνα της επιχείρησης που διατηρούσα.
    Θέλουμε να μεταναστευσουμε στην Σουηδία ή στην Νορβηγία για εργασία.
    Ψάχνουμε οποιαδήποτε εργασία αρκεί να μη χρειάζεται για αρχή η γνώση της τοπικής γλώσσας.Εγώ γνωρίζω λίγα αγγλικά.
    Έχουμε όρεξη για δουλειά και προσαρμοζόμαστε εύκολα σε καινούργιο περιβάλλον…
    Θέλουμε να δουλέψουμε σε Ελληνική επιχείρηση η κάπου που να έχει κι άλλους Ελληνες ώστε να μπορούμε να συνενοούμαστε με τα αφεντικά ή κάπου που να μην είναι απαραίτητη η γλώσσα…Οποιαδήποτε δουλειά!!!
    Έχουμε επισκεφτεί την Σουηδία το 2010 για διακοπές και μας άρεσε πάρα πολύ σαν χώρα και σαν οργάνωση και από τότε το λέγαμε να έρθουμε αλλά δεν το αποφασίζαμε.
    Έχουμε 3 κοριτσάκια 10-8 & 4 ετών.
    Αν μπορείτε να βοηθήσετε θα σας ευγνωμονώ για πάντα!

    το όνομά μου είναι Ανδρέας και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου και στο email:papakosta80@yahoo.gr

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων…

  126. kalispera legomai kostantina mpoki…menw stin ellada…exw tin aderfi mou sthn souhdia edhw kai dio mines exei dio ptuxia apo iek alla einai moni tis kai se ena mina tha prepi na girisei den thelei omws gt den prepei..sas parakalw epikoinwniste an mporeite na tis vreite mia douleia kai katharistria…efxaristw poli…

  127. Καλησπερα!
    Ειμαι ο Γιωργος 37 ετων και ειμαι χειριστης εκσκαφεα με εμπειρια σε ορυχεια λιγνιτη.
    θα μπορουσατε να μου πειτε αν υπαρχουν εταιριες εξορυξης και αν ναι πως θα τις βρω?
    Ευχαριστω!

  128. gia sas legome giorgos kamaratos kai eime tritos mixanikos tou emporikou naftikou.thelo na ertho souidia kai sigkekrimena sto lund opou vriskete kai i fili mou.tha eithela na vro doulia eki i sto malme i akoma kai genikos tha eithela na do ti doulies mporo na vro stin souidia..elpizo na epikinonisete mazi mou.efxaristo!!!!

  129. Γεια σε ολους!!!!
    ονομαζομαι Μακης ειμαι 35 ετων τεχνιτης αλουμινιου-σιδηρου (πολυετης πειρα) τα τελευταια 5 χρονια με δικο μου κατασκευαστικο.(το εχω κλεισει λογο της κρισης)
    ειμαι οικογενειαρχης πατερας τρειων παιδιων
    σοβαρος και υπευθυνος στην εργασια μου
    ηθελα αν ειναι δυνατον να ερθω να εργαστω στην σουηδια!!!!
    σας παρακαλω αν γινετε να με βοηθησετε!

  130. Καλησπέρα Ηλία.
    Αν η γυναίκα σου είχε την σουηδική υπηκοότητα δεν την χάνει. Απλώς απενεργοποιείται ο προσωπικός αριθμός. Όταν ξανάρθει στη Σουηδία, πηγαίνει στην εφορία και τον ενεργοποιεί και πάλι. Ο αριθμός δηλάδή είναι ο ίδιος όπως πριν.

  131. Καλησπέρα Νίκο.
    Ακόμα ζητάνε προσωπικό στο τομέα της υγείας αλλά ζητάνε σουηδικά ασφαλώς. Θα πρέπει να έχεις πάρει το πτυχίο σου.

  132. γεια σας ελληνες του εξωτερικου και συγκεκριμενα της σουηδιας ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με το πος ειναι εκει περα τα πραγματα με δουλειες και τα λοιπα εχω ακουσει οτι η σουηδια ειναι η πρωτη χωρα σε ολη την ευρωπη που δινει ευοδια στον χωρο εκπαιδευσης και τησ υγειας σπουδαζω στο τει της λαρισας στο τμημα ιατρικων εργαστηριων και επειδη εδω περα στην ελλαδα εχει τεραστιο κορεσμο στο επαγκελμα μηπως θα ηταν ευκολο καπιος να μου εξηγησει αν περνουν ελληνες για εργασια σε αυτο το επαγγελμα και ποια ειναι τα απαρετιτα δικαιολογιτικα για την ευρεση εργασιας εκει περα?

  133. Καλημερα θα ηθελα την βοηθεια.Η γυναικα μου γεννηθηκε στην eskilstuna απο μητερα σουηδη και ελληνα πατερα.Μεταναστευσαν στην Ελλαδα το 1994 .θα ηθελα να ρωτησω που μπορω να δω αν η γυναικα μου εχει ακομα την σουηδικη υπηκοοτητα και τι πρεπει να κανουμε για να.
    βρει τον αριθμο της.Ευχαριστουμε πολυ

  134. Γειας σα παιδια και μπραβο για την ιστοσελιδα!Εγω ενδιαφερομαι για προπτυχιακες σπουδες στην σουηδια αλλα στον τομέα που ενδιαφερομαι δεν υπαρχουν bachelor στα αγγλικα άρα αν θελω να μπω σε προπτυχιακο προγραμμα πρεπει να μαθω την γλωσσα σε πολυ καλο επιπεδο….Εχετε να μου προτεινετε κάτι;Εγω σκεφτηκα να κανω εντατικα μαθηματα σε καποιο πανεπιστημιο και να με δεχτει μετα για bachelor…γινεται αυτο;

    Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια!

  135. Σας ευχαριστώ θερμά για την βοήθεια!Καλό απόγευμα απο Αθήνα!

    Δέσποινα Κ.

  136. Καλησπέρα.
    Το δικηγορικό επαγγελμα στη Σουηδία είναι κλειστό επάγγελμα. Σου αναγνωρίζουν το πτυχίο αλλά πρέπει να κάνεις συμπληρωματικά μαθήματα, να ξέρεις τέλεια τα σουηδικά και να σου δοθεί αργότερα άδεια εξάσκησης επαγγέλματος.

  137. Καλησπερα,

    Θα ηθελα να ρωτησω αν αναγνωριζονται τα πτυχια ΤΕΙ στη Σουηδια. Ειμαι τεχνολογος γεωπονος με κυρια κατευθυνση τα οικονομικα.

    Ενδιαφερομαι να νοικιασω δωματιο ή και να συγκατοικησω με μια κοπελα στη Στοκχολμη.
    Αν καποιος γνωριζει κατι ας με ενημερωσει παρακαλω. souefraimi@hotmail.gr

  138. Καλησπέρα σας!

    Ένας οδηγός -39 ετών- κάτοχος όλων των κατηγοριών αδειών οδήγησης και με
    πολυετή εμπειρία σε δρομολογια σε όλη την Ευρώπη ενδιαφέρεται να έρθει στη
    Σουηδία προκειμένου να εργαστεί.Στείλτε μου σας παρακαλώ sites που μπορεί
    να αναζητήσει θέσεις εργασίας ! Υπάρχουν θέσεις?

    Στις 12 Απριλίου 2013 – 10:23 μ.μ., ο χρήστης «ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ
    ΣΟΥΗΔΙΑ» έγραψε:

    > **
    > Ξανθίππη commented: «Καλημέρα, Ονομάζομαι Ξανθίππη και σκέφτομαι τον
    > Σεπτέμβριο να έρθω Σουηδία. Επικοινώνησα με την εφορία της πόλης που θα πάω
    > και μου είπαν Ï»

  139. Καλησπέρα σας!

    Επικοινωνώ εκ νέου μαζί σας προκειμένου να με ενημερώσετε σε ποιο site
    μπορώ να αναζητήσω θέση εγασίας ως νομική

    σύμβουλος .Επιπλέον θα ήθελα να ξέρω αν αναγνωρίζεται το πτυχίο μου από
    Ελλάδα και η άδεια ασκήσεως του

    δικηγορικού λειτουργήματος (εννοείται ως κοινοτικός δικηγόρος λόγω
    διαφοροπίησης των δικαίκών συστημάτων) διότι λόγω

    κωλύματος προβλεπομένου στον Κώδικα περι Δικηγόρων δεν μπορώ να εργαστώ
    υπό άλλη ιδιότητα , χωρίς να διαγραφώ

    από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών , κάτι το οποίο δεν θα ήθελα .

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !

    Στις 12 Απριλίου 2013 – 10:23 μ.μ., ο χρήστης «ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ
    ΣΟΥΗΔΙΑ» έγραψε:

    > **
    > Ξανθίππη commented: «Καλημέρα, Ονομάζομαι Ξανθίππη και σκέφτομαι τον
    > Σεπτέμβριο να έρθω Σουηδία. Επικοινώνησα με την εφορία της πόλης που θα πάω
    > και μου είπαν Ï»

  140. Καλησπέρα lorencd.
    Μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα με την άδεια. Δεν μπορείς να πάρεις άδεια παραμονής αν δεν έχεις δουλειά (για την δική σου περίπτωση). Σπίτι χωρίς αριθμό υπάρχει περίπτωση να νοικιάσεις. Κα΄ποιοι θέλουν τον αριθμό και κάποιοι όχι.

  141. Καλησπέρα Θανάση και Χριστίνα.
    1. Είναι δύσκολο να κάνουμε κετίμηση πότε μπορείτε να βρείτε δουλειά. Μπορεί σε μερικούς μήνες, μπορεί και πολύ περισσότερο. Εξαρτάται αν έχετε και λίγο τύχη αλλά και από το επίπεδο της γνώσης των σουηδικών.
    2. Και εδώ είναι δύσκολο να πούμε. Σε μεγάλες πόλεις όπως στη Στοκχόλμη, Γκέτεμποργ, Μάλμε υπάρχουν περισσότερες δουλειές αλλά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στέγης. Στις μικρές πόλεις, στην επαρχία το πρόβλημα της στέγης είναι μικρότερο αλλά και οι δουλειές είναι περιορισμένες.

  142. Καλησπέρα σας! Είμαστε ζευγάρι, τα ονόματά μας είναι Θανάσης και Χριστίνα! Σκεπτόμαστε να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα! Έχουμε ξεκινήσει μαθήματα γλώσσας (έχουμε τελειώσει το Α1 και είμαστε στο Α2), τα Αγγλικά μου είναι σε μέτριο επίπεδο, της Χριστίνας σε υψηλό! Έχουμε σκοπό, πριν κλείσει το 2013, να ανεβούμε Σουηδία, και να αναζητήσουμε οποιαδήποτε εργασία (δεν ενδιαφερόμαστε για κάτι συγκεκριμένο)! Αυτό που θέλουμε να σας ρωτήσουμε είναι:
    1)πόσος καιρός πιστεύετε ότι θα χρειαστεί να βρει έστω ο ένας από τους δυο μας εργασία;
    2)ποια πόλη θα ήταν η πιο κατάλληλη για να ξεκινήσουμε την έρευνα εργασίας;

  143. Καλησπερα και ευχαρηστω για την απαντηση αλλα η αδεια μου που εχω, γραφει LONG-TERM RESIDENT EU στα αγγλικα και ειναι για να εργαζομαι στην ευρωπη και στη Σουηδια αλλα για να βγαλω αριθμο της εφοριας θελω να ρωτησω τη πρεπει να εχω για να κανω αιτιση χωρις δουλεια μπορω να βγαλω ?Και κατι αλλω σπιτι χωρις το αριθμο μπορω να παρω?

  144. Καλημέρα lorencd
    Πρέπει να έχεις άδεια παραμονής επ΄αόριστο για να σε δεχθούν εδώ. Επίσης θα πρέπει να βρείς δουλειά και διαμέρισμα/δωμάτιο, δεν γίνεται με διεύθυνση ξενοδοχείου.

  145. Καλησπερα .Εχω επι μακρον διαμενωντος και θελω να ερθω στη Σουηδια για να δω για καμια δουλεια .Εδω στη Ελλαδα ακομα δουλευω αλλα δεν ξερω για ποσω Ειμαι απο την Αλβανια.τον αλλο μηνα θα ερθω και δεν ξερω τη χρειαζεται να παρω και εαν μπορω να κανω αιτιση για το κωδικο και τη πρεπει να εχω μπορω να δηλωσω για κατοικια το ξενοδωχειο

  146. Καλησπέρα Νίκο.
    Χωρίς την γνώση της σουηδικής γλώσσας είναι πολύ δύσκολο. Επίσης το αντικείμενο σου στη Σουηδία δεν αντιστοιχεί ακριβώς με τους φιλολόγους εδώ. Οι εκπαιδευτικοί εδώ πρέπει να έχουν τουλάχιστον δυο γνωστικά αντικείμενα για να διδάξουν.

  147. Καλημέρα και συγχαρητήρια για την όμορφη σελίδα σας.
    Είμαι Έλληνας φιλόλογος ελληνικής φιλολογίας του Νεοελληνικού και Μεσαιωνικού τομέα.
    Μήπως γνωρίζεται αν υπάρχουν πιθανότητες εργασίας στη Σουηδία σε κάποιο σχολείο σαν φιλόλογος;

  148. βοηθηστε ρε παιδια ειμαι ανεργος απο τον μαιο του 2009 εχω ενα κοριτσακι 14 ετων εγω ειμαι 50 κ η γυναικα μου 42 ανεργη κ αυτη κ ευτυχως κανει κατι μεροκαματα σε σπιτια κ ζουμε εχω proficiency επαγγελματικο β κατηγοριας 12 χρονια προυπηρεσια σαν οδηγος σε επιχειρηματιες συστατικες επιστολες εχω υπηρετησει ειδικες δυναμεις το λεει η καρδουλα μου δεν εμαι ετοιμος να μπω στο περιθωριο ακομα αλλα δυστυχως μ αυτη την κ…κριση…….οποιος μπορει να βοηθησει μπορω να εργαστω οπουδηποτε σε οτιδηποτε ευχαριστω πολυ εκ των προτερων τηλ επικοινωνιας 6972160491 ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

  149. Καλησπέρα Γιάννη.
    Τα σουηδικά αν μπορείς να τα μάθεις από πριν είναι πολύ καλό. Τι ακριβώς δουλεια σε σχέση με οδοντοτριακά προιόντα εννοείς; Τα αγγλικά δεν νομίζω να βοηθάνε και τόσο πολύ, εξαρτάται βέβαια τι ακριβώς θα κάνεις.

  150. kalispera kai sigxaritia gia tin poli kali douleia sas paidia sto site.
    endiaferomai na pao soyidia gia douleia pano se odontitrika proionta me ta opoia asxoloume kai tora stin ellada..exo xoro na filoksenitho mexri na vro kati,, ithela na rotiso,, 1) ti epipedo prepei na einai ta agglika moy 2) skeftomai na kano idiaitera souidika edo 2 xronia,, einai kalo i den einai aparaitioto? episis mipos gnorizete mipos yparxei douleia sto sygkekrimeno klado? euxaristo poli ek twn proteron

  151. Καλησπέρα σας από την Ελλάδα! Αναζητώ Έλληνα λογιστή στη Σουηδία, για να αναλάβει την ίδρυση επιχείρησής μου στη Σουηδία. Αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται, παρακαλείται να μου στείλει απάντηση στο nikolaosepsilon@hotmail.com Ευχαριστώ πολύ!!

  152. Καλημέρα Άννα.
    Τότε έρχεσαι σε επαφή με το Stadsdelsförvaltningen στην περιοχή σου.
    Kontakt
    Växel: 08-508 03 000

    Fax: 08-508 03 099

    E-post: spanga-tensta@​​stockholm.se

    Besöksadress
    Fagerstagatan 15, Lunda

    Postadress
    Box 4066

    163 04 Spånga

    Öppettider för receptionen
    1 sep – 30 april: Må – to kl. 8.00–16.30, fre kl. 8.00–16.00
    1 maj – 31 aug: Må – to kl. 8.00–16.00, fre kl. 8.00–15.00

  153. καλημερα σας.μπραβο στην ομαδα σας μασ ειναι πολυ χρησιμη.πειτε μου κατι αμα θελω να αλλαξω παιδικο σταθμο μπορω να το κανω η ισχυει αυτο που λενε οτι πρεπει να περασουν 6 μηνες?κ κατι ακομα αν τυχον θελω να κανω παραπονα για τον παιδικο που απευθυνομαι?

  154. Γειά σας κύροι λέγουμε Αχμαντ  Ελσείχ Μωχάμαντ και ́είμαι σύριος στη καταγωγή άλλα έμεινα στην ελλάδα για πολλά χρόνια μετακόμισα πρόσφατα στη σουηδία κάπου κοντά στη πόλη κάλμαρ και θέλω να μου πείτε αν υπάρχει κάποιος σύλλογος ελλήνων στη κάλμαρ .Εχω τέσσαρα παιδιά τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θέλω να ξεχάσουν την ελληνική γλώσσα καθώςψτα παιδιά μου γεννημένα στην ελλάδα και έχουν την ελληνική ιθαγένια και έλληνες  πολίτες  σας παρακαλώ να με βόηθηστε είναι σημαντικό ζήτημα για μένα και τα παιδιά μου.σας ευχχαριστώ εκ των προτέρον.

  155. Γειά σας κύροιλέγουμε Αχμαντ  Ελσείχ Μωχάμαντ και ́είμαι σύριος στη καταγωγή άλλα έμεινα στην ελλάδα για πολλά χρόνια μετακόμισα πρόσφατα στη σουηδία κάπου κοντά στη πόλη κάλμαρ και θέλω να μου πείτε αν υπάρχει κάποιος σύλλογος ελλήνων στη κάλμαρ .Εχω τέσσαρα παιδιά τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θέλω να ξεχάσουν την ελληνική γλώσσα καθώςψτα παιδιά μου γεννημένα στην ελλάδα και έχουν την ελληνική ιθαγένια και έλληνες  πολίτες  σας παρακαλώ να με βόηθηστε είναι σημαντικό ζήτημα για μένα και τα παιδιά μου.σας ευχχαριστώ εκ των προτέρον.

  156. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΑΥΤΗΣ Η ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΝΚ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ Η ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ,ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΩ ΤΙ ΑΞΙΖΩ

  157. Καλησπέρα και πάλι καθώς έχουμε επικοινωνήσει ξανά πριν λίγες μέρες. Όπως σας είπα είμαι εκπαιδευτικός και με ενδιαφέρει η προοπτική της μετακόμισης στην Σουηδία. Πέρα από την καλή γνώση της γλώσσας και τα συμπληρωματικά μαθήματα που ίσως χρειαστούν η ερώτησή μου είναι η εξής: Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η προϋπηρεσία για την πρόσληψη από τον εκάστοτε δήμο-σχολείο ή αποτελεί απλώς επιπλέον προσόν;; Θα με βοηθούσατε πολύ αν γνωρίζατε την απάντηση διότι όπως καταλαβαίνετε εκτός από την πρακτική 5 εβδομάδων που αναγράφεται στο πτυχίο δεν υπάρχει άλλη προϋπηρεσία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  158. Καλησπέρα Έλενα.
    Και ναι κι όχι. Ναι θα υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις αλλά ταυτόχρονα θα γίνουν και λιγο΄τερες προσλήψεις. Για εκεπαιδευτικούς χρειάζονται πολύ καλά σουηδικά αλλά και συμπληρωματικά μαθήματα. Στη Σουηδία πρέπει να κατέχεις δύο αντικείμενα κι όχι μόνο ένα.

  159. Καλησπέρα. Έχω διαβάσει κατά καιρούς οτι τα επόμενα χρόνια στην Σουηδία θα υπάρξουν πολλές κενές θέσεις εργασίας λόγω της ανάπτυξης και των πολλων συνταξιοδοτήσεων σχεδόν σε όλους τους τομείς. Αληθεύει κάτι τέτοιο? Είμαι εκπαιδευτικός και σκέφτομαι σοβαρά την μετακόμιση.

  160. kalispera sas na rotiso exo ktathesei ta xartia t paidiou m gia to epidoma teknou perasan 4 mines k akoma den pira tipota..mipos kserete ti prepi na kano?pou na apevthintho?

  161. kalhspera ειμαι απο παλαιστινη και εχω αδεια παραμονης στην ελλαδα και politiko ασυλο και εχω 4 παιδια και σε 1 μηνα θα φυγουμε για σουιδια εχουμε πιθανοτητες να παρουμε αδεια παραμονης προσφυγων ekei o aderfos mou menei stin souidia borei na me voithisei ???? (apantiste mou einai anagh) euxaristw 😉

  162. Καλησπέρα Φωτεινή.
    Αν έρθεις στη Στοκχόλμη, ναι, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες. Υπάρχουν λινκ κάτω δεξιά στην σελίδα μας.

  163. Καλημέρα σας Ελληνάρες!!!!!Ονομάζομαι Νίκος είμαι 25 χρονών και έχω τελειώσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανολόγος Μηχανικός..Σε λίγο καιρό θα έρθω στην Σουηδία ελπίζοντας να βρω κάτι αντίστοιχο στην ειδικότητα μου..Γνωρίζω πολύ καλά Αγγλικά και αρκετά καλά Γερμανικά..Υπάρχουν εταιρείες που ζητάνε μηχανικούς με αυτά τα προσόντα ή πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις Σουηδικά??Κι αν ναι,μπορείτε να με βοηθήσετε να τις βρω?Καλή συνέχεια…

  164. Καλημέρα στην όμορφη παρέα..Είμαι νηπιαγωγός και σε λίγους μήνες θα ανέβω Σουηδία που είναι η αδερφή μου και δουλεύει ήδη..Υπάρχουν ελληνικά νηπιαγωγεία στα οποία μπορώ να εργαστώ μέχρι να μάθω την γλώσσα?Ευχαριστώ…

  165. Γεια σας μια φίλη μ θέλει να ερθει να εργαστεί στην Σουηδία δεν έχει κανέναν γνωστό τι χαρτιά πρέπει να έχει και τι να κάνει ώστε να έχει δουλεια

  166. Καλησπέρα σας από Αθήνα..Είμαι οδοντίατρος και σκοπέυω να έλθω στη Σουηδία να δουλέψω..Μόνο που δε ξέρω κανέναν , πού και πώς πρέπει να απευθυνθώ…Μπορείτε να με διαφωτίσετε?
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας,
    Τάσος Χαριτωνίδης.

  167. Καλησπέρα από την Πάτρα….ενδιαφέρον το site σας. Μακάρι να μπορούσατε να βοηθήσετε για εύρεση εργασίας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  168. Καλημερίζω άπαντες..Ναι απο τη βραδυά στην Ελληνική κοινότητα Στοκχόλμης.

  169. paidia xaireto..exo tis foto apo tin ekdilosi tis teleutaias apokrias..se poion tis stelno?

  170. katalavaino to pos akoustika alla akoma kalutera katalavaino ti ennoeis…
    elpizo na min prosvala kanenan ellina pou menei stockholm, itan mia paratirisi apla k tin egrapsa
    .
    Gnorizete se pia ekklisia 8a sugkentro8oun gia tin anastasi? perioxi odo

  171. Καλησπέρα Χρήστο.
    Μην απογοητεύεσαι. Όταν ήσουν στην Ελλάδα δεν έκανες παρέα με κάποιον επειδή ήταν Έλληνας αλλά επειδή έιχες κάποια κοινά ενδιαφέροντα κλπ.
    Πήγαινε στην Ελληνική κοινότητα Στοκχόλμης, ίσως να βρεις κάποιους που μπορείς να κάνεις παρέα.

  172. exo 10 meres kai ego stin polh tis stockholm,, eutixos pros to paron meso enos gnostou, me filoksenoun, Katalavaino oti ola einai duskola, douleia, spiti klp..opote den mporo na rotiso gia douleia,,,, alla pote den fantazomoun oti 8a itan duskolo kai na kaneis parea me ellines…..Katanow tin diki sas prospa8eia na asxoli8eite me olous emas, sas euxaristo gia auto. omos gia tous sumpatriotes mas edo pros to paron den exo sximatisei kali gnomi, Apaksioun akoma kai na sou poun kalimera.
    To na vreis spiti kai douleia eipame einai simantiko….omos to na exeis parea einai eksisou simantiko.
    Y.G. den einai parapano, einai apogohteusi..

  173. Γεια σασ, θα ηθελα κ εγω να σασ ρωτησω καποια πραματα.Σκοπευω να παω στην Σουηδια, σε καποιους συγγενεις μου, και θα ηθελα να μαθω, αν το πτυχιο ιεκ που εχω – εχω παρει την πιστοποιηση- αναγνωριζεται κ αν σε ποια βαθμιδα ανηκει καθωσ κ τι δυνατοτητεσ εχω με αυτο. Το πτυχιο ανηκει στον κλαδο τησ αισθητικησ. Ευχαριστω για τον χρονο σασ κ αναμενω την απαντηση σασ. Φ

  174. Καλησπέρα Κλεάνθη.
    1. Χρειάζεσαι το χαρτί της πρόσληψης και το διαβατήριο ή την ταυτότητα σου. Εκεί θα συμπληρώσεις και κάποια έντυπα στο γραφείο αλλοδαπών (Κοιτα στις Πρακτικές συμβουλές όπως γράψαμε προηγούμενα). Πρέπει επίσης να δηλώσεις μιά διεύθυνση που μένεις. Όταν πάρει την άδεια παραμονής είναι προσωρινή. Μετά τα 5 χρόνια δικαιούσαι μόνιμη άδεια παραμονής.
    3. Η Ελληνική ενορία, εννοείς την εκκλησία ή την Ελληνική κοινότητα;
    4. Στον ΟΑΕΔ για να γραφτείς πρέπει να έχεις τον προσωπικό αριθμό. Ο σουηδικός ΟΑΕΔ δεν σου βρίσκει δουλειά, πληροφοριακά. http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Kontakt/Hitta-din-arbetsformedling/Kontorssidor/Region-Gavleborg/Gavleborg/Gavle.html

  175. gia sas ime stin souidia kai tha ithela na sas rwtisw ean vrw doulia kai o ergodotis me pari stin doulia meta ti xartia prepi na katathesw gia na ime nwmimos ? 1 ti xartia thelw gia to personal number? 2 ti xartia thelw gia na ime nomimos stin souidia?? 3 pou ine i elliniki enwria sto gävle i stin stockholmi? 4 pou ine o oaed sto gävle? euxaristww!!

  176. Καλησπέρα Πάνο.
    Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα με το πρώτο. Το δέυτερο διαβάστε στις Πρακτικές συμβουλές τι χρειάζεται.

  177. Καλησπέρα Ξανθίππη.
    Για να πάρεις προσωπικό αριθμό γράφουμε στις Πρακτικές συμβουλές τι ισχύει. Το ζήτημα για την ασφάλεια ισχύει αν ζητάς άδεια παραμονής με δικά σου χρήματα (έσοδα, όπως σύνταξη κλπ).

  178. Καλημέρα,
    Ονομάζομαι Ξανθίππη και σκέφτομαι τον Σεπτέμβριο να έρθω Σουηδία. Επικοινώνησα με την εφορία της πόλης που θα πάω και μου είπαν τι χρειάζομαι προκειμένου να βγάλω προσωπικό αριθμό. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να έχω ασφάλεια για 1 χρόνο. Εγώ όμως είμαι άνεργη και έχω ασφάλεια μέσω ΟΑΕΔ, την οποία ανανεώνω ανά 6 μήνες.. Τι γίνεται σε αυτήν την περιπτωση;
    Σας ευχαριστώ

  179. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ..
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ NORRKÖPING ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ. ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ…ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΜΟΤΑΛΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΝΟRRNÖPING ΔΙΟΤΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ…ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΣΠΙΤΙ ΑΜΕΣΑ!!

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

  180. Kalispera.katarxas evxaristw g t endiaferon.proton kai kirioteron na rotisw k egw k i kopela m exoume katagogh k epikotita voulgariki , exoume omos megalosi k teliosi t sxolia edw , exoume ellinika apolitiria likiou k ptixia , kanonika ola t xartia afm , amka k ola k karta evropeou politi ! Iparxi kapio provlima me avto ? Devteron ti akrivos xriazomaste gia na ksekinisoume k otan ftasoume ekei pws ginete prepi na exoume kapion k t sxetika ? Alithia dn exw kamia idea k giavto mpori na fenome ligo ektos ! Avta g arxi giati exw pola ! 🙂 evxaristw !

  181. kalispera sas. Onomazome Panagiwtis k eimai 22 eton , endiaferome na metakomisw me tin kopela mou stin souidia gia douleia. Den exw kapion ekei na vohthisi sto ksekinima k giavto apevtinome se esas mipos k mporite na me vohthisete k na me katatopisete. An boresete na mou afierosete ligo apo ton xrono sas tha sas eimoun poli evgnomwn. An borite k thelete na epikinonisw i na epikinonisete mazi mou to email mou to exete (einai prosorino giati to diko mou to klidosan) i kai akoma kalitera an exete facebook giati einai pio evkolo na bw kai na sizitisw mazi sas to facebook mou einai : LiNn Nikolaev !! Sas parakalw gia vohthia evxaristw.

  182. Ονομαζο
    μαι.Τσεβελεκιδης Νικολαος,ειμαι 52 χρονων,επαγγελματιας επιπλοποιος.Γνωριζω σχεδιο, κατασκευη,βαφη εχω διπλωμα οδηγησης Ειμαι απο θεσσαλονικη , δεν μιλαω σουηδικα ,λιγα αγγλικα . Τα τελευταια 17 χρονια ειχα βιοτεχνια κατασκευης επιπλων Μπορω και σαν βοηθος σε αλλες εργασιες. πλακακι βαφες σπιτιων Ειμαι 3 μηνες στην Σουηδια σε μια εβδομαδα θα παρω και τα 4 νουμερα ενδιαφερομαι για αναλογη εργασια. tel.0763158879 . tsev50@gmail.com

  183. Καλησπερα σας και συγγνωμη για την ενοχληση…Ειμαι ο Αλεξανδρος,πτυχιουχος πολιτικων επιστημων και ενδιαφερομαι για προτυχιακες σπουδες στην Σουηδια…Υπαρχει κανενας που να γνωριζει τι φαση παιζει με την Νομικη?Λογω δυσλεξιας εχω το »πλεονεκτημα» της φωτογραφικης μνημης…Επομενως δεν θα χω προβλημα στην γλωσσα…(Hμουν γερμανια και εμαθα Γερμανικα σε 1 χρονο επιπεδο b2)

    So θελω να μαθω για γλωσσα αν προβλεπεται προπαρασκευαστικος χρονος,αν εχω την επιλογη εστιας και διδακτρα Νομικης.Αγγλικα Γερμανικα καλο επιπεδο 🙂

    Ευχαριστω εκ των προτερων,αν απαντηθω η οχι.Να εχετε μια ομορφη μερα/νυχτα εκει στα ξενα!

  184. Καλημέρα Αθηνά.
    Ναι υπάρχουν θέσειςαν ξέρετε καλά σουηδικά αλλά θα πρέπει να κάνετε και αντιστοίχηση πτυχίου και ίσως θα πρέπει να κάνετε και συμπληρωματικά μαθήματα (παιδαγωγικά κλπ).
    http://www.skolverket.se/om-skolverket/in_english

    Αν είσαι έτοιμη μπορείς να βρεις άμεσα. Βέβαια το ζήτημα εδώ είναι ότι υπάρχουν διάφόρων ειδών εκπαιδευτικοί και πρεπει να είσαι εκπαιδευτικός για τουλάχιστον 2-3 διαφορετικά μαθήματα (πχ σουηδικά και κοινωνιολογία, βιολογία/μαθηματικά/φυσική κλπ).

  185. Καλημέρα Αλέξανδρε.
    Διάβαστε στις πρακτικές συμβουλές. Δεν μπορείτε με εγγυητή να πάρετε τον προσωπικό αριθμό.

  186. Γεια σας,
    ονομαζομαι Αλεξανδρος Πολιτιδης και ειμαι νοσηλευτης ΤΕ και διαμενω αυτην την στιγμη στο Västerås εδω και 2 μηνες. εχω μαθει λιγα Σουηδικα μονος μου και μπορω να καταλαβαινω και να μιλαω καποιες μεσαιου επιπεδου φρασεις. γνωριζω Γερμανικα και Αγγλικα εχω ECDL core και εχω περιπου 3 χρονια εμπειριας στε 2 νοσκομεια της Θεσσαλονικης. περιμενω αναγνωριση του πτυχιου μου απο το Socialstyrelsen μα χωρις γλωσσα ξερω οτι ειναι δυσκολο να δουλεψω σαν νοσηλευτης στην Σουηδια. δεν εχω προβλημα να εργαστω σε οποιαδηποτε αλλη δουλεια προκειμενου να παρω αδεια παραμονης. μου εχουν πει οτι για να εργαστει καποιος χρειαζεται τον προσωπικο αριθμο αλλα στο γραφειο μεταναστων με λενε οτι χρειαζεται δουλεια για να παρεις τον νοθμερο αυτο. ειναι λιγο παραδοξο. το εμαιλ μου ειναι madmax300hp@yahoo.gr.

    Ευχαριστω πολυ.

    YG: ean mpei eggyhths kapoios mporei na eggrafei sto migrationsverket na parei to personnummer ?

  187. Γεια σας, λεγομαι Κωστας εχω δυο ανηλικα παιδια και ειμαι ανεργος.Ειχα καποιο καταστημα και ειμαι οδηγος φορτηγου και χειριστης κλαρκ αυτη την στιγμη δεν εργαζομαι πουθενα ξερω λιγα αγγλικα,αν μπορειτε να με βοηθησεται να βρω καποια εργασια στην Σουηδια.

  188. Eπίσης χρειάζονται χρόνια για να σ απορροφήσει το εκπαιδευτικό σύστημα εκεί? χρειάζονται κάποιες επιπλέον εξετάσεις? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  189. Καλησπέρα. Ονομάζομαι Αθηνά και είμαι απόφοιτη του τμήματος φιλολογίας στην Αθήνα. Με δεδομένη την καλή γνώση Σουηδικών υπάρχουν θέσεις εργασίας σ΄ αυτόν τον τομέα?

  190. To lathos pou kanoun oi Ellines einai oti oloi theloune na pane stis magales poleis kai etsi na min mporoune na broune spiti akoma kai douleia.Afto pou thelo apo tous Ellines stin Souidia einai na eimaste poio demeni kai na voithame tous sunanthropous mas giati me enohli otan vlepo opos tous Jougoslavous na alilovoithiounde kai na upostirizonte.O filotimos Ellinas pou hathike.Elena Ljungby

  191. ειμαι πτυχιουχος μαγειρας. με 15 χρονια εμπηρεια.ψαχνω για μονιμη εργασια στην σουηδια.αν γνωριζετε για καποια θεση ?για να στηλω το βιογρφικο μου

  192. καλησπερα σας, ονομαζομαι Μαρίνα Καλπάκη, ειμαι 18 ετων, ενδιαφερομαι να συλλεξω μορια για την ακαδημια εμπορικου ναυτικου εδω στην ελλαδα, ομως θα πρεπει πρωτα να ναυτολογηθω ως κατωτερο πληρωμα σε καποιο πλοιο, ελληνικης ή ξενης σημαιας δεν εχει σημασια, η κατασταση ειναι τραγικη, εχω καλεσει περιπου 70 ναυτιλιακες εταιριες και η απαντηση που περνω ειναι » δεν περνουμε ελληνες για κατωτερο πληρωμα!» Είχα διαβάσει μια ανακοίνωση που σημοσιευσατε για λιμενεργατες, Αν γνωριζεται κατι για προσληψη κατωτερου πληρωματος σε οποιοδηποτε τυπου πλοιο παρακαλω ενημερωστεμε! Θα επιθυμουσα να ναυτολογηθω το συντομοτερο δυνατον!

  193. Καλησπέρα Βαγγέλη.
    Αν αρχίσεις σουηδικά στην Ελλάδα θα μπορείς να επικοινωνήσεις με πολύ απλά σουηδικά. Για δουλειά τα πράματα θα είναι πιό δύσκολα. Δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορέσεις να βρεις κάτι, αλλά δεν θα είναι καθόλου εύκολο (λόγω γλώσσας).
    Στην συνέχεια αν μείνεις μπορεί τα πράματα να είναι πιό εύκολα…αν και τα πράματα δυσκολεύουν κι εδώ.

  194. Καλησπερα σας και μπραβο για την πολυ καλη δουλεια που κανετε εκει.

    Ονομαζομαι Βαγγελης

    Κατα 99% το σεπτεμβριο θα ερθω στην Στοκχολμη μεσω του προγραμματος Erasmus για να κανω την διλωματικη μου εργασια στο πανεπιστημιο της στοκχολμης.Θα ηθελα να σας ρωτησω καταρχην αν ξεκινησω εντατικα μαθηματα σουηδικων απο τωρα μεχρι τον σεπτεμβριο θα ειμαι τουλαχιστον ικανος να επικοινωνησω.Αναρωτιεμαι βασικα ποσο δυσκολα τα θεωρειτε εσεις που διαμενεται εκει?

    Κατα δευτερον επειδη η ζωη εκει ειναι ακριβη θα χρειαστει να βρω οποιαδηποτε δουλεια για να συντηρουμαι.Τα αγγλικα μου ειναι αριστα και ελπιζω και τα σουηδικα μου να ειναι ικανοποιητικα μεχρι τοτε.Επισης επειδη θελω να μεινω στοκχολμη μετα το περας ττης διπωματικης μου για να εχω καλυτερη τυχει στο μελλον απο εδω στην Ελλαδα.Εχω πτυχιο μαρκετινγκ και αρκετα χρονια εμπειριας και επισης ειμαι στο τριτο ετος του πολιτικου νομικης και κανω μεταπτυχιακο στα πληροφοριακα συστηματα επιχειρησεων.

    Απο την εμπειριας σας θεωρειτε πως θα καταφερω να βρω μια οποιαδηποτε δουλεια για του πρωτους 6 μηνες και στην συνεχεια αφου εχω και το μεταπτυχιακο μου και καλυτερα σουηδικα μια δουλεια στο αντικειμενο μου..

    Σας ευχαριστω εκ των προτερων και περιμενω απαντηση σας.

  195. Geia sas kai pali eime o Aris apo volo boreite na me voithisete gia kapoia douleia sti souidia analamvanw opiadipote douleia stin kouzina alla to epagelma mou eine pitsadoros opios borei as epikoinwnisei mazi mou. 6980786288

  196. Καλησπέρα Σοφία.
    Δεν έχουμε ακούσει κάτι για ιδιωτικά σχολεία. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι είναι υποχρεωμένα τα δημόσια σχολεία να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

  197. sas euxarhstw polu gia thn apanthsh sas…….

    egw skeftomai na erthw sto Boras h sto Geteborg….

    exoume eidh mpei sth lista gia spiti sto Boras edw kai ena xrono alla einai duskola 😦

    prospathoume na vroume kati apo kapoia idiwtikh etairia alla olo empodia … Yparxei vevaia inkomst apo th mhtera mou logo oti exasa to mpampa mou prosfata kai exw kai egw ena mikro apidwma apo th Souidia ….
    Egw edw kanw eidh souidika kathe savvato 2 wres katalavainw polla grafw alla milaw ligo*
    akousa oti uparxoun ekei idiwtika sxoleia pou einai se »peiramatiko» stadio akoma kai vohthoun na entaxthei ena paidi pio grhgora sthn koinwnia….
    Isxuei kati tetoio?kai an nai se poies poleis uparxoun?

    Sas euxaristw polu…

  198. Καλησπέρα Γεωργία.
    Ναι αναγνωρίζεται. Κοίτα εδώ http://hogskoleverket.se/qualificationsrecognition.4.28afa2dc11bdcdc557480002032.html
    αλλά και εδώ http://www.skolverket.se/om-skolverket/in_english/teachers-registration
    Επίσης καλό είναι όταν είναι να πάρεις την άδεια εξάσκησης να στείλεις και τα χαρτιά προυπηρεσίας σου.
    Το πτυχίο που έχεις είναι Förskollärare
    Βέβαια τα σουηδικά είναι απαραίτητα και βρίσκεις σχετικά εύκολα αν ξέρεις την γλώσσα.
    Ο μισθός είναι περίπου στις 21.000-23.000 κορώνες.

  199. Καλησπέρα Σοφία.
    Αν είσαι Σουηδή υπήκοος είναι πιό εύκολα τα πράματα. Θα μπείς κατευθείαν σε σουηδικό δημόσιο σχολείο και θα έχεις υποστηρικτική διδασκαλία (μπορείς να έχεις και στα σουηδικά και στα ελληνικά).
    Εσύ σε ποιά πόλη προγραμματίζεις να έρθεις;

  200. geia sas apo Ellada

    Eimai h Sofia apo Karditsa kai exw kapoies apories gia thn diamonh sth Souhdia…

    Eimai souhdh ipikoos…. Efyga apo Souhdia prin 11 xronia (polu mikrh dld) kai twra theloume me thn mama mou na metakomhsoume ekei…

    poso eukola einai gia emas shmera kai sugkekrimena thelw na mathw gia to sxoleio ekei…

    Eimai 14 etwn kai gnwrizw elaxista th glwssa…..ematha oti uparxoun idiwtika sxoleia kai endiaferomai na mathw kata poso me vohtha auto…

    mporeite na mou dwsete kapoies dieuthhnseis se diafores poleis?

    sas euxarhstw polu ek twn prwterwn…

  201. Καλησπέρα, είμαι βρεφονηπιαγωγός-βρεφονηπιοκόμος, απόφοιτη του τμήματος προσχολικής Αγωγής του Τ.ε.ι. Αθήνας με 3ετη εμπειρία. Θα ήθελα να ρωτήσω αν το πτυχίο αναγνωρίζεται στη Σουηδία, αν μπορώ να βρω σχετικά εύκολα εργασία σε αυτό τον κλάδο και αν ναι μόνο σε παιδικούς σταθμούς η και σε νηπιαγωγεία θα μπορούσα να εργαστώ? Εκτός εάν είναι ενιαία η προσχολική αγωγή στη Σουηδία δηλ ηλικίες παιδιών 0- 6. To πτυχίο σε ποια ειδικότητα ανήκει στη Förskollärare ή στην ειδικότητα barnskötare? Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι μισθό παίρνει ένας βρεφονηπιαγωγός στη Σουηδία? Προσωπικά πρώτιστος με ενδιαφέρει να εργαστώ σε χώρους προσχολικής αγωγής με αλλοδαπά παιδιά σε οποιαδήποτε πόλη, κωμόπολη η επαρχία. ( Έχω ξεκινήσει μαθήματα σουηδικών και σκέφτομαι να έρθω Σουηδία τέλος Καλοκαιριού).
    Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας( η βοήθεια σας μου είναι πολύτιμη)
    Με εκτίμηση Γεωργία

  202. Καλησπέρα Άννα και πάλι
    http://www.nacka.se/web/barnomsorg_utb/barnomsorg/attvaljabarnomsorg/Sidor/default.aspx
    Μπαίνεις εδώ http://www.nacka.se/web/barnomsorg_utb/barnomsorg/attvaljabarnomsorg/attvaljastegforsteg/Sidor/default.aspx

    Για να συνεχίσεις πρέπει να έχει ηλεκτρονική ταυτότητα μέσω της τράπεζας ή να ζητήσεις ένα password μέσω αυτής της σελίδας (κοίτα εδώ, πρέπει να έχεις προσωπικό αριθμό https://nacka.ist-asp.com/nackapub/public/flow/k/_cEAC7F2D4-8FE7-2C20-F3E5-4A140A291AA8_kD475AD2E-420A-1FB4-6452-2D566BA60FE8;jsessionid=ABAF978F6EC5F2AB9B1180A921167158.tomcatObamaNACKA)

    Μπορούμε να τα πούμε και μέσω τηλεφώνου αν θέλεις.

  203. Kalispera eime o Aris apo Volo 26 etwn patremenos xwris paidia pitsadoros,psisths,gnwrizw agglika,germanika ergazomai gia 7 xronia sinexomena se ellinikh kouzina analamvanw oles tis douleies tis kouzinas xwris provlima.Logo krisis stin ellada eine simantiko gia mena tha ithela na metanasteusw sti souidia endiaferome gia opiadipote douleia.Opiosdipote idioktitis estiatoriou endiaferete borei na epikoinwnisei mazi mou 6980786288

  204. k kati akoma exoume parei ta 4 noumera t paidiou anikoume ston dimo nacka mipos mporite na m dosete dievthinsi tou dimou den mporo na to vro sto internet…evxaristo poli

  205. Καλησπέρα Άννα.
    Θα πρέπει να έχει τον προσωπικό αριθμό και μετά το δηλώνετε μέσω του δήμου που ανήκετε.

  206. kalispera sas tha ithela na rotiso ti xartia xreiazontai gia na grapso to paidi m sto paidiko stathmo..

  207. Καλησπερα

    Ονομαζομαι Κωστας και μενω με την μητερα μου Ελενα στην Σουηδια βαστερμποτενς σκελλεφτεα, μας εξαπατησαν για δηθεν σιγουρη εργασια και τα πραγματα δεν πανε καλα δεν νιωθω καλα που το λεω αλλα ειναι η αληθεια. Ενδιαφερομαστε για εργασια η μητερα μου ειναι μαγηρησα με χρονια εμπειρια θα σας στειλω το βιογραφικο της και εγω ειμαι ηλεκτρολογος αλλα δεν κολλαω στην δουλεια, μπορω να κανω οτι δηποτε βοηθος κουζινας λαντζα καθαρισμα τα παντα δεν ζηταμε λεφτα αλλα τα προς το ζειν. Αν δειξετε ενδιαφερον παρακαλω εποικηνωνηστε ητε με email η στο σουηδικο μου αριθμο +46 0768394876 ευχαρηστω πολυ.

  208. Geia sas,eimai 23 xronwn kai akomh den exw kataferei na spoudasw auto pou agapw.Thelw na spoudasw klassiko tragoudi kai piano.Exw kanei sto parelthon mathimata fwnhtikhs kai se wdeio kai idiaitera kai ekana kai piano ena xrono alla epeidh den exw exw kapoio ptuxio thewroumai arxaria.Edw sthn Ellada(Thessaloniki menw)ta pragmata einai duskola an den uparxoun lefta.Kai pali se wdeia koitan na kerdisoun lefta perissotera kai se kratane pisw gia na kerdisoun oso to dunaton perissotera.Psaxtika kai sto Kratiko Wdeio alla ki ekei ta pragmata einai duskola.Den kseroun kan an tha anoiksoun kainourgies theseis gia thn monwdia k sto arxario epipedo pou eimai tha protimisoun atoma mikrotera apo mena gt opws mou eipe mia daskala tou wdeiou,sthn hlikia pou vriskomai tha eprepe na hmoun toulaxiston »mesh» se epipedo gt sta 25 pairnoun diplwma.To skeftomai gia Souhdia gt to kalokairi tou 2009 eixame paei me thn oikogeneia m Stockholm gia na egkatastathoume ekei,eixame parei kai personal number kai adeia paramonhs,alla sthn eforia pou eixa rwthsei na mathw pws ginetai na spoudasw auto pou thelw,den hkseran na mou poun kati sugkekrimeno kai genika den hksera pou na psaxtw.Opote apogohteutika kai meta apo 2 vdomades gurisa pisw sthn Ellada.Kserw oti xreiazetai na mathw thn souhdikh glwssa gia na mpw se kapoia mousikh sxolh kai na spoudasw.Sas parakalw peite mou ti tha mporousa na kanw.Eimai anergh,exw apoluthrio lukeiou,Proficiency(Cambridge & Michigan) k ena ptuxio ECDL.H 18 aderfh mou einai sthn Souhdia apo ton Septemvrh.Eixe mathei Souhdika prin fugei ki otan phge sthn Stockholm esteile ta xartia ths(apoluthrio lukeiou,agglika proficiency) se kapoia panepisthmia ekei gia theatro kai thn dextikan sto Umea university.Ara gnwrizw oti den xreiazetai na plhrwseis gia na spoudaseis ekei ‘h na dwseis eksetaseis.Ti kiniseis na kanw?Mporw na spoudasw ekei auto pou thelw sthn hlikia pou eimai afotou mathw ta souhdika to 6mhno pou ginetai ekei otan eisai apo allh xwra?Se vazoun ontws meta se douleia?Ennow afotou matheis ta souhdika…Tha hthela na ta kserw ola auta an ginetai.Perimenw apanthsh sas to shntomotero an ginetai.

  209. Καλησπερα σας.
    Ονομάζομαι Μάνος Πετροπουλέας και αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην Στοκχόλμη. Είμαι 24 χρονών και ψάχνω οποιαδήποτε δουλειά για να μείνω εδώ. Έχω τελειώσει Θεατρικών σπουδών σε αγγλόφωνο πανεπιστήμιο, έχω δουλέψει σε παραστάσεις επαγγελματικές και ερασιτεχνικές, με παιδιά αλλά και ως σερβιτόρος, πωλητής, βοηθός γραφείου, σε καφέ, και είμαι πρόθυμος να αναλάβω υπεύθυνα οποιοδήποτε έργο και δουλειά.
    Παρακαλώ αν γνωρίζεται κάτι ή μπορείτε να βοηθήσετε με κάποιο τρόπο επικοινωνήστε στο e-mail μου em.petropouleas@gmail.com
    Ευχαριστώ.

  210. Γεια σε όλους

    Ονομάζομαι Βασίλης και είμαι απόφοιτος πανεπιστήμιου τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων . Το ξέρω όχι και τόσο καλή επιστήμη μιας και είναι πολύ γενική και αφορά πολλούς κλάδους . Στην προσπάθεια μου να βρω κάποια καλύτερη δουλειά μιας και εδώ στην Ελλάδα αυτό φαίνεται άπιαστο όνειρο έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την ηδέα της μετανάστευσης στην Σουηδία . Σε λίγες μέρες ξεκινάω μαθήματα σουηδικών μιας και δεν νομίζω πώς θα έχω πιθανότητες να βρω εργασία μονό με αγγλικά . Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο μιας και δεν έχω κάποιο γνωστό η φίλο εκεί αλλά αυτό που με ενδιαφέρει σε πρώτο στάδιο είναι να μπορέσω να βρω μια δουλειά που με τα χρήματα που θα παίρνω να καλύπτω τα έξοδα μου ( ενοίκιο , λογαριασμοί κλπ ) . Θα ήθελα να μου πείτε αν κατά την δική σας άποψη έχω ελπίδες να καταφέρω κάτι αν το προσπαθήσω

  211. Καλησπέρα,
    Είμαι 29 χρονών, έχω τελειώσει ΤΕΕ Α’ Κύκλου στην Ελλάδα, δηλαδή γυμνάσιο, και ψάχνω σχολή σεφ στη Σουηδία, ώστε να αποκτήσω επαγγελματικό τίτλο σπουδών για να μπορώ να το χρησιμοποιήσω να βρω δουλειά.
    Παρακαλώ θα ήθελα πολύ να με βοηθήσει σε ποιο «είδος» εκπαίδευσης, YH-utbildning, kvalificerad yrkesutbildning (ΚΥ), Folkhögskola ή οτιδήποτε άλλο, θα μπορούσα να ψάχνω; Και τι βασικά προσόντα θα πρέπει να έχω προκειμένου να συμμετέχω σε τέτοια προγράμματα?

    Ευχαριστώ
    Ζωή

  212. Καλημέρα Δήμητρα.
    Θα πάρει από μιά μέχρι και πέντε βδομάδες για τα νούμερα. Θα το πάρει εξαρτάται από το πόσες ώρες ώρες γράφονται στην πρόσληψη. Για κομμώτριες είναι δύσκολα τα πράματα, υπάρχουν μερικές θέσεις αλλά χρειάζονται και τα σουηδικά. Ο μισθός ελαιοχρωματιστή είναι γύρω στις 2000-2500 ευρώ μικτά.

  213. Καλησπέρα Αναστασία.
    Μπορεί να γίνει η πρόσληψη και με αυτό το χαρτί να πάρει τον προσωπικό αριθμό. Δες στις Πρακτικές συμβουλές στο πάνω μέρος του ιστολογίου.

  214. kalispera sas, 8a h8ela na rwthsw pws mporei kapoios na apokthsei proswpiko ari8mo sthn Souhdia..Oantras mou brisketai ekei 2 mhnes peripou kai se oses douleies kai na exei paei oloi tou zhtane ton proswpiko ari8mo..perimenw apanthsh sas…sas euxaristw

  215. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ .ΛΕΓΟΜΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΠΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ.ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΟΥΗΔΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ.ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ 2/12 ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ?ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΝΟΣ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ

  216. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ (ΛΕΥΚΑΔΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ) ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ
    ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ
    ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΟΥΜΕ. ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ

  217. Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!!Εύχομαι καλή τύχη σε όλους μας ο,τι και να κάνουμε στην ζωή μας!!

  218. Καλησπέρα Ελένη.
    Σύμφωνα με την νομοθεσία θα πρέπει να έχετε άδεια παραμονής από το Migrationsverket. Αν είσαστε Έλληνες πολίτες δεν χρειάζεται καν να έχεται άδεια εργασίας, μου φαίνεται πολύ παράξενο. Θέλουν ακριβώς τα ίδια χαρτιά με την εφορία. Έχοντας την άδεια παραμονής είναι μόνο τυπικό το ζήτημα της έγκρισης του παιδικού επιδόματος, αφού έχετε καταθέσει την δήλωση (registrering) στο ΙΚΑ (Försäkringskassan).

  219. Βρισκόμαστε στη σουηδία εδώ και 5 μήνες. Έχουμε δουλειές και οι 2. Νοικιάζουμε σπίτι και τα παιδιά πάνε σχολείο. Φυσικά έχουμε προσωπικά νούμερα και απόφαση της υπηρεσίας μετανάστευσης. Παρόλα αυτά αρνούνται από το forsakrinsgkassan να μας δώσουν το επίδομα των παιδιών με την αιτιολογία ότι έχουμε άδεια εργασίας και όχι άδεια παραμονής. Γνωρίζετε κάτι πάνω σε αυτό? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

  220. Καλησπέρα σας! Λέγομαι Μαρία και είμαι δασκάλα. Ήθελα να σας ρωτήσω, πόσο εύκολο είναι να βρεις δουλειά στο εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας?Σκέφτομαι επίσης σοβαρά να ξεκινήσω Σουηδικά γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

  221. Geia sas.Eimai mousikos k tragoudaw.Skeftomai na erthw Souidia.
    Tha ithela na me voithisei kapoios an yparxoun Ellinika magazia ekei ta opoia kanoun live mousikes vradies me laika pragramata? sas efxaristw!

  222. χαίρεται, να ρωτήσω, για σπουδές στη Σουηδία, ποιές οι προυποθέσεις εισαγωγής στα κρατικά πανεπιστήμια? ποιό το κόστος ζωής για ένα φοιτητή?

    Ευχαριστώ! Καλή δουλειά, Καλή συνεχεια ! 🙂 Να ‘στε καλά

  223. Paidia xairetai,ithela na rotiso an gnorizete ean uparxoun foreis pou poistopoioun kapoia idiotika ergastiria me spoudes guro apo tis upiresies Spa edo sti Souidia kai afinoun alla apekso.Thelo na paro ena idiotiko programma braxuprothesmon spoudon,diladi oligoimero seminario pano sto tomea tis ugeias kai omorfias.
    Anarotiomoun loipon an ta ergastiria edo xorizonte se pistopoiimena kai mi..
    Perimeno apantisi sas
    Me ektimisi Maria Målilla

  224. Καλησπέρα Αντώνη.
    Τα σουηδικά είναι αναγκαία αλλά στον τομέα σου υπάρχει περίπτωση, αν έχεις τύχη, να βρεις και με αγγλικά. Πρέπει να δεις με αγγλικά σε επιχειρήσεις στη Σουηδία μέσω google.

  225. Καλησπέρα Μαρίνα.
    Υπάρχει δουλειά σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία αλλά τα σουηδικά είναι απαραίτητα.

  226. να ειστε καλα σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας!

  227. Καλησπέρα Σωκράτη
    Οι κοινωνικές υπηρεσίες (socialen) σου δίνουν ένα μικρό επίδομα για να ζήσεις και μπορεί να σου πληρώνουν το νοίκι. Στην περίπτωση που ζητήσεις βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχεις περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητο κλπ), αλλοιώς θα σου πουν να πουλήσεις το αυτοκίνητο πρώτα…να περάσεις με αυτά τα λεφτά και μετά να πάς σε αυτούς. Επίσης δεν σου βρίσκουν σπίτι (παλιά γινόνταν αυτό) αλλά όπως σου είπα, σου πληρώνουν το νοίκι.

    Επίσης αν προσπαθήσεις να τους κοροιδέψεις (να το βάλεις σε άλλο όνομα στην Ελλάδα και να το οδηγείς εδώ, ή να το οδηγείς κρυφά και να μην το δηλώσεις…και γίνει κάποιο ατύχημα ή σε σταματήσει η τροχαία στον δρόμο…σου έκοψαν τον κώλο….

  228. Γεια σας, είμαι η Γεωργία και σκεπτόμαστε με τον άντρα μου να μεταναστεύσουμε Σουηδία.Προσανατολιζόμαστε για Στοκχόλμη. Είμαι βρεφονηπιαγωγός απόφοιτη ΤΕΙ με 2 χρόνια προϋπηρεσία. Πόσο εύκολο θα είναι κατά τη γνώμη σας να βρώ δουλειά σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Σουηδία?

  229. καλησπερα,, ειμαι νηπιαγωγος απο ελλαδα και σκεφτομαι να ερθω σουηδια! υπαρχουν δουλειες στο αντικειμενο αυτο; ευχαριστω πολυ

  230. παιδια καλησπερα….λγο την βοηθεια σας σας παρακαλω?
    βρισκομαι σουηδια τωρα χωρις ομως το αυτοκινητο μου και θα σας εξηγησω γιατι το αναφερω αυτο…
    Η γυναικα μου εχει σουηδικη υπηκοοτητα και βρισκομαστε μαζι και τα δυο μας παιδακια εδω στην σουηδια.
    Με τους προσωπικους αριθμους δλδ περσονναμερ δεν ειχαμε κανα προβλημα τα βγαλαμε πολυ γρηγορα χωρις κανενα απολυτως προβλημα.
    Εχουμε επισκεφτει το σοσιαλ για βοηθεια οικονομικη περαν του επιδοματος για τα παιδια…
    Απο το σοσιαλ ακομα δεν μας εχουν απαντησει και βασικα δεν ζητησαμε κατι συγκεκκριμενο απλα ειπαμε οτι ειμαστε σε μικρο σπιτι και δεν χωραμε εκει μεσα και ειπαν οτι θα μασ απαντησουν (το ποτε δεν το γνωριζω)…
    Σημερα ομως απο μια οικογενειακη φιλη που ζουσε σουηδια ομως οχι τωρα γιατι ζει ελλαδα πληροφορηθηκαμε οτι εγω σε περιπτωση που φερω το αυτοκινητο μου απο ελλαδα και το δηλωσω εδω,δεν θα μας δωσουν καμια οικονομικη βοηθεια απο το σοσιαλ …
    Ισχυει κατι τετοιο?
    Αν ναι , δεν θα μας δωσουν τιποτα ? η θα μας δωσουν πχ αλλο ποσο πιο μικρο ? ρωταω γιατι ειναι σε κανα μηνα να το ανεβασω εδω σουηδια το αυτοκινητο με σκοπο να εβγαζα σουηδικες πινακιδες και να το κρατουσα εδω.
    Οσο αφορα πωληση στην ελλαδα δεν το αναφερουμε καν διοτι ειναι μεγαλουτσικο σε κυβικα και δεν πωλειται ελλαδα ουτε για πλακα παρα μονο αν το πεταξω στον θερμαικο θα σωθω!
    Υπαρχει καποια αλλη λυση μηπως για να το κρατησω εδω σουηδια και να μην φαινεται στο ονομα μου το αυτοκινητο σαν ελληνο-σουηδος πολιτης ενοω…
    παραδειγμα 1)να κρατησω ελληνικες πινακιδες η¨ 2)να το κανω μεταβιβαση σε οικογενειακο μου ανθρωπο στην ελλαδα αλλα να το εχω εδω στην σουηδια οσο μπορω με τις ελληνικες θα μπορω ομως να το κανω και αυτο?
    παρακαλω αν γνωριζεται καποιος κατι ας μου απαντησει ,
    ευχαριστω πολυ !!!

  231. Ονομάζομαι Αντώνιος Καρεφυλλάκης και σκέφτομαι να μεταναστεύσω στην Σουηδία για εργασία. Μιλάω πολύ καλά Αγγλικά αλλα δεν μιλάω καθόλου Σουηδικά ( έχω δυνατότητα παρακολούθησης Σουηδικών ) . Όλες οι σπουδές μου είναι πάνω στην πληροφορική και τα 5,5 τελευταία χρόνια δουλεύω σε μία εταιρία στην Αθήνα που εμπορεύεται μηχανήματα μεταξοτυπίας ως πωλητής και τεχνικός τους. Γνωρίζω πολύ καλή χρήση – τεχνική υποστήριξη μηχανημάτων μεταξοτυπίας (silkscreen )– ψηφιακών εκτυπώσεων ( digital printing )– ταμπονομηχανών ( pad printers ) – Routers – Lasers – θερμομεταφοράς ( heat transfer )σταμπών σε ρούχα ή αντικείμενα γενικά. Ενδιαφέρομαι και με ότι έχει να κάνει με επιγραφές ( sign graphics ).

    Θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει ζήτηση στην Σουηδία και αν ναι που μπορώ να απευθυνθώ για αυτές.

  232. Γεια σας. Είμαι η Μαριέττα (γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου). Σκέφτομαι να μεταναστεύσω στη Σουηδία. Θα ήθελα να μάθω τί δικαιώματα έχουνε οι Έλληνες εκεί? Αν είναι εύκολο να βρω δουλειά? Αν υπάρχει κάποια οργανική Ελληνική Ένωση που μπορώ να επικοινωνήσω?
    Ευχαριστώ

  233. kalispera kai apo mena pedia eimai edo kai 5misi xronia anergos .xronia ikodomos ala i epoxi tis ikodomis distixos eklise .sto strato imoun koureas kai thelo na matho dil na pao se kapia sxoli gia na matho na koureuo mono gia mparmperis epidi edo sto xorio m den exi mparperiko.rotisa se mia idiotiki sxoli kai mou ipan 1600 euro mono na mathis gia antres kai eutixos de zalistika iparxi kapia ali sxoli dil o o.a.e.d thesalonikis exi tmima gia koureas ,kai episis ematha oti to epagelma anikse de xriazete poipiresia alitheuoun ?? euxaristo

  234. gia sas
    eimai i zerina k vriskome stin stocholmi.
    tha ithela na rotiso pou tha mporousa na parakolouthiso dorean mathimata souidikon?
    kathos ematha pos den mporo na pao sto esf epidi den exo akoma person noumer.
    efxaristo

  235. γεια σας με λενε τασο ειμαι απο θεσσαλονικη και ψαχνω απεγνωσμενα δουλεια γιατι εδω και 2 χρονια ειμαι ανεργος .θα ηθελα να ρωτησω απο την εκκλησια υπαρχει καθολου βοηθεια?

  236. Καλησπέρα Όλγα.
    Για να βρεις σπίτι/διαμέρισμα με τρία παιδιά θα είναι δύσκολο.
    Από ότι είχαμε ενημερωθεί το επιμίσθιο για την απόσπαση στο εξωτερικό έχει καταργηθεί, ρώτα στο υπουργείο καλύτερα.

  237. καλησπερα, ειμαι ο Νικος ειμαι μουσικος παιζω κιθαρα και τραγουδαω , σκεφτομαι να ερθω σουηδια σε λιγουσ μηνες. υπαρχει καμια δουλεια ως μουσικος στην κοινοτητα η σε ελληνικα εστιατορια?

  238. Καλησπέρα.
    Θεωρώ εκπληκτική τη βοήθεια που προσφέρεται. Συγχαρητήρια!
    Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι αν γίνεται. Είμαι δασκάλα μόνιμη και πρόσφατα βγήκε η προκήρυξη για απόσπαση στο εξωτερικό. Θέλω να έρθω στη Σουηδία. Έχω τρία παιδιά. Είναι εύκολη η διαβίωση με τρία παιδιά; Θα βρω σπίτι; Ο μισθός μου θα είναι περίπου 2000 ευρώ (μαζί με το επιμίσθιο).
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  239. GEIA SAS.ME LENE GIORGO KAI SKEFTOMAI NA METANASTEYSO STIN SOUIDIA.TI DIKAIOMATA EXOUN EKEI GIA TOUS ELLINES?DOULEIES SAN ELAIOXROMATISTIS YPARXOUN???YPARXEI KAPOIA ORGANOSI ELLINIKI POU MPORO NA EPIKOINONISW???
    EYXARISTW…

  240. Ελλαδα σαγαπαω! Τις καλημερες μου απο τη Στοκχολμη και τιες ευχες μου για ο,τι καλυτερο

  241. Καλησπέρα Παναγιώτη.
    Είναι πολύ λίγες αυτές οι δουλειές. Υπάρχουν να ασχολείσαι με κηπουρική ή κάτι αντίστοιχο αλλά και εκεί πάλι είναι οι δουλειές λίγες.

  242. Καλησπέρα.Επειδή είδα την δημοσίευση για γεωπόνους θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
    υπάρχει καποιά εναλλάκτικη εργασία στην Σουηδία για Έλληνες με πτυχίο γεωπόνου;

    Ευχαριστώ πολύ.

  243. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

    ΕΙΜΑΙ 36 ΧΡΟΝΩΝ,ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΨΑΞΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΟΥΗΔΙΚΑ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΣΕ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΒΡΩ ΕΚΕΙ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  244. Καλησπέρα Ηλέκτρα.
    Δυστυχώς δεν ζητάνε καθόλου γεωπόνους. Κάποιες θέσεις σποραδικά υπάρχουν στην επαρχία αλλά χωρίς σουηδικά είναι σχεδόν αδύνατο.

  245. Καλησπέρα,

    με λένε Ηλέκτρα, είμαι γεωπόνος και ενδιαφέρομαι να έρθω στη Σουηδία για να εργαστώ. Μήπως ξέρετε αν υπάρχει ζήτηση γι’αυτό το επάγγελμα, κι αν ναι σε ποιες περιοχές? Ξέρω αγγλικά και γερμανικά αλλά θα ξεκινήσω μαθήματα σουηδικών (εντατικά) τον Οκτώβριο τα οποία τελειώνουν το Μάιο, οπότε από τότε και μετά υπολογίζω ότι θα ανέβω.

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας,

    Ηλέκτρα

  246. Καλημέρα Μιρίνα.
    Γράφουμε στις Πρακτικές συμβουλές πως μπορεί κάποιος να το πάρει. Στείλε μας μέηλ αν έχεις ερωτήματα.

  247. Καλησπέρα Κώστα.
    Θα πρέπει να κάνεις πιό συγκεκριμένες ερωτήσεις. Για τον παιδικό σταθμό, όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να έχουν θέση μέσα σε τρεις μήνες από όταν έχεις κάνει αίτηση. Κοστίζει βέβαια τα τροφεία, ανάλογα με το εισόδημα, για το πρώτο παιδί, 3% του μικτού μηνιαίου εισοδήματος, για το δεύτερο 2%, για το τρίτο 1% και από το τέταρτο και πάνω δωρεάν.
    Δες εδώ στα αγγλικά περισσότερες πληροφορίες
    http://international.stockholm.se/Stockholm-by-theme/Welfare/

  248. Καλησπέρα παιδιά. Είμαστε ένα παντρεμένο ζευγάρι με ένα παιδάκι 6 μηνών. Εγώ είμαι Ω.Ρ.Λ. ιατρός και η γυναίκα μου είναι δικηγόρος. Θα θέλαμε να μάθουμε κάποια πράγματα για την εύρεση εργασίας στη Σουηδία και το κοινωνικό κράτος (όσον αφορά το μωρό, π.χ. κρατικός βρεφικός σταθμος). Δε γνωρίζουμε σουηδικά, αλλά έχουμε καλή γνώση αγγλικών. Ευχαριστούμε πολύ.

  249. geia sas onomazomai Kotanidou Mirina eimai stin souidia edo kai ena hrono kai den mporo na paro to person numer den ksero oute agglika oute souidika kai xoris tin glossa den mporo na bro douleia .meno me tous goneis mou edo ,o pateras mou einai edo 5 hronia mipos kserete kapoio allo tropo gia na mporeso na paro to person numer?euharisto!

  250. geia sas,menw a8ina me tin syzygo mou k 8a 8elame na metakomisoume sto gothenburg.milame arista agglika,pou mporw na sas stilw ena viografiko mou? efxaristw.

  251. Γειας σας. Ονομαζομαι Παπαδοπουλος Νικος. Εδω και μια βδομαδα εχω ερθει Βερολινο αλλα ειναι δυσκολο και εδω πλεον να βρει κανεις δουλεια. Απευθυνομαι σε εσας γιατι ηθελα να σας ρωτησω αν μπορω απο εδω που ειμαι να ερθω Σουηδια για δουλεια. Ειμαι μαγειρας με πτυχιο μαγειρικης. Δεν γνωριζω Σουηδικα, αλλα μιλαω πολυ καλα Αγγλικα. Τι εγγραφα χρειαζεται να εχεις μαζι σου; Παρακαλω ενημερωστε με πανω στο θεμα. Ευχαριστω.

  252. kalispera onomazomai kostas k endiaferomai na ergastw stin souidia…..eimai ksenodoxoipallilos me ptixio k proipiresia…parakalw an mporeite na mou vreite ena link me endiaferomena ksenodoxia k estiatoria epithimiti perioxi stokxolmi k stin ipoloipi xwra…eyxaristw…

  253. Kalispera,
    vriskomai stin souhdia sto Lund kai endiaferomai na mathw souhdika, gnwrizei kaneis ean o dimos kanei mathimata?

    Tack!

  254. geia sas,ime o nikos 26 etwn k menw ellada me tin syzygo mou k 8a 8elame na metakomisoume monima sto gothenburg.opoiadipote voi8ia 8a ektimi8i. 🙂

  255. Καλησπέρα σε όλους παΐδια λέγομαι Κονσταντίν τζικα οικογενειάρχης & πατέρας 3 παιδιών από νομό Αττικής στο Καπανδρίτι όπως ξέρετε και έχετε ακούσει στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε κατά διαόλου και φυσικά δεν προέρχεται ένα αξιοπρεπές μελών για τα παΐδια ολονων μας και έτσι αναγκαστικά να μεταναστεύω στην Σουηδία με την οικογένεια μου όπως πόλοι συμπατριώτες μας βρίσκομαι ένα χρόνο τάρα και έχω εγκατασταθεί καλά έχω ενοικιάσει ένα σπίτι άλλα το θέμα τις δουλείας ! έχω δουλέψει 10 χρόνια σε εστιατόρια και ψησταριές στην Ελλάδα και ταυτόχρονος σε οικοδομικές εργασίες πάντως τύπου. αν είναι εύκολο και μπορεί να με βοηθήσει κάποιος θα του είμαι πολύ ευγνώμων…. τηλ επικοινωνίας 0720236723 < KOMUN VANSBRO Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων, Κονσταντίν τζικα.

  256. Καλησπέρα,
    Ονομάζομαι Γεωργία είμαι 36ετών και εργάζομαι περιστασιακά σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ο άντρας μου είναι φωτογράφος και σκεπτόμαστε να μεταναστεύσουμε στη Σουηδία, μιας και η ζωή εδω στην Ελλάδα έχει γίνει

    αρκετά δύσκολη στο θέμα ανεύρεσης εργασίας και όχι μόνο. Το επάγγελμα μου είναι βρεφονηπιαγωγός, ένα επάγγελμα το όποιο αγαπώ και με εκφράζει απόλυτα. Αλλά δυστυχώς υπάρχει τεράστια ανεργία στο κλάδο, στη καλύτερη περίπτωση εργάζομαι με 8μηνες, 11μηνες η 6μηνες συμβάσεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς συνήθως με τεβε,(ελεύθερος επαγγελματίας) αλλά ο εκάστοτε δήμος με χρησιμοποιεί ωςΤδημοτικό υπάλληλο χωρίς εργασιακά δικαιώματα και τις περισσότερες φορές χωρίς να πληρώνουν οι δήμοι τα μηνιάτικα ενώ το τεβε τρέχει…
    Θα ήθελα να μάθω 1. Εαν το πτυχίο του Tει στη Σουηδία αναγνωρίζεται, έχω πτυχίο Τει του τμήματος προσχολικής αγωγής και 2. κατά πόσο θα είναι εύκολο να βρω εργασία σε παιδικό σταθμό- νηπιαγωγείο αν ξεκινήσω μαθήματα σουηδικών και φτάσω σε ένα καλό επίπεδο σχετικά με τη γλώσσα.

    Με εκτίμηση
    Γεωργία Χ.

  257. Καλησπέρα σας ! Επικοινωνώ μαζί σας ξανά για κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με τη λήψη αδείας παραμονής και εργασίας στην Στοκχολμη . Τι απαιτείται για την έκδοση αδείας παραμονής ? θα πρέπει να δηλώσω απευθείας και εργοδότη ?πόσο καιρό πριν την έλευσή μου στην Στκχόλμη
    θα πρέπει να ξεκινήσω τις διαδικασίες ?
    Γνωριζοντας αγγλικά , γερμανικά και ιταλικά , θα ήταν ευκολο για μένα να εργαστώ σε κάποιο ξενοδοχείο ως ρεσεψιονίστ.Εννοείται οτι έχω ξεκινήσει μαθήματα σουηδικών , οποτε θα μπορώ να συνενοούμαι επαρκώς και σε αυτή τη γλώσσα .
    Υπάρχει ζήτηση είτε σε ξενοδοχεία είτε σε εστιατόρια ?
    Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !

    Με εκτίμηση ,
    Δέσποινα Κωνσταντοπούλου

  258. Gia sas paidia kai sugnomi gia ta greenglish.

    Eimaste 2 ellines fitites sto Umeå kai psaxnoume epigontos gia spiti. Exoume kinisei gi kai ourano gia na vroume kati (internet porta porta ta mesitika emergency housing ktl) An kapoios vriksete edo pano kai exei elefthero xoro i thelei na mirastei to enikio as epikinonisei mazi mas

    vassiliki_www@hotmail.com

  259. Γεια σας – Με λένε Παναγιώτη και εργάζομαι στην Ελλάδα ως κτηνίατρος . Ενδιαφέρομαι να εργαστώ στη Σουηδία και θα ήθελα να μάθω τι διαδικασίες χρειάζεται να κάνω για εύρεση εργασίας.
    Είμαι παντρεμένος και η σύζυγός μου είναι ψυχολόγος και έχουμε και οι δυο πτυχίο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχουμε και ένα παιδί 2 ετών . Θα εκτιμηθεί κάθε πληροφορία.
    Με εκτίμηση Παναγιώτης

  260. καλημέρα σε όλους,
    Είμαι μαθητής δευτέρας λυκείου και θα ήθελα να μεταναστεύσω στη Σουηδία.
    Θέλω να μ πείτε αν θα ήταν εφικτό αυτό για έναν ανήλικο και αν ναι με ποιον τρόπο.
    Ευχαριστώ προκαταβολικά. 🙂

  261. Είμαι φοιτητής και βρίσκομαι στην Τενστα. Θα κάνω μεταπτυχιακό στο καρολινσκα κ χρειάζομαι σπίτι ακόμα κ με συγκατοίκηση. Σας παρακαλώ οποίος γνωρίζει κάτι ας με βοηθήσει..

  262. Καλημέρα Δέσποινα.
    Αν δουλεύει 8ωρο τότε μπορείς και εσύ να πάρεις τον προσωπικό αριθμό. Για το ταμείο ανεργίας είναι ο σουηδικός ΟΑΕΔ, Arbetsförmedlingen, αλλα πρέπει να σου δώσουν ένα χαρτί από τον Ελληνικό ΟΑΕΔ.

  263. Kalimera. O arravwniastikos mou ergazetai sth Souidia. Exei proswpiko noumero. Mporei na dilwsei se kapoia upiresia oti me suntirei kai na meinw ki egw perissotero apo 3 mines? Episis apo tin Ellada pairnw epidoma anergias. Se poia upiresia tha apeuthunthw edw (eimai idi sth Souidia) gia na to metaferw edw gia 3mines oso to dikaioumai? Sas euxaristw polu.
    Me ektimisi Karoumpi Despina

  264. Καλημέρα Βαλεντίνα.
    Για σεφ υπάρχει καποια ζήτηση αλλά όχι ιδιαίτερη για κομμώτριες. Μπείτε και κοιτάξτε εδώ http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande.html
    Κοίταξε επίσης στις Πρακτικές Συμβουλες (για εύρεση εργασίας), έχει κάποια λίνκ.
    Πρέπει να βρείτε δουλειά όσο το δυνατόν πιό σύντομα. Οι 3 μήνες ισχύουν από την στιγμή που καταθέσετε αίτηση για προσωπικό αριθμό και άδεια παραμονής. Γράφεις ότι η μητέρα σου είναι σουηδέζα. δεν έχεις την υπηκοότητα;

  265. Καλησπέρα Ανδριάνα.
    Όλες οι σελίδες των πανεπιστημίων έχουν αγγλόφωνη έκδοση. Μπορείς να κοιτάξεις κι εδώ http://www.studyinsweden.se/
    Για τα σπίτια έχεις δίκιο είναι πάρα πολύ δύσκολο. Για το καγιάκ θα πρέπει να ρωτήσεις στα πανεπιστήμια.

  266. Καλημέρα Ξανθίππη.
    Τα μαθήματα εκμάθησης γλώσσας είναιο δωρεάν αν έχεις τον προσωπικό αριθμό, αλλοιώς θα πρέπει να πληρώσεις. Ναι το πτυχίο αναγνωρίζεται. Γι αυτό και την διαδικασία, δες στις Πρακτικές συμβουλες στην κορυφή του ιστολογίου.

  267. Καλημέρα,

    Ονομάζομαι Ξανθίππη, είμαι νηπιαγωγός και σκέφτομαι να έρθω στη Σουηδία για αναζήτηση εργασίας. Δεν γνωρίζω τη γλώσσα αλλά σκέφτομαι να ξεκινήσω μαθήματα. Έχω ακούσει ότι υπάρχουν προγράμματα εκμάθησης της γλώσσας εκεί. Ισχύει; Και αν ναι ποια είναι η διαδικασία για να συμμετέχω; Επίσης μήπως γνωρίζετε που μπορώ να απευθυνθώ για να μάθω αν το πτυχίο μου αναγνωριζεται στη Σουηδία; (Έχω σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) Τέλος θα ήθελα να μάθω ποια είναι η διαδικασία για να εγκατασταθώ στη Σουηδία (πχ τι χαρτιά πρέπει να πάρω μαζί μου, τι πρέπει να κάνω μόλις φτάσω κλπ)

    Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων,
    Ξανθίππη

  268. γεια σας!ειμαι 17 χρονων!τον τελευταιο καιρο σκεφτομαι πολυ εντονα να σπουδασω στη σουηδια!!με ενδιαφερει η ψυχολογια αλλα δυσκολευομαι αρκετα να βρω συγκεκριμενες πληροφοριες απο τις ιστοσελιδες των πανεπιστημιων…ωστοσο αγχωνομαι αρκετα κ με τα οσα διαβαζω για την ευρεση σπιτιου!επιπλεον θα ηθελα να μαθω εαν παιζει καποιο ρολο το γεγονος οτι ειμαι αθλητρια του καγιακ με διακρισεις στην χωρα μου και αν θα μπορουσα να συνεχισω το καγιακ σε καποιο πανεπιστημιο…
    θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σας!!

  269. Καλησπερα,
    η καταγωγη της μητερας μου ειναι απο σουηδια αλλα εγω εχω γεννηθει και εχω μεγαλωσει στην Ροδο.σκεφτομαστε πολυ σοβαρα με τον φιλο μου να μετακομισουμε προς τα εκει μεσα νοεμβριου.αυτη την στιγμη εκεινος εργαζεται ως chef ζαχαροπλαστης και εγω ως κομμωτρια.σκεφτομαστε αρχικα να ανεβουμε και να μεινουμε στους συγγενεις μεχρι να βρουμε δουλεια.βεβαια υπαρχουν καποιες διασυνδεσες για δουλεια μεσω φιλων συνεργατων αλλα τιποτα δεν ειναι σιγουρο ακομα.επισης να πω οτι γνωριζω αρκετα καλα σουηδικα για να επικοινωνησω αφου εχω κανει μαθηματα κ λογω της μητερας μου.ο φιλος μου δεν γνωριζει καθολου αλλα βεβαια δεν θα ειναι δυσκολο να μαθει αφου γνωριζω και εγω την γλωσσα.και τα διαβατηρια ειναι ηδη ετοιμα!θα μας ενδιαιφερε πολυ να δουλεψουμε κοντα σε πολη και ακομα πιο πολυ στην στοκχολμη!θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε κατα ποσο υπαρχει ζητηση πανω στις ειδικοτητες μας κ σε ποιο site με αγγελιες θα μπορουσαμε να απευθυνθουμε για να βρουμε εργασια και σπιτι?και υσχυει οτι εχουμε περιθωριο 3 μηνες για να βρουμε δουλεια αλλιως επιστρεφουμε πισω?
    ευχαριστω

  270. Ειμαι βορειοελλαδιτης ,πατέρας ενος φοιτητη στην μηχανολογια αεροσκαφων στην ελλαδα ,τα πραγματα εδω ειναι πολυ ασχημα για των φοιτητες των τεχνολογικων ιδρυματων λογω οικονομικων θεματων που εχουν οι σχολες ,ο γιός μου τον σεπτέμβριο θα μπει στο τεταρτο ετος ,τελευταιο της σχολής , θα ήθελα να ενημερωθώ αν υπάρχει καποια αντιστοιχη σχολή , για να εισαχθεί αμεσα ώστε να συνεχισει αυτο που αγαπάει …ευχαριστώ

  271. Καλημέρα Βασιλεία.
    Ναι υπάρχουν ακόμα δουλειές…και οι μισθοί είναι γύρω στα 3.000 ευρώ μικτά. Αφαιρείς το 30% περίπου για τα δεις τα καθαρά. Για να βρείτε δουλειά το καλύτερο είναι να είστε εδώ μιας και αν σας θέλούν θα πρέπει να σας γίνμει συνέντευξη και αυτό μπορεί να πάει και πολύ γρήγορα.

  272. Καλημέρα Αγγελικη.
    Δεν είναι εύκολο να βρείτε δουλειά χώρις την γνώση της γλώσσας. Αν δεν έχετε άδεια παραμονής τα μαθήματα δεν είναι δωρεάν…

  273. καλημέρα!!!

    Ονομάζομαι Αγγελική και σκεφτόμαστε μαζί με την αδερφή μου να μετακομίσουμε Σουηδία συγκεκριμένα στο Gothenburg. Εγώ ειμαι 26 και έχω πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και η αδερφή μου είναι 23 με πτυχίο Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Δεν ξέρουμε Σουηδικά αλλα μας έχουν πει ότι γίνονται μαθήματα για την εκμάθηση της γλώσσας. Αυτο που θέλω να ρωτήσω ειναι κατα πόσο εύκολο ειναι να έρθουμε και να βρούμε δουλειά εκεί.

    με εκτίμηση,
    Αγγελικη

  274. Γεια σας,εφτασα προχθες Στοκχολμη με την κοπελα μου μαζι,μενουμε προσωρινα στο Rinkeby που μας φιλοξενουν αλλα σιγα σιγα πρεπει να φυγουμε,οποιος ξερει για κανενα διαμερισμα-δωματιο στο κεντρο παρακαλω ας μου το πει

  275. Καλημέρα σας,
    σκεφτόμαστε εγώ και ο σύζυγός μου να μεταναστεύσουμε στη Σουηδία για εργασία. Είμαστε και οι δύο πολιτικοί μηχανικοί, αλλά δε γνωρίζουμε καθόλου τη γλώσσα. Σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε μαθήματα εδώ στην Ελλάδα για να μάθουμε τα βασικά και σιγά σιγά να ψάξουμε για δουλειά. Απλώς ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχουν δουλειές για πολιτικούς μηχανικούς και σε ποιες πόλεις, ποιοι είναι πάνω κάτω οι μισθοί και που μπορούμε να απευθυνθούμε για εύρεση εργασίας (υπάρχουν κάποια αξιόπιστα sites ή κάποιες καλές τεχνικές εταιρείες)? Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια επαφή με το προξενείο εδώ στην Ελλάδα?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Βασιλεία.

  276. συγνωμη 2 εβδομαδες εργαζομαι ετσι ειμαι στην στοκχολμη απο τις 26 ιουλιου

  277. καλημερα σας , βρισκομαι στην στοκχολμη, μετα απο αγγελια που ειδα στον ΟΑΕΔ αρτας ζητουσαν ηλεκτρολογο για σουηδια . μετα απο επικοινωνια με τον κυριο βρηκα εργασια σαν ηλεκτρολογος αλλα αποδειχτηκε κοροιδια , εχω βρει κατοικια στην tumba της στοκχολμης , θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθησετε να βρω μια εργασια σαν ηλεκτρολογος , ηδη μαθαινω απο μια φιλη σουηδικα και γνωριζω οτι μετα αφου παρω τον τετραψηφιο αριθμο θα μπορω να παω και σε σχολη να τα μαθω , εργαζομαι εδω και μια βδομαδα ανασφαλιστος παρα τις διαβεβαιωσεις οτι θα ασφαλιζομουν και τα λεφτα που ειχα κανονισει ξαφνικα γιναν απο 18.000 κορωνες τον μηνα σε 3.000 κορωνες και οτι πει ο κυριος που με εφερε εδω , οπως μου ειπε αυτος βαζει τους κανονες και αν μ αρεσει , μου ειπε αν γινει κατι να πω οτι ειμαι τουριστας και με βαζει να ξηλωνω ταπετσαριες , να ξυνω τοιχους να πεταω σκουπιδια , να βαφω και να καθαριζω . δεν μου εχει δωσει φραγκο και ειμαι εγκλωβισμενος στο σπιτι του . επειδη κουραστηκα να με κοροιδευουν δεν αντεχω αλλο τοση εκμεταλευση θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθησετε αν γνωριζετε καποιον που ζηταει ηλεκτρολογο , εχω 12 χρονια προυπηρεσια και τις αδειες του ελευθερου επαγγελματια την Α πρωτης φωτισμου καταθεμενη στο υπουργειο βιομηχανιας . το μονο που ζηταω ειναι να δουλεψω και να ζησω αξιοπρεπως . σας ευχαριστω πολυ και περιμενω απαντηση σας .με εκτιμηση Παπαπανος Παναγιωτης .

  278. gia sas mia erotisi thelw na kanw an gnorizete.. stin ellada otan teleioseis nosileutiki prepei na valeis kai mia adeia askeiseos epagelmatos…
    egw twra pou tha metafrasw to ptyxio mou sta souidika prepei na metafrasw kai tin adeia afti i mono to ptyxio mou??

  279. Kalhsp;era. Me lene niko kai eimai methn oikogeneia moy sth stockholm. mporeite na mou steilete ena e-mail gia na epikoinvnisw mazi saw? Eyxaristw.

  280. geia sas!endiaferomaste me ton antra mou na erthoume monima souidia..menoume giannena,moipos kserete an yparxei sta giannena kapoios pou na mporei na mas kanei mathimata souidikon..psaxnoume alla den vriskoume..pou allou mporo na apefthintho giati gia na pao athina se kapoio frontistirio einai adynaton !

    efxaristo se kathe periptosi
    evelin

  281. Γεια σας με λενε Νικο και ειμαι 24
    Εχω ερθει στη Σουηδια 1 εβδομαδα τωρα και ειμαι ηλεκτρολογος εγκαταστασεων χρειαζομαι δουλεια για να μπορεσω να βγαλω τον προσωπικο αριθμο και θα ηθελα αν καποιος μπορει να φοηθησει με πληροφοριες η ακομη και δουλεια να το κανει

  282. καλημέρα σε όλους,

    φίλη Λωξάντρα, αλίμονο αν πίστευε κανείς ότι κάνοντας μάθημα ένα μήνα, μαθαίνει και τη γλώσσα!!
    Αν θυμάμαι καλά, ακόμα και στα φροντιστήρια αγγλικών κάναμε 3 χρόνια μάθημα για να μάθουμε τα βασικά..
    Μου κάνει εντύπωση το σχόλιο σου γιατί δεν το ανάρτησα λέγοντας ότι θα μάθετε σουηδικά σε ένα μήνα, απλά επειδή το έψαξα αρκετά, μου φάνηκε τραγικό το γεγονός, σε γνωστό ΙΕΚ που ρώτησα, η ίδια ύλη καλύπτεται σε διάστημα ενός έτους και σχεδόν 3 φορές ακριβότερο (τουλάχιστον για φοιτητές) από τις τιμές του διδασκαλείου.
    Η προσωπική προσπάθεια εννοείται ότι είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, εξάλλου το ίδιο ισχύει για όλους τους τομείς!
    φιλικά

  283. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ! ΕΚΤΙΜΑΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ!!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

  284. Καλησπέρα Μαρία.
    Υπάρχουν αυτήν την περίοδο αλλά χρειάζονται τα σουηδικά. Στη γραφή τυφλών είναι επίσης στα σουηδικά.

  285. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!ΟΠΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ! Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΣΗ ΣΤΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ?

  286. θα ηθελα να απαντησω στη ρανια σχετικα με τα μαθηματα στο διδασκαλειο αρχικα, αλλα αφορα κ οποιονδηποτε σκεφτεται να κανει τα μαθηματα.

    τα μαθηματα εκει βοηθανε ΜΟΝΟ στα παρα πολυ βασικα σουηδικα. οποιος κανει μαθηματα στο διδασκαλειο, μην θεωρησει οτι εχει μαθει κ σουηδικα. ερχομενος/η εδω εχοντας κανει κ μαθηματα, ισως να νιωσει οτι κ αυτα που εμαθε δεν ειναι τιποτα. επισης πολυ σημαντικο ρολο παιζει κ η καθηγητρια του διδασκαλειου. κ αυτα τα λεω, γιατι μαθηματα στο διδασκαλειο εκανα κ εγω. το μονο καλο απο τα μαθηματα εκει θεωρω οτι ηταν η αρχικη καθοδηγηση. απο εκει κ περα θεωρω παιζει το σημαντικοτερο ρολο η προσωπικη δουλεια που κανει καποιος για να μαθει τη γλωσσα. δεν αποθαρρυνω καποιον στο να μην παει, προς θεου, αλλα να μην νομιζει οτι αν κανει τα μαθηματα οτι τα εχει μαθει κ ολα η οτι ολα αυτα τα μαθηματα πχ ειναι ολη η γραμματικη.

  287. μια γλυκια καλημερα απο τη ελλαδαρα…………ηθελα να ρωτησω το εξης ο συζυγος ειναι επαγγελματιας οδηγος με ολες τις κατηγοριες οδηγησης ολες συν adr που να ρωτησω η αν γνωριζετε καποιον ελληνα που ψαχνει εγω δεν καταφερα να βρω κατι sos καθε βοηθεια δεκτη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  288. Για όποιους ενδιαφέρονται να μάθουν σουηδικά!!!
    Ξεκινάνε μαθήματα 25/06/2012 – 20/07/2012 στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο, στο διδασκαλείο ξένων γλωσσών. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 210 3613261 ή να επισκεφτείτε τη σελίδα : http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/proboli-newn/entatika-8erina-ma8imata-3enwn-glwsson.html
    Το τμήμα είναι υπερεντατικό και καλύπτεται σε ένα μήνα(80 ώρες) η ύλη ενός ακαδημαϊκού έτους!!!
    Πρέπει να μαζευτούν 15 άτομα για να ξεκινήσουν τα μαθήματα, οπότε μη χάνετε χρόνο!

  289. Καλησπέρα ksanthi.
    Ναι, ζητάνε μάγειρες/μαγείρισσες. Κοιτάξτε και την λίστα εστιατορίων που έχουμε στις Πρακτικές συμβουλές.

  290. euge gia thn selida thelo na fugo kai na pao souhdia thn glossa den thn gnorizo to anteikeimeno ergasia pou me endiaferei einai kouzina aristes gnoseis ellhnikhs kouzinas kathos kai paradosiakon syntagon an mporeite na vohthhsete tha to ektimousa

  291. Καλησπέρα Σοφία.
    Υπάρχει μια ορισμένη ζήτηση αλλά βέβαια τα σουηδικά βοηθάνε περισσότερο. Μπορείς να δεις για ξενοδοχεία και να τους στείλεις ένα μέηλ.

  292. καλησπερα..με λενε Σοφια και εχω τελειωσει Διοικηση Τουριστικων Επιχειρησεων και σκεφτομαι, οπως ο περισσότερος κόσμος τη μετανάστευση..θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικα με τη ζήτηση στα ξενοδοχεία της περιοχής..δούλευα σε resort ως head waitress και σκεφτομαι , μεταξύ άλλων , και τη Σουηδία..
    ευχαριστώ!!!!!!

  293. Καλησπέρα,
    Ο αρραβωνιαστικός μου κι εγώ θα έρθουμε στη Σουηδία σε λίγες μέρες για να εργαστούμε και να συνεχίσουμε τις σπουδές μας. Έχουμε ήδη επισκεφτεί τη Στοκχόλμη στο παρελθόν, καθώς διαμένουν μόνιμα φίλοι μας. Αποφασίσαμε, λοιπόν, κι εμείς να μεταβούμε μόνιμα σε κάποια περιοχή της Στοκχόλμης. Βρήκαμε σπίτι και τώρα αναζητάμε εργασία.

    Εγώ είμαι 28 ετών και έχω σπουδάσει ελληνική φιλολογία. Εδώ και έξι χρόνια διδάσκω φιλολογικά μαθήματα σε ιδιωτικό σχολείο (φροντιστήριο). Επίσης, γνωρίζω αγγλικά (επίπεδο Lower) και γαλλικά (επίπεδο Sorbonne I). Θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Όμως, παράλληλα θα ήθελα να εργαστώ και για βιοποριστικούς λόγους. Μπορώ να εργαστώ ως φιλόλογος της ελληνικής ή της γαλλικής γλώσσας. Θα ήθελα να με πληροφορήσετε πού μπορώ να απευθυνθώ.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
    Δέσποινα Καρούμπη

  294. Καλησπέρα Λήδα.
    Υπάρχουν δύο ελληνόφωνα νηπιαγωγεία στη Στοκχόλμη, μπορείς να δεις τα λινκς στην δεξιά μπάρα του ιστολογίου.

  295. Γεια σας ειμαι νηπιαγωγος με πτηχιο απο το εθνικο καποδιστριακο πανεπιστημιο αθηνων και λογω του οτι μετακομισε το αγορι μου σουηδια θελω να βρω δουλεια εκει. Το αρνητικο ειναι οτι δεν εχω γνωση της γλωσσας αλλα ειμαι διατεθημενη να μαθω. Θα ηθελα να ε ενημερωσετε για το αν υπαρχει καποια θεση σε καποιο νηπιαγωγειο εκει.σας ευχαριστω πολυ!

  296. Είμαι σε απόγνωση γιατί εδώ και 5 μήνες δεν μπορώ να βρω διαμέρισμα για να ανεβεί όλη η οικογένεια.Που μπορώ να ψάξω κάτι γρήγορα και να πληρώσω και μια μεσιτεία δεν με πειραζει

  297. Γεια σας, ειμαι 22 ετων και ειμαι μαγειρας, σκεφτομαι να μεταναστευσω στη σουηδια αλλα θα ηθελα πρωτα να βρω δουλεια σε καποιο εστιατοριο αν γινεται. Μπορειτε να με βοηθησετε? σας παρακαλω αν μπορειτε να βοηθησετε στειλτε e-mail το συντομοτερο δυνατον για να συζητησουμε για τα περεταιρω . Ευχαριστω

  298. Πολύ καλή δουλειά έχετε κάνει εδώ. Λέγομαι Μυλωνά Λίνα και έχω τελειώσει ΤΕΙ Λογιστικής, ΑΣΟΕΕ, τελειώνω το ΜΒΑ μου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Γνωρίζω άριστα αγγλικά και πολύ καλά γερμανικά και ισπανικά καθώς και λίγο ιταλικά και τούρκικα. Είμαι ανοικτή να μάθω σουηδικά και ότι άλλο χρειάζεται. Είμαι άγαμη μητέρα και θέλω να μου πείτε αν μπορώ να βρω σε οποιοδήποτε μέρος της Σουηδίας δουλειά για να μεταναστεύσω εγώ και το παιδί μου. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Λίνα. Υ.Γ. Μπορώ να δουλέψω ως βοηθός ή ως υπάλληλος διοικητικός ή σε σούπερμάρκετ ή ως ταμίας, οτιδήποτε.

  299. Χαίρετε,
    άλλη μια για Σουηδία.

    Έγινα δεκτή για μεταπτυχιακό στο Lund ύπαρχει ελληνική κοινότητα στην περιοχή?
    Ψάχνω σπίτι ή δωμάτιο και δουλεία.

    Οποιδήποτε πληροφορία μπορεί να βοηθήσει!!

    Ευχαριστω!
    Σοφια Τ

  300. Καλησπέρα,

    ενδιαφέρομαι για εργασία στη Σουηδία. Είμαι 39 ετών ,Μηχ. Μηχανικός, με πείρα σε πωλήσεις
    κουφωμάτων αλουμινίου και ομιλώ Αγγλικά και Ρουμανικά.
    Η σύζυγος μου είναι Ρουμάνα 42 ετών με άδεια παραμονής στην Ελλάδα κι έχουμε δύο παιδιά.
    Θα προτιμούσα περιοχή με ελληνικό σχολείο.
    Δεν έχουμε πρόβλημα να εργαστούμε σε κουζίνα ελληνικού εστιατορίου και παράλληλα να
    κάνουμε μαθήματα Σουηδικών.
    Είμαστε διαθέσιμοι μετά το τέλος του σχολικού έτους.
    Το email επικοινωνίας είναι:
    aris9573@yahoo.gr

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  301. Καλησπέρα! Ονομαζομαι Δεδες Νικόλαος και πριν από μερικές μέρες έγινα δεκτός στο Linnaeus university! Θα είμαι στο vaxjo! Έχω τελειώσει ήδη ένα ΙΕΚ στο μάρκετινγκ! Και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε να μου δώσετε πληροφορίες για τις εστίες στο πανεπιστήμιο η για διαμέρισμα! Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν θα πρέπει στην τράπεζα να έχω ένα συγκεκριμένο ποσο! Καθώς επίσης τι προοπτικές για εργασίας θα έχω με αυτό το πτυχειο που έχω! Σας ευχαριστω

  302. geia sas, sugxaritiria gia to site, katapliktiki douleia kai symantiki voitheia se mas pou sxediazoume na erthoume souidia!
    prokeitai na anaivw me ton suntrofo mou tin epomenes meres stockholm na anaptuksoume mia nea kai polu dunamiki epixeirhsh sthn opoia tha xreiastoume arketous sunrgates, fusika tha protimisoume tous ellines patriwtes mas ekei!
    Exoume na lusoume to thema tis diamonis ekei,mporei kapoios na voithisei? Psaxnoume ena mikro diamerisma i dwmatio.
    an uparxei kapoio atomo i zeugari pou psaxnei na lisi to thema tis diamonis sizitame kai tin sugkatoikisi.
    Epikoinwnia sto ioannat1985@gmail.com

    me ektimisi

    ioanna ioannou

  303. Καλησπέρα σας ,οπώς όλοι έτσι κι εγώ αναρωτιέμαι αν μπορώ να μεταναστευσω στη Σουηδία.Εχω Πτυχίο Νοσηλευτικής Χειρουργείου διετούς φοίτησης από Δημόσιο ΙΕΚ .Μιλάω Αγγλικά αλλά δεν έχω Lower.Εχω συγγενείς στο KARLSTAD ,την αδερφή της μητέρας μου και σκεφτόμουν αν πηγαινα εκεί θα έβρισκα καποια ευκαιριακή δουλειά όπως π.χ σε εστιατόριο μέχρι να μάθω την γλώσσα?
    Θα ήθελα να με καθοδηγήσετε,σας ευχαριστώ πολύ.

  304. Καλησπέρα,
    Ο αρραβωνιαστικός μου κι εγώ θα έρθουμε στη Σουηδία από τον Ιούνιο για να εργαστούμε και να συνεχίσουμε τις σπουδές μας. Έχουμε ήδη επισκεφτεί τη Στοκχόλμη στο παρελθόν, καθώς διαμένουν μόνιμα φίλοι μας. Αποφασίσαμε, λοιπόν, κι εμείς να μεταβούμε μόνιμα σε κάποια περιοχή της Στοκχόλμης.
    Εγώ είμαι 28 ετών και έχω σπουδάσει ελληνική φιλολογία. Εδώ και έξι χρόνια διδάσκω φιλολογικά μαθήματα σε ιδιωτικό σχολείο (φροντιστήριο). Επίσης, γνωρίζω αγγλικά (επίπεδο Lower) και γαλλικά (επίπεδο Sorbonne I). Θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Όμως, παράλληλα θα ήθελα να εργαστώ και για βιοποριστικούς λόγους. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και βέβαια θέλω να προσφέρω στο κοινωνικό συνολο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μόρφωση και παιδεία. Θα ήθελα, λοιπόν, να εργαστώ στο αντικείμενό μου ακόμη και αυτό σημαίνει εθελοντική εργασία σε σχολεία της ελληνικής κοινότητας. Θα ήθελα να με πληροφορήσετε πού μπορώ να απευθυνθώ.
    Ο αρραβωνιαστικός μου είναι γραφίστας και προγραμματιστής. Ούτε εκείνος ξέρει που μπορεί να απευθυνθεί για εργασία. Αρχικά ψάχνει κάτι συναφές με το αντικείμενό του. Εαν βέβαια δε βρει, διατίθεται να εργαστεί οπουδήποτε.
    Επίσης, ψάχνουμε να βρούμε σπίτι εδώ και καιρό, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει κάτι. Μήπως θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε – να μας καθοδηγήσετε και σε αυτό το θέμα; Έχουμε συλλέξει πληροφορίες από το διαδίκτυο, αλλά δεν έχουμε βοηθηθεί.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σας εύχομαι καλή δύναμη για το αξιόλογο έργο σας.

    Με εκτίμηση,
    Καρούμπη Δέσποινα
    Βαθιώτης Ανδρέας

  305. xairete. Endiaferomai na kanw metaptyxiako sthn Souhdia panw ston kinhmatografo.Yparxoun dwrean metaptyxiaka alla apaitoun poly kalh ths souhdikhs.Ti pisteuete oti einai kalhtero? na 3ekinhsw ma8hmata souhdikwn sthn ellada kai na paw,h na paw sthn souhdia na doulepsw gia ena xrono me paralhla ma8hmata?

  306. Καλησπερα σας και απο μενα,ειμαι ο Γιαννης απο Θεσσαλονικη και ειμαι μηχανικος αυτοκινητων-φορτηγων.Ειμαι 25 χρονων και θελω να ερθω να δουλεψω στη Σουηδια.Θα ηθελα να μαθω τι λεφτα παιζουν και κατα ποσο το επαγγελμα εχει δουλεια εκει.Σας ευχαριστω εκ των προτερων.Θεμα συγχαρητηρια για ολη την προσπαθεια σας.

  307. Καλησπερα σε ολους,
    Αποφοιτώ απο την ιατρικη σχολη θεσσαλονικης το καλοκαιρι και ενδιαφερομαι να κανω ειδικοτητα δερμτατολογιας στη σουηδια. Ξερει καποιος να με ενημερωσει για το τι χρειαζεται να κανω? ισχυει οτι ειναι μια απο τις ειδικοτητες που ειναι κορεσμενες και στη σουηδια? τι κινησεις πρεπει να κανω?
    ευχαριστω εκ των προτερων
    nikoleta

  308. καλιημερα και καλό μηνα.ειμαι 16 χρονων απο την χιο και θα ερθω στο καρολίνσκα με τους γονεις μου για λόγους υγείας…θα ηθελα να με διευκολινετε αν μπορείτε σε θέμα επικοινωνιας και στο αν μπορείτε να μας βρείτε ενα διαμερισμα οικονομικο κοντα στο νοσοκομείο.το τηλέφωνο μασ είναι 2271042632…αν θελετε στείλτε και το δικό σας να επικοινωνήσουμε…ευχαριστω πολύ

  309. kalispera apo ellada! legomai antonis krikas kai menw ston peiraia! eimai fwtografos kai psaxnw tropo na erthw stin souidia gia ergasia! exei douleia panw ston klado mou! eyxaristw polu

  310. geia sas paidia, polu kali i enimerwsi pou kanete..boithaei pragmatika polu..na rwtisw sxetika me ton klado twn gewlogwn uparxei zitisi sti souidia??

  311. Καλημέρα Κώστα.
    Ο μέσος μισθός, καθαρός, για φυσιοθεραπευτή είναι γύρω στις 16.000 σουηδικές κορώνες. Υπάρχει καθολική ασφάλιση όταν πάρεις τον προσωπικό αριθμό και οι συνθήκες εργασίας είναι σχετικά καλές.
    Το υπουργείο Υγείας δίνει άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, δες και εδώ http://www.socialstyrelsen.se/english

  312. Καλημέρα Λήδα.
    Απ΄ότι ξέρουμε χρειάζονται για την δημιουργική απασχόληση, σουηδικά.
    Για φεστιβάλ κλπ είναι διαφορετικό. Δεν ξέρουμε τι χρειάζονται αλλά εδώ είναι ένα λινκ με διάφορα φεστιβάλ στη Σουηδία http://www.evenemang.se/festivaler/

  313. Καλημερα… Ονομαζομαι Ληδα και μενω στη θεσσαλονικη. Ειμαι φοιτητρια στη σχολη καλων τεχνων, στο τμημα θεατρου. Ενδιαφερομαι να μαθω αν υπαρχει κατι σαν δημιουργικη απασχοληση για τους καλοκαιρινους μηνες στη Σουηδια. Δεν με απασχολει το αν θα ειναι απαραιτητα κατι απολυτα συγγενικο με αυτο που σπουδαζω. Θα πραγματοποιουσα και εθελοντικη εργασια η συμμετοχη σε φεστιβαλ…ή οτιδηποτε. δεν με ενδιαφερει να αμοιβομαι… Υπαρχει κατι αντιστοιχο με αυτο που ψαχνω;;;

  314. Γεια σας,
    με λένε Ειρήνη και έχω τελειώσει τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων,δηλαδή είμαι βοηθός μικροβιολόγου.Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε αν και τι προοπτικές υπάρχουν για το επάγγελμά μου πέρα από την απαραίτητη προϋπόθεση της γνώσης σουηδικών.

  315. Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη.Είμαι φυσιοθεραπευτής απο Τ.Ε.Ι.Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας σκέφτομαι σοβαρά πια το ενδεχόμενο μετανάστευσεις.Εχώ κάνει μια πρώτη έρευνα μέσα απο το σαίτ Paragona αλλά θα ήθελα να μου δώσετε πιο πρακτικές πληροφορίες σχετικά με το μισθολόγιο,ασφάλιση και συνθήκες εργασίας.Σας ευχαριστώ για τον χρόνον σας.

  316. Καλημέρα και χριστός ανέστη.Ονομάζομαι Γιώργος και ανακάλυψα τη σελίδα σας μόλις σήμερα.Μπράβο σας για τη πολύ καλή δουλειά και πληροφόρηση σας.Βρίσκομαι ήδη στη Στοκχόλμη απο τον Δεκέμβρη και στο 8έμα δουλειάς είμαι άτυχος.Οι περισσότερες δουλειές χρειάζονται τη Σουηδική γλώσσα.Αυτοδίδακτα και μόνο έχω καταφέρει και συννενοούμε στα Σουηδικά αλλά σας πληροφορώ πατριώτες που 8έλετε να έρ8ετε εδώ 8έλει πολύ δουλειά η γλώσσα και είναι απαραίτητη!Είμαι και εγώ σε αναζήτηση εργασίας και αν μπορούσατε να βοη8ήσετε 8α σας ήμουν πολυ ευγνώμων.Έχω ήδη δουλέψει σε απο8ήκη και σε συνεργείο κα8αρισμού αλλα part time και ΄μαυρα΄..Οποιαδήποτε πληροφορία σας 8α μου ήταν χρήσιμη.Σας ευχαριστώ!

  317. Καλησπέρα Μαρία.
    Θα χρειαστείς, πιστοποιητικό γάμου και πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών. Απ΄ότι ξέρουμε, δεν χρειάζεται να είναι μεταφρασμένα. Επίσης διαβατήρια ή ταυτότητα για σένα και και για τα παιδιά διαβατήρια.

  318. Geia sas tha ithela na rwtisw ti xartia prepei na ferw apo Ellada gia na parw pernonnumber egw kai ta paidia mou kai an prepei na einai metafrazmena.O sizigos mou exei 2 mines pou exei parei personnumber kai twra tha paw kai egw na kanw tis diadikasies alla den kserw ti xreiazetai gia autin ti periptosi .

  319. Καλημέρα Γεωργία.
    Θα πρέπει να κάνει ιστοτιμία πτυχίου και ίσως να χρειαστεί παιδαγωγικά. Εδώ είναι 1,5 χρόνος παιδαγωγικά, υποχρεωτικά. Αν πάει στο Γαλλικό σχολείο ίσως να μην χρειαστεί σουηδικά, αλλοιώς χρειάζεται και σουηδικά.

  320. Καλησπέρα,

    Θα ήθελα να ρωτήσω τι επαγγελματικές προοπτικές στη Σουηδία έχει η αδερφή μου η οποία θα αποφοιτήσει σύντομα από το τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Μπορεί να απασχοληθεί ως καθηγήτρια Γαλλικών και πώς μπορει να γίνει αυτό? Σας ευχαριστώ πολύ.
    Με εκτίμηση,

    Γεωργία

  321. Γεια σας!
    Ο σύζυγος μου είναι δάσκαλος οδήγησης και εγώ καθηγήτρια ιταλικών.Ισχύουν αυτά τα επαγγέλματα στη Σουηδία;
    Ευχαριστώ πολύ!

  322. ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕΣΧΟΛΕΙΟ.ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ? ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ. mail: ntinaki_64@yahoo.gr

  323. Καλησπέρα Γιώτα.
    Είναι δύσκολο. Δες στις Πρακτικές συμβουλές στα λινκς που δίνουμε σε σχέση με την κατοικία αν υπάρχει κάτι. Θα πρέπει να είσαι λίγο προσεκτική μιας και υπάρχουν μερικοί που προσπαθούν να κοροιδέψουν για να σου φάνε τα λεφτά.

  324. Καλησπέρα σας,
    έγινα δεκτή σε ενα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Καρολίνσκα που ξεκινάει τον Αύγουστο. Πως μπορώ να βρω ένα δωμάτιο/διαμέρισμα ή συγκάτοικο ώστε να μπορέσω να έρθω και να παρακολουθησω το πρόγραμμα? Σας ευχαριστώ πολύ!

    Με εκτίμηση,

    Γιώτα

  325. Καλημέρα,

    ονομάζομαι Τσίκιζας Περικλής και κατάγομαι από το Λουτράκι Κορινθίας. Έχω γίνει δεκτός από το πανεπιστήμιο της Ουψάλα για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ξεκινά τον Αύγουστο. Αναρωτιέμαι, εάν υπάρχει ελληνική κοινότητα εκεί και αν θα μπορούσα να έρθω, με κάποιο τρόπο σε επαφή μαζί τους.

    Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,
    Τσίκιζας Περικλής

  326. Χαιρετω ολους τους Ελληνες της Σουηδιας και χαιρομαι για την υπεροχη δουλεια και πληροφορηση που υπαρχει στο φορουμ αυτο.Απο αυγουστο ερχομαι για μεταπτυχιακο(Banking and Finance) στο πανεπιστημιο της Στοκχολμης και σκοπευω να μεινω μονιμα εκει.Θα ηθελα σας παρακαλω να με πληροφορησετε για το ποιες πρεπει να ειναι οι πρωτες μου κινησεις με το που πατησω Σουηδια και αν με το μεταπτυχιακο το οποιο ειναι 2 χρονια(ελπιζω να μαθω και τα Σουηδικα σε αυτο το διαστημα)μπορω να βρω μια αξιοπρεπη δουλεια και γενικα οι προοπτικες δουλειας που υπαρχουν.Επισης ξερω οτι η ευρεση στεγασης στη Στοκχολμη ειναι μεγαλο προβλημα,οποιαδηποτε συμβουλη καλοδεχουμενη!

    Οποιοσδηποτε βρισκεται στη ιδια φαση,εχει σκοπο να μετακομισει Στοκχολμη λογω σπουδων και μετα να εγκατασταθει μονιμα για δουλεια και θελει να συζητησει οτιδηποτε,να ανταλλαξει αποψεις και γνωμες μπορει να επικοινωνησει μαζι μου
    μεσω email : grigoriadis17@gmail.com
    Ευχαριστω πολυ…

  327. Psuxologia k teleiwnei fetos!!! Einai Gia tin ksaderfi m!! K an gknetai na einai anagnwrismeno k apo ellada!!! Euxaristw!!

  328. Καλησπέρα Φάνη.
    Τι θέλεις να σπουδάσεις και πότε τελειώνεις;

  329. Ti xreiazetai kapoios apo ellada pou einai se ennieo lukeio k thelei na spoudasei sti souidia xwris na kserei ti glwssa???

  330. ok euxaristw pl gia tis plirofories…dn m apantises gia to spiti…prepei na vrw prin paw ekei??kai douleia prin paw ekei??

  331. Καλησπέρα και πάλι Γιάννη.
    Υπάρχουν ελληνικά μαγαζιά αλλά είναι περιορισμένα σε αριθμό. Όταν θέλουν σερβιτορους προτιμούν αυτούς που ξέρουν σουηδικά, μιας και οι πελάτες τους είναι Σουηδοί ή άλλοι και η κοινή γλώσσα είναι η σουηδική. Μπορεί να είσαι τυχερός και να βρεις κάτι αλλά δεν είναι τοσο εύκολο.

  332. dn iparxoun ellinika magazi p na proslamvanoun???(gia tin stoxolmi milame panta)…sas euxaristw gia tis plirofories

  333. Καλησπέρα Γιάννη,
    αναγνωρίζονται τα πτυχία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά θα είναι δύσκολο να βρεις δουλειά χωρίς την γνώση σουηδικών.
    Για σπίτια κλπ δες στις Πρακτικές συμβουλές https://ellinesstinssouidia.wordpress.com/%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B7%CE%B4%CE%AF%CE%B1/

    Για δουλειά σαν σερβιτόρος είναι δύσκολο κι εκεί, γιατί τα σουηδικά είναι απαραίτητα.

  334. Geia sas.katarxas kanete para pl kali douleia kai voithate arketa emas pou 8eloume na er8oume stin souidia.Eimai o Giannis kai eimai 18 xronwn fetos dinw pannelinies alla dn to kovw na pernaw kapou(eimai se epal) i eidikotita m einai mixanikos autokinitwn wstoso dn exw kai megali empiria kai dn kserw kata poso tha mporousa na kanw auti tn douleia stin souidia…enas filos m o opoios menei souidia m eipe oti mporw na doulepsw me to xarti tou epal wstoso gia arxi protimw na vrw kamia douleia ws servitoros kai ta lipa(kai an ginetai se elliniko magazi alla kai souidiko na einai m kanei)…tha ithela na sas rotisw an ontws mporw na doulepsw ws mixanikos me to xarti tou epal??an uparxoun sunergeia stn stoxolmi?poso eukola se pernoun stin douleia an dn exeis kai megali empiria??episis logika prepei na vrw spiti prin er8w ekei etsi dn einai??(mporeite na m peite merikes istoselides gia mikra diamerismata stin stoxolmi??)oso gia tn glwssa kserw merika agglika kai exw skopo na kanw ma8imata souidikwn prin er8w ekei alla kai otan er8w(tou dimou p einai dwrean alla xreiazetai ton proswpiko ari8mo)……tha ithela pl na doulepsw panw stin eidikotita mou alla einai diskolo stn arxi… gia auto kalutera na vrw kapoia alli douleia na bgazw lefta gia arxi kai meta vlepoume….sas euxaristw kai tha sas eimai eugnomwn an me voithisetai

  335. kalhmera se olous tous anagnwstes. opws oi perissoteroi edw etsi k egw me tis idies agwnies apofasisa peri ta mesa martiou na parw th balitsoula mou k na anebw stokxolmh na dokimasw thn tuxh mou… osoi menete ellada mporeite na me katalabete. epeidh se olo auto eimai monos an kapoioi apo esas exoun paromio programma k tous endiaferei as apikoinwnhsoun sto mail mou
    k.manousaridis@yahoo.gr
    kalh tuxh se olous paidia gia mena einai monodromos k pistevw poloi apo esas niw8ete etsi. opote as elpisoume oti ekei 8a broume douleia na zhsoume me azioprepeia

  336. Kalimera!
    Mipos uparxei ena silogo gia ellines kai kupri fitites sti Stockholm,genika gia nea paidia apo 20 xronon kai panw?An uparxei kana steki pou sinandionte?
    Efxaristo!

  337. kalimera sas!!stin ellada mou lene oti gia na vgalw karta eyrwpaikis asfalias prepei na vgalw prwta karta anergias!alla i karta anergias xreiazete kathe dio mines ananewsi, opote logika an dn tin ananewnw kathe 2 mines, dn tha isxyei kai i eyrwpaiki karta asfalias!ti kanw se aftin tin periptwsi??prepei na pigainw kathe dio mines ellada??eyxaristw,kali sas mer!

  338. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας! Πολύ καλή δουλειά το site. Ε’ιμαι ο Στάθης απο Θεσσαλονίκη. Ασχολούμαι 21 χρόνια με ρούχα , είχα δική μου εταιρία κατασκευής ανδρικών ενδυμάτων. Πρόσφατα τελείωσαν όλα, η τράπεζα κατέσχεσε τα πάντα , ακόμα και το σπίτι μου, πρώτη κατοικία. Είχα έρθει πρίν 2 χρόνια στην Στοκχόλμη και μου άρεσε πολύ. Πήρα απόφαση να αφείσω την οικογένεια πίσω και να έρθω να δουλέψω εκεί. Είμαι 42 ετών και ζητάω βοήθεια από τα αδέρφια μας εκεί.Σκέφτομαι να ανέβω τον Μάιο.Εάν υπάρχει κάτι σχετικό με ρούχα, έχω τεράστια εμπειρία, αλλιώς σερβιτόρος που ήταν η αγαπημένη μου δουλειά επίσης πολλά χρόνια.

    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας να διαβάσετε την ανάρτηση μου

  339. Καλησπέρα Αντώνη, δες την λίστα με τα εστιατόρια στις Πρακτικές Συμβουλές για τη Σουηδία.

  340. Ειμαι 30 χρονων με 10 χρονια προυπηρεσια σαν μαγειρας και θα ηθελα να βρω δουλεια στην Σουιδια

  341. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ,

    ΕΙΜΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΙΜΑΙ 29 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ GOTEBORG KAI ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΕΙ .ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΒΕΒΑΙΑ ΣΟΥΗΔΙΚΑ ,ΜΟΝΟ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ . ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ .ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ??? ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΚΑΦΕ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΣΗΣ .

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .

    ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΥΝΤΟΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ ΣΑΣ

  342. kalispera,prospathw na mpw sti selida ellinikis prezvias kai den mporw, giati ola mou vgazei sta souidika. ? mipos mporite na voithisete. euxaristw

  343. Καησπέρα Γιώργο!
    Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι από εδώ. Πρέπει μάλλον να το κάνεις από το μέηλ σου.

  344. Καλησπερα …θα ηθελα να ξετσεκαρετε τον λογαριασμο μου απο τα mail σας ..δεν θελω να ειδοποιουμαι πλεον για τιποτα σχετικα με Σουηδια…βρηκα δουλεια και ολα ειναι ενταξει ,,,Μου ερχονται ημερησιως 20 μηνυματα και ειναι ενοχλητικο…ευχαριστω πολυ ,,αν πρεπει κατι να κανω εγω πειτε μου….και παλι μπραβο για τη προσπαθεια σας…….

  345. καλησπερα και συγχαρητηρια για την προσπαθεια σας,ηθελα να μάθω αν υπαρχει ζήτηση για οδοντιατρους στη Σουηδία και αν μπορείτε να με πληροφορήσετε γενικότερα,τι χρειάζετε.Ευχαριστώ πολύ!

  346. kalhspera onomazomai zenia eimai 25 xronwn apo ellada k edw kai 2.5 mhnes eimai kupro eimai politikos mhxanikos kai yaxnw gia douleia an kapoios gnwrizei kati tha ton parakalousa na me enhmerwsh euxaristw polu ek tn proterwn

  347. Ευχαριστούμε Άννυ και εμείς για το σχόλιο σου.
    Εμείς το κάνουμε για δύο λόγους. Για να μην το χρησιμοποιήσουν διάφοροι που θέλουν να βγάλουν γρήγορα λεφτά πατώντας πάνω στην ανάγκη κάποιων ανθρώπων και δεύτερον επειδή και εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε αν οι αγγελίες είναι πράγματι από ανθρώπους που είναι μέσα στα πράματα.
    Για σένα Άννυ πιστεύουμε ότι το έκανες από καλή πρόθεση και ξέρεις την δουλειά σου αλλά ο κανόνας ισχύει για όλους. Ευχαριστούμε για το σχόλιο σου και πάλι.

  348. Ευχαριστώ για την ενημέρωσή σας και με συγχωρείτε αν με οποιοδήποτε τρόπο έθιξα τον τρόπο λειτουργίας σας. Δεν γνώριζα ότι δεν μπορούν να γίνουν τέτοιου είδους ανακοινώσεις, απλά σκέφτηκα να βοηθήσω και να βοηθηθώ σε μια περίοδο που όλοι έχουμε ανάγκη από απασχόληση.
    Ευχαριστώ

  349. Το ιστολόγιο μας δεν κάνει διαφήμιση για μαθήματα ξένων γλωσσών και μάλιστα επί πληρωμή.

  350. Ενα μεγάλο εύχαριστώ γιά τήν πληροφορία σας.
    Παρακαλώ πολύ εάν βρεθή συγκεκριμένη εργασία καί ενημεροθώ θά σάς ήμουν πολύ ύποχρεωμένος΄.
    Εάν γνωρίζεται κάτι γιά Νορβηγία ή Φιλανδία θά βοηθούσαι.

    Καί πάλι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ.

    Κώστας καί Μάριαν

  351. Καλησπέρα Κώστα και Μάριον!
    Ναι, υπάρχει μια λίστα με εστιατόρια στις Πρακτικές συμβουλές. Πάρτε τους καλύτερα τηλέφωνο.

  352. Καλησπέρα.
    Είμασται ζευγάρι Κώστας καί σύζυγος Μάριαν από όλλανδία .
    Ξένες γλώσσες -γερμανικά-άγγλικά-όλλανδικά καί Έλληνικά. Έχουμε πολυετή πείρα μάγειρας/ σα, σέ όλλανδικά καί Γερμανικά εστιατόρια .[Γνώστες κρεάτων ,ψητά,μαγειρευτά,φούρνου,ψάρια, γλυκά]
    Διάβασα άγγελίες άπό έλληνικά εστιατόρια άλλά ήταν στά Σουηδικά καί φυσικά δέν κατάλαβα τίποτε,καί θά ήθελα νά
    ύποδείξεται κάποιον τρόπο ευκολότερο, πιστεύω ύπαρχη.

    Μέ Εκτίμησι.

    Κώστας καί Μάριαν.

  353. GIA SAS PATRIOTIDES.SAS SINGHARO GIA TIN PROSPATHIA PU KANETE.IME 38 HRONON KE EDO KE 1.5 HRONO IME ANERGOS.EHO PROIPIRESIA 5 HRONIA SE ELLINIKA ESTIATORIA OS VOITHOS MAGIRA.IME APO TIN XANTHI KE INE DISKOLA TA PRAMATA EDO PERA.AN MBORITE NA ME VRITE MIA DULIA SE ESTIATORIO AVRIO PERNO TA PRAGMATA MU KE ERXOME STIN SUIDIA.EYHARISTO POLI.

  354. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΓΚΕΣ ..ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΚΩΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ..ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ.!!ΜΟΝΑΧΑ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΑΝ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΗ ΓΙΑ UPPSALA ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ .ΠΑΝΕ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ .ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΣΤΙΑΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ.!!

  355. kalispera..me lene thanasi…vriskome eidi stin souidia…..mipos iparxei kamia eteria katharismou pou na thelei atomo?

  356. Καλησπέρα Μανώλη!
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ζήτημα της γλώσσας.

  357. Χαίρεται! Με λένε Μανώλη και μένω Ηράκλειο Κρήτης!από τα λίγα που έχω δει στη σελίδα σας,θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη προσπάθεια που κάνετε!
    πλέον στην Ελλάδα τα πράματα δεν είναι και ότι καλύτερο.Μέρα με τη μέρα τα πράματα χειροτερεύουν και το ακόμη χειρότερο είναι ότι ο Έλληνας είναι σε πλήρη άγνοια και συνεχώς απαθής! δουλειές δεν υπάρχουν.αν υπάρχουν πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον 5-6 άτομα για συστάσεις (το λεγόμενο βίσμα),κι αν βρεις δουλειά,ίσα ίσα να τα βγάλεις πέρα(εφόσον ζεις με τους γονείς σου)! τα πράματα πλέον είναι πολύ τραγικά! Έχω πάρει την απόφαση να μεταναστεύσω,και γιατί όχι στη Σουηδία?! έχω την όρεξη και είμαι πρόθυμος να βρω οποιαδήποτε δουλειά! το άλλο που θέλω να ρωτήσω είναι για τα μεταπτυχιακά.είμαι πτυχιούχος ΤΕΙ λογιστικής.θα ‘θελα τη βοήθεια σας για οποιαδήποτε πληροφορία! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

  358. Καλησπέρα Δημήτρη. Είναι δύσκολα τα πράματα. Ίσως τον Γενάρη να έχουμε κάποια νέα ευχάριστα, αν όλα πάνε καλά.

  359. kalispera. legome tsapis dimitris kai katoiko stin athina. exo katagogei apo siro . exo oikogeneia kai exo parei daneio gia sopiti kai exasa tin doylia moy kai ego kai i ginaika moy .kaieixame prin liges meres atixima me ton gio mas 18 eton me mixanaki kai pane na sbisoyn ola. xathikame mallon. an einai dinaton enas apo toys dyo mas i ego i ginaika moy na erthoyme gia doylia stin soyidia.zitao bfanosoithia gia ergasia.oxi kati allo .ematha na eimai perifanos kai na pisteyo sto kalitero. an einai kati tha ginei megalos einai o theos. sas eyxaristo. kai xronia polla kai kali xronia patriotes.

  360. Καλησπέρα Μελίνα. Μπορείς να δεις μερικά πράματα στις Πρακτικές συμβουλές https://ellinesstinssouidia.wordpress.com/%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B7%CE%B4%CE%AF%CE%B1/
    Επίσης μπορείς να μας ρωτήσεις, στέλνοντας μας ένα μέηλ.

  361. geia sas me lene melina kai menw st athhna,eimai 21xronwn kai skeftomai na metanastefsw..
    skeftomoun polu edona thn souidia,alla den kserw kai polla pragmmata gia ekeinh 8a h8ela na ma8w an exete thn kalosunh kapoios na mou pei duo pragmata,tropos zwhs,poiothta zwhs,efkairies klp.efxaristw polu

  362. Καλησπέρα Ναταλία!
    Οι δουλειές που ίσως θα μπορούσατε να κάνετε είναι σε εταιρεία καθαρισμού με Έλληνες, σε ελληνικό εστιατόριο στην κουζίνα. Αυτό βέβαια είναι δύσκολο μιας και οι περισσότεροι Έλληνες μετανάστες ψάχνουν εκεί (μιας και δεν ξέρουν σουηδικά) και δεν είναι πολλές οι δουλειές. Αν ο άντρας σου βρει δουλειά σαν οδηγός, τότε μπορείτε να βγαίνετε αλλά λίγο δύσκολα. Είναι προβληματικό με ένα μόνο μισθό αλλά εξαρτάται και το τι ζωή κάνετε.

  363. ΑΜΕΛΗΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ 26/12 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 30/12 ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ;

  364. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΖΩ ΜΕ ΤΗΝ 3ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΕΙΜΑΙ 26 ΧΡΟΝΩΝ, ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ, ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΡΗ 20 ΜΗΝΩΝ. ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΘΩΣ ΕΧΩ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ 7 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΦΟΙΤΩ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΣΕ ΘΕΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 32 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ Β, Γ, Δ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ ΜΑΣ. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΕΓΩ ΣΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ; ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥΗΔΙΚΩΝ. Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ!!!

  365. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
    Είμαι πρόθυμη να μάθω σουιδικά και με χαρά κιόλας, αλλα δυστηχώς η ανεργία μου δεν με
    βοηθάει σε αυτό.

  366. Γεια σου Όλγα!
    Για τεχνολόγος γεωπόνος ίσως να υπάρχει κάτι αλλά είναι απαραίτητα τα σουηδικά.

  367. Γειά σε όλους!!
    Είμαι η Όλγα, μένω Ελλάδα και είμαι στο ψάξιμο και εγώ.
    Προσπαθώ εδω και καιρό να αντλώ πληροφορίες για διάφορες χώρες που πιστεύω οτι μπορεί να εχω ελπίδες να βρώ δουλειά.
    Θέλω λοιπόν να ρωτήσω εσάς που ήδη μένετε Σουιδία εαν σαν τεχνολόγος γεωπόνος που είμαι, θα βρώ έφορο έδαφος σε αυτό το επάγγελμα. Επίσης γνωρίζω μονο αγγλικά σε μέτριο επίπεδο.
    Επίσης επειδή ειμαι μόνη μου σε όλο αυτο, αν κάποιος θέλει να αλληλοβοηθηθούμε στα πρώτα μας βήματα προς την μετανάστευση θα ηταν χαρά μου!
    Ευχαριστώ!

  368. kalispera sas me lene panagioti eimai 35, eton logo krisis thelo na figo apo ellada,eimai odigos kai xiristis klark,douleua se tounel se kataskeuastikes eteries iparxi kati analogo stin souidia.kai ama mporite na me boithisete..sas euxaristo…..a min ksexaso eimai apo karditsa.

  369. Καλημέρα

    Είδα το σαιτ σας στο διαδίκτυο και σας στέλνω αυτό το e-mail
    απόφαση μου είναι να μεταναστέψω στη Σουηδία. Είμαι Μάγειρας Ζαχαροπλάστης της
    Κρατικής Σχολής Πάρνηθας 50 ετών με 4 παιδία , Θέλω να ανοίξω Εστιατόριο Ταβέρνα Ελληνικής Κουζίνας στη Σουηδία άλλα δεν γνωρίζω τις διαδικασίες 1. σε ποια Πόλη να επιχειρήσω
    2. τι επικρατεί κει από εμπορικά μισθώματα και πώς να ψάξω για να βρω κατάλληλο κατάστημα 160 ως 250 τετραγωνικά σε περίοπτη θέση 3. πώς και τι ενέργειες πρέπει να κάνω για την έναρξη (Εφορία – ασφάλεια λογιστή – κλπ αυτά που κει ο Νόμος ορίζει) 4.πως θα μπορώ να μεταφέρω επαγγελματικό εξοπλισμό που έχω στην Ελλάδα και να τον Δηλώσω. 5. θέλω να μου δώσετε
    συμβουλές – κατεύθυνση κλπ σχετικά αν θέλετε.

    με εκτίμηση

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

  370. Καλημέρα Γιάννη Σιούλα.
    Υπάρχει ζήτηση για μάγειρες. Κοίταξε στις Πρακτικές συμβουλές για περισσότερες πληροφορίες.

  371. Onomazomai Giannis Sioulas k eimai 25 eton. exo teleiosi mageiras kai xenodoxiaka episitistika epaggelmata tou dimosiou , deuterovathmias ekpedeusis.Endiaferomai na metakomiso stin souidia g na exaskiso to epaggelma mou kai g mia kaliteri zoh. Parakalo boreite na mou peite kapio site h link p boro na dom kati. ti adiktipo exoun auta ta ptixeia stin souidia?o sigekrimenos tomeas exei zitisi?Gnorizo agglika , galika.Sas euxaristo poili

  372. Alexandre!
    yparxei sthn athina mathimata soydika pou ginounte me polu xamili timi,an pernes to (svenska institutet) stin athina tha sou dosoun plirofories.

  373. Καλησπέρα Ελένη.
    Δυστυχώς δεν ξέρουμε, θα προσπαθήσουμε να το δούμε.

  374. Kalispera, se olous. Katarxhn eyxaristies kai sygharhthria gia to site, einai kataplhktiko to oti yparxei!!!

    Egw legomai Alexandros eimai sta 30 apofoitos arxitektonikhs me elaxisth omws empeiria. Exw episkeftei dyo fores thn Soyhdia kai endiaferomai poly sovara na erthw amesa kata prothmhsh Stockholmh gia douleia kai monimh egkatastash. Mhpws yparxei kapoios pou na xerei kati sxetiko, kapoios pou na ergazetai se antistoixo epaggelma, mhxanikos arxi/nas,politkios mhxanikos ktl?????? Sta perissotera site gia eyresh ergasias poy exw koitaxei den exei aggelies gia arxitektones, to mono pou exw vrei einai to (www.arkitekt.se ) kai ws twra den exw vrei kapoio agency poy na exeidikeyetai kapws.

    Epishs yparxei kapoios apo ekei pou na thelei na ginoume pen-pals sta Souhdika????? Prospathw na mathw monos mou edw kai ligo kairo th glwssa me diafora software ktl alla tha voithouse ena tutorial edw kai ekei apo kapoion!!!!

    Tack saaaaaaaaa mycket!

  375. Καλησπέρα Ελένη!
    Υπάρχουν δουλειές για νοσηλεύτριες αλλά είναι δύο τα εμπόδια για σένα. Το πρώτο είναι η γλώσσα και το δεύτερο ότι το επάγγελμα είναι κλειστό. Χρειάζεται ισοτιμία πτυχίου, και μετά όταν ξέρεις και τα σουηδικά θα πρέπει να πάρεις άδεια εξάσκησης επαγγέλματος από το σουηδικό Υπουργείο Υγείας. Δες για την ισοτιμία πτυχίου στις Πρακτικές Συμβουλές, στους τίτλους στην επικεφαλίδα.
    Είναι καλύτερα στις μικρές πόλεις. Στην Ουψάλα έχει πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπως και στο Ούμεο και σε άλλες μικρότερες πόλεις.

  376. Καλησπέρα Ελένη.
    Όχι, το κράτος δεν δίνει κάποια βοήθεια. Υπάρχουν ακόμα κάποιες δουλειές αλλά τα σουηδικά είναι απαραίτητα.

  377. Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για τη πολύτιμη βοήθεια σας!

    Ονομάζομαι Ελένη κ έχω τελειώσει ΤΕΙ Νοσηλευτικής αλλά είναι δύσκολα, ακόμα κ σε αυτό το επάγγελμα η εύρεση εργασίας.

    Σκέφτηκα τη Σουηδία ως επιλογή επειδή θεωρώ πως το επίπεδο ζωής κ διαβίωσης είναι ανώτερο!
    Βέβαια όλες οι πληροφορίες που έχω προέρχονται από άτομα που έχουν απλά κάποιους γνωστούς εκεί!

    Θα ήθελα να σας ρωτήσω το επάγγελμα της νοσηλεύτριας έχει ζήτηση κ ποιος είναι ο μισθός?
    Επίσης με το θέμα στέγασης, ξέρω πως δεν είναι εύκολο να βρεί κάποιος σπίτι, θα ήθελα να επιλέξω μια μικρή πόλη για να είναι ευκολότερη η εύρεση σπιτιού όπως η Ουψάλα αλλά από θέμα εργασίας ως νοσηλεύτρια είναι καλά?
    Ποια άλλη πόλη θεωρείται πως είναι καλά να εργαστώ ως νοσηλεύτρια?

    Ευχαριστώ.

  378. Geia sas,

    Onomazomai J.Stefanidou eimai apofoitos ellinikis filologias Aristoteleiou Panepistimiou Thessalonikis me eidikeuh sta arxaia ellinika kai latinika.Auto to diastima kanw master in Classics stin agglia kai endiaferomai na ergastw sti souhdiameta to telostwn spoudwn mou panw sto antikeimeno mou.Diladi kathigitria se sxoleio h kati paramferes.Yparxei tipota?

    Me ektimisi J.Stefanidou

  379. Είναι πολύ δύσκολα χωρίς τα σουηδικά δυστυχώς. Βέβαια αν είστε τυχερή μπορεί κάτι να υπάρχει αλλά θα πρέπει να είστε εδώ.

  380. Καλησπέρα Βαγγέλη!
    Για την ογκολογία έχουμε ακούσει ότι το καλύτερο είναι το Καρολίνσκα http://www.karolinska.se/en/Departments/Departments/Oncology-Clinic/

    Υπάρχει και της Ουπσάλας που είναι http://www.akademiska.se/templates/page____44014.aspx

    Πάρτε επαφή μαζί τους και ρωτήστε
    Και οι δύο πόλεις είναι όμορφες.

  381. Χαίρετε,
    είμαι 29 ετών απόφοιτος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, έχω κάνει PhD στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του χρόνου τελειώνω τις σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επιθυμώ να μεταβώ στη Σουηδία για ειδικότητα στη παθολογική ογκολογία (medical oncology). Έχω ακούσει για την Uppsala.Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: Ποιό μέρος θεωρείται το καλύτερο ιατρικά στη Σουηδία? Υπάρχει εκεί κέντρο έρευνας του καρκίνου? Είναι ωραία πόλη? Το βασικότερο ερώτημα βέβαια είναι ποιές διαδικασίες πρέπει να γίνουν ώστε να κάνω αίτηση για την ειδικότητα?
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  382. geia sas eimai o Nikos 8a h8ela na ma8w pws einai ta pragmata ekei apo oikonomikhs apopshs an einai efikto na kanei kapoios mia kainouria arxh, an uparxoun doyleies.

  383. Καλησπέρα σας..Παρακολουθώ τη σελίδα σας το τελευταίο διάστημα και γενικώς προσπαθώ να συλλέξω πληροφορίες όσον αφορά τη ζωή στη Σουηδία, τον τρόπο διαβίωσης καθώς και τα γραφειοκρατικά θέματα. Ζώ στην Αθήνα, είμαι 34 ετών και διατηρώ εδώ και 6 χρόνια ένα συνοικιακό μαγαζί λιανικής. Τα πράγματα είναι περιττό να σας πω πως είναι τραγικά εδώ, φαντάζομαι το γνωρίζετε πολύ καλά. Επειδή λοιπόν το πιο πιθανό σενάριο είναι να κλείσω την επιχείρησή μου, ζητώ την γνώμη και την βοήθειά σας όσον αφορά στην εργασία στην Σουηδία. Δεν ξέρω αν κάποια σαν κι εμένα με μόνη προυπηρεσία, το εμπόριο όπως προανέφερα, καθώς και 5 έτη εργασίας σε εταιρεία με αντικείμενο την γραμματειακή υποστήριξη, θα μπορούσε να απασχοληθεί κάπως/κάπου ενδεχομένως.

    Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως τη γνώμη σας και την βοήθειά σας.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
    Αιμιλία Κ.

  384. Gia sas !
    An kapia kopela endiaferete na enikiasi diamerisma sti Sodertalje ,5 lepta apo to centrum konta sto treno kai leoforia.
    Parakalo parte me Tel.00302106232678 h stilte mou mail sto( annakarakat11@hotmail.com.)
    Efxaristo,
    Anna

  385. Καλημέρα σας, ονομάζομαι Ζωή, είμαι 30 ετών και σκέφτομαι να φύγω απο την Ελλάδα για δουλειά στη Σουηδία. εχω αρχίσει τις τελευταίες μέρες να το ψάχνω και θα ήθελα και τη δική σας γνώμη. Είμαι νηπιαγωγός και θα ήθελα να συνεχίσω αυτή τη δουλειά και στη Σουηδία. Ξερω οτι το πρόβλημα είναι η γλώσσα, έχω ενημερωθεί για τα μαθήματα που γίνονται εκεί για μετανάστες, αλλά έχω σκοπό να ξεκινήσω κι εδώ μαθήματα πριν ερθω. Σκοπεύω να φύγω απο Ελλάδα Ιούνιο – Ιούλιο του 2012, οποτε μέχρι τότε να μπορέσω να μάθω και λίγο την γλώσσα. Μπορείτε να μου δώσετε πληροφορίες για την ειδικότητά μου, για το πόσο εύκολο είναι να βρω δουλειά, εφόσον φυσικά μάθω τη γλώσσα;; Επίσης, ο σύντροφός μου είναι καθηγητής πληροφόρικής και ενδιαφέρεμαι και για αυτήν την ειδικότητα να μάθω για την ζήτηση που έχει.

    ευχαριστώ πολύ.

    (θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιο email ώστε να μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας, αν χρειαστώ κάτι;)
    Με εκτίμηση
    Ζωή.

  386. KALIMERA SAS KAI PALI. den mporw na lisw to provlima mas. tha prospathisw na to exigisw. stin ellada o sizigos eperne epidoma anergias. otan fevgame apoky, mas eixan dosei ena xarti me ta stixia OAED kai ipane entos mias evdomas na graftoume edw, diladi na apodixoume oti tha minoume stin stokholmi stin diethnisi pou eixame pei.ola ayta gia na senexestei to epidoma gia akoma 3 mines. twra omos ti ginete pigame sto souideziko OAED. GIA na mas dilosoun eky zitane to prosopiko arithmo aptin eforia, alla gia na to paroume to noumerw, xreazomaste prosklisi gia doulia. NAI ALLA TOTE kovete to epidoma, den mporw na katalavw………. an minoume mono 3 mines giati prepei na psaxnw kapion ergodoti. mipos kati den «pianw» voithiste an mporeite
    SAS EYXARISTW POLY

  387. Καλησπέρα. Θα πρέπει να πάτε στον Σουηδικό ΟΑΕΔ, στα σουηδικά Arbetsförmedlingen http://www.arbetsformedlingen.se/
    Εδώ η διεύθυνση και τα τηλέφωνα στη Στοκχόλμη http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Stod-och-service/Hitta-din-arbetsformedling/Kontorssidor/Region-Stockholm/Stockholm/Stockholm-City.html

    Και ό χάρτης να το βρείτε http://kartor.eniro.se/query?what=map_adr&mop=aq&search_word=&geo_area=Tunnelgatan%203%20Stockholm&lang=&pis=1&click_id=ams&tpl=&partner_id=&imgmode=

  388. kalispera onomazome tzikidou viktoria. irthame prin 3 meres stin stokxolmi mazi me to sizigo kai ena koritsaki 3.5 xronon. otan figame apo tin ellada apto oaed mas edosan ena xarti kia ipane oti to epidoma anergias tha sinexistei kai edw gia 3 mines akoma, alla to xarti ayto prepei na to pame se kapio grafio edw. alla oute pos legete to grafio ayto den kseroume. mipos mporite na mas voithisete. giati auta tha einai ta lefta mas gia arxi. kai tha prepei na graftei eku maxri 29 septevrio. sas efxaristw polu

  389. Γεια σας και απο μενα συγχαρητηρια για ότι κάνετε, ειστε πολύ κατατοπιστικοί!
    Θέλουμε και μεις να μεταναστεύσουμε (ειμαστε και οι δύο 40 ετών) και ψάχνω για Σουηδία μιας και το σύστημα υγείας και παιδείας μας ενδιαφέρουν αφού έχουμε δύο παιδιά Β΄Γυμνασίου και τελευταίες ταξεις δημοτικού. Ο σύζυγος έχει δική του επιχείρηση με εγκαταστάσεις ψυξης θερμανσης (οικιακό και βιομηχανικό) φωτοβολταϊκά κ.α. και εγω απασχολήθηκα σχεδόν 6 χρονια ως υπ.γραφείου χωρίς να ξέρουμε πολύ καλά την αγγλική γλώσσα. θα μπορέσουμε να βρουμε γρήγορα δουλειά και να τακτοποιήσουμε και τα παιδιά στο σχολείο. Το μεγάλο που είναι τωρα στη Β’ Γυμνασίου πόσο εύκολα θα ακολουθήσει το σχολείο εκεί?

    σας ευχαριστώ πολύ. Ζωή

  390. to ximona ine pli dhiskoli stin souidhia prepi na exis gnostous eki alios min pate katholou imoun ego ke djirisa pali

  391. Καλησπερα,ονομαζομαι Δωρα και ζω στη ελλαδα.Σκεφτομαι ποολυ σοβαρα να φυγω.Εχω ακουσει τα καλυτερα για την Σουηδια και για τον τροπο ζωη.Που μπορω να μαζεψω πληροφοριες οσο αναφορα τις διαδικασιες κτλ.τι χρειαζεται;αν καποιος ξερει θα παρακαλουσα θερμα να με ενημερωσετε.Σας ευχαριστω πολυ….

  392. Ειμαι μηχανικός στη Στοκχόλμη και ψάχνω να νοικιάσω ένα δωμάτιο/ διαμερισμα/ σπιτι με δικο μου μπάνιο και κουζίνα..
    Ενδιαφέρομαι για ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ συμβόλαιο (ή χωρίς συμβόλαιο) γιατι σκοπεύω να μείνω εδω για πάντα..
    Μιλάμε για 3.000 – 4000 κορώνες το μήνα.. Αν είναι καμι βίλα και εχει διπλασια τιμή μπορώ να βρω συγκάτοιο και να το μοιρασουμε..
    Ειναι καποιος Ελληνας να μου νοικιάσει την κατοικία του στη Στοκχόλμη?
    Θα του προσέχω και το σπίτι δηλαδή..
    Εχω και γω σπίτι που το νοικιάζω και ξέρω τί είναι να δίνεις την περιουσία σου στον άλλο να την χρησιμοποιήσει..
    Στην διάθεση του ολα τα επίσημα χαρτιά μου που αποδεικνύουν οτι δέν εχω οικονομικο πρόβλημα..
    Ειμαι διαθέσιμος αμεσα για συνέντευξη-γνωριμία..

    Στοιχεια επικοινωνίας
    Ιωάννης Τσαμανδουρας
    0729 437 600
    g.tsamandouras@gmail.com

  393. Γειά σας
    Συγνώμη αν γίνουμε ενοχλητικός απλά εχώ μία απορεία που αφορά δύον επιστολές μου που σάς έστηλα στής 12 – 14/8/2011 από την ηλεκτρονική διεύθυνση που σας δήλωσα,την δηλώνω και πάλι tilemachos_960@hotmail.gr,μ’ ενδιαφέρει ΑΜΕΣΑ οι απαντήσεις σας στα ερωτήματα που θέτω

    ΜΕ ΤΙΜΗ
    ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

  394. Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή να μας βάλετε τα ερωτήματα σας εδώ.

  395. skeftomaste na erthoume gia monimi egatastasi stin souidia…
    tha thelame na mathoume diafora pragmata sxetika me tin souidia, ton tropo zwis twn ellinwn stin souidia, kathws kai gia tin agora ergasias…

  396. Καλησπέρα. ΓΙα να κάνει ο σύντροφός σου ειδικότητα πρέπει να απευθυνθεί κατευθείαν στο νοσοκομείο. Στη Στοκχόλμη υπάρχει αυτό http://www.sankterik.se/in-english/
    ΓΙα σένα πρέπει να στείλεις (δώσεις) τα χαρτιά σου στην κρατική υπηρεσία για να κάνει γνωμάτευση. Αναγνωρίζονται πάντως τα πτυχία από Ελλάδα. Για να συνεχίσεις Ιατρική θα πρέπει να ρωτήσεις στο Πανεπιστήμιο. Κοίτα κι εδώ.
    https://www.studera.nu/studera/1374.html
    http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?l=en&d=11786&lang=en

  397. kalimera..
    tha eimai sintomi
    1. o syntrofos mou psaxnei na kanei eidikotita ofthalmologias souidia.mporeite na mas voithisete?den exoume idea pos ginetai.
    2. ego exo teleiosei farmakeytiki kai exo kai metaptixiako,endiaferomai mias kai thartho mazi tou souidia na mpo kai iatriki ekei?
    xreiazetai na exo kapoia pistopoiisi sti glossa gia na me paroun sta panepistimia ekei?exo teleiosei ellada kai den ksero pos einai to sistima ekso.gnorizo oti se kapoies xores se pernoun sti sxoli kai sou kanoun ti glossa eki.einai etsi kai pano?
    sas parakalo mporeite na mas voithisete?
    stin presveia ellada mporoun na mas enimerosoun gia ola ayta i den einia ton armodiotiton tous?pou na psakso?
    eyxaristo

  398. Καλησπέρα. Εξαρτάται τι θέλετε, τι προσόντα υπάρχουν κλπ. Πρέπει να μάθετε οπωσδήποτε τα σουηδικά, τουλάχιστον μερικά μέχρι του χρόνου. Επίσης να βρεθεί μια δουλειά και ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα ένα διαμέρισμα.

  399. Καλημερα απο Ελλαδα συγκεκριμενα απο Θεσ/νικη δυτικες συνοικιες,λεγομε Σταυριδης Τηλεμαχος εγγαμος τετραμελης (4) οικογενειας,ενδιαφερομε του χρονου τελος Ιουνιου 2012 να μεταναστευσω οριστικα για την Σουιδια για ενα καλυτερο μελλον για τα παιδια μου,για την χωρα αυτη δεν γνωριζω τιποτα.Σ’ οτι ενημερωθηκα ειναι η δικια σας ιστοσελιδα, εχω ενα κενο σε οτι αφορα την ενοικιαση κατοικιας.
    Στην παρουσα φαση που Βρισκομε εχω μεγαλη αγωνια να μεταφερω οσο ειναι ανθρωπινο δυνατον την οικογενεια μου με καποια ασφαλεια στην νεα πατριδα μας,ετσι η οποιαδοιποτε βοηθεια απο την ποιο ελαχιστη μεχρι την πολυ ειναι καλοδεχουμενη. Στην δευτερη φαση αν μπορω να γινω και εγω ενεργος μελος να παρεχω οποιαδοιποτε βοηθεια προς αλλους μεγαλη μου χαρα και ευχαριστιση ( ξενες γλωσσες δεν γνωριζω καμια )

    ΜΕ ΤΙΜΗ

    ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

  400. εχω τελειωσει σε ιδιωτικη σχολη τεχνικος δικτυων και οταν εψαχνα σε διαφορα sites για την σουηδια βρηκα ενα τμημα το οποιο με
    μου εκανε και εχει να κανει σχετικα με την ειδικοτητα μου…
    εγω αυτο που θα ηθελα ειναι αν μπορειτε να μου πειτε που μπορω να παω εδω στην αθηνα και να ρωτησω τι χαρτια χρειαζονται για να με δεχθουν…

    ευχαριστω πολυ!!!!!!!

  401. Γεια σας. Με λένε Γιώργο Σταματίου και βρίσκομαι τον τελευταίο χρόνο στο Västerås δουλεύοντας στην ΑΒΒ. Από το φθινόπωρο θα πρέπει να μετακομίσω στο Göteborg για να ξεκινήσω διδακτορικό στο Chalmers. Ψάχνωντας για διαμερίσματα διαπίστωσα ότι είναι δύσκολη υπόθεση. Αν και έχω κάνει αρκετές αιτήσεις, δεν έχει υπάρξει κάποια ανταπόκριση τον τελευταίο μήνα. Γνωρίζεται εάν υπάρχει κάποιος σύνδεσμος τοπικός ή μέλη της τοπικής Ελληνικής κοινότητας που να μπορούν να βοηθήσουν;
    Σας ευχαριστώ.

  402. καλησπερα, σε ολους…ονομαζομαι δημητρης νταπαντας,ειμαι
    22 χρονων και θελω να παω στην σουηδια για να σπουδασω…
    εχω τελειωσει τεχνικος δυκτιων Η/Υ και θα ηθελα να κανω κατι παραπανω
    σε οτι αφορα την πληροφορικη…αυτο που θελω ειναι αν μπορειτε να με βοηθησετε
    και να μου πειτε που μπορω να απευθυνθω για να κανω αιτηση…

    ευχαριστω πολυ!!!!

  403. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΛΕΝΕ ΣΟΦΙΑ ΕΙΜΑΙ 35 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΗΓΟ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ. ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΠΙΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ (9χρονων & 14χρονων) ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΤΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

  404. Αν έχει απενεργοποιηθεί το νούμερο, τότε πρέπει να ξαναρχίσεις από την αρχή. Αν όχι, τότε γράφεσαι στα σουηδικά και ψάχνεις για δουλειά. Αυτό το μαθαίνεις μόνο αν είσαι εδώ. Καθοριστικό είναι επίσης ποιά διεύθυνση είχες δηλώσει.

  405. γεια σας λέγομαι νίκος είμαι31 χρόνον και ήμουν στην σουηδία πριν 2 χρονια για δουλειά.δυστυχώς όμως πήγα σε συγγενείς και the τα κατάφερα τώρα μάλλον ξαναγυρνάω και θέλω να μάθω αν ισχύει το personal number που έχω και αν αυτό θα «μεβοιθισι» στο να βρω σπίτι.ευχάριστο προκαταβολικά Νίκος επίσης θέλω κι το τηλέφωνο σάς

  406. καλημερα σας . ονομαζομαι χριστίνα και θα ήθελα το τηλεφωνο ετσι ώστε να μπορέσω να επικοινωνήσω μαζί σας για κάποιες πληροφορίες που θέλω σχετικά με το άνοιγμα ενός εμπορικού καταστήματος στο goteborg
    ευχαριστω πολύ

  407. Πρέπει να απευθυνθείς σε κάθε νοσοκομείο που σε ενδιαφέρει για να ζητήσεις να κάνεις ειδικότητα.

  408. Ειμαστε ζευγαρι από ελλαδα με δυο παιδια και ψαχνουμε μονιμη δουλεια στη σουηδια, γνωριζω αγγλικα εχω διπλωμα φορτηγου Γ κατηγοριας εχω εργαστει και ως dj.liappisthomas@hotmail.com

  409. Δεν το ξέρουμε αυτό το επίπεδο. Εδώ υπάρχει το SFI (σουηδικά για μετανάστες) και έπειτα το SAS Grund (βασικά για πρώτες τάξεις γυμνασίου), SAS A (για γνώσεις επιπέδου γυμνασίου και τέλος SAS B (γνώσεις επιπέδου Λυκείου).
    Δεν υπάρχουν πολλές δουλειές για αυτούς που δεν ξέρουν την γλώσσα αλλά οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι στις μεγάλες πόλεις.

  410. Έτσι είναι αλλά και να μην ξεχνάμε ότι είναι μιά συγκεκριμένη πολιτική με συγκεκριμένα κόμματα που έχουν κυβερνήσει τον τόπο. Μιά λέξη ξέραμε από όταν εόιμαστε μικροί. ΛΙΤΟΤΗΤΑ, όχι βέβαια για το κεφάλαιο, αλλά για τους εργαζόμενους, συνταξιούχους κλπ.

  411. Γεια σας από την όμορφη Ελλάδα .
    Ονομάζομαι Ιωάννου Βασίλης.
    Έχω να κάνω ένα σχόλιο για τα όσα ποιο πάνω αναφέρονται.
    Στην Ελλάδα δεν είμαστε ούτε τεμπέληδες ούτε έχουμε μάθει να ζούμε σε βάρος τον υπολοίπων λαών,
    Αντιθέτως είμαστε ένας λαός ταλαιπωρημένος και εξαθλιωμένος από τις συχνές και ανθελληνικές
    παρεμβάσεις των (καλών) πολιτικών μας .
    Είμαι 46 ετών και από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω τα πολιτικά δρώμενα ακούω τα ίδια λόγια,
    Ότι θα …θα… θα…φτιάξουμε το ένα, θα φτιάξουμε το άλλο, και ου το κάθε …… εξής……………..

    Οι (ΚΑΛΟΙ) πολιτικοί μας έχουν απώτερο σκοπό να εξαθλιώσουν και άλλο των Ελληνικό λαό
    Και να μας τρέψουν όλους να μεταναστέψουμε και να αρμενίζουν οι παρείσακτοι ,

    Γ’ αυτό και θα πρέπει να αντιδράσουμε ……
    ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΟΣ

  412. γεια σας.ειμαι ο Στελιος 33χρ απο Θεσσαλονικη και εχω σπουδασει οικονομικα με πτυχιακο στην διοικηση επιχειρησεων στην αγγλια.εχω αρχισει μαθηματα σουδικων στην ελλαδα για να δωσω εξετασεις για το Swedex A2.θα ειναι εφικτο να βρω δουλεια στη σουηδια οπου σκοπευω να ερθω τον Νοεμβριο?σε ποιες πολεις της Σουηδιας υπαρχουν περισσοτερες πιθανοτητες να βρει κανεις δουλεια με γνωση λιγων σουηδικων τουλαχιστον στην αρχη?ψαχνω επισης ατομα απο ελλαδα για συγκατοικηση που σκοπευουν να πανε σουηδια φετος.το email μου ειναι steliosthess@yahoo.gr καλη τυχη σε ολους μας παιδια

  413. Καλησπερα , ονομαζομαι Σαραφιδης Σπυρος και ειμαι ειδικευομενος ιατρος στην ειδικοτητα της Μικροβιολογιας. Εχω εργασιακη εμπειρια 2,5 ετων στην ιατρικη και θελω να ανεβω Σουηδια να συνεχιω την ειδικοτητα , θα μπορουσατε να μου δωσετε καποια βοηθεια τι να κανω ? Ευχαριστω εκ των προτερων .

  414. Το σχόλιο διαγράφτηκε. Οι φράσεις που χρησιμοποιούσες είναι απαράδεκτες!!!

  415. γεια σας απο την ορεινη αρκαδια!!!!
    ειμαι 31χρονων και ψαχνω δουλεια στην ελλαδα και δεν μπορω να βρω και σκεπτομαι να ξενητευτω δυστηχος.
    μπορει καποιος να με βοηθησει να βρω δουλεια στην σουηδια?
    εχω δουλεψει επι σειρα ετων σε καφετερια που ηταν και δικη μου και οικοδομη και διαφορες δουλειες στην αθηνα.

    ευχαριστω πολυ!!!!

  416. Γεια σας.
    Εχω μολις τελειωσει το λυκειο και ενδιαφερομαι πολυ να σπουδασω στο πανεπιστμιο τησ Στοκχολμης αλλα δυσκολεύομαι να μαθω το πως και το τι χρειαζεται..Πως μπορω να μπω στο πανεπιστημιο?Αρκει ο βαθμος του απολυτηριου μου?Το γεγονος πως δεν γνωριζω σουηδικα αποτελει μεγαλο προβλημα??
    Θα ηταν ιδιαιτερα χρησιμο καποιο τηλεφωνο η καποιο e-mail ωστε να επικοινωνησω μαζι σας για πληροφοριες
    Ευχαριστω πολυ!

  417. tha ithela plhrofories gia kapoia themata sxetika me ta panepistimia sth souhdia. to exo psaksei arketa alla exo akoma apories. an einai eukola ena kinito kai kapoies ores epikoinonias gia na milisoyme.eyxaristo

  418. Καλησπέρα σας, ειμαι 20 ετων ειμαι φοιτητης κ ειμαι στο 3ο ετος. πριν 2 μηνες οπατερας μ εχοντας μεινει ανεργος πηρε την αποφαση να παει σουηδια χωρις καμια βοηθεια τωρα εχει παρει τα χαρτια για τον αριθμο πολιτη για ολη την οικογενεια και σιγα σιγα μπαινει σε μια σειρα για σπιτι κ εργασια. Θελω να σας ρωτησω τι χρειαζεται για να παω να σπουδασω εκει ειτε να συνεχισω εκει τις σπουδες μ ειτε να μπω σε καμια αλλη σχολη. Βασικα αυτο που σκεφτομαι ειναι να παω απο τωρα να μπω σε αυτα τα προγραμματα εκμαθησης σουηδικων αλλα δε ξερω τι θα γινει με τις σπουδες μου. πρεπει να δωσω εξετασεις εκει σε καποια μαθηματα ? εχω μπει σε καποιες ιστοσελιδες στα πανεπηστημια και ειναι πολυ γενικα ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ δινοντας μου καποιες παραπανω πιο συγκεκριμενες πληροφοριες.

  419. Kαλησπέρα,

    Ειμαι 2ετης φοιτητης πολιτικων επιστημων στο καποδιστριακο πανεπιστημιο της αθηνας.Τα πραγματα στην χωρα οπως ολοι ξερουμε ειναι πολυ δυσκολα.Τωρα τελευταια εχω αρχισει να διαβασω για την Σουηδια(πολιτισμος,ιστορια,οικονομια) και τη βρισκω μια πραγματικα ενφιαφερουσα χωρα.Εχω ακουσει τα καλυτερα για το εκπαιδευτικο της συστημα.Σκεφτομαι τελειωνοντας τις σπουδες μου στην Ελλαδα να παω για μεταπτυχιακες σπουδες στην Σουηδια.Συγκεκριμενα στο Πανεπιστημιο του Goteborg η στο Πανεπιστημιο του Lund.Εχω βρει αρκετα ενδιαφεροντα μεταπτυχιακα και ειδικα στο Παν. του Goteborg.Αυτο που με εχει ενθουσιασει ειναι οτι στα πανεπιστημια της Σουηδιας απαλασσεσαι απο διδακτρα.Το θεμα ειναι το ποσο ακριβη ειναι η ζωη στη Σουδια(σε πολεις οπως Goteborg και Lund).To ποσο ακριβα ειναι τα ενοικια.Θα ηθελα νε με ενημερωσετε δηλαδη ποσο χρηματα χρειαζεται ενα φοιτητης εκει μηνιαιως.

    Tελος οσον αφορα την γλωσσα σκεφτομαι να ξεκινησω του χρονου Σουηδικα στο διδασκαλειο ξενων γλωσσων του πανεπιστημιου μου.Γνωριζω αρκετα καλα αγγλικα.Οσον αφορα εργασια στην Σουηδια οψομεθα γιατι και αυτοι οι κακομοιροι ειναι 8000000 .Δε νομιζω να μας αντεξουν(οσον αφορα την αγορα εργασιας τους).

    Contact me!
    Filia apo Ellada !

  420. Υπάρχουν κάποιοι λίγοι εκεί. Ναι μπορείς να δουλεύεις, αν και δεν ξέρουμε αν θα σου μένει ώρα (είναι εντατικά αλλά εξαρτάται και τι θα σπουδάσεις). Είναι όμως δύσκολο αν δεν ξέρεις σουηδικά. Το να μάθεις σουηδικά ευκολα δεν μπορούμε να το πούμε. Εξαρτάται τον άνθρωπο. Μερικοί μαθαίνουν εύκολα, άλλοι δύσκολα…

  421. Γεια σας
    Καταρχην να σας συγχαρω για ΟΛΗ αυτη τη δουλεια που κανετε.
    θα ηθελα να μου πειτε ,αν ξερετε,για το vaxjo καποιες πληροφοριες.
    Υπαρχουν Ελληνες εκει? Μαζι με το μεταπτυχιακο μπορεις να κανεις καποια δουλεια?[με καλα αγγλικα και μετρια γερμανικα].Ειναι δυσκολο να μαθεις σουηδικα?

  422. geia sas

    exo teleiosei panepistimio geoponias kai thelo na ertho gia monima souidia. einai diskolo na vro douleia kai enan axioprepei mistho gia na ziso ekei? episis i ginaika mou einai kathigitria aglikon. mporei na didaxei ekei?

    sas euxaristo poli

  423. Τα σουηδικά θα τα μάθεις στο σχολείο. Αν οι συγγενείς σε βοηθήσουν θα είναι πιό εύκολα τα πράματα. Τα ΙΕΚ δεν αναγνωρίζονται αλλά εξαρτάται τι θα κάνεις. Να έχεις μαζί σου το απολυτήριο Λυκείου οπωσδήποτε. Υπάρχουν ακόμα δουλειές, να δούμε πόσο καιρό ακόμα…

  424. Γεια σας…! Είμαι 21 χρόνων…Εχω τελειώσει Marketing σε ΙΕΚ στην Ελλάδα…Τωρα σκέφτομαι να πάω για σπουδές Σουηδία…! Εχω συγγενεις στην Ουπσαλα…! Σουηδικα δεν ξέρω…Γνωρίζω μέτρια αγγλικα…! Θέλω να εργάζομαι και να σπουδάζω….! Υπάρχει μέλλον εκει για κάποιον σαν εμένα??? Ευχαριστω…!

  425. Έτσι είναι, δηλαδή τα σουηδικά σε τέτοιες τάξεις τα μαθαίνεις και ειδικά αν είσαι σε μικρή ηλικία.

  426. Eimai foititria sth Souidia edw ki ena xrono. To problima einai oti den mporw meta to kalkairi na synexisw na menw sto dwmatio poy eimai. H katastash sth stokxolmh einai apla apelpistiki me ta spitia alla to megalytero problima einai oti den kserw pou kai pws na psaksw. Yparxei kati pou mporeite na moy proteinete. Eilikrina kinduneyw na meinw astegi ki exw apelpistei. Kapoios apla na me fwtisei ligo me ti diadikasia i na moy dwsei symboules gia to ti prepei na lew i na mh lew. Sas eyxaristw polu ek twn proterwn.

  427. Εύχομαι να σας ζέστανα τις καρδιές σας !!!! …. έτσι απλά περισσότερο γιατί απο ότι φαίνεται ήταν είναι και θα είναι θερμές ζεστές …. Ελληνικές …..

  428. Μην γκρινιάζουμε απλά να νοιάζουμε αυτόν τον τόπο
    γιατί αξίζει να ΖΕΙ κάποιος σε αυτόν τον τόπο
    θυμηθείτε …. την και πάρτε μαζί σας αυτήν την ζεστασιά
    Της Ελλάδος …. παιδιά από όπου και εαν είστε …..

  429. Μην γκρινιάζουμε απλά να νοιάζουμε αυτόν τον τόπο
    γιατί αξίζει να ΖΕΙ κάποιος σε αυτόν τον τόπο
    θυμηθείτε …. την και πάρτε μαζί σας αυτήν την ζεστασιά
    Της Ελλάδος …. παιδιά από όπου και εαν είστε …..

  430. Μην γκρινιάζουμε απλά να νοιάζουμε αυτόν τον τόπο
    γιατί αξίζει να ΖΕΙ κάποιος σε αυτόν τον τόπο
    θυμηθείτε …. την και πάρτε μαζί σας αυτήν την ζεστασιά
    Της Ελλάδος …. παιδιά από όπου και εαν είστε …..

  431. Wel …. its time …… act because we love Greece Before its too late ….. Πιστευω οτι ηρθε η ωρα ο καθε ενας να παρει την ζωη και την ευθυνη το κομματι που του αναλογει στα χερια του. Παρα πολλοι απο εμας εχουν την ευκαιρια να ταξιδευουν σε αλλες χωρες …και οταν γυρναμε να λεμε ιστοριες για καθαρα κτιρια – σωστες υπηρεσιες – οργανωση – υπευθυνοτητα – μερακι – σωστες τιμες -αψογη εξυπηρετηση … Γιατι … για να στεφτει ο καθε ενας γιατι ? Γιατι φταιμε ολοι μας …. Ειναι η ωρα …..? ΝΑΙ ! Ειναι ωρα πραγματικα να βοηθησουμε το ευατο μας και την χωρα μας να βγουμε απο το καβουκι του σιγουρου μεροκαμματου και της προσωπικης μας σιγουριας που σιγουρα ειναι εφημερη και οχι παντοτινη … Πρεπει με ενα κλικ να μεταδωσουμε αυτο το μηνυμα σε ολους … δεν κοστιζει …. ενα χαμογελο μας στην δουλεια μας περισσοτερη προσοχη σε αυτο που κανουμε …. ας το κανουμε με ΚΕΦΙ … Δεν κοστιζει ….. Ας βοηθησουμε τον φιλο μας τον συνεργατη μας … Δεν κοστιζει …. Ας ειμαστε περισσοτερο προσεκτικοι …. Δεν κοστιζει ….. Ας ειμαστε περισσοτερο οικολογοι οχι μονο για τον εαυτο μας για ολους …. Δεν κοστιζει …… Ας σταματησουμε να νοιαζομαστε μονο για την ΠΑΡΤΗ μας για τον εαυτουλη μας .. Δεν κοστιζει …. Δεν υπαρχει μονο το σπιτι μας και η αυλη μας … υπαρχει ο δρομος εξω απο το σπιτι μας το μερος οπου και εργαζομαστε το παρκο που καθομαστε το βουνο η θαλασσα ολη αυτη η ομορφια γυρω μας ΔΕΝ ΖΗΤΑ χρηματα ΔΕΝ ΖΗΤΑ να μας στερησει κατι ΔΕΝ ΖΗΤΑ να μας κλεψει τον χρονο μας …ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ χρειαζετε …να ειμαστε περισσοτερο ανθρωποι και οχι ατομιστες εξω απο την πορτα μου και οπου θελει ας ειναι …. Ας γινουμε πιο υπευθυνοι … ζεστοι … σωστοι … ανθρωπινοι … υπευθυνοι … Δεν κοστιζει …»

  432. Γεια σας,
    Είμαι η Ελευθερία και είμαι 16 ετών. Πηγαίνω σε ελληνικό σχολείο (είμαι ελληνίδα με συγγενείς στη Σουηδία) φέτος τελειώνω την 1η Λυκείου. Οι γονείς μου θέλουν να μετακομίσουμε στη Σουηδία αυτό το καλοκαίρι αναζητώντας ένα καλύτερό μέλλον εκεί. Έμενα όμως αυτό με φοβίζει πολύ, είμαι 16 ετών δεν ξέρω Σουηδικά, θέλω να σπουδάσω δημοσιογράφος. Θα ήθελα να με πληροφορήσετε αν μπορείτε για το πώς μπορώ να πάω σε Σουηδικό σχολείο, εννοώντας για το πώς αντιμετωπίζεται ένα ξένο παιδί και στο κοινωνικό πλαίσιο αλλά και στο θέμα των σπουδών. Μου έχουν πει πως πρέπει να πάω ένα χρόνο πρώτα να μάθω σουηδικά και μετά θα συνεχίσω κανονικά το σχολείο. Άλλα πως μπορώ με ένα χρόνο Σουηδικών να συγκριθώ με άλλα παιδιά από την Σουηδία, και πόσο αυτό επηρεάζει το να περάσω σε κάποια σχολή εκεί; Εδώ γραφούμε Πανελλήνιες και αυτοί που βγάζουν α υψηλότερα μόρια περνάνε στη σχολή που έχουν επιλέξει, αν ισχύει κάτι τέτοιο και στη Σουηδία, τότε είναι σχεδόν αδύνατο να περάσει κάποιος που δεν ξέρει καν καλά-καλά σουηδικά.
    Σας, ευχαριστώ πολύ, ελπίζω αν γνωρίζετε κάτι να μου απαντήσετε!

  433. Καλησπέρα σε όλους, στους συμπατριώτες της Σουηδίας αλλά και εκείνους στην Ελλάδα μας.

    Διαβάζω πολλές μέρες τα σχόλια όλων και αφενός θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους Έλληνες της Σουηδίας για τη βοήθειά τους αφετέρου δε σας κρύβω τη λύπη μου για την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και για το πόσο απελπισμένο φαίνεται το αίτημα, η ανάγκη όλων εκείνων που επιθυμούν να βρουν μια ελπίδα στη ζωή τους ( μεταξύ των οποίων και γω) όπου μπορεί αυτή να υπάρξει.

    Εγώ δε θα ζητήσω συμβουλή, παρότι ετοιμάζομαι με όσο κουράγιο διαθέτω, να κάνω την προσπάθειά μου στη χώρα σας. Όσα έχετε ήδη αναφέρει είναι πολύ κατατοπιστικά. Εκείνο που θέλω είναι να στείλω τις ευχές μου τόσο σε εσάς εκεί ( που ξέρω ότι ποτέ τα πράγματα δεν είναι ρόδινα ή εύκολα ) κυρίως όμως σε όσους σαν εμένα θα μπουν σε αυτη την περιπέτεια. Για τη δική μου λογική, πρέπει να αγωνιστείς και να παλέψεις για τη ζωή σου μέχρι την τελευταία πνοή. Εκείνο που με θλίβει είναι ότι τώρα στην Ελλάδα ούτε αυτό δεν μας μένει να κάνουμε. Το θέμα δεν είναι μόνο η ανεργεία που βιώνω καιρό, τα κυρίως θέματα είναι ο φόβος και η ανασφάλεια από την εγκληματικότητα (κοινωνική, πολιτική και δημοσιογραφική) που καραδοκεί.

    Ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε.

    Με εκτίμηση.

  434. Χαίρετε, είμαι Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ και διερωτώμαι εάν υπάρχει ζήτηση για την ειδικότητά μου στη Σουηδία, ή κάποιο site απο το οποίο να αρχίσω την έρευνά μου. Ευχαριστώ.

  435. kalispera se olous,

    onomazomai dimitris eimai 27 etwn, exw ptuxio san grafistas kathws episis kai sta agglika. den gnwrizw souidika pragma pou ap’oti katalava einai sxedon aparetito gia opiadipote ergasia.borw na parakolouthisw mathimata kai diavasa pws ginontai kai edatika. douleva san grafistas apo to spiti alla kai se edupa kai paralila ergazomoun san upefthinos gia arketa xronia se magazia tis athinas kai oxi mono.afti ti stigmi pou milame exw anoiksei to diko mou magazi ena mikro kafe, wstoso avrio den kserw an tha uparxei gt ta pragmata pane apo to kako sto xeirotero.dustuxws den borw na meinw allo stin Ellada kai eimai diatethimenos na ksekinisw pali apo to miden. den gnwrizw an paizei rolo to viografiko toso polu se mia kseni xwra. tha kanw ena taksidi amesa sti souidia na dw, na rwtisw, kai na mathw kapia pragmata. thelw na doulepsw ekei alla den gnwrizw apolutos tipota gia to pws koinounte ta pragmata. gia opiadipote pliroforia boreite na mou dwsete kai an borw na apefthinthw kapou sas eimai evgnwmon.

    sas efxaristw polu

  436. Μπορείτε να δουλεύετε αν υπάρχει κάτι, δεν υπάρχει πρόβλημα ώς προς αυτό. Δεν έχουμε δει κάποιο ιδαίτερο site γι αυτό.

  437. geia sas,
    onomazomai eleni kai eimai 5eths foititria iatrikis.Skeftomai na kanw tin idikotita mou(paidiatriki)sti Souidia mazi me mia fili mou pou tha kanei metaptixiako stin kliniki psixologia.Apo osa katalava arxika xreiazetai na mathoume ti glwssa pou einai peripou 1 xrono kai twra oi erwtiseis;)
    otan tha kanoume ta mathimata gia ti glwssa den mporoume na doulepsoume kapou wste na min xreiastei pali na zeitisoume xrimata apo tous goneis mas? kai kati teleftaio iparxei kapoio site pou na eksigei ti xreiazetai na kanoume akrivws gia erthoume ekei?
    euxaristw 🙂

  438. geia sas,
    onomazomai eleni kai eimai 5eths foititria iatrikis.Skeftomai na kanw tin idikotita mou(paidiatriki)sti Souidia mazi me mia fili mou pou tha kanei metaptixiako stin kliniki psixologia.Apo osa katalava arxika xreiazetai na mathoume ti glwssa pou einai peripou 1 xrono kai twra oi erwtiseis;)
    otan tha kanoume ta mathimata gia ti glwssa den mporoume na doulepsoume kapou wste na min xreiastei pali na zeitisoume xrimata apo tous goneis mas? kai kati teleftaio iparxei kapoio site pou na eksigei ti xreiazetai na kanoume akrivws gia erthoume ekei?

  439. Για την πιστοποίηση υπάρχει μια υπηρεσία που πρέπει να δείξετε, στείλετε τα πτυχία (και το απολυτήριο λυκείου). Εδώ πάντως ακόμα ζητάνε άτομα για αντίστοιχη δουλειά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

  440. Γειά σας !Συγχαρητήρια για τη βοήθεια που προσφέρετε….Είμαι παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας 44 ετών με προυπηρεσία 17 χρόνια, με πτυχίο ΙΕΚ της αντίστοιχης ειδικότητας.Κάνω σουηδικά και επιθυμώ να εργαστώ στη Σουηδία με σκοπό να προσφέρω ένα καλύτερο μέλλον στον εννιάχρονο γιό μου.’Εχω σπίτι που θα φιλοξενηθώ το πρώτο διάστημα.Θα ήθελα να ρωτήσω τι ισχύει σχετικά με την πιστοποίηση του πτυχίου μου και την αναγνώριση της προυπηρεσίας μου καθώς και κατά πόσο εύκολο θα είναι να βρώ κάποια αντίστοιχη εργασία εκεί.Σας ευχαριστώ πολύ !!!

  441. Καλησπέρα.
    Για να γραφτείτε στα μαθήματα, πρέπει να πάρετε τον προσωπικό αριθμό. Αλλοιώς τα μαθήματα κοστίζουν αρκετά ακριβά.

    Εδώ είναι στα ελληνικά για το SFI

    Click to access Info%20sfi%20-%20Grekiska%202009-01-29.pdf

    Εδώ για την επαφή που ζήτησες, για το SFI στη Στοκχόλμη
    http://www.stockholm.se/ForskolaSkola/Svenska-for-invandrare-sfi/Kontakta-Vuxenutbildning-Stockholm/

  442. Γειά σας,

    Επισκέφτηκα πρόσφατα τη Στοκχόλμη και πραγματικά εντυπωσιάστηκα τόσο απο την πόλη, την ποιότητα στην καθημερινότητα όσο και απο τους Σουηδούς, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά φιλικοί.
    Βλέποντας την κατάσταση να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και μη θέλοντας να ζήσω τις χειρότερες μέρες που έρχονται σκέφτομαι να αναζητήσω εργασία στη Σουηδία. Γνωρίζω πολύ καλά τα αγγλικά αλλά καθόλου τα σουηδικά. Πως θα μπορούσα να μάθω την γλώσσα εάν έρθω στη Σουηδία? Διάβασα πως υπάρχουν δωρεάν μαθήματα απο το κράτος και θα ήθελα να με ενημερώσετε εάν υπάρχει κάποια σχετική ιστοσελίδα για να κάνω μια πρώτη επαφή.

    Ευχαριστώ,
    Ρούλα

  443. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα να δουλεύεις και να σπουδάζεις. Να σπουδάσεις τραγούδι έχουμε υπόψη αλλά θα το κοιτάξουμε και θα σας πούμε. Υπάρχει κάποια ζήτηση αλλά τα σουηδικά είναι προυπόθεση σχεδόν για όλες τις δουλειές.

  444. geia sas onomazomai costas kai thelw na mathw an mporei kapoios na spoudasei kai na doulepsei parallila sti souidia! exw teleiwsei wdeio kai thelw na spoudasw kati panw sto tragoudi! an kserei kapoios as mou pei se poio panepistimio na apefthunthw kai an uparxoun eksoda sti sxoli!
    to deftero erwtima einai an uparxei zitisi ergasias se otidipote wste na mporw na zw kai na spoudazw parallila!

  445. Κύριε Παναγιώτη σας ευχαριστώ για τις ευχές που απευθύνατε και σε εμένα καθώς έχω αποφασίσει να επιστρέψω στη Σουηδία, όπου και ζούσα προ 15-ετίας. Παράλληλα θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την άποψή μου σχετικά με το θέμα που θέσατε:
    Η απόφασή μου για επιστροφή στην Σουηδία, πέραν των οικονομικών λόγων προκλήθηκε και από το ότι:

    Νιώθω φόβο και τρομερή ανασφάλεια για το μέλλον του παιδιού μου,
    Κουράστηκα να πρέπει να βάζω στην άκρη τις αρχές μου για να ανταπεξέρχομαι στην πονηρία και την υποκρισία που διακατέχει την καθημερινότητά μας,
    Αρνούμαι να διδάξω στο παιδί μου υποκρισία και γελειοποίηση εαυτού, προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει αξιοπρεπώς,
    Λυπάμαι και απογοητεύομαι καθημερινά για την γκρίνια του καθενός που κατά τα άλλα κάνει τα πάντα όταν πρόκειται να εκμεταλλευτεί καταστάσεις προς ίδιο όφελος και μόνον,
    Θλίβομαι με την έλλειψη ενέργειας και ζωντάνιας στα παιδάκια μας τα οποία τρέχουν απο το ένα φροντιστήριο στο άλλο για να παπαγαλίσουν στοιχεία και να χάσουν κάθε δημιουργικό κύτταρό τους,
    Ντρέπομαι γιατί έχω απογοητεύσει τα παιδιά μου και δεν μπορώ πια να τα πείσω ότι δεν είμαι και εγώ φταίχτης.
    Κάποτε είχα δύναμη και ενέργεια για να τολμήσω με θάρρος να αντιδράσω σε όλα αυτά. Σήμερα δεν έμειναν άλλα αποθέματα.
    Ευχαριστώ

  446. Κυρίες& Κύριοι,
    Διάβασα με πολύ προσοχή ό,τι έχει αναρτηθεί στην τρέχουσα σελίδα και με γέμισε ανάμεικτα συναισθήματα.Πόση πίκρα,πόσο πόνο,πόση απελπισία,αλλά καί πόση επιπολαιότητα διακατέχουν ορισμένους..Την Σουηδία, θα την θυμάμαι πάντα με αγάπη καί ευγνωμοσύνη,διότι το 73 με παραχώρησε επέκταση του πολιτικού ασύλου μετά το κίνημα του αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ».Εκεί στην Ουψάλα γεννήθηκε ο υιός μου, η φροντίδα του Κράτους των Σουηδών ήταν τέλεια καί η εκτίμηση που απολαμβάναμε εξαιρετική.Επιστρέψαμε στην Πατρίδα την ίδια ημέρα με την πτώση της Χούντας όχι διότι δέν μας άρεσε η Σουηδία,αλλά, διότι το καθήκον με καλούσε να συνδράμω με τις όποιες μικρές δυνάμεις μου στον εκδημοκρατισμό του Π.Ναυτικού.Είναι αλήθεια ότι εάν παραμέναμε η οικογένεια εκεί, οι συνθήκες ζωής μας θα ήσαν καλύτερες,αλλά το χρέος προς μητέρα μας Χώρα και τα πιστεύω μας,θα χάνονταν.Η ζωή μας εδώ δέν ήταν ρόδινη,ούτε άνετη,όμως καί η ξενητειά δέν είναι πανάκεια.Πολυλόγησα ίσως αλλά θέλω να καταθέσω την εμπειρία μου ώστε προ και κατά την πιθανή μετοικεσία του οποιουδήποτε,άς το σκεφθεί λίγο ακόμη.»Το δύσκολό πάντα είναι να γίνει κάποιος στον τόπο του προφήτης».Ίσως φαντασθείτε ότι είμαι πιθανόν ακραίος κλπ,αλλά σας διαβεβαιώ ότι είμαι απολύτως δημοκρατικό άτομο χωρίς δεξιόστροφες αποκλίσεις.Τέλος κάτι γιά τις Σουηδές που γνώρισα νέος 2 χρόνια στην Ρόδο και την Σουηδία όπου έζησε περίπου 2 έτη:Καμία σχέση.Στο νησί,έκαμναν ό,τι κάνει κάθε καταπιεζόμενος τουρίστας:τρέλες.Οι Σουηδοί κατ’εμέ, ίσως είναι ο σοβαρότερος λαός από όσους έχω γνωρίσει (καί έχω γνωρίσει αρκετούς).Πιστεύω ότι είναι οι πλησιέστεροι στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα από όλους τους σύνχρονους δυτικοευρωπαίους.
    Σέ όσους τελικώς επιλέξουν να μετοικίσουν στην Σουηδία,μία ευχή:Καλή πρόοδο-ευτυχία και μία ελπίδα:Μή εντροπιάσετε την Χώρα μας με αισχύνες. Ευχαριστώ

  447. Σαν καθηγήτρια Φυσικής σε σουηδικό σχολείο θα πρέπει να μιλάτε σουηδικά.

  448. Καλησπέρα! Ονομάζομαι Νικολέττα και είμαι καθηγήτρια Φυσικής. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου στείλετε κάποιες πληροφορίες για το πως μπορώ να βρω δουλεία σε κάποιο σχολείο στη Σουηδία ως καθηγήτρια. Σας ευχαριστώ πολύ!

  449. Καλησπέρα. Όλοι αυτοί οι τομείς έχουν ζήτηση αλλά καλύτερα να απευθυνθείς στο Πανεπιστήμιο http://www.kth.se/?l=en_UK
    Είναι δύσκολο να σπουδάζεις και να δουλεύεις γιατί οι σπουδές είναι εντατικές. Βέβαια τίποτα δεν είναι αδύνατο (ένα μέρος των φοιτητών δουλεύει part-time). Από φέτος όμως οι ξένοι φοιτητές θα πληρώνουν και δίδακτρα (μέχρι τώρα ήταν δωρεάν).

  450. geia sas 🙂 eimai i marina apo ellada 23 xronon me ton syzigo m 24 kai exoume k enan mpempi 1,5 xronon k psaxnoume gia douleia stin souidia 🙂 exoume kapoious gnostous sto malmo pou 8a mporousan na mas filoksenisoun gia arxi … psaxnoume douleia …otidipote … ta pragmata stin ellada poli dyskola …
    eyxaristo poli

  451. geia sas!eimai 21 etwn kai spoudazw sto fusiko ths athinas.skeftomai molis teleiwsw to fusiko na erthw sthn souhdia wste na doylepsw se kati sxetika me th fusikh kai parallhla na spoudasw iatrikh.tha mporousate na mou peite poso eukolo einai na douleuw kai na spoudazw parallhla?einai eukolo na doulepsw ws fusikos?kai epiplewn mhpws gnwrizete poios tomeas sth fusikh(periballon,iatrikh fusikh,purhnikh,astrofusikh,seismologia,..) exei zhthsh sth souhdia?sas euxaristw ek twn proterwn!

  452. «Stelios S είπε
    27/09/2010 στο 8:04 πμ»

    Τότε το έγραψε. Θα ήμουν ευγνώμων!

  453. Ναι αλλά έχουμε εκατοντάδες σχόλια και θα είναι δύσκολο να το βρούμε.

  454. Σωστά. Παρέλειψα να το αναφέρω!

    Έχει γράψει ότι ήταν και ο ίδιος πριν 25 χρόνια στο Chalmers και θα ήθελα μια πιο άμεση επικοινωνία μαζί του.

  455. Δυστυχώς πρέπει να έχουμε την άδεια του συγκεκριμένου προσώπου. Ποιός είναι ο Στέλιος Σ;

  456. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να μου δώσετε το email του Stelios S προκειμένου να επικοινωνήσω ο ίδιος;

    Ευχαριστώ!

  457. Γεια σας,

    Εντελώς τυχαία βρήκα το blog σας και ομολογώ ότι είναι αυτό που ψάχνω!

    Κάνω μια έρευνα για μεταπτυχιακό και συγκεκριμένα στο Chalmers.

    Αν μπορεί ο Stelios S που το έχει ζήσει από κοντά, να μου στείλει ένα mail στο: p.a.rigas@gmail.com !

    Ευχαριστώ!

  458. γεια σας.ονομαζομαι θανασης 29χρ.εργαζομαι ως μονιμος στρατιωτικος,με ειδικοτητα γενικου διαχειριστη υλικου.εχω υποβαλει την παραιτηση μου&περιμενω την απολυση μου τον ιανουαριο.αποφασισα με 2φιλους να ερθουμε σουηδια.ο ενας 29 εργαζοταν ως σεκιουριτι&σερβιτορος ο αλλος 32 πρωην ιδιοκτητης μεζεδοπωλειου.γνωριζουμε αγγλικα&χρηση υπολογιστων σε διαφορετικα επιπεδα ο καθενας.ποιες οι πιθανοτητες να βρουμε αμεση εργασια,που πρεπει να απευθυνθουμε αρχικα.υπαρχει καποιος πατριωτης να μας χρησιμοποιησει αμεσα;εχουμε τεραστια ορεξη για δουλεια&αναγκη χρηματων λογω οικογενειακων αναγκων του καθενος.εφοσον κανουμε τις κινησεις με υπηρεσια μεταναστευσης,εφορια κλπ.οι φιλοι μου ερχονται αρχες γεναρη,εγω κατα το μαρτιο μολις παρω την αποζημιωση απο το στρατευμα.αυτα προς το παρον.θα ημουν ευγνωμων αν απαντουσατε στο email μου(karagiannis2010@live.com).ευχαριστω.

  459. καλησπέρα σας, είμαι ο Γιώργος Κουμτσίδης και έχω φθάσει στοκχόλμη εδώ και 10 ημέρες έκανα κάποιες κινήσεις για δουλειά αλλά δεν μου έχει απαντήσει κανένας. Γνωρίζω από οικοδομικά(είμαι τεχνίτης), ανακαινήσεις κτηρίων, έχω γ επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης και γνωρίζω πολύ καλά αγγλικά ( έτσι συννεοούμαι τώρα). Ψάχνω για δουλειά πάνω σε αυτά τα αντικείμενα ή σε εταιρίες καθαρισμού ή σε ότι άλλο υπάρχει. Η γυναίκα μου και ο γιός μου είναι στην Ελλάδα και τα έξοδα τρέχουν χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι. Σας ευχαριστώ πολύ. Περιμένω νέα σας.

  460. Καλημέρα σας! Είμαι καθηγήτρια πληροφορικής που επί 15 χρόνια μένω και εργάζομαι στην Ελλάδα. Έχω γεννηθεί και σπουδάσει στην Σουηδία και πλέον έχω αποφασίσει να επιστρέψω και να ζήσω στη Σουηδία μαζί με το μικρό παιδί μου και τους γονείς μου. Έχουμε προγραμματίσει να επιστρέψουν αρχικά οι γονείς μου και να βρουν κατοικία, ώστε το καλοκαίρι να μπορέσω με τη βοήθειά τους να επιστρέψω και εγώ και να αναζητήσω εργασία. Έτσι απευθύνομαι σε εσάς για να ζητήσω βοήθεια σχετικά με την κατοικία. Γνωρίζουμε αρκετά καλά τα σουηδικά δίκτυα και τρόπο λειτουργίας, αλλά για να μπορέσουμε να κινηθούμε πρέπει καταρχήν να νοικιάσουμε ένα διαμέρισμα. Παρακαλώ θερμά για τη βοήθειά σας (μέσω κάποιου γνωστού που πιθανόν θα ήθελε να νοικιάσει την κατοικία του, κλπ). Δεν επειγόμαστε άμεσα αλλά παρόλα αυτά έχουμε μερικούς μήνες μόνο για να οργανώσουμε την μετάβασή μας εκεί. Ευχαριστώ, Άννα-Μαρία

  461. ειμαι τεχνικος τυπου με ειδικευση στο ηλεκτρονικο μονταζ-ctp.Ειμαι ανεργος αρκετο καιρο και σκεφτομαι να εργαστω στη σουηδια.Ποια τα βηματα που πρεπει να κανω,ποιος ειναι ο μισθος?

  462. Det var lange sen….
    Hej med er!!!!
    Για σας φίλοι. Πριν από 25 χρόνια ήμουν και εγώ εκεί, στο Goteborg (δεν έχω και svensk tangentbord. Σπούδασα CHALMERS, δούλεψα JCC AB (υπάρχει ακόμη??) και το ’85 έφυγα για να …διαπρέψω Ελλάδα.
    Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που κάνετε και για την εκτενή πληροφόρηση προς τους ενδιαφερόμενος συμπατριώτες μας. Καλό θα ήταν να τους εξηγείτε ακόμη περισσότερο τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ένας Έλληνας που θα μετακομίσει στην Σουηδία, τόσο και σαν javla svartskalle (διαολεμένος μαυροκέφαλος)όσο και για τα συναισθήματα των Σουηδών (άρια φυλή βλέπεις) προς εμάς τους Β΄διαλογής Ευρωπαίους.
    Εγώ, από πλευράς μου, είμαι στη διάθεση σας για ότι πληροφορία θέλετε από Ελλάδα για την «Τεχνική οικογένεια» (ΤΕΕ – ΠΕΔΜΕΔΕ – ΤΣΜΕΔΕ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ και γενικά ότι αφορά …μηχανηλίκι.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς
    Ho det sa bra,

    Stelios S

  463. Geia sas kai apo mena..

    Exw tin entupwsi oti oi Ellines 8a katalaboume ti Souidia opws pame.. 🙂

    Mixanikos eimai.. Souidika ma8ainw alla 8a prepei na kanw kai ma8imata ekei..

    Ti mporw na kanw me basi ta agglka oso 8a ma8ainw ta Soudika? diladi.. seminaria, epimorfwsi, mini-courses se engineering.. kati na min ka8omai.. kratika programmata.. mesw souidikwn panepistimiwn… oti nanai..

    Me ektimisi

    Giannis

  464. Kalispera sas:) Onomazomai Eva kai eimai ptuxiouxos ellinikis filologias..Erxomai stin souidia ton noembrio..Pisteuete pws uparxei zitish genika s’auton ton klado? Exw kanei souidika gia ena xrono kai prospa8w oso mporw na ta eksaskw, alla gia arxi 8a i8ela na ergastw me ellines…Episis pasxw apo diabiti.Sas einai eukolo an gnwrizetai na mou peite pws akribws 8a mporesw na exw asfaleia ugeias,farmaka ktl? Euxaristw polu gia to xrono sas 🙂

  465. Καλησπέρα σας.
    Η γνώση των σουηδικών για να βρεις μιά καλή δουλειά είναι απαραίτητη. Δεν σημαίνει βέβαια ότι αν έχεις πολύ τύχη δεν μπορείς να βρείς και κάτι με τα αγγλικά.
    Πληροφοριακά πάντως και οι οδηγοί γενικά και οι νηπιαγωγοί έχουν ζήτηση στην Σουηδία, αλλά όπως είπαμε, τα σουηδικά είναι απαραίτητα.

  466. καλημέρα και συγχαρητήρια για τη δραστηριότητά σας.
    Επειδή αυτά που έχω ακούσει εδώ στην Ελλάδα για τη Σουηδία , είναι διαφορετικά από αυτά που διαβάζω στα διάφορα sites έχω κάποια σύγχυση.
    Είμαι 38 ετών , γνωρίζω άριστα Αγγλικά και αρκετά καλά Ιταλικά , έχω πτυχίο και άδεια εξάσκησης επαγγέλματος ως ηλεκτρονικός τηλεπικοινωνιών , έχω επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης (για μεγάλα φορτηγά) , άριστη γνώση στην επεξεργασία ξύλου (έπιπλα , κουφώματα) και αλουμινίου (κουφώματα) άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους και μεγάλη εμπειρία στις πωλήσεις.
    Η σύζυγός μου γνωρίζει άριστα Αγγλικά , και είναι αδιόριστη νηπιαγωγός , έχουμε και ένα παιδάκι 8 ετών.
    Λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα θέλουμε να φύγουμε , κυρίως για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για το παιδί μας.
    Φυσικά γνωρίζουμε πως κάθε αρχή είναι δύσκολη , αλλά αυτό δεν μας φοβίζει , εφόσον θα υπάρχει δυνατότητα άμεσης εργασίας και κατοικίας.
    Πιστεύετε πως η Σουηδία είναι σωστή επιλογή;
    Σε περίπτωση που κ’ανουμε αυτή την κίνηση , μπορούμε να υπολογίζουμε στη βοήθεια από Έλληνες της Σουηδίας ως προς τον τομέα της εργασίας;

    ευχαριστώ

  467. γεια σας με λενε αποστολη και θελω να σπουδασω στο KTH στη στοκχολμη που μπορω να προετοιμαστω για το TISUS και ποσο χρονο θέλει?

  468. Καλησπερα. Οναμαζομαι Γιαννης. Ειμαι απο Λαρισα, πριν απο ενα μηνα πηρα το πτυχιο Ιατρικης απο το Αριστοτελειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονικης και μεσα στο Σεπτεμβριο θα ανεβω Σουηδια στο Umeα για να προετοιμαστω γιατι θελω να κανω την ειδικοτητα μου στη Σουηδια. Ψαχνω να βρω εντατικα μαθηματα Σουηδικης γλωσσας αλλα δεν βρηκα τιποτα. Μηπως μπορειτε να με βοηθησετε? Ευχαριστω πολυ!

  469. giasas,eimaste ena zevgari ellinon 31 kai 27 eton,ego exo proipiresia 15 xronia ston kataskevastiko tomea(gipsosanides,siderokataskeyes,oikodomikes ergasies),an kai exo doulepsei kai se ergostasia,kai aravoniastikia mou exei proipiresia 10 eton os politria,lantziera, tha ithelame na mas pliroforisei kapios gia metanastevsi stin soudia

  470. ΛΕΓΟΜΑΙ ΜΑΡΙΑ ΕΙΜΑΙ 45 ΧΡΟΝΩΝ .ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΙΑΛΩΝ ΠΛΑΣΤ .ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.ΤΩΡΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ.ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ .ΕΙΝΑΙ 1200 ΤΜ.ΣΕ 4300 ΤΜ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ .ΖΗΤΑΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ .ΠΑΡΑΓΩ ΦΙΑΛΕΣ 10 ΛΙΤΡΩΝ ΓΙΑ ΝΕΡΟ .ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ MAIL ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ

  471. geia sas onomazome thomas ayti tin stigmi vriskome stin irlandia distixos theseis ergasias edo den yparxoyn einai poli diskola endiaferome me tin gynaika moy gia doyleia ….ergazomai edo kai 20 xronia texnitis eppagelmatias me plakakia psifidota petra anakainiseis spition katastimaton omilo arketa kala aglika ……i ginaika moy omilei arista aglika tsexika slovakika polonika rosika kai ergazete san shop assistant…exoyme anagki apo doyleia amesa mporo na ergasto se opoiadipote doyleia makari na vrethei kati sto antikeimeno moy……parakalo ean yparxei kati gia mas enimeroste me sas eyxaristoyme!!!! me filikoys xairetismoys!!!!!!

  472. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ,ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1993.ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΜΑΘΩ ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΞΕΝΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΗΔΩΝ.ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.
    ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ ΕΚΕΙ. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

  473. ειμαι νοσηλευτρια μοναδος τα τελευταια 13 χρονια στο δημοσιο και φετος τελειωνω το μεταπτυχιακο μου στην ιατρικη αθηνων σκεφτομαιοτι τα πραγματα ειναι δυσκολα στον τοπο μας και η σκεψη μου ειναι να δοκιμασω την τυχημου στο εξωτερικο.Συναδελφοι και μη αν θελετε ενημερωστε με σας παρακαλω για τις συνθηκες εργασιας και για τις δυνατοτητες που θα μπορουσα να εχω στην Σουιδια.Ευχαριστω πολυ
    Υ.Γ ΛΥΠΑΜΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ

  474. kalispera .

    endiaferomai na ‘anevo’ stin souidia gia ergasia.exo teleiosei ena tei to opoio den mou dinei epaggelmatika dikaiomata.Exo akousei oti me mia ipeu8ini dilosi sto souidiko kratos oti mporo na paro mia adeia kai na arxiso na psaxno doueleia sta kentra ygeias ekei.ean mporeite na me boithisetet gia to pou prepei na tin kano tha sas eimai eugnomon.

    euxaristo

  475. Agapite kyrie/kyria,
    Sas grafw auth thn epistolh kai zhtaw na thn proseksei kapoios.Eimai apofasismenos na erthw na doulepsw sth Souhdia dioti exw vrethei anergos to teleytaio xrono.Ta pragmata edw sthn Ellada einai dyskola kai idiaitera stiw poleis me megalo ergatiko dynamiko einai se xeiroterh moira.Endiaferomai na doulepsv se opoiadhpote polh ths Souhdias kai an mporoun na mou parexoun kai stegh estw gia thn arxh.Exv doulepsei sto parelthon san mageiras kai tyrokomos.Zhtaw na vrw mia douleia se mageireia opoia kai na einai auty.Sas euxaristw gia thn prosoxh sas.

    Me ektimisi

    Stelios Karakanas

  476. eimai odigos tritis kai pemntis katigorias eimai 29 eton kai exo ftasi se apognosi sas parakalo an mporite kante kati sas rarakalo apantistemou den exo kanena.

  477. Γεια σας,
    Ονομαζομαι Ηλιας ειμαι 22 ετων και σκεφτομαι σοβαρα
    να μεταναστευσω στην Σουηδια με ενα φιλο μου
    και τον αδερφο μου.
    Ειμαι αποφοιτος ενιαιου λυκειου,κατοχος LOWER in English
    εχω τελειωσει τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις και θα
    ηθελα να ξερω τι δουλεια θα μπορουσα να κανω στην Σουηδια
    για αρχη…Εχω ορεξη για δουλεια και σκοπευω να μαθω
    τα σουηδικα,..Ευχαριστω

  478. Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε.Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κάποιος ότι ίσως μπορεί να βοηθηθεί ή να πάρει πληροφορίες από κάποιους που γνωρίζουν την κατάσταση εκεί.
    Όπως και σχεδόν όλοι οι προηγούμενοι φίλοι, έτσι κι εγώ αποφάσισα να έρθω στη Σουηδία για μόνιμη εγκατάσταση.Θα ανέβω στις 30 Αυγούστου. Πρόβλημα με την διαμονή δεν έχω καθώς η κοπέλα μου είναι Ελληνοσουηδέζα και θα μείνουμε μαζί.Το πρόβλημα όμως είναι η δουλειά.Εδώ στην Ελλάδα έχω σπουδάσει τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, γνωρίζω αγγλικά(δεν έχω κάποιο πτυχίο και οι γνώσεις μου περιορίζονται στο να συνεννοούμαι άνετα με οποιονδήποτε-όχι όμως στον τομέα της δουλειάς μου δυστυχώς) και πλέον μαθαίνω και Σουηδικά. Θα ήθελα κι εγώ όπως πολλοί άλλοι φίλοι αν υπάρχει κάτι για δουλειά(οποιαδήποτε όπως για παράδειγμα και städare) από Σεπτέμβριο και μετά.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    lazaris82@hotmail.com

  479. ΓΙΑ ΣΑΣ!ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΦΘΙΝΣΕΙ ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΙΛΟΓΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΑΣ!!!

  480. γεια σας
    Είμαστε ένα ζευγάρι με ένα 6χρονο κοριτσακι.Επιθυμούμε άμεσα να μεταναστευσουμε στη Σουηδια.Εγω ειμαι κατοχος Cambridge and Μichigan proficiency in english και εδω στην ελλαδα δουλευω πολλα χρονια ως καθηγητρια σε φροντιστηρια και κατ’οικον.Ο συζυγος μου δουλευει ως υπευθυνος τεχνικων υπηρεσιων σε ενα κεντρο αποκαταστασης.Σε ποιον τομεα θα μπορουσαμε να δουλεψουμε εκει?Τα πτυχια που κατεχω είναι αναγνωρισμένα?παρολα αυτα θα με ενδιαφερε οποιαδηποτε κενη θεση ανεξαρτητα απο αυτο που ασκουμε εδω.Θα εκτιμουσα καθε πληροφορια που θα μπορουσατε να μου δωσετε.
    με εκτιμηση

  481. γεια σας.ονομαζομαι Κωστας.ειμαστε ζευγαρι,36 και29 και θελουμε να ερθουμε για δουλεια στη Σουηδια.
    εγω εχω δουλεψει ηλεκτρολογος και πιο πριν μαγειρας σε πιτσαρια.η κοπελια μου δουλευει ταμιας σε μεγαλη αλυσιδα super market.
    αν μπορουσατε να μας βοηθησετε θα το εκτιμουσαμε ιδιαιτερως.ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.

  482. geia sas me lene niko tha ithela na mou peite kapoio tilefwno wste na epikoinwnisw mazi sas einai eksairetika epigousa katastasi sas euxaristw nikos

  483. ΓΕΙΑ ΣΑΣ
    ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΙΔΙΑ ΕΧΩ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ Η ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΑΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  484. Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου προγράμματος ΜΑ in Black Sea Cultural Studies του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, τον Οκτώβριο του 2010, σας στέλνω αυτή τη σύντομη ενημέρωση.Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα πρωτοποριακό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη, που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Ανάμεσα στους βασικούς στόχους του Προγράμματος είναι η διεπιστημονική και σε βάθος προσέγγιση της ιστορίας, του πολιτισμού και της σύγχρονης πορείας μιας περιοχής που σήμερα παρουσιάζει διαρκώς αυξανόμενο γεωπολιτικό και οικονομικό ενδιαφέρον.Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), το πρώτο Αγγλόφωνο Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ιδρύθηκε το 2005 και έχει την έδρα του στην Θεσσαλονίκη.
    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://www.hum.ihu.edu.gr
    Με εκτίμηση
    Καραΐσκου Κωνσταντίνα

  485. Agapitoi filoi

    exw teleiwsei grafistiki , ergazomoun 10 xronia se viotexnia epigrafwn (99-09) parallila hmoun servitoros se estiatoreia kai kentra diaskedasis (95 – simera) kai san voithos chef (07-simera) . Ti pithanotites exw na vrw ergasia kai na zeisw monuma stin Souidia , xwris oikogeneiakes upoxreoseis , oxi gia na ploutisw alla na zisw san anthrwpos ??.

  486. ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΕΧΩ ΜΑΣΤΕΡ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ,ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ(ΟΧΙ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ),Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ,ΕΧΩ 2 ΠΑΙΔΙΑ,ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ,ΛΙΓΑ ΓΑΛΛΙΚΑ.ΛΙΓΑ ΙΤΑΛΙΚΑ,ΟΧΙ ΣΟΥΗΔΙΚΑ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

  487. geia sas legomai dimitris kai eimai 19 hronwn ehw genni8ei stin stokholmi.. eimai souidos upikoos kai 8elw na er8w gia spoudes stin souidia den gnwrizw souidika ..8a i8ela na ma8w an uparhoun aglofwna panepistimia kai an pragmatopoiountai programmata ekma8isis souidikwn
    euharistw

  488. Γειά σας θα ήθελα να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνετε σε αυτό το site.
    Είμαι ο Λευτέρης είμαι 26 και μενω στην Αθήνα,και ενδιαφέρομε να μετακομίσω μόνιμα στην Σουηδία.
    Ασχολούμε με το φυσικό αέριο,καυστήρες,υδραυλίκα και σε αυτόν τον τομέα θα ήθελα να εργαστώ και εκει, αν και στην αρχή θα έκανα και κάποια άλλη δουλεία(πχ.σερβιτορος) μέχρι να προσαρμόστω.Γνωρίζω αγγλικά και θα ήθελα να μου πείτε πως να βρώ μια δουλεία, η αν κάποιος ομογενοίς ενδιαφέρεται για κάποια συνεργασία..
    Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων.Ευχαριστώ.

  489. kalimera, kai suxaritiria gia tin prospa8eia boi8eias pou dinete se olous emas. opws akoute ta pragmata edw den einai ka8olou kala, kai ginonte olo kai xeirotera. exw apofasisei na er8w monima sti souidia. eimai odigos,me diploma E katigorias, kai panw se auto anzitw ergasia. edw stin athina exw taxi. oi aporeies mou einai sxetika me tin euresi spitiou stin stokxolmi, kai an gnwrizete kapoies plirofories sxetika me to epagkelma mou.(an exei zitisi, mis8os, ktl.)
    sas euxaristw ek twn prwreron, kai sas euxomai igeia kai kali dinami.

  490. Kalhmera sas,onomazomai Pasxalhs kai exw apofasisei me enan poly kalo filo na prospa8hsoume na er8oume sthn Souhdia gia douleia, gnwrizw oti einai dyskolh h anazhthsh spitiou, mhpws 8a mporousate sas parakalw poly na mou dinate kapoies plhrofories sxetika me to pws prepei na kinh8oume gia na vroume kati?
    Sas eyxaristw para poly

  491. Καλησπερα σας ονομαζομαι φραγκισκος λεμονης ειμαι 28 ετων και εργαζομαι ως σκιτσογραφος-εικονογραφος.Εχω μεινει εναν χρονο στην σουηδια στο SAVEDALEN στο GOTEBORG οπου πραγματικα περασα παρα πολυ ομορφα και λατρεψα την σουηδια και γενικα τον τροπο ζωης που ειναι πιο κοντα σε αυτα που ζηταω εγω απο τι στην ελλαδα.Ξερω λιγα σουηδικα οτι προλαβα να μαθω στο διαστημα που εμεινα και βεβαια αγγλικα.Ειχα δουλεψει και σε εναν τοπικο εκδοτικο οικο οπου ειχα κανει καποιες εικονογραφησεις.Θα ηθελα παρα πολυ να επιστρεψω στην σουηδια και να εργαστω εκει.Ελπιζω να εχω νεα σας συντομα και σας ευχαριστω

  492. gia sas eime genimeni stin souidia exo teleiosi to sxolio eki .thelo na matho pos tha eine na vro doulia se nosokomio .eime underskoterska exo 24 xronia proipiresia sto xoro.

  493. Γεια σας
    ονομαζομαι πασχαλιδης χρηστος και ενδιαφερομαι πολυ να εργαστω στην σουηδια εχω κανει μια αιτηση εδω και αρκετο καιρο αλλα δεν εχω λαβει καμια απαντηση .
    Παρακαλω εαν υπαρχουν νεα να με ενημερωσετε

  494. Καλημερα.
    Ονομαζομαι Μαρουτσος Κωνσταντινος.Βρισκομαι στην ηλικια των 29 ετων.Ειμαι κατοικος των Αθηνων και επιθυμώ πολύ να εγκατασταθώ μόνιμα στη Σουηδία για ενα καλυτερο μελλον.Εχω σπουδασει Βιομηχανικη Πληροφορικη (ΤΕΙ) και ειμαι αποφοιτος ΙΙΕΚ στο κλαδο αρτοποιια-ζαχαροπλαστικη.Εχω εκπληρωσει την στρατιωτικη μου θητεια και εξασκω το επαγγελμα του αρτοποιου.Ενδιαφερομαι να μου δωσετε πληροφοριες και μια ολοκληρωμενη προσεγγιση αναγωμενη στις προσωπικες σας εμπειριες…ποσο ευκολα μπορω να βρω στεγαση αλλα και δουλεια στο τομεα μου.Τι κινησεις χρειαζοναται να κανω για να αφησω την Ελλαδα,παραδειγμα σχετικα με την φορολογικη δηλωση?Ποσα χρηματα χρειαζεται καποιος για να κανει ενα ξεκινημα απο το μηδεν σε αυτη τη χωρα?Δεν εχω γνωση της Σουηδικης γλωσσας αλλα γνωριζω την Αγγλικη γλωσσα.Επισης δεν εχω καποιο συγγενη η φιλο να με βοηθησει στα αρχικα σταδια της εγκαταστασης μου.Ενδιαφερομαι να αφησω το τοπο μου μετα το Νοεμβριο του 2010 για να καταφερω να εξοικονομησω μερικα χρηματα.Σας ευχαριστω παρα πολυ εκ των προταιρων για το ενδιαφερον.

    Μαρουτσος Κωνσταντινος

  495. Γεια σας,
    Πρόκειται να ταξιδέψουμε στη Στοκχόλμη στις 8 Ιουλίου του 2010 για 7 ημέρες οικογενειακώς (2 παιδιά 8 και 11 ετών και ένα βρέφος 16 μηνών). Είμαστε εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πέρα από την επιθυμία μας να γνωρίσουμε την πόλη θα θέλαμε να διαιστώσουμε κατά πόσο θα ήταν εφικτή μια μετακίνησή μας εκεί. Θα ήθελα τη βοήθεια σας όσο αφορά τη στέγαση και τη μετακίνηση. Βρίσκω κάποια δωμάτια αλλά έχω την εντύπωση πως είναι μακριά από το κέντρο, κάποια άλλα δεν ξέρω αν είναι κατάλληλα κλπ. Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη.
    Ευχαριστώ.
    Α.

  496. Γεια σας παιδια.καταρχην θελω να πω πως αυτο που κανεντε ειναι πολυ σημαντικο και αξιεπαινο,και γιαυτο πολλα συγχαρητηρια.ειμα 22 χρονων και δυστυχως η Ελλαδα μου εχει καταστρεψει ολα μου τα ονειρα.οπως το slogan της αμερικης ειναι οτι ειναι η χωρα των ευκαιριων τοτε της ελλαδας θα επρεπαι να ειναι η χωρα που δεν σου δινει καμια ευκαιρια.Για να μην πολυλογω επιθυμω να ερθω στη Σουηδια μονιμα αλλα αυτο ειναι λιγο δυσκολο λογω οικονομικων και δεν μπορω να το ρισκαρω.αυτο που ζηταω απο εσας ειναι αμα μπορειται να κανετε κατι και να με βοηθισεται αν μπορειτε στο να βρω μια δουλεια εκει(οτι και αν ειναι αυτη).το μονο προβλημμα που υπαρχει ειναι οτι δεν μιλαω τη γλωσσα αλλα ξερω πολυ καλα αγγλικα και θα κανω οτι μπορω για να μαθω Σουιδικα οσο το δυνατων πιο γρηρορα.ευχαριστω και παλι συγχαρητηρια για αυτο που κανετε.

  497. eimai 21 xronon… den mporo allo na zo se mia xora opos auth..psaxno gia doulia kai an den exeis gnosto den vriskeis sovarh douleia..mono kati psixoula.. exo 10 xronia se odeia os spoudasths kai den anagnorizetai pouthena …oi anthropoi stin ellada skeftode les kai einai prin apo 100 xronia i notropia tou neou einai ena eidos pseftomagias…psaxno genikos stis skadinavikes xores pou uparxei alli notropia kai piotita zohs na ergasto kai na ziso ekei … sas euxaristo kai elpizo na me voithisetai…. manos

  498. Γειά χαρά! Αρχικά, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνετε σε αυτό το site. Εμείς είμαστε δύο έλληνες από την Θεσσαλονίκη, ασχολούμαστε επαγγελματικά με την μουσική και σε 2 μήνες θα είμαστε στο Göteborg της Σουηδίας. Οι λόγοι για τους οποίους φεύγουμε είναι πολλοί αλλά φεύγουμε κυρίως για μια καλύτερη προοπτική στην μουσική μας αλλά και στην ζωή μας. Δεν έχουμε κανέναν γνωστό στην Σουηδία οπότε θα ήθελα να ρωτήσω πόσο εύκολα μπορούμε να βρούμε σπίτι και δουλειά στο Göteborg και που θα μπορούσαμε να ψάξουμε. Αγγλικά ξέρουμε άπταιστα και έχουμε αρχίσει εδώ και πολύ καιρό μαθήματα σουηδικών οπότε μπορούμε να μιλήσουμε με τα βασικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας!

  499. Δεν ενδιαφερόμαστε. Έχουμε κάθετα αντίθετες απόψεις γιαυτό. Και εδώ εμείς που είμαστε μετανάστες, ζητούν δημοψήφισμα οι ακροδεξιοί και οι φασίστες Σουηδοί. Και εσείς σ΄αυτήν την κατηγορία;

  500. γεια σας
    ειμαι μελος του συλλογου ιων δραγουμη(www.iondragoumis.gr).θελουμε να μαθουμε πως μπορουμε να σας πουμε τις σκεψεις μας οσον αναφορα το δημοψηφισμα για το μεταναστευτικο και να σας στειλουμε εντυπο υλικο προσ ενημερωση σας και ισως να κανονιστει μια συναντηση με μελη του ιδρυματος μας στη σουηδια για μια εκτεταμενη ενημερωση των μελων του συλλογου σας οσο αναφορα για την υπογραφη που ζηταμε απο ολους τους ελληνες του κοσμου για το δημοψηφισμα για την παραχωρηση της ιθαγενειας και το δικαιωμα ψηφου στους μεταναστες. με πολυ λιγα λογια θελω να σας πω τη θεση μας για αυτο το θεμα . Η Ελλαδα ανηκει στους ελληνες (Ανδρεας Παπανδρεου) και θελουμε οι μεταναστες που ερχονται στην Ελλαδα να ειναι με ποσοστοση .

  501. Σας στείλαμε απάντηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

  502. kalispera ime 34 xronon kai exo genithi ai megalosi stin souidia teliosa to likio kai metakomisa monima stin ellada endiaferome na ksanagiriso stin souidia gia na sinexiso spoudes taytoxrona na doulepso kai na mino mazi me ton antra mou giati stin Ellada den vlepoume melon episis tha ithela a paidia mas na megalosoun se ena kalitero perivalon apo edo …ego ksero poli kala souidika ala o antras mou katholu
    ine odigos kai exi epagkelmatiko diploma episis tha mprousame na kanoume opiadipote doulia ala xriazomaste ligo kapion na mas voithisi gia arxi isos protinontas kapia doulia i kapou na minoume
    sas eyxaristo poly kai elpizo sintoma na exo nea sas

  503. Γειά σας.
    Λέγομαι Νίκος.Εδώ και χρόνια εργάζομαι στην Ελλάδα ως μάγειρας αλλά οι συνθήκες εργασίας μ’έχουν απογοητεύσει πάρα πολύ.Οι εργοδότες δεν συμπεριφέρονται σωστά στο προσωπικό,οι ώρες εργασίας είναι απεριόριστες,η αμοιβή είναι το λιγότερο κοροιδευτική,η προσωπική ζωή του εργαζόμενου δεν υπολογίζεται ενώ η ασφάλεια υγείας καταπατάται και τα δικαιούμενα ψαλιδίζωνται σε βαθμό πλήρους εκμετάλλευσης.Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου στο εξωτερικό.Πρόσφατα μάλιστα ανακάλυψα κι έναν χαμένο συγγενή στη Σουηδία και όπως καταλαβαίνετε έθεσα ως πρωτεραιότητα την εργασία στην Σκανδιναβικη χώρα.Προκειμένου μάλιστα να συναντηθώ με το πρόσωπο που πρόσφατα ανακάλυψα θα μπορούσα να εργαστώ ακόμα και σε ένα καφέ ως μπουφετζής.
    Αν κάποιος ή κάποια μπορεί να με βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων.

  504. Ονομαζομε Μάνος είμαι 27 ετών και έχω πάρει σοβαρά την απόφαση να εργαστώ στο εξωτερικό και συκεκριμενα στι Σουηδια λογο του οτι μου αρεσει οι νοοτροπία των ανθρώπων εκεί.Στην Ελλάδα σήμερα τα πράγματα δεν είναι καλά δεν υπάρχουν δουλείες και ευκαιρίες για τους νέους και αυτοί που εργάζονται κάπου συνήθως αν όχι πάντα δεν παίρνουν τα βασικά , ιατρική ασφάλεια ,μισθός, υπερορίες απλήρωτες κακή συμπεριφορά από εργοδότες. όσο για θέσεις του δημοσίου για να δουλέψει κάποιος για δυο μήνες ως απλός εργάτης θα πρέπει να έχει βουλευτή και με πολλούς ψήφους να δώσει !!! δεν μετράνε καθόλου τα κοινωνικά και γραμματικά κριτήρια. Εγώ εργαστεί στο τουρισμό ως σερβιοτορος γνωρίζω αγγλικά και εχω τελιωσει σχολή σχεδιαστών με αντικείμενο κατασκευεί κτηρίων και έχω και εκεί προϋπηρεσία.Θα προτιμούσα να εργαστώ στην Στοκχόλμη σε κάποιο ελληνικό εστιατόριο η και στην άλλη μου ειδικότητα ειδικότητα. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι και θέλει να βοηθήσει παρακαλώ πολύ ναεπικοινωνήσει μαζί μου ευχαριστώ πολύ!!!

  505. Geia sas.
    Me aformi to sxolio sto istologio Drastirioi Ellines sti Souidia

    Kai edo sti Souidia den einai toso eukola ta pramata. Bebaia einai mallon kalytera apo tin Ellada, akoma alla to megalytero problima einai tis glossas (ta soudika). Gia na breite mia kali douleia einai sxedon aparaitito na milate souidika pou me entantika mathimata (einai dorean sti Soudia) mporeite na ta teleiosete se peripou 1,5 med 2 xronia.

    Bebaia den thelo na sas apogoiteuso, mporeite, an exete tin dynatotita, na erthete mia bolta apo ti Stokxolmi gia na deite kai na ektimisete tin katastasi kai eseis.

    Filika

    Giannis Konstantis

  506. Σας απαντήσαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  507. ειμαι πανρεμενος και εχω ενα παιδακι 5 ετων εργαχομαι σε ναυπηγειο σαν μηχανικος πλοιων και η γυναικα μου σαν νοσηλευτρια σε μοναδα εντατικης θεραπειας θελω να φυγω απο την ελλαδα και να ερθω σουηδια για την καλητερη τυχη του παιδιου μας αλλα και την δικη μας ποσο ευκολο ειναι να βρουμαι δουλεια εκει και πως ευχαριστω πολλη για τη απαντηση σας

  508. Εμείς παρότι συμφωνούμε με ένα μέρος των διαπιστώσεων που κάνετε, είμαστε πιό αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι, θα σκεφτούν και θα δράσουν ανάλογα και ότι οι πνευματικοί άνθρωποι στο τέλος θα ξεσηκωθούν.

  509. Δυστυχώς, στη χώρα που έζησαν οι αρχαίοι γίγαντες του πνεύματος και είχα την τύχη να γεννηθώ, ο ξεπεσμός είναι απίστευτος. Είναι σπάνιο φαινόμενο να συναντήσεις μπροστά σου έναν άνθρωπο με φαντασία, με πρωτότυπες ιδέες, να σκέφτεται πέρα από τα προσωπικά του προβλήματα και τα επαγγελματικά του. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι πρόκειται για απόγονους του αρχαίου ελληνικού λαού, που η φαντασία του διαπέρασε και πλούτισε τη γλώσσα που μιλάμε σήμερα και το πνεύμα ολόκληρης της ανθρωπότητας.

    Εάν αφαιρέσουμε το γηρασμένο πληθυσμό, τα παιδιά, τους αμόρφωτους, ένα ποσοστό αλλοδαπών, τους εργαζόμενους σκληρά, τους ψυχολογικά πιεσμένους (για ανεύρεση εργασίας ή εργασιομανείς, αυτούς που αρκούνται στην καλοπέραση και στη διασκέδαση και τους βαριά άρρωστους, τότε απομένουν λιγοστοί για να σκεφτούν δημιουργικά, πολύπλευρα και για να εκτιμήσουν τις προοπτικές της πνευματικής καλλιέργειας. Πιο πιθανό είναι να βρεις φιλοσοφικό πνεύμα στις φυλακές και σε τεμπέλη παρά σε κοινωνικά δραστήριο και σε εργασιομανή. Οι επιτυχημένοι και οι διάσημοι είναι απασχολημένοι με τις δημόσιες σχέσεις τους και η φιλοδοξία δεν τους αφήνει χρόνο για να προσέξουν πνευματικές προσπάθειες έξω από το χώρο τους.

    Οι συνθήκες είναι αποθαρρυντικές για όποιον αποφασίσει να ζήσει ήσυχα και ακόμα χειρότερα για εκείνον που θα κάνει τρόπο ζωής την πνευματική καλλιέργεια, την έρευνα, τη δημιουργική σκέψη. Το κοινωνικό περιβάλλον και το Κράτος δεν ευνοούν αυτό τον προσανατολισμό της ζωής. Ευνοούν και ενθαρρύνουν για να εκδηλωθούν οι χειρότερες πλευρές του ανθρώπου. Θα περίμενε κανείς, ότι υπάρχουν οι άνθρωποι του πνεύματος και δίνουν μάχη για να αναδείξουν το ρόλο της σκέψης και της γνώσης στη ζωή. Ατυχώς, οι πνευματικοί άνθρωποι είναι είδος προς εξαφάνιση. Οι λιγοστοί που ακούγονται είναι επικεντρωμένοι στις προσωπικές φιλοδοξίες τους και σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι ίδιοι περνάνε το μήνυμα ότι η σκέψη είναι το μέσο για άλλες απολαύσεις και για τους ίδιους σκοπούς που επιδιώκουν οι αγράμματοι. Οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν αντίβαρο στον υλιστικό, κερδοσκοπικό και επιπόλαιο τρόπο ζωής δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται αυτό το ρόλο.

    Μακάρι, να ήταν συχνότερα αληθινά τα σενάρια περί συνομωσίας, υψηλού κινδύνου, διαρροής απορρήτων και μεγάλων συμφερόντων, που διαβάζουμε σε ορισμένα περιοδικά αναζήτησης, όταν αναφέρονται σε κάποια παράξενα φαινόμενα και σε επιστημονικά σχέδια. Τα πράγματα είναι πιο απογοητευτικά για την πρόοδο και την έρευνα, εξ’ αιτίας της δειλίας, της ζήλιας, της αδιαφορίας και της μικροπρέπειας. Επιτέλους, ας σκεφθούμε λίγο πιο δημιουργικά και πρωτότυπα ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα. Μην περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν το πρώτο βήμα, το πείραμα, την κοπιαστική εργασία, την πρωτότυπη ιδέα για να κάνουμε αμέσως μετά εμείς την ιδιοτελή εκμετάλλευση.

  510. Καλησπερα,
    ονομαζομαι Νικος και μολις αποφοιτησα απο την Ιατρικη Σχολη της Πατρας.Με ενδιαφερει να εξασκησω την ειδικοτητα της Ψυχιατρικης στη Σουηδια.
    Εχω καποιους φιλους εκει που ειδικευονται ηδη και μου χουν πει για το ποσο απαραιτητη ειναι η εκμαθηση της γλωσσας προτου αρχισεις τις αιτησεις στα διαφορα νοσοκομεια.Επισης με εχουν ενημερωσει οτι ειναι προτιμοτερο να τη διδαχθεις εντος της χωρας και οχι στην Ελλαδα (εξασκηση προφορας,καθημερινη τριβη με τους ανθρωπους).
    Μπορειτε να μου πειτε αν ισχυει κατι τετοιο ή μηπως ειναι λιγακι υπερβολικοι και μπορω να αρχισω τα μαθηματα στην Ελλαδα;(καθαρα οικονομικοι λογοι).Θα σας παρακαλουσα οιεσδηποτε πληροφοριες σχετικα με μαθηματα εκμαθησης καθως και την ευρεση καποιας δουλειας (οχι απαραιτητα σε αμεση σχεση με το αντικειμενο μου) ωστε να μπορω να καλυπτω τα εξοδα διαμονης και τα φροντιστηρια.
    Επισης,αν υπαρχει η δυνατοτητα ληψης καποιου δανειου και κατα ποσο συμφερει να γινει αυτη απο καποια τραπεζα της Σουηδιας σε σχεση με Ελλαδα(πλεονεκτηματα,μειωνεκτηματα)

  511. Γεια σε όλους,

    ονομάζομαι Μαρία 22 ετών και έρχομαι Σουηδία στις 18 Αυγούστου για σπουδές στο KTH . Μέχρι ώρας ζω σχεδόν έναν κατα κάποιο τρόπο εφιάλτη όσον αφορά την στέγαση. Δεν μπορώ να βρω τίποτα εδώ και 2 μήνες περίπου.
    Σας παρακαλώ βοήθηστε με αν μπορείται, συμβουλέψτε με τι να κάνω.

    Σας ευχαριστώ πολύ! 🙂

  512. Agapite kyrie/kyria,
    Stelno afto to minima gia na sas parousiaso to xoreftiko sygrotima ellinikon paradosiakon xoron «O Alios».
    To xoreftiko mas sygrotima drastiriopoieitai kyrios stin Kerkyra.
    Kata tin xeimerini periodo exoume tin dynatotita na taskidevoume ektos synoron, kyrios se synergasia me ellinikous foreis sto eksoteriko.
    Mporeite na episkefteite tin istoselida mas http://www.alios-corfu.com
    Vriskomaste sti diathesi sas.

    Me ektimisi,

    Andreas Paipetis

Σχολιάστε