ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ – ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Σύλλογοι και κοινότητες: Πρωτοβάθμια όργανα, οι περισσότεροι σύλλογοι ανήκουν στην Ομοσπονδία Ελληνικών συλλόγων και κοινοτήτων. Ασχολούνται με τα τοπικά ζητήματα αλλά και γενικότερα με πολιτιστικά, αθλητικά, εκπαιδευτικά και άλλα κοινωνικά και πολιτικά (όχι κομματικά) ζητήματα για την Ελλάδα και τη χώρα υποδοχής. Σε πολλές κοινότητες και συλλόγους υπάρχουν και τμήματα νεολαίας που οργανωτικά είναι ανεξάρτητα όπως και τμήματα γυναικών.

Ομοσπονδίες: Δευτεροβάθμια όργανα που ασχολούνται με ότι και οι σύλλογοι και οι κοινότητες αλλά σε επίπεδο χώρας ή περιφέρειας. Συντονίζουν το έργο των συλλόγων και κοινοτήτων σε συνεργασία μαζί τους. Δεν μπορούν από το νόμο να επιχορηγούν τις κοινότητες και συλλόγους αλλά μπορούν να κάνουν εκδηλώσεις σε συνεργασία με αυτές και να χρηματοδοτούν ένα μέρος τους. Στη Σκανδιναβία υπάρχει Ομοσπονδία Ελληνικών συλλόγων και κοινοτήτων μόνο στη Σουηδία.

Σουηδία

Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και κοινοτήτων Σουηδίας – Grekiska Riksförbundet

Ελληνική Ομοσπονδία Νέων Σουηδίας – Grekiska Ungdomsförbundet

Ελληνική κοινότητα Helsingborg

Ελληνική κοινότητα Κάλμαρ

Ελληνική κοινότητα Στοκχόλμης

Ελληνική κοινότητα βόρειας Στοκχόλμης

Ελληνική κοινότητα Νότιας Στοκχόλμης

Ελληνική κοινότητα του Μπουρός

Ελληνική κοινότητα του Γκέτεμποργκ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗΣ ΟΥΨΑΛΑΣ

Ελληνική κοινότητα Μάλμε

Δανία

Ελληνική κοινότητα Κοπενχάγης Δανίας

Νορβηγία

Σύλλογος Ελλήνων Νορβηγίας

Φιλανδία

Συνδέσμος Ελλήνων Φινλανδίας

303 σκέψεις σχετικά με το “ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ – ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

  1. Είμαστε τετραμελής οικογένεια με δύο παιδιά, προσπαθούμε (με μεγάλη δυσκολία) να ενοικιάσουμε σπίτι στο Lund μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει? Ευχαριστώ πολύ.

  2. Ειμαι χωρισμενη μητερα δυο ανηλικων παιδιων.θελω να ερθω σουηδια για δουλεια,.πως μπορω να βρω Δουλεια;;; που μπορω να απευθυνθω;κ πως μπορουν να συνεχισουν τα παιδια το σχολειο;;;βιηθανε εμας τις απροστάτευτες μητερες;

  3. καλησπερα σας
    – ειμαι στην ελλαδα απο το 2001 .
    η καταγωγη μου ειναι απο την αλβανια.
    – αυτη τη στιγμη διαθετω αδεια παραμονης δεκαετιας.
    θα ηθελα να εργαστω στην σουηδια , και να μενω μονιμα εκει.
    – μιλάω μόνο δύο γλωσσες ελληνικα και αλβανικα.
    – η δουλειες που εχω δουλεψει στην ελλαδα ειναι.
    βιοτεχνια ρουχων ,supermarket, εργοστάσιο τροφίμων( Voice-picking)
    ενδιαμεσα και σε καφετεριες και εστιατορια
    φορτωμα ξεφορτωμα νταλικες.
    γνώση μου να οδηγησω τα βτ μηχανακια ,μικρα και διπλα.
    – διαθετω και ελληνική άδεια οδήγησης.
    μπορειτε να επικοινωνησετε μαζι μου και στα τηλεφωνα +306976417951 .
    oriflamenaturall@yahoo.gr
    σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας.
    EXW DIKEOMA NA ERGASTW ME THN ADEIA PARAMONIS?
    EMEIS POU DHEN EXOUME TOSA LEYTA GIA NA MENOUME KSENODIKIO MEXRI NA BRETHI KAPOIA DOULEIA MPOREI NA MAS FILOKSENISI H SWIDIA SE KAPOIO KENTRO FILOKSENIAS?

  4. καλησπερα απο την ομορφη αλλα αδικιμενη ΕΛΛΑΔΑ.Ονομαζομαι στεφανος και παλευω να μην φυγω απο τον τοπο μας.Τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα εδω στην Ελλαδιτσα μας ειδικα αν εχεις να θρεψεις και πολλα στοματα(4 παιδια ο καψερος).
    Ασχολουμε με παραγωγη και εμπορια τροφιμων και προιοντων πρωτης αναγκης.Πολλες φορες και συγκεκριμενα στο μαλμο που ζητανε εμποροι τοπικοι διαφορα ελλινικα προιοντα αλλα και μη οπως νεσ καφε λεγοντας μου οτι ειναι διαφορετικος σε γευση με τον αντιστοιχο της σουηδιας.Το παραλογο ομως ειναι οτι ενω σε μενα παζαρευουν και το λεπτο σε εσας φτανει στην τριπλασια τιμη..Περνω λοιπον το θαρρος να σας ρωτησω αν θα δημιουργησω ενα e shop με προιοντα ελληνικα και σας τα αποστελω καθε εβδομαδα με τιμεσ ελληνικες θα το προτιμουσατε?Με ενδιαφερει πολυ η γνωμη σας και ευχαριστω για τον χρονο σας

  5. Καλημέρα, Είμαι απόφοιτη πολιτικος μηχανικος και τελειωνω το μεταπτυχιακο μου στην Ελλαδα… Θα ηθελα να ρωτησω αν στην Σουηδια είναι απαραίτητη η κατοχη πτυχιου απο αντιστοιχο δικό τους πανεπιστημιο,όπως για παραδειγμα συμβαινει στην αγγλια.. Επισης θα ηθελα να με ενημερωσετε αν ειναι απαραιτητη η γνωση της γλώσσας αλλα και που μπορω να ψάξω για να βρω δουλεια. Σας ευχαριστω

  6. Καλησπέρα Αλέξη.
    Για την Δανία δεν ξέρουμε αλλά περίπου παρόμοια είναι τα πράματα. Για ταχυδρόμος και κούριερ χρειάζονται πολύ καλά σουηδικά. Οι μισθοί στην Σουηδία που βλέπεις είναι πάντα μικτά. Από αυτά θα πρέπει να βγάζεις πάντα γύρω στο 30% για τους φόρους.Ο μισθός από ότι είδαμε είναι γύρω στις 19.000 κορώνες μικτά δηλαδή λίγο παραπανω από 13.000 κορώνες καθαρά, δηλαδή γύρω στα 1.400 ευρω.

  7. Καλησπέρα! Ονομάζομαι Αλέξης (28 ετών), μένω στην Αθήνα και έχω εμπειρία ως ταχυδρόμος και κούριερ. Επικοινώνησα με το HR της Postnord και εντός ολίγων λεπτών απάντησαν πως για να προσληφθεί κάποιος χρειάζεται γνώση γραφής και ανάγνωσης της γλώσσας (Δανία στην περίπτωση μου) και άδεια εργασίας. Ξέρετε κάτι περαιτέρω, πχ αν είναι καλή δουλειά, με σχετικά καλή αμοιβή? Είδα πολλές αγγελίες σχεδόν όλες μερική απασχόληση με τη μετατροπή σε ευρώ να βγαίνει περί τα 2100 το μήνα. Θα περιμένω κάποια απάντηση σας

  8. Καλησπέρα Stella Burbulia.
    Με ποιά εταιρεία είχατε υπογράψει συμβόλαια και ποια εταιρεία είναι αυτή που είχε το κύριο έργο;

  9. καλησπερα σας. Θα ηθελα να με βοηθησετε για ενα προβλημα που προεκυψε με μια συνεργασια που ειχα με μια εταιρια Σουηδικη. Εγω εργαστηκα ως υπεργολαβοσ σε μια κατασκευαστικη εταιρια και ενα απο τα τιμολογια δεν εχει πληρωθει. Οι εργασιες εχουν τελειωσει με αριστες κριτηκες και το εργο παραδοθηκε καθως και η Σουηδικη εταιρια εχει πληρωθει απο τον εργοδοτη της. Που μπορω να απευθυνθω και αν υπαρχουν καποια τηλεφωνα απο δκηγορους να επικοινωνησω μαζι τους. Σας ευχαριστω πολυ..
    μποτειτε να επικοινωνησετε μαζι μου και στο ikonomides@gmail.com

  10. καλημερα σας..Δουλεψα στην σουηδια σαν υπεργολαβος απο την επιβλεψη μια σουηδικης εταιριας. τελειωσε το εργο επιτυχως αλλα η δικη μου εταιρια ακομα δεν εχει εισπραξει μερος απο τα τιμολογια που εχουν κοπει εδω και ενα χρονο…Υπαρχει καποιος που μπορω να απευθυνθω για να μπορεσω να εισπαξω τα χρηματα μου.. Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων. Τα στοιχεια επικοινωνιας μου ειναι ikonomides@gmail .com

  11. Γεια σας.Με λένε Ελευθερία από Κατερινη.Ενδιαφέρομαι για δουλεια για ΔΑΝΊΑ σε κάποιο εργοστάσιο η σε κουζίνα για μένα και τον άντρα μ Ή μήπως ξέρετε που μπορώ να ψάχνω σε κανένα σάιτ.

  12. Καλησπέρα Βίκυ.
    Το ζήτημα δεν είναι αν έχεις γεννηθεί στη Σουηδία, αλλά αν έχεις σουηδική υπηκοότητα. Αν την έχεις, ενεργοποιείται όταν έρθεις στη Σουηδία. Αν όχι, τότε πρέπει πρώτα να βρεις δουλειά και μετά να πάρεις την άδεια παραμονής. Έτσι κι αλλοιώς μπορείς να απευθυνθείς να ψάξεις για δουλειά. Αν όμως έχεις σουηδική υπηκοότητα, έχει κάποιες παροχές, που δεν τις έχεις αν δεν είσαι υπήκοος.

  13. Γεια σας!! Εχω γεννηθει στη Σουηδια, έχω person number άλλα δεν ξέρω σουηδικά διοτι έφυγα πολύ μικρη.. Τώρα είμαι 27 είμαι νηπιαγωγός και θέλω να γυρίσω στη Σουηδία μαζί με τον άντρα μου.. Που μπορώ να απευθυνθώ για δουλειά οποιασδήποτε ιδιότητας και για τους δυο μας μέχρι να μάθουμε σουηδικα στο μαλμε?? Ευχαριστω εκ των προτέρων!

  14. Καλησπέρα σας, είμαι νηπιαγωγός και ψυχολόγος,από ξένες γλώσσες έχω proficency και swedex b2..υπάρχει ελπίδα για εύρεση εργασίας στη Σουηδία;Επίσης αν γνωρίζετε κάποιο site να ενημερωθώ για το τι πρέπει να κάνω γιατί δεν εχω ιδέα πως λειτουργεί το σύστημα τους είτε αναφορικά με τους εκπαιδευτικους ειτε με τους ψυχολογους. Θα σας ήμουν ειλικρινα ευγνώμων αν με βοηθούσατε.

  15. Καλημέρα Ελισάβετ.
    Για να εργαστείς σαν εκπαιδευτικός στη Σουηδία, είναι απαραίτητα τα σουηδικά. Το γερμανικό και αγγλικό σχολείο καθώς και κανά δύο διεθνή σχολεία, χρειάζονται σε κάποια άλλη γλώσσα εκτός από σουηδικά, ανώτερο πτυχίο (γερμανικά ή αγγλικά). Το πτυχίο που έχεις δεν φτάνει. Μπορείς όμως να δεις μήπως μέσω του Υπουργείου Παιδείας να μπορείς να πάρεις αποσπαση σε τμήματα Ελληνικής Γλώσσας που υπάρχουν εδώ.

  16. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,
    ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ.ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.ΓΝΩΡΙΖΩ 2 ΓΛΩΣΣΕΣ:ΑΓΓΛΙΚΑ Κ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ LOWER..ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΕΙ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.ΘΑ ΣΑΣ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΗ ΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ,ΜΠΟΡΩΝΑ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣ ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΚΕΙ Κ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

  17. Καλησπέρα σας και απο εμένα!
    Καταρχήν πολλά συγχαρητήρια για δουλειά και την τόση βοήθεια που προσφέρετε!
    Εγώ θέλω να πάω στην Ουψάλα για πρακτική άσκηση μέσω erasmus, με προοπτική να μείνω μόνιμα, πιστεύετε θα έχω προοπτική απο επαγγελματική άποψη??? Σπουδάζω διοίκηση επιχειρήσεων!!!
    ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  18. Καλησπέρα σας, με λενε Νίκο και ήρθα πρόσφατα στην Σουηδία. Μενω στην πόλη handen στην Stockholm και θα ήθελα να μάθω αν βρίσκεστε καποια κοινότητα Ελληνικη καπου κοντά στην περιοχή που μένω. Θα ηταν χαρα μου να συναντήσω ανθρώπους απο την Ελλάδα. Το email Για επικοινωνία ειναι nikos-kahs@hotmail.com

  19. giasas.Exo kani etisi gia preson number stin swedia.exo vri mia miukri dulia ,exo dosi otii hartia iha apo tin elada sin tis trapezas.gia na paro to legomeno preson nuber .Poso argi ke ti prepi na kano otan to paro afto.

  20. ΓΕΙΆ ΣΑΣ ΑΠΌ ΕΛΛΆΔΑ ΚΆΛΥΜΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΨΑΡΑΣ ΚΑΙ ΨΆΧΝΩ ΔΟΥΛΕΙΆ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΉ ΓΕΝΙΚΆ ΨΆΧΝΩ ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ

  21. Giasas .IME STO NORSOPING .ENDHIAFERUME NA MINO EDHO JA PANDA ,OMOS DHEN EHO SPITI UTE DHULIA.KSERO EKETROLOGOS ,BOJAXHIS KE SE TAVERNES EHO DHULEPSI..EHO POLI ANANGI NA ME VOJTHISETE PARAKALO.IME ELINAS POLITIS.

  22. Poli kalimera sas..Eime Elinas politis me katagogi apo tin Albania ..Zito tin voithjasas.Vriskume stin Suedia korrnaping.Ke eime stin kinotita Elinon ,me hehun filoksenisi prosorina.Eho afisi dyo pedhia stin elada mazi me tin gineka mu ,afu eki den andeksa aloikonomika.Sas afino to tilefono.0700494066.Aramalli Vate..

  23. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΜΑΙ 36 ΧΡΟΝΩΝ Ες ΑΝΑΓΚΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΗΠΟΤΕ ΔΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΛ 6981224145

  24. Καλησπέρα,
    Είμαι καθηγήτρια μουσικής στο ελληνικό δημόσιο σχολείο. Τι δυνατότητες υπάρχουν για μένα να δουλέψω στο αντικείμενό μου σε ελληνικό σχολείο στη Σουηδία; Δε μιλάω σουηδικά παρά μόνο αγγλικά.

  25. Καλησπερα!Ενδιαφερομαι για μαθηματα αγγλικων στην Στοκχολμη.

  26. ειμε 40ετων οδηγος ε’και εχω διπλομα και για πουλμαν παντρεμενος με 2 παιδεια.δε γνωριζω σουιδικα μονο λιγα αγγλικα.μπορει καποιος να μαςπει πως μπορεις να βρεις δουλεια στη σουηδια ,οτι νανε οχι μονο οδηγος εργοστασια αποθηκες γενικα αν υπαρχουν γραφεια εβρεσεως αξιοπιστα ωστε να μπορεσουμε να φηγουμε απο δω.μπωρει καπος ο σηλογος σας να μας βοηθηση?

  27. Καλησπέρα σας, σε μια εβδομάδα μετακινούμαι μαζί με τις φίλες μου στη πόλη Γκέντεμποργκ στο πλαίσιο Erasmus placement όπου θα πραγματοποιήσουμε τη πρακτική μας άσκηση. Θα μείνουμε στη Σουηδία για τρεις μήνες και δυσκολευόμαστε πολύ να βρούμε σπίτι μέσω ίντερνετ. Θα παρακαλούσα αν γνωρίζει κάποιος πώς μπορούμε να κινηθούμε για να βρούμε ένα διαμέρισμα να νοικιάσουμε για τρεις μήνες από τη στιγμή που θα φτάσουμε στο Γκέντεμποργκ. Παρατηρήσαμε πως στο ίντερνετ τα διαθέσιμα σπίτια δεν έχουν τηλέφωνο επικοινωνίας και στα mails μας δεν απαντούν. όποιος γνωρίζει κάτι παρακαλώ να μου απαντήσει.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  28. Καλησπέρα Πέτρο.
    Όχι δυστυχώς δεν μπορείτε να πάρετε την υπηκοότητα. Θα πρέπει να πάρετε άδεια παραμονής όπως το περιγράφουμε στις Πρακτικές συμβουλές. Ο προσωπικός αριθμός αν βρείτε δουλειά θα είναι ο ίδιος όμως με αυτόν που είχατε παλιά.Για δουλειά κοιτάξτε στις Πρακτικές συμβουλές.

  29. Καλησπέρα!

    1) Ζούσα στη Σουηδία για περισσότερα από 5 χρόνια από 01/1999, αλλα το 09/2004 επέστρεψα στην Ελλάδα. Διατηρώ ακόμα όλα τα έγγραφα από το διάστημα που ήμουν στη Σουηδία. Τότε δεν έκανα αίτηση για απόκτηση υπηκοότητας. Αν κάνω τώρα αίτηση, μπορώ να την πάρω? Μπορώ να κάνω αίτηση μέσω της σουηδικής πρεσβείας στην Αθήνα?
    Μιλάω Σουηδικά αρκετά καλα. Εχω το sfi, αλλά στην πράξη οι γνώσεις μου είναι περισσότερες.
    2) Τότε έιχα personnummer και τραπεζικούς λογαριασμούς. Τους διατηρώ ακόμα? Υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω?
    3) Είμαι Χημικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό/διδακτορικό σε προηγμένα υλικά. Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα να κοιτάξω για εργασία?

    Ευχαριστώ!

  30. Γεια χαρα ειμαι 28 ετων νεος στην Στοκχολμη και ψαχνω για οποιαδηποτε δουλεια ακομα και χωρις λεφτα. Με ενδιαφερει να παρω το personummer και να παω σχολειο για Σουηδικα. Ξερω σερβις μπουφε μιλαω πολυ καλα αγγλικα και λιγα Σουηδικα,ξερω υπολογιστες(ECDL) και εχω ολα τα διπλωματα οδηγησης απο μηχανη μεχρι νταλικα και λεωφορειο. Οποιος μπορει καπως να με βοηθησει του ειμαι ευγνομων.
    Υγεα σε ολους!

    οποιαδηποτε δουλεια…..Νικος 0722595886 e-mail nikokushta@gmail.com https://www.facebook.com/nkoustas

  31. Καλησπέρα Julia.
    Όχι δεν είναι εύκολο, δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε γυμναστες και ακόμα χειρότερα αν δεν μιλάς την γλώσσα.

  32. Αν μαθω τη γλώσσα θα ειναι σχερικα εύκολο δηλαδή;; εννοώ από την άποψη αν ειναι φουλ απο γυμναστές.ή αν και με την γλωσσα θα ειναι παλι δύσκολο…

  33. Καλησπέρα παιδιά, ενδιαφέρομαι για Σουηδία. Θα ήθελα να μου πει κάποιος αν υπάρχει ελπίδα για κάποιον γυμναστή απλό, αλλά και για κάποιον που έχει ειδικότητα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και όχι μόνο. Η ειδικότητα περιλαμβάνει και για όσους πασχουν από ακρωτηριασμούς, εγκεφαλικά, κακώσεις σπονδυλικής στηλης και πολλά ακόμα… ευχαριστω εκ των προτέρων.

  34. Ποιος είναι αρμόδιος να με ενημερωσει επακριβως;γενικα που να απευθυνθώ για ευρεση εργασιας?υποψιν ότι δεν γνωριζω σουηδικα αλλα αγγλικα και γερμανικα

  35. Καλησπέρα Άρη.
    Δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχουν θέσεις. Δεν είναι σταθερή δουλειά και είναι με ωρομίσθιο (μερικές ώρες ίσως την εβδομάδα).

  36. δηλαδή;τι είναι αυτά τα σχολεια; υπαρχουν θεσεις με σταθερη δουλεια και μισθο;

  37. καλημέρα ειμαι φιλολογος και ενδιαφέρομαι για εργασια σε σκανδιναβικη χωρα.υπαρχει θεση δασκαλου της ελληνικης γλωσσας?

  38. ΕΙΜΑΙ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ ΥΠΑΡΧΗ., ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΩΣΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΕΚΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΕ
    6979445534 ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  39. καλημερα απο την ομορφη Ελλαδα θελω να ερθω σουιδια αλλα ξερω οτι δυσκολα αλλα ποτε ηταν ευκολα τα πραγματα θελω να εργαστω ως καθαριστρια σε συνεργειο καθαρισμου νε ελληνες εργοδοτες ξερω λιγα Αγγλικα επισης εχω δουλευψει σε εστιατοριο ως λαντζερα και βοηθος κουζινας αν καποιος ενδιαφερθει θελω πρωτα να μιλησει μαζι μου στο 6946850532 θελω να παρεχει στεγη εστω προσωρινα και να μου βαλει και τα εισητηρια γιατι πιστευω θα ειναι πιο ειληκρινεις η συζυτηση

  40. Γεια σας! Είμαι νηπιαγωγός και θα με ενδιέφερε να δουλέψω εθελοντικά σε ελληνόφωνο νηπιαγωγείο στην Σουηδία ή Φιλλανδία. θα μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες; ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

  41. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΠΙ 12ΕΤΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗς ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ Κ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Κ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΚΟΙΚΟΠΕΔΑ Κ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ.ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ ΜΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ.
    ΜΕ ΤΙΜΗ
    ΤΑΣΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 6970954216 ΕΛΛΑΔΑ

  42. Γεια σας με λενε ερρικο,ειμαι 20 χρονων και δουλευω ως βοηθος μαραγκου,ενιαφερομαι για οποιαδηποτε απασχοληση στη σουηδια και γνωριζω καλα αγγλικα.Λογο κρισης εδω και 4 μηνες βρισκομαι στην αλβανια εχω μεινει Αθηνα για 17 χρονια οποιοσδηποτε ιδιοκτητης μπορει να επικοινωνησει μαζι μου σε αυτον τον αριθμο. 00355696214931

  43. Geia sas eimai zwgrafos agiografos. paralila exw teliwsei kai syntiriths kaentrikis thermansis ( ydraylikos) !! epidei sthn ellada den exei tpt apolutos ,opoiadipote douleia kai na einai den yparxei problima ! eyxaristo

  44. geia sas eime ena pedi 22 eton psakno dulia sttin germany voi8os guzhina…lantza voi8os servitoro….dulevo ke fortigo exo diploma B/C kategori tl 6996967677 euxaristw

  45. Geia sas… exw ena paidi 6 xronwn k menw sthn Stockholmi tha hthela na rwthsw ean uparxei dhmotiko ellhnosouidiko dhmosio sxoleio edw sthn Stockholmi. Apo ti m eipan exei ena sthn Spanga. Alhtheyei k ean nai tha mborousate na m steilete thn dieythinsh tou? Euxaristw polu ek twn proterwn.

  46. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΑΝΙΑ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ..ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΖΙΚΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ…

  47. Γεια σε όλους!!!!

    Υπάρχει κάποιο email επικοινωνίας με την ελληνική κοινότητα στο Helsingborg? Σας ευχαριστώ πολύ!

  48. γεια σα
    ειμαι ελαιοχρωματιστης και θελω να ρωτησω αν υπαρχουν δουλειες στο επαγγελμα αν υπαρχουν δυνατοτητες χωρις γλωσσα να τα καταφερει καποιος
    ευχαριστω

  49. Καλημέρα σο όλους.
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος για εργασία σαν χειριστής μηχανημάτων έργων σε κατασκευαστικές εταιρίες η σε ορυχεία και λατομεία
    Ευχαριστώ…

  50. Καλησπέρα Φωτεινή.
    Όχι δυστυχώς μιας και τα ελληνικά σχολεία είναι ελεύθερου χρόνου και κάνουν μόνο ελληνικά και ιστορία. Πάνε κανονικά σε σουηδικά σχολεία αλλοιώς και κάνουν αγγλικά στα σουηδικά σχολεία. Φροντιστήρια δεν υπάρχουν. Ίσως να κοίταζες στα αγγλικά σχολεία αλλά εκεί ο συναγωνισμός είναι μεγάλος. Ζητάνε πολιτικούς μηχανικούς και σίγουρα η γλώσσα διευκολύνει να βρει δουλειά ο αρραβωνιαστικός σου. Με αγγλικά υπάρχουν πιθανότητες αλλά είναι μικρές. Τα γερμανικά όμως είναι συγγενής γλώσσα με τα σουηδικά.

  51. Το όνομα μου είναι Φωτεινή κ είμαι καθηγήτρια Αγγλικών.Χωρίς την γνώση της σουηδικής γλώσσας μπορώ να δουλέψω σε σουηδικό ή ελληνικό σχολείο ως καθηγήτρια αγγλικών ή που αλλού θα μπορούσα να αναζητήσω εργασία;φροντιστήρια υπάρχουν στην Σουηδία; ο αρραβωνιαστικός μου είναι πολιτικός μηχανικός κ μιλάει αγγλικά κ γερμανικά αλλά όχι σουηδικά.Θα μπορέσει να βρει δουλειά στο αντικείμενο του χωρίς να γνωρίζει την γλώσσα;

  52. Καλησπέρα Χρήστο.
    Δες στις Πρακτικές συμβουλές.
    Τα σχολεία εδώ είναι ελεύθερου χρόνου (τα ελληνικά). Για εκαπιδευτικός χρειάζεται και παιδαγωγικό πτυχίο αλλά δες στις Πρακτικές συμβουλές για ισοτιμία πτυχίου.

  53. Καλησπέρα σας.προκειται να ανεβω στοκχολμη στις 4 ιουνιου για δουλεία .θα ηθελα να ρωτησω τι προυποθέσεις απαιντουνται για να δουλεψει η κοπελα μου ως εκπαιδευτικος.εχει τελειωσει μηχανικος υπολογιστων (πολυτεχνιο) με μεταπτυχιακο παλι στους υπολογιστες.Θα μπορουσε να δουλεψει σε ελληνικο σχολειο η καπου αλλου σαν εκπαιδευτικος πληροφορικης η χρειαζεται παιδαγωγική επαρκει υποχρεωτικα.?

  54. Καλησπέρα και πάλι Παναγιώτα.
    Πάρε επαφή με την ελληνική κοινότητα στην Lund. Υπάρχει περίπτωση να μπορούν να σε βοηθήσουν. Μίλα με την πρόεδρο της κοινότητας εκεί.

  55. Καλησπερα Ελληναρες !Υπαρχει καποιος εδω μεσα π κανει ιδιατερα η μπορει να διδαξει την σουηδικη γλωσσα????????????

    αν ναι παρακαλω το συντομοτερο να επικοινωνησει μαζι μου 073-8565221 eller pennyxristodoulou@hotmail.gr

  56. ψαχνω εργασια ..με λενε δημητρη..ειμαι γυμναστης ..ξερω ελληνικο και σερβοκροατικα…ειμουν διευθηντης στα μεγαλυτερα κεντρα αισθητικης και αδυνατισματος στην ελλαδα…ειμαι 42 ετων..dimikostopoulos@in.gr kai til 6942988166

  57. καλησπερα..με λενε δημητρη…ειμαι γυμναστης…δουλεψα 12 χρονια σαν διευθηντης στο μεγαλυτερο κεντρο αισθητικης και αδυνατισματος στηνν ελλαδα στον ομιλο bodyline…ειμαι 42 ετων ψαχνω δουλεια … σασ παρακαλω βοηθηστε…το email μου ειναι dimikostopoulos@in.gr to til 6942988166

  58. kalhspera.onomazome giorgos gotsis eime 35 xronwn pantremenos kai 2 pedia 14-10 xronwn.eime maragos me peira 20etias.gnwrizw mono aglika.tha mporesoume na vroume douleia me th gyneka mou kai na zhsoume ekei ?eime apo thn naoussa hmathias.

  59. Καλημέρα σας ζητάω βοήθεια για δουλεια ειμαι κατάχως Γερμανικού διπλώματος οδηγήσεις με όλες της κατηγωριες και εμπειρια με φορτηγά ψυγεία,και συρόμενα, γνώσεις μηχανολογίας και δίπλωμα Τεχνικής σχολής Έχω γυρίσει Όλοι την Ευρώπη,Ρωσία Και κάποια Αραβικά κράτη,με φορτηγά.Ειμαι μάστορας σε σοφατισματα κτησιματα βαψηματα τεχνωτροπιες και μάρμαρα ,και γυψοσανιδες, δουλεψει σε Ιταλία, και kuweit ,Ελλαδα και Γερμανία σε οικοδομές μέχρι πρόσφατα.Μηλαω Αγγλικά πολύ καλα αρκετά Ιταλικά και Γερμανικά.Ειμαι απο την Λακονικη Μανη και ειμαι 42 χρονον.Ευχαρηστω εκ τον πρότερον.

  60. καλημέρα με λένε Νικό είμαι 42 χρόνον έχω όλες της κατηγορίες οδηγισεις και εμπειρια μεγάλη σε όλοι την Ευρώπη Ρωσία και Αραβικά κράτη. Καθώς επεισεις μεγάλοι εμπειρια έχω σαν οικοδομος είμαι μάστορας.Μηλαω Αγγλικά πολλη καλλα ,Γερμανικά και Ιταλικά αρκετά ώστε να συνενοουμε.Γνωριζω από μεζεδοπωλεια με Μεσωγιακη κουζίνα καθώς οι οικογένεια μου έιχαι μέχρι πρόσφατα τσυπουραδικο στη Μάνι και μετά στο Βόλο και έχω δουλεψει πολύ και εκεί σε ολες τα πόστα.Ευχαριστω,εκ τον πρότερον.

  61. Geia sas kai pali eime o Aris apo volo boreite na me voithisete gia kapoia douleia sti souidia analamvanw opiadipote douleia stin kouzina alla to epagelma mou eine pitsadoros opios borei as epikoinwnisei mazi mou. 6980786288

  62. Kalispera eime o Aris apo Volo 26 etwn patremenos xwris paidia pitsadoros,psisths,gnwrizw agglika,germanika ergazomai gia 7 xronia sinexomena se ellinikh kouzina analamvanw oles tis douleies tis kouzinas xwris provlima.Logo krisis stin ellada eine simantiko gia mena tha ithela na metanasteusw sti souidia endiaferome gia opiadipote douleia.Opiosdipote idioktitis estiatoriou endiaferete borei na epikoinwnisei mazi mou 6980786288

  63. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν θέσεις πρακτικής άσκησης για φοιτητής από το εξωτερικό στη Σουηδία, και συγκεκριμένα για πολιτικούς μηχανικούς από ΑΕΙ. Που θα μπορούσα να ψάξω, πέρα από το να απευθυνθώ σε μία εταιρεία, πράγμα που έχω κάνει; Ευχαριστώ πολύ!

  64. Καλησπέρα Κωνσταντίνε.
    Ναι ακόμα υπάρχει ζήτηση. Πρέπει να απευθυνθείτε σε κατασκευαστικές εταιρείες και να στείλετε το βιογραφικό σας. Βέβαια η μη γνώση σουηδικών είναι μείον.

  65. Καλησπέρα Αποστολία.
    Χωρίς την γνώση σουηδικών, τα πράματα είναι αρκετά δύσκολα. Στην ειδικότητα σου είναι απίθανο να βρείς δουλειά χωρίς τα σουηδικά.

  66. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 30 ΕΤΩΝ, ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ 13 ΜΗΝΩΝ. Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 35 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ.
    Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΙΔΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΩ ΕΚΕΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΨΑΞΩ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ site ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;( ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ).
    ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΣΤΩ ΕΡΓΑΤΗ, ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ;

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ
    ΘΑ ΠΕΡΗΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ

  67. καλησπερα..
    ειμαι επιπλοποιοος μ3 προυπηρεσια 5 χρονια και με πτυχιο και ψαχνω δουλεια στη Σουηδια..μηπως μπορειτε να μα βοηθησετε…??

  68. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΝΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΤΕ ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  69. KALISPERA.EIMAI EDO 2 MINES,EXO PARI TA PERSUN NUMER ,EXO DOSI TA XARTIA MOY GIA TIN SOUIDIKI TAUTOTITA,GNORIZO KALA AGGLIKA KAI PARAKOYLOYTHO MATHIMATA SOUIDIKON KAI EIMAI ANAKENISTIS SPITION.GNORIZO OLES TIS TEXNIKES ERGASIES ALLA DEN EXO BRI AKOMI DOULIA.1.POY I POS MOY PROTINETE NA PSAKSO GIA DOULI. KAI 2.AN DEN MPORESO NA BRO DOULIA,THA ITHELA NA KSEKINISO MIA DIKI MOY EPIXIRISI.KAI THA ITHELA NA MOY PITE POY NA APEYTHINTHO,I PION NA ROTISO,I AN EXETE KAPION NA MOY PROTINETE(LOGISTI I KAPION POY ASOLITE ME ENARKSI EPIXIRISEON. EYXARISTO.

  70. Καλησπέρα σας,
    Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και θα ήθελα να εργαστώ σε σχολεία στην Σουηδία, μπορείτε να με πληροφορήσεται αν γνωρίζεται τι ακριβώς χρειάζεται για να υποβάλω αίτηση, ή κάποιο link έτσι ώστε να μπώ και να δώ.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  71. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 22 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΤΕ ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  72. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ! ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕΙ? ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΧΑΡΤΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  73. Καλησπέρα Καλλιὀπη.
    Χωρίς σουηδικά είναι αδύνατον στον κλάδο σου! Επίσης εδώ πρέπει ο εκπαιδευτικός να μπορεί να διδάξει σε τουλάχιστον δύο αντικείμενα (βεβαιωμένα). Εδώ μπορείς να διαβάσεις μερικά πράματα για την μεταναστευτική πολιτική στ΄αγγλικά http://www.migrationsverket.se/info/start_en.html

  74. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗΣ ΟΥΨΑΛΑΣ

    …μα, είναι δυνατόν να βάζετε το φατσοβιβλίο για ιστοσελίδα;

  75. Καλησπέρα είμαι καθηγήτρια Φυσικής και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βρώ εργασία ανάλογη με τις σπουδές μου στη σουηδία.Επίσης θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος για την μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

  76. Καλησπέρα Βάσια.
    Έχει αλλά δεν υπάρχει απ΄ότι ξέρουμε ανάγκη. Έχουμε κάποια λινκς δεξιά στο ιστολόγιο.

  77. Καλησπέρα σε όλους τους Ελληνες της Σουηδίας ,συγχαρητήρια για τηις πληροφορίες και τη βοήθεια που προσφέρετε σε όσους ζητούν να ενταχθούν στη Σκανδιναβική κοινωνία. Είμαι στρατιωτικός ιατρός και θα επιθυμούσα να ειδικευτώ στην Ακτινολογία σε νοσοκομείο της Στοκχόλμης.Γνωρίζω άριστα Αγγλικά αλλά καθόλου Σουηδικά.Παρακαλώ εάν υπάρχει κάποιος σύνδεσμος ή συνάδελφος που θα μπορούσε να με κατευθύνει,ας μου στείλει pm ,θα με βοηθούσε πολύ γιατί δεν βρίσκω άκρη μέσω intenet.Ευχαριστώ.Αλέξανδρος Κ.

  78. καλησπέρα σας.ειμαι τεχνίτης οικοδομικών. θα ειθελα να μαθό μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω καμιά δουλια στην σουιδια .

  79. Καλημερα! ηθελα να ρωτησω καταρχας αν χρειαζονται ψυκτικους και δευτερον αν θα μπορουσα να δουλεψω σα security καθως εχω 6ετη εμπειρια. Μιλαω καλα αγγλικα και μαθαινω και σουηδικα.
    Ευχαριστω προκαταβολικα!

  80. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΗΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΡΕΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  81. Καλησπέρα! Είμαι η Βάσια. Πτυχιούχος παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας (ΤΕΙ Αθήνας). Τι πιθανότητες έχω να βρω δουλειά σε ελληνικό νηπιαγωγείο ή ελληνικό βρεφονηπιακό σταθμό(δεν ξέρω αν υπάρχει) στην Σουηδία; Ευχαριστώ προκαταβολικά!

  82. eimai odigos epagelmatias gnorizo kala ti europi exo taxidepsei ollandia germania belgio eispania portugalia italia sxedon oli tin europi.thelo kapion ellina pou na exei eteria me diethnes metafores.exo ena xrono anergos.eimai 35 xronon exo ikogenia.eimai se poly disxoli fasei sta eikonomika opos olos o kosmos pou einai stin ellada.sas parakalo as mou apandisei kapios pou endiaferete geia odigus.

  83. kalispera se olus gia na dulepso stin suidia mu zitane karti ergodoti mpori kapios na voithisi tha ton pliroso mpori na voithisi kanis efxaristo poli …..

  84. καλησπέρα σας
    θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει σύλλογος κρητών στη Στοκχόλμη ή γενικά στη Σουηδία

  85. Καλησπέρα Gon Minili.
    Θα πρέπει πρώτα να έχεις βρεί δουλειά και να σ΄έχουν προσλάβει. Θα πρέπει να έχεις επίσης μαζί σου διαβατήριο, τα διπλώματα κλπ.

  86. Καλησπέρα mentor.
    Ναι, μπορείς να πάρεις άδεια παραμονής αν όμως έχεις βρεί δουλειά με χαρτί πρόσληψης.

  87. kalimera ime apo tin albania zo nomima 12 xronia stin elada ke exo adia paramonis 10 etias ime 28 eton thelo na rotiso an ertho stin suidia boro na paro adia paramonis eki,ptixia dn exo la kano oti dulia mu pune nomima fisika,

  88. Καλησπέρα Αλέξανδρε.
    Πάρτε επαφή με την ελληνική κοινότητα Κοπενχάγης, υπάρχει το λινκ επάνω αριστερα στο ιστολόγιο (Σύλλογοι και μαζικοί φορείς).

  89. Καλησπέρα Χρήστο.
    Υπάρχει ζήτηση αλλά χρειάζονται τα σουηδικά, βέβαια τα ολλανδικά αν τα μιλάς είναι συγγενής γλώσσα…

  90. Καλησπέρα σε όλους.
    Είμαι πολιτικός μηχανικός, και είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι σοβαρά την πιθανότητα εξόδου από τη χώρα μου. Με περίπου 10 χρόνια εμπειρία σε οικιστικά έργα (residential development) τόσο σε εργοτάξιο όσο και σε project management, υπάρχουν θέσεις στη Σουηδία; (σημειώνω πως είμαι ανοιχτός σε ό,τι αφορά το μέρος μετανάστευσης στη χώρα). Ρωτ’αω γιατί όσο έψαξα στο ιντερνετ δε μπόρεσα να βρω πάνω από 3-4 περιπτώσεις στον κατασκευαστικό κλάδο, και αυτές σε θέσεις που δεν κάνω match. Είμαι 35 χρονών, γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά, και έχω ζήσει και 2 χρόνια στην Ολλανδία.

  91. Καλημέρα σας. Λέγομαι Αλέξανδρος Ηλίας, είμαι οικονομολόγος-λογιστής από Βόλο. Ενδιαφέρομαι για μια θέση εργασίας στην Κοπεγχάγη της Δανίας οπού ζει εκεί μόνιμα η αδερφή μου. Που θα μπορούσα να απευθυνθώ? Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

  92. Καλησπέρα Ολγα.
    Είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Υπάρχουν κάποια κέντρα λόγου που χρησιμοποιούν ωρομίσθιους αλλά και οι ώρες είναι πολύ λίγες και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Δες αν θέλεις στα λινκς (Ελληνικό σχολείο Στοκχόλμης).

  93. είμαι φιλόλογος εληνικής γλώσσας. τι ελπίδες έχω να βρω δουλειά εκεί πάνω στο αντικείμενό μου;

  94. καλημερα σαςπαιδια μου για αλλη μια φορα θα σας κουρασω θελω να σας πω οτι εχουν δρομολογηθη σχεδον ολες οι διαδικασιες με την προνοια ομως τοσπιτι παιδια μου ειναι το προβλημα μου τωρα φιλοξενουμαι απο ενα ζευγαρι ελληνων που λειπουν στην ελλαδα σε λιγο θα γυρισουν πισω και δεν θα μπορω να μεινω ξαφνικα θα βρεθω στο δρομο μεσα στον χειμωνα σας παρακαλω λοιπον αν μπορειτε να μου δωσετε καποια πληροφορια να με κατευθηνετε δηλαδη μηπως μπορω να μεινω σε καποιο ξενοδοχειο?φθηνο και να μου τοπληρωνουν σας παρακαλω πολυ βοηθηστε με με καποια πληροφορια/σας ευχαριστω πολυ ο Θεος να σας εχει ολους καλα και παλι σας ευχαριστω!

  95. σας παρακαλω αν καποιος γνωριζει ο αδερφος μου μενει σουηδια απο το μαιο .εχει σουηδικη υπηκοοτητα ,επιασε κ δουλεια κ δυσκολευεται με την ευρεση σπιτιου .θελει στο γκετεμποργκ .αν γνωριζεται καποιο τηλ.

  96. καλησπερα.Θελο να μου δοσετε καποιεσ πληροφοριεσ αν γνοριζεται σχετικα με εταιριεσ του χωρου.Ψαχνο δουλεια οδηγου δεν γνοριζο σουιδικα μονο αγγλικα .Στην ελλαδα τα πργματα ειναι πολυ χαλια πραγμα που γνοριζεται.Θελο να μαθω αν τα χαρτια που χρειαζεται ταλεπορισεσ πολυ για να τα ταχτοποισησκαι πρεπει να εχεισ καποιν δικο σου γνοστο νατα ταχτοποιση ευχαριστο πρκαταβολικα

  97. kαλησπερα στην κοινοτητα.το ονομα μου ειναι γιορυοσ και θελο αν μπορειται να μου δοσετε πληροφοριεσ για δοθλειεσ οδηγου φορτιγου.

  98. ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ.ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΗΔΗ ΥΠΟΙΚΟΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΓΥΡΙΖΩ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΟΥΗΔΙΑ.
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΩ ΠΤΥΧΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΘΕΛΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΕΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΟΥ.Ι ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  99. ΓΕΙΑΣΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ HELSIGBORGΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΙΣ 8/8/12ΕΚΑΝΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΚΑΤΕΒΕΡΚΕΤ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ REGISTRERA ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΠΗΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ REGISTRERA? ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ 4 ΕΩΣ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΥΤΟ?[ΕΙΜΑΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ] ΜΕ ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ!

  100. geia sas mporei kapoios na mu steilei email me listes apo sinergeia katharismou k diafora ellinika estiatoria i geka meri pou mporei kapoios na apefthinthei gia douleia xoris na kserei kala soudika..ksero liga…to email mou einai peggyzina.zina1@gmail.com

  101. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ,ΝΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ!

  102. Καλησπέρα Kate Balsar
    Θα πρέπει να πας στην εφορία να ενεργοποιήσεις τον προσωπικό σου αριθμό. Σαν Σουηδός πολίτης δεν μπορούν να σας διώξουν, άσχετα αν είναι μικρή η σύνταξή. Επίσης θα πρέπει να μιλήσετε με τον δήμο της πόλης που θα είσαι αν υπάρχει δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης.

  103. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ.ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΣΟΥΗΔΙΚΑ.ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΙΨΗ ΕΙΔΙΚΩΝ……

  104. Γεια σας συντομα προκειται να ερθω στην σουηδια και θελω να σας παρακαλεσω για μερικες πληροφοριες ακομη [εχουμε ξαναμιληση] παλαιοτερα σας θυμιζω οτι ειμαι 65 ετων εχω σουηδικη υπηκοοτητα και περσοννουμερ Η συνταξη μου ειναι 350 ευρω φθανοντας εκει στην πολη οπου ζουσα η πρωτη μου κινηση ποια πρεπει να ειναι? επισης με τοσο μικρη συνταξη υπαρχει πιθανοτητα να παραμεινω? διοτι διαβαζω διαφορα σας ευχαριστω για αλλη μια φορα ναειστε ολοι καλα!

  105. Γεια σας.Έχω γίνει αποδεκτή σε αγγλικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Γκέτεμποργκ και έχω αρχίσει να κοιτάζω τα πρακτικά ζητήματα.Θα ήθελα να μάθω αν μπορείτε να με βοηθήσετε με την εύρεση σπιτιού.Έχω βρει κάποια sites αλλά δυστυχώς δυσκολεύομαι να τα καταλάβω.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  106. EIMASTE ZEVGARI 28 KAI 26 ETWN K ENDISFEROMASTE GIA ERGASIA SE ELLINIKA ESTIATORIA SE OPOIODIPOTE POSTO,EPISIS GNWRIZW SERVISE MIXANOLOGIKA KAI ILEKTROLOGIKA STA AMAKSIA.THA XAROUME NA EPIKOINWNISETE ME MAS

  107. Συγνωμη,για την ενοχλιση ,αυτη την κινυση πρωτη φορα την κανω .Δεν ειχα αλλο τρωπο για να επεικοινωνισω ζηταω μια βοηθεια .Εχω ενα μωρο 7 μηνων οπου δυσκολευομαστε να το μεγαλοσουμε επιδη δεν εχουμαι δουλια.Ζηταμε δουλια να ερθουμαι στην Σουηδια για να μας βοηθισετε και για το καλο που θα μας κανετε ο Θεος θα σας δωσει χιλια καλα.
    Μερα νυχτα που ξυπναμαι σκευτομαστε που θα βρουμε γαλα και κρεμα για το μωρο μας .Ζηταω μια βoηθεια για ενα καλητερο αυριο που ο Θεος το βλεπει και θα σας το ανταποδωσει σε εσας και στα παιδια σας και ολα καλα θα σας πανε.Ολα τα προβληματα που εχω με το μωρο που σας ειπα δεν μπορω να κανω ουτε τα βαπτισια του μωρου.Σας τα λεω ολα αυτα γιατι ειναι αληθεια μπορω νας σας το αποδειξω με το οποιο τροπο ζητησετε ειμαστε αληθινη.Μπορει να εχουν δει τα ματια σας πολα δεν διαφωνω αλλα πανω απο ολα μετραει πως σε μεγαλονουνε οι γονοις σου και τη ανατροφι σε δινουν.Δεν ειμαστε ανθρωποι του ψεματος και δεν ειμαστε ατομα που κοροϊδευουμαι.Εμεις ειμαστε 2 εργατικοι ανθρωποι που μπορουμε να ανταπεξελθουμαι σε οποια δυσκολια τις δουλιας που προκειτε να προκιπσει .Θελω να μας εμπιστευτειται εστω και λιγο που ειμαστε ξενοι και θα καταλαβετε πολλα.Σας δινω το νουμερο μου που ειναι (0030)6939226816.σας παρακαλω βοηθηστε μας για το καλο που θα μας κανετε σας ευχαριστουμε να ειστε καλα..

  108. χαιρεται!!!
    ειμαι εδω και 1/5- χρωνια στην Σουηδια!!!
    εχω personal number ολα τα χαρτια μου, εχω κανη 1 χρονο SFI maθημα γλωσα σουηδικα.
    ενδιαφερομαι για δουλεια σε οποιαδηποτε σημειο της σουηδιας.
    ξερω σουηδικα ληγω (πρωστοπαρων) , το ξερω δεν φτανει .η δουλιαμου εινε φωρτιγατση εχω δηπλωμα Α,Β,C,CE.
    μηπωσ εχη κανεναν ελληνα εργωδωτη που κριαζετ φωρτηγατζη? εχω δουλεπση στην ελλαδα 15-χρωνια φωρτηγατζη. ειμε 41 χρωνον.
    το ε-mail, mou ( hgogson@gmail.com )
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  109. Dear Sir/Madam,

    I am writing in order to apply for a position in α restaurant. I am a cook but i could do any other job too. My name is Ali and i come from Greece, i am 22 years old, i’ve studied culinery arts but given the economic situation Greece, nowdays it is difficult for me to find a job. I am considering immigrating to Sweden and this is why i ‘ve been looking for a job. As i ‘ve already said, i am a cook but i could do any other job in your restaurant. My father has died, so i really need to find a job. I’ve been working is the summer holidays(while free of school) in building works. Furthermore,i had been working as a waiter in several coffee shops and as a food handler in a grill restaurant. I have also worked as cook assistant at my military camp and cooked Mediterranean cuisine for roughly 50-60 people per day.

    In my free time, i love going hunting and fishing. I also like going hiking ang jogging. I am considered to be an honest and hard-working person but unlucky and thus led to be looking for a job abroad. And i would be delighted to work in α restaurant,especially as a cook but in any other position too.

    I’ve enclosed a cv of mine too.

    I am looking forward to hearing from you as soon as possible.

    Yours faithfully,
    Ali Sirak

  110. Καλημερα.
    Λεγομαι Βασιλης Δαββετας κι επικοινωνω μαζι σας για ενημερωση και βοηθεια και στηριξη
    Στην επιθυμια μου να ερθω στην χωρα νομιμα και μονιμα
    Αναζητω λοιπον καποιον εργοδοτη , θα ειναι μεγαλη βοηθεια αν ειναι Ελληνας μεχρι να μαθω την γλωσσα , κι εν συνεχεια χωρο διαμονης
    Εχω προυπηρεσια 21 ετων σαν υπευθυνος πωλησεων στην Δυτ.Ελλαδα αλλα μου αρκει να βρω μια δουλεια που να καλυπτω τις αναγκες μου.
    email = basiliogrc@yahoo.gr
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΔΑΒΒΕΤΑΣ ΔΗΜ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  111. Γεια σας, είμαστε 3 φοιτήτριες στο παιδαγωγικό τμήμα του Βόλου. Τελειώνουμε τον Ιούνιο και επειδή τα πράγματα στην Ελλάδα δεν ειναι και πολύ καλά σκεφτόμαστε όλο και περισσότερο ττο ενδεχόμενο να φύγουμε στο εξωτερικό. Θα μας ενδιέφερε να έρθουμε στη Σουηδία αλλά δεν ξέρουμε που να απευθυνθούμε για δουλειά. Είμαστε δασκάλες και θα προτιμούσαμε να δουλέψουμε επάνω στο αντικείμενό μας. Μπορείτε να μας προτείνετε κάτι;;;

  112. Kalhpera eimai edw sthn souhdia 5 mhnes tha h8ela na gnorisw ellhnes edw eimai 21 eton!! Euxaristw:-)

  113. Δεν μας εχουν δωσει καποια ακριβή ημερομηνία.Μας εχουν πει στο πρώτο 10ήμερο του ιουνιου.Πιθανόν και νωριτερα αν μπορέσουν.Ευχαριστω πολύ για το ενδιαφερον.

  114. καλιημερα και καλό μηνα.ειμαι 16 χρονων απο την χιο και θα ερθω στο καρολίνσκα με τους γονεις μου για λόγους υγείας…θα ηθελα να με διευκολινετε αν μπορείτε σε θέμα επικοινωνιας και στο αν μπορείτε να μας βρείτε ενα διαμερισμα οικονομικο κοντα στο νοσοκομείο.το τηλέφωνο μασ είναι 2271042632…αν θελετε στείλτε και το δικό σας να επικοινωνήσουμε…ευχαριστω πολύ

  115. Καλησπέρα Παντελή και πάλι.
    Απ΄ότι ξέρουμε δεν υπάρχει σύλλογος αλλά κάποιος/α ή κάποιοί Έλληνες ίσως να υπάρχουν.

  116. Ευχαριστώ.
    Παρεπιμπτόντως θα πάω Uddevalla υπάρχουν καθόλου άλλοι έλληνες εκεί ή κάποιος σύλλογος?

  117. Εκτός από το ενοίκιο πληρώνεις και κοινόχρηστα επιπλέον και αν ναι πως υπολογίζονται και για τι ποσο μιλάμε?
    Ευχαριστώ

  118. Giorgos Moukazis Εγώ είμαι στο Corporate and Financial Management. Καλές μας σπουδές λοιπόν!

  119. Κώστα, θα πάω και εγώ για σπουδές στο Lund αυτόν τον Αύγουστο! Έχω γίνει δεκτός στο international human rights law master programme! Εσύ;

  120. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σας! Καλά να περνάτε!

  121. Καλησπέρα κ’ καλές γιορτές!

    Πρώτα από όλα συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας να δημιουργήσετε αυτό το site.
    Πρόκειται να έρθω τον προσεχή Αύγουστο για σπουδές στο Lund. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει ελληνική κοινότητα σε αυτή την περιοχή κ’ αν ναι, θα ήταν εύκολο να μου στείλετε κάποιο σχετικό link ή στοιχεία επικοινωνίας;

  122. Καλησπέρα Παντελή.
    Ρώτα εκεί που θέλεις να το αγοράσεις. Εκεί θα ρωτήσεις και την τιμή και για τους φόρους. Το βάρος δεν είναι ο κυβισμός.

  123. σε πολυ κα΄λη τιμή(χωρις το ερωτηματικό? από οτι εψαξα λιγο στο ιντερνετ.

  124. Εαν θέλω να αγοράσω κάποιο πως θα μπορω να μάθω πόσο φόρο θα πληρώσω?
    Υπάρχει τρόπος?
    Βρίσκεις για παραδειγμα αυτοκίνητα 8-10ετίας 1400-1600 κ.εκ. σε πολυ καλή τιμή?
    Λέγοντας βάρος τι εννοουν τον κυβισμό?
    Ευχαριστω

  125. Καλησπέρα Παντελή.
    Ο φόρος είναι περίπου 3000 κορώνες τον χρόνο, εξαρτάται αν είναι καινούριας τεχνολογίας (είναι χαμηλότερος ο φόρος) ή παλιάς, εξαρτάται επίσης από το βάρος του αυτοκινήτου κλπ.

  126. Εαν αγοράσεις αυτοκίνητο στην Σουηδία πως είναι το φορολογικό σύστημα εκεί?
    Πληρώνεις φόρο ανάλογα με τα κυβικά κτλ?
    Ευχαριστώ

  127. Jasas ke apo mena.vriskome stin stockholmi mazi me ti gjyneka mou edho kai mia vdomadha alla den exoume vri tipota menume se ena hotel qe ta lefta einai polla parakalo therma opios akoui otidipote as mass pei kati.episis tha ithela na ertho se epafi kai me ergolavous ellines .i doulia mou einai sovatzis alll mboro nakano kai ales doulies.to til.mou einai0700413126.mporite na mou stilete ti diefthinsi tou silogou giia na mporeso apo ekei;efxaristo poli

  128. Καλησπέρα Kate Balsar.
    Το τηλέφωνο είναι 0046498200700.
    Για διαμέρισμα είναι πολύ δύσκολο, εμείς συγκεκριμένα τώρα δεν ξέρουμε αλλά αν είσαι εδώ, θα δούμε αν ακούσουμε ή δούμε κάτι.

  129. Ενα μεγαλο ευχαριστω καλοι μου φιλοι για την απαντηση σας ελπιζω να μην σαςκουρασω με τις επομενες ερωτησεις μου.λοιπον τωρα μια σημαντικηερωτηση πως μπορω να βρω ενα μικρο διαμερισμα και ποιος μπορη να με βοηθειση .κατοπιν θελω να μαθω καποιο τηλεφωνο απο την κρατικη υπηρεσια που μου ειπατε στην απαντηση σας και παλι ενα μεγαλο ευχαριστω για την αγαπη σας και το ενδιαφερον που διχνετε για τους συμπατριωτες σας να ειστε παντα μα παντα καλα!

  130. Καλησπέρα Kate Balsar.
    Δεν μπορούμε να πούμε αν είναι καλύτερα ή χειρότερα. Υπάρχει κάποιο επίδομα αλλά για το ύψος του, που δεν είναι και μεγάλο, θα πρέπει να το δείτε με την κρατική υπηρεσία. Εμείς πάντως κοιτάξαμε μια υποθετική περίπτωση, ότι μένετε μόνος σας σε μια γκαρσονιέρα με 5.000 κορώνες ενοίκιο και ότι η σύνταξη που παίρνετε είναι γύρω στις 3.500 κορώνες χωρίς κανένα εισόδημα, τότε το επίδομα ενοικίου είναι 4.800 κορώνες. Για τα υπόλοιπα επιδόματα θα πρέπει να το κοιτάξουμε.

  131. γεια σας φιλοι μου κι εγω με την σειρα μου θελω να σας παρακαλεσω θερμα αν μπορητε να μου πητε τα ΄εξης παιρνω μια μικρη συνταξη των 350 ευρ. απο την σουηδια εχω και σουηδικη υπηκοοτητα σκεπτομαι να γυρισω στην σουηδια ομως δεν ξερω τι επιδοματα δικαιουμαι ειμαι 65 ετων θα μπορεσω να ζησω εκει αξιοπρεπως? η θα ειναι χειροτερα απο την ελλαδα καθοτι θα πληρωνω ενοικιο εκει στην σουηδια εχω ακουση πως δεινουν bostatsbidrag ειναι αληθεια αυτο? και τι αλλα βοηθειματα μπορω να εχω?ξερετε γιατι σας ρωτω τοσαπολλα? διοτι σκεφτομαι να ταξιδεψω στην σουηδια καιθελω ναξερω τουλαχιστον μερικα πραγματα θα σας ειμαι ευγνωμων εαν μπορεσετε να με βοηθησετε σας ευχομαι καθε καλο με υγεια σας ευχαριστω πολυ!

  132. onomazome kostas kourtidis kai eimai apo hmathia (naousa) kai aythn tin stigmi vriskomai germania (heilebron) se elliniko estiatoreio alla thelo na doulepso se fortigo stin souidia an gnorizete kati steilte mou e-mail stin dieythinsi parakato (kostas.kourtidis76@gmail.com ) eyxaristo

  133. γεια σας ειναι πολυ ευγενικο απο μερους σας να μας δεινετε ολες αυτες τις πληροφοριες σας αξιζουν συγχαρητηρια

  134. Καλημέρα Κοσμά.
    Ότι χρειάζονται και οι άλλοι. Διαβατήριο, την άδεια παραμονής σου στην Ελλάδα και τύχη να βρεις μια δουλειά και κάπου να μείνεις.

  135. Γεια σας! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και εάν θέλετε και μπορείτε να με βοηθήσετε. Είμαι από την αλβανία και ζω στην Ελλάδα από 9 χρόνων δηλαδή 15 χρόνια τώρα και θα ήθελα να έρθω για δουλειά στην Σουηδία. Στην Ελλάδα είμαι και ήμουν πάντα νόμιμος και αυτήν την στιγμή έχω άδεια παραμονής η οποία είναι «επι μακρον διαμενων» που σημαίνει ότι έχω το δικαίωμα να εργαστώ στην Ε.Ε. Η ερώτηση μου είναι ποια διαδικασία και τι έγραφα χρειάζεται για να είμαι απόλυτα νόμιμος και στην Σουηδία. Το mail μου είναι cosmaschasco@hotmail.gr ευχαριστώ πολύ Κοσμας Χασκο

  136. Καλησπέρα Κατερίνα,
    χειριστής σε τι είδους μηχανήματα είναι ο πατέρας σου; Καταλαβαίνεις σουηδικά αν βρούμε μιά τέτοια σελίδα;

  137. Καλησπερα σας θα ηθελα να ρωτησω απο που μπορω να βρω θεση εργασιας για χειριστης μηχανηματων στην σουηδια για τον πατερα μου.Εαν υπαρχει καποια σελιδα η εαν γνωριζεται κατι παρακαλω ενημερωστε με.Ευχαριστω πολυ.

  138. Καλησπέρα Στάθη,
    ναι υπάρχει S:t Georgios, Birger Jarlsgatan 92, 114 20 Stockholm. Tel:00468-612 34 81

  139. Καλησπέρα, ονομάζομαι Στάθης Γεωργόπουλος, θα έρθω στη Στοκχόλμη στις αρχές του Απριλίου και θα ήθελα να μάθω εαν υπάρχει Ελληνική εκκλησία και εαν λειτουργεί.
    Εγκάρδια
    Σ.Γ.

  140. kalhmera sas k pali apo thn thessaloniki.
    telika apofasisa na er8w stokxolmh peri ta mesa martiou k na dokimasw thn tuxh mou na psaxw gia douleia… giati edw eimai sxedon 2xronia anergos k den paei allo….
    opws katalabainete k ta oikonomika mou den einai sthn kaluterh katastash. gia auto 8a sas parakalousa an gnwrizete kapio hotel sxetika f8hno na me enhmerwsete….(osa eida sto indernet oi times einai arketa akribes)
    episis gia douleia psaxnw eite sa proswpiko kouzinas h ka8ariothtas k milaw mono agglika.
    sas euxaristw polu
    to mail mou an mporei kapoios na boh8hsei einai manokost@yahoo.gr

  141. Καλησπέρα!
    Μήπως θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε αν υπάρχουν ιδιωτικα ελληνικά σχολεία τη Σουηδία και ιδιαίτερα στο Γκετεμποργκ?

  142. Καλησπέρα Δημήτρη!
    Δυστυχώς τα πράματα και εδώ έχουν δυσκολέψει κι γιαυρό δεν σου έχουμε στείλει. Τα σουηδικά είναι σχεδόν πλέον απαραίτητα.

  143. kalimera sasasi . legome dimitris tsapis kai moy exate pei otiu tha moy steilete mnm sto mtsapis03@gmail.com gia endiaferon gia tin katastasi tis oikogeneias moy prin poli kairo. ena nai i ena oxi einai diskolo. eyxaristo.

  144. Καλησπέρα Άννα Μαρία!
    Χωρίς την γνώση της γλώσσας είναι δύσκολα τα πράματα. Υπάρχουν κάποιες προοπτικές αλλά θέλει και την γνώση της σουηδικής.

  145. θα πρεπει επισης να αναφερω οτι εγω εχω αριστη γνωση της αγγλικης κ ο συζυγος μου καλη γνωση.ευχαριστω εκ των προτερων

  146. καλημερα απο ελλαδα,ειμαι δασκαλα δημοτικου σχολειου,κ ο αντρας μου οδηγος.λογω των δυσκολων συνθηκων εδω σκεφτομαστε πλεον σοβαρα να φυγουμε στο εξωτερικο.κ ιδιαιτερα τη σουηδια.υπαρχουν προοπτικες απασχολησηςστη χωρα;

  147. Kalispera legome Anestis Mpoulos eimai marggos topothetis epipla kouzinas ntoulapa ipnodomatiou kai baniou.ixa dikomou magazi ala logo krisis eklise.episis exo doulepsi kai os ydravlikos lyga xronja.psaxno kai oti dipote ergasia ipraxi….

    Eyxaristo pwly

  148. Καλησπέρα Γιάννη!
    Κι εδώ τα πράματα σ΄αυτόν τον τομέα δεν είναι καθόλου εύκολα.
    Για πληροφορίες που ζήτησες, κοίτα εδώ. http://www.chamber.se/?id=6137

  149. καλημέρα αξιοτιμοι κύριοι,ονομάζομαι Γιαννης Καραμανώλης είμαι 17 μήνες άνεργος.Δουλευα στην εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” και ήμουν υπεύθυνος παραγωγής στο τμήμα του ψηφιακού μονταζ.θα ήθελα να ξέρω τι ζήτηση υπάρχει στη σουηδία στο τομέα των εκτυπώσεων περιοδικών και εφημερίδων.Επίσης θα ήθελα να μου πειτε πως μπορώ να επενδύσω ένα μικρό κεφάλαιο στη σουηδια-νομικό πλαισιο, φορολογικό πλαίσιο και αγγελίες για μαγαζιά στη σουηδια-για να κάνω μια καινούργια αρχή.

    Γ.Β.Κ

  150. Ondebarbaondebarba καλησπέρα! Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να δώσω εδώ το τηλέφωνο του φροντιστηρίου που παρακολουθώ εγώ μαθήματα. Εγώ το βρήκα μέσω ίντερνετ. Αν θέλεις δώσε μου κάποιo e-mail ώστε να σου δώσω πληροφορίες. Εάν εγκρίνουν οι admins, τότε θα το γράψω εδώ!

  151. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ, ΛΈΓΟΜΑΙ ΤΟΝΙΝ ΗΟΧΗΑ Η ΧΡΗΣΤΌΣ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΌ ΜΟΥ, ΕΊΜΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΊΑ, ΜΌΝΙΜΟΣ ΚΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ ΤΟ 1996 ΚΑΙ ΈΧΩ ΕΞΑΕΤΟΎΣ ΦΟΙΤΗΣΗ. ΕΧΩ ΑΠΟΚΤΉΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΙΘΑΓΈΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΌΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΡΏΝΩ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΉ ΘΗΤΕΊΑ ΜΟΥ ΩΣ ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΊΤΗΣ. ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΨΩ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΊΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΏ ΜΌΝΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΆΞΩ ΤΗΝ ΖΩΉ ΜΟΥ, ΕΊΜΑΙ ΠΟΛΎ ΕΡΓΑΤΙΚΌΣ ΕΧΩ ΚΆΝΕΙ ΣΧΕΔΌΝ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΈΣ Π.Χ ΣΕΡΒΙΤΌΡΟΣ DJ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΌ ΕΛΛΗΝΑΔΙΚΟ ΟΙΚΟΔΌΜΟΣ ΓΥΨΟΣΑΝΊΔΑΣ ΠΛΑΚΌΣΤΡΩΤΗΣ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΉΣ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. ΜΑ ΣΉΜΕΡΟΝ ΉΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΊΑ ΕΠΙΛΟΓΉ ΌΠΩΣ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΌΛΟΙ ΣΑΣ, ΌΛΑ ΜΆΤΑΙΑ ΠΛΈΩΝ.ΚΑΙ ΚΡΊΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΔΙΏΧΝΕΙ ΈΤΣΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΙΣ, ΚΑΙ ΕΜΕΊΣ ΈΧΟΥΜΕ ΌΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΊΣ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΈΝΑ ΜΈΛΛΟΝ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΑΝ ΚΆΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ. ΤΙ ΧΑΡΤΙΆ ΧΡΕΙΆΖΟΜΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΝΑ ΠΆΡΩ ΜΑΖΊ ΜΟΥ, ΈΧΩ ΚΑΙ ΔΊΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΉΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΏΝ ( Β,Γ,ΕΒ,ΕΓ ) & ΚΆΡΤΑ ΨΗΦΙΑΚΟΎ ΤΑΧΟΓΡΆΦΟΥ ΤΎΠΟΥ TR . ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΩ ΑΓΓΛΙΚΆ ΟΎΤΕ ΣΟΥΗΔΙΚΆ ΜΟΝΌ (ΑΛΒΑΝΙΚΆ & ΕΛΛΗΝΙΚΆ ) ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΑΝ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΚΆΤΙ ΣΤΕΊΛΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ IMAIL ( toninhoxha.alb@gmail.com ) ΝΑ ΕΊΣΤΕ ΌΛΟΙ ΚΑΛΆ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ( ΌΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΊΣ )

  152. paidia thelw k egw na rxisw mathimata soudikwn eima thessaloniki giati thelw mellontika na brw duleia souidia!vivian i opoios allos kserei kanena tilefwno i tropo na kanw mathimata souidikwn thessaloniki???Help!

  153. Καλησπέρα pascuall!
    Διάβασε στις Πρακτικές συμβουλές για να δεις τι μπορείς να κάνεις.

  154. Καλησπέρα Γιάννη!
    Η γνώση των σουηδικών είναι σχεδόν απαραίτητη.

  155. eimai apo thesaloniki kai o pateras m einai 51 xronon einai aristos texnitis ksilinon kataskeuon !!!!!! mporei na kanei oti thelete me xilo mporei na brei douleia stn souidia ama dn xerei tn gllosa perimeno apantisi euxaristo

  156. kalispera eimai apo ellada gimnastis !!!! alla s ayto to kolokratos dn iparxei kamia thesi endiaferomai gia douleia souidia kai norbigia oti dipote exei sxesi m douleia akoma kai psaras !!!! mporei kapoios na m boithisei ???

  157. Καλησπέρα Μαρία!
    Κι εμείς αυτό πιστεύουμε ότι αναγνωρίζετε. Θα χρειαστεί να κάνεις αναγνώριση πτυχίου (δες στις πρακτικές συμβουλες).

  158. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΕΙ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ. ΠΑΡ ΟΛ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΩ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ . ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

  159. Καλησπέρα Μαρία.
    Για λιμενικός είναι απίθανο τώρα, μιας και χρειάζεται η σουηδική υπηκοότητα. Για πλοίαρχος, αν ενδιαφέρεται ο άντρας σου, ίσως χρειάζονται αλλά θα πρέπει να απευθυνθεί στις εταιρείες.
    Για σένα, θα ήθελα να μου πεις αν η σχολή σου είναι ΑΕΙ η ΤΕΙ και που έκανες διδασκαλία;

  160. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ( ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΩΣ ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ) . ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ. ΤΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ? ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΧΡΗΣΙΜΗ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ..

  161. καλημερα με λενε παναγοπουλο παναγιωτη και ειμαι 38 ετων.
    σκεφτομαι να ερθω για μονιμα στη σουηδια (στοκχολμη) και οποιαδηποτε πληροφορια θα μου ηταν χρησιμη.
    εδω η δουλεια μου ειναι η κατασκευη επιπλων κουζινας και της γυναικας μου τραπεζικος.
    επισης εχουμε ενα παιδακι 16 μηνων.
    σκεφτομαι να ερθω στο τελος φλεβαρη για μια πρωτη επαφη στη στοκχολμη.
    ακομα και να μου προτεινεται καποιο οικονομικο ξενοδοχειο θα ειναι βοηθεια.
    ευχαριστω πολυ καλη χρονια σε ολους !!!!

  162. καλημερα χρονια πολλα απο αθηνα.
    σκεφτομαι να ερθω με την οικογενεια μου για μονιμα στην στοκχολμη.
    η δουλεια μου στην αθηνα η κατασκευη επιπλων κουζινας-ντουλαπες-πορτες και η γυναικα μου τραπεζικος.
    κουραστηκαμε στην αθηνα και κυριως μας χαλαει το οτι δεν μπορεις να βγεις απο το σπιτι σου!!!!
    δεν μιλαει κανενας μας σουηδικα.
    μονο αγγλικα.
    σκεφτομαι να ερθω τον φεβρουαριο προς τα τελη για μια πρωτη επαφη!!!
    οτιδηποτε πληροφορια θα μου φανει πολυ χρησιμη!!!!
    ακομα και αν ξερετε καποιο οικονομικο ξενοδοχειο να μου προτεινετε!!!
    ευχαριστω παρα πολυ και καλη χρονια να εχουμε.
    παναγοπουλος παναγιωτης.

  163. Καλησπέρα Αθηνά! Αφού έψαξα στην πόλη μας, δε βρήκα κάτι όποτε πηγαίνω στην Θεσσαλονίκη 2 φορές την εβδομάδα… Είναι πολλά τα έξοδα αλλά δεν είχα και άλλη επιλογή… Πληροφοριακά και μόνο σου λέω ότι είναι αρκετοί αυτοί που μαθαίνουν. Αλλά για εκείνους δεν είναι τόσο δύσκολο γιατί δε χρειάζεται να ταξιδεύουν όπως εγώ αφού είναι είναι στην πόλη τους… Οι τιμές είναι 850 ευρώ για κάθε τάξη 2 φορές την εβδομάδα, για 8 μήνες. Υπάρχει και η επιλογή των ιδιαίτερων. Τελειώνεις σε 4 μήνες περίπου αλλά το κόστος είναι 1300 ευρώ.
    Και κάτι που έμαθα πριν λίγες εβδομάδες: Μου είπαν ότι υπάρχει μια καθηγήτρια στη Σιάτιστα. Αλλά έχω ήδη ξεκινήσει από το καλοκαίρι.
    Για περισσότερες πληροφορίες, δεν ξέρω αν μπορούμε να επικοινωνήσουμε από εδώ με κάποιο τρόπο.

  164. Kαλησπέρα και Χρόνια πολλά επίσης από Κοζάνη!
    Παρακολουθώ το site καθημερινά κι έχω γράψει και παλιότερα καθώς βρίσκομαι κι εγώ ακόμη σε αναζήτηση δουλειάς! Δεν έχω φύγει ακόμη γιατι δεν έχω βρει κάτι, αλλά και γιατί κάνω μαθήματα γλώσσας. Όπως τονίζετε είναι απαραίτητο, κι ελπίζω να με βοηθήσει! Έχω πάρει το πρωτο πτυχίο Α2 και το Μάιο αν δεν έχω φυγει, δίνω εξετάσεις για το Β2 το οποίο, για όσους ενδιαφέρονται, είναι ισότιμο του Αγγλικού Lower.

  165. kalispera sas apo kozani.to tonoma mou einai athina kai tou filou mou zisis.theloume na metanasteusoume sthn souhdia gia mia kaluterh kai pio axiopreph zwh.opws gnwrizete ta pragmata sthn ellada pigainoun apo to kako sto xeirotero me apisteuth taxythta.mia xaderfh mou pou zei sth souhdia mas parepepse sto site sas gia na voithithoume.to ptyxeio to diko mou einai komotikhs-aisthitikhs kai douleua xronia se polukatasthma me eidh kalluntikwn.o filos mou einai texnikos purasfaleias.asxoleitai me gomoseis puranixneuseis sunthriseis kai oti exei na kanei me thn purasfaleia.ptyxeio sthn ellada sto epaggelma tou den uparxei.uparxei pistopoihsei iso pou isxyei opws mas eipane se olo ton kosmo.tha mporousate na mas voithisete?sas eyxaristw polu.

  166. Καλημέρα Γιώργο. Θα πρέπει να δώσεις εξετάσεις για τα σουηδικά και να σου αναγνωρίσουν το επίπεδο που έχεις. Θα βρεις πιό εύκολα αλλά ζητάνε συχνά παραπάνω από τα βασικά.

  167. γεια χαρα αν κανω μαθηματα σουηδικων στην ελλαδα και παρω το πρωτο χαρτι με εξετασεις {οτι γνωριζω τα βασικα} θα ισχυει στην σουηδια?θα βρω ποιο ευκολα δουλεια σαν οδηγος?

  168. Καλημέρα Κώστα!
    Τα πανεπιστήμια δεν βοηθούν να βρείς δουλειά. Υπάρχουν μεταπτυχιακά αλλά πρέπει να μπαίνεις στις σελίδες των πανεπιστημίων.

  169. χαιρεται!!!
    ειμαι εδω και 2 μηνες στην Σουηδια!!!
    εχω personal number,δεν εχω δουλεια ομως.
    ενδιαφερομαι για καθε ειδους δουλειας σε οποιαδηποτε σημειο της σουηδιας.
    δεν ξερω σουηδικα (πρωστοπαρων) , αλλα ξερω αγγλικα , το ξερω δεν φτανει .
    οποιαδηποτε βοηθεια που μπορει να δωσει καποιος για να βρω δουλεια εδω , θα του ημουν πολυ ΥΠΌΧΡΕΟΣ!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  170. γεια σας με λενε Νικο ειμαι 24χρονων μολις πηρα το πτυχιο μου πανω στη τεχνολογια τροφιμων και ποτων (Α.Τ.Ε.Ι) γνωριζεται αν υπαρχει τετοια ζητηση στη σουηδια. Ευχαριστω εκ των προταιρων

  171. υπαρχει κατι στη σουηδια για αποφοιτους πολιτικων επιστημων…σκεφτομαι καποιο μεταπτυχιακο στον κλαδο ευρωπαικων σπουδων στο πανεπιστημιο Lund..γενικα τα πανεπιστημια παρεχουν βοηθεια για ευρεση εργασιας?

  172. Καλησπέρα Evelin!
    Για να εργαστείς στα ΙΚΕΑ, χρειάζεσαι απαραίτητα σουηδικά! Για μηχανικός υπάρχουν κάποιες πιθανότητες αλλά η SAAB-SCANIA έχει πολλά προβλήματα, με απολύσεις και πιθανότητα χρεωκοπίας.
    Η προυπηρεσία, δηλαδή τα ένσημα από Ελλάδα ισχύουν, γίνεται στο τέλος συμψηφισμός για την σύνταξη.

  173. ενδιαφέρομαι με την οικογένεια μου να μεταβούμε στην Σουηδία για μόνιμα αφού κάνουμε κάποια μαθήματα ώστε να γνωρίζουμε τα βασικά τουλάχιστον..γνωρίζω ήδη ιταλικά και αγγλικά,θα μπορούσα να εργαστώ στα ικεα εκεί?τι χρειάζεται?ο άντρας μου δουλεύει 10 χρόνια σε αντιπροσωπεία της scania και συνολικά έχει 20 χρόνια εμπειρίας ως μηχανικός σε φορτηγά έχει ελπίδες με τα βασικά σουηδικά ή χρειάζεται περισσότερο?η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αναγνωρίζεται εκεί?τι γίνεται με την προϋπηρεσία που έχει από εδώ όσον αφορά την σύνταξη από το σουηδικό κράτος λαμβάνεται υπόψιν ή όχι?σας ευχαριστώ

  174. Καλησπέρα Χρήστο!
    Ναι θα έβρισκε!
    Το θέμα στέγασης είναι πραγματικά δύσκολο στις μεγάλες πόλεις.

  175. Καλησπέρα, ένας Πολιτικός μηχανικός Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης μέ άριστη γνώση Αγγλικών και καλή γνώση Σουηδικών θα έβρισκε δουλειά στη Σουηδία; Το θέμα της στέγασης είναι όντως τόσο δύσκολο; Δηλαδή υπάρχει έλλειψη σε σπίτια προς ενοικίαση;

  176. eimai 29 eton zo 12 xronia stin ellada eimai omogenis mazei me tin gynaika kai tin kori mou eimai texnitis oikodomos endiaferome ja ergasia stin suidia – vrapi.jani
    «

  177. Γεια σας!!!Με λενε Παναγιωτη Αθανασοπουλο ειμαι 18 χρονων και εχω πτυχιο Ηλεκτρολογιας,επειδη τα πραγματα ειναι δυσκολα στην Ελλαδα ειδικα για τους νεους,ζητω ενα καλητερο μελλον.Πως γινετε να εργαστω στην Σουηδια?Και τι χρειαζετε να κανω για να ερθω?Χρειαζομαι απαντηση γιατι ειναι πολυ δυσκολα για μενα εδω…Ευχαριστω!!!!

  178. Καλησπέρα Γιώργο.
    Ναι υπάρχουν δουλειές για οδηγούς φορτηγού και ισχύει το δίπλωμα κι εδώ αλλά χρειάζονται σουηδικά απαραιτήτως.

  179. για σας ειμαι 45 ετων πρωην οδηγος φορτηγου. εχει εκει δουλειες? το επαγγελματικο μου διπλωμα οδηγησης ισχυει? πρεπει να ξερω την γλωσσα? ευχαριστω. ΓΙΩΡΓΟΣ

  180. Είμαι από Αθήνα και σκέφτομαι να εγαστώ στην Σουηδία ως τεχνικος συντήρησης καυστήρων κεντρικής θέρμανσης (πολυκατοικίες) και ατομικής θέρμανσης (μονοκατοικίες). Επίσης μπορώ να κάνω τα ηλεκτρολογικά στο λεβητοστάσιο. Έχω τελειώσει το τεχνικό λύκειο ως ηλεκτρολόγος εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και μπορώ να κάνω τα ηλεκτρολογικά στο λεβητοστάσιο. Έχω τελειώσει το Δημόσιο ΙΕΚ ως τεχνικός αερίων καυσίμων. Επίσης έχω τις άδειες του πετρελαίου ως εγκαταστάτης και συντηρητής καυστήρων πετρελαίου και εμπειρία καθώς και την άδεια του φυσικού αερίου ως τεχνικός αερίων καυσίμων ως συντηρητής. Δεν γνωρίζω την Σουηδική γλώσσα, γνωρίζω αγγλικά. Μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω αντίστοιχη εργασία καθως και μόνιμη κατοικία? Παρακαλώ πολύ στείλτε μου απάντησή σας στο email μου.
    Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας,
    Με εκτίμηση,
    Θάνος.

  181. Καλησπέρα Σοφία!
    Όχι δεν υπάρχουν ελληνικά ιδιωτικά σχολεία.

  182. Καλησπέρα σας, είμαι πτυχιούχος του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης και ψάχνω για δουλειά σε ελληνικά ιδιωτικά σχολεία της Στοκχόλμης. Γνωρίζετε αν υπάρχουν ελληνικά ιδιωτικά δημοτικά σχολεία στην πόλη? ή γενικά αν θα μπορούσα να εργαστώ με κάτι σχετικό με τα παιδια? ακόμα και babysitter.

  183. και εγω στραβαδι ειμαι μενω 3 εβδομαδες εδω και ψαχνω για εργασια καθε πολη εχει γραφειο ενημερωσεως κοινου με χαρτες ακομα και αυτους που ενοικιαζουν τους περνεις τηλεφωνο

  184. Καλησπέρα.

    Σε είκοσι ημέρες μετακομίζω στη Στοκχόλμη μόνιμα λόγω εύρεσης εργασίας. Για τώρα υπάρχει μέρος να μείνω σε χώρο που νοικιάζει η Εταιρεία για μικρό χρονικό διάστημα. Στην συνέχεια θα πρέπει να βρω κάποιο διαμέρισμα να μείνω και παρόλο που έχω ψάξει σε site δεν μπόρεσα να βρω κάτι είτε λόγω γλώσσας (σουηδικά) είτε λόγω έλλειψης φωτό. Με ενδιαφέρει η περιοχή Uppsala. Έχετε να προτείνετε κάτι ή κάποιον στον οποίο να απευθυνθώ ?

    Ευχαριστώ εκ τω προτέρων

  185. Καλή σας ημέρα ….
    Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστώ θερμά μόνο και μόνο που υπάρχετε ,,,,θα ήθελα και εγώ όπως και πολλοί άλλοι την βοήθεια σας . Με λίγα λόγια είμαστε ένα ζευγάρι 29 ετών και οι δυο. Ο άντρας μου είναι προγραμματιστής και εγώ νοσηλεύτρια. Πληροφοριακά αυτό , ενδιαφερόμαστε να μεταναστεύσουμε σε μια ευημερεί οικονομικά κοινωνία …και γι’ αυτό το λόγο θα θέλαμε πληροφορίες όσον αφορά την οικονομική κατάσταση εκεί και ποιες οι δυνατότητες μετανάστευσης. Ποιά είναι τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε …εάν γνωρίζεται κάποια site που μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες ,εάν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας εκεί, και όχι αποκλειστικά στην ειδικότητα μας. Είμαστε ανοιχτή σε οποιαδήποτε πρόσφορα εργασίας, επίσης υπάρχει και η δυνατότητα εκ μέρους μας όσον αφορά την επιχειρηματική δράση μας εκεί, όποτε οποιαδήποτε πληροφορία όσον αφορά την αγορά ή συνιδιοκτησία κάποια επικερδούς επιχειρήσεις εκεί ή και την ανάπτυξη κάποιας νέας επιχειρήσεις. Είμαστε ανοιχτή στο να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόσφορα η πρόταση υπάρχει.

    Σας ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο που διαθέσατε είναι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρινίσει –πληροφορία.

  186. Καλημερα!
    Ενδιαφερομαι για εργασια στη Σουηδια και μονιμη διαμονη. Η συζυγος μου ειναι γιατρος. Βρισκετε σε διαδικασια αποκτησης ειδικοτητας και εγω καθηγητης φυσικης αγωγης με μεταπτυχιακο. Εχουμε ενα κοριτσακι .
    Ελπιζουμε στη βοηθεια σας.
    Ευχαριστω !!!

  187. geia sas…:) se 3 mhnes skopeuw na metakomisw sthn souidia mporeite sas parakalw na mou peite ti xreiazomai gia na parw thn adeia diamonhs sthn souidia… ??? xreiazete na exw brei prwta doulei h oxi..? sas parakalw na mou apanthsete giati akouw polla k exw mperdeuth…. euxaristw polu…. 🙂

  188. Γεια σας.Είμαι μαθηματικός κ ψάχνω δουλειά στη Σουηδία.Θα με ενδιέφερε κάτι πάνω στο αντικείμενό μου ή μια δουλειά που θα με βοηθήσει στην αρχή…
    Οποιαδήποτε πληροφορία είναι πολύτιμη…
    Ευχαριστώ!!!

  189. Υπάρχει άλλο ένα. Κοιτάξτε αριστέρα στην σελίδα…στους συνδέσμους!

  190. geia sas, eimai nhpiagwgos kai skopevw na metakomoisw sth souhsia se ena mhna peripou…psaxnw ellhnoglwssa idiwtika nipiagwgeia…mporeite sas parakalw na me voithisete?gnwrizw mono ena sth stokxolmh to melissaki…..

  191. ναμαι και παλι μου στειλατε απαντηση στο μαιλ αλλα εκεινο ειναι συνδεμενο με το φεις μπουκ και ετσι δεν το ειδα.και εκτος αυτου δε ξερω και πως να το χειριστω.τελος παντων η ερωτηση μου αυτη τη φορα ειναι πως μου ειπανε πως στην ουψαλα ειναι ισως καλυτερα για εμας ομως υπαρχουν ελληνικα σχολεια?

  192. Geia sas..Molis egkatastithika stin souidia…menw stin perioxi Ruda sto Hogsby..eimai 20 xronwn kai psaxnw gia douleia…Soudika dn gnwrizw distixws alla exw arxisei idi ta mathimata gia tous metanastes stin souidia..Ean kapoios mporei na voithisei sto thema evresis douleias tha itane poli euxaristo..

  193. Gia sas. Psiahno ellinika estiatoria stin Souidia. Parakalo voithiste me na epikinoniso mazi tous. Evharisto.

  194. δουλεια αμεσα οπουδηποτε στην σουιδια αλλα επειδη αργοτερα θα ακολουθησει και η οικογενεια θελουμε να ειμαστε μαζι με αλλους ελληνες,ελληνικα σχολεια,κ.τ.λ.αντρας37ετων ηλεκτρολογος.παιδια11κοριτσικαι 9αγορι.οποιαδηποτε πληροφορια η απλα ενημερωση μας ειναι απαραιτητη ευχαριστω.

  195. poso δυσκολο ειναι να φυγει καποιος για σουηδια οικογενειακος και αν το κανει υπαρχουν ανθρωποι που θα τον βοηθεισουν?και για τα παιδια?μπορουν να προσαρμοστουν ευκολα?και για να γινω πιο συγκεκριμενη ο αντρας μου ειναι 37 ετων ηλεκτρολογοςκαι επειδη εδω ειμαστε πολυπολυ δυσκολα ψαχνουμε μια τετοια λυση.και γιαυτο ρωταω αν μπορει καποιος να μου πει καποια πραγματα και αν επειδη το παιδι τελειωνει το δημοτικο μπορει να φυγει πρωτα ο αντρας μου και εμεις αργοτερα.ηλικιες των παιδιων ειναι 11.κοριτσι και 9αγορι.οποια απαντηση στα ερωτηματα μου ειναι ευπροσδεκτη ευχαριστω.

  196. Γνωρίζω αρχαία Ελληνικά απταίστος, όσων αφορά των Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη απαγγέλω όλα τα διασωθέντα τους κείμενα από μνήμης. Μπορώ να στέλνω SMS ,EMAIL, ή να ομιλώ την αρχαία αττική διάλεκτο ώς να ήταν μητρική μου γλώσσα.Δεν γνωρίζω Αγγλικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.Το email μου είναι: athina.dios@gmail.com μπορώ να απαντώ στα εμειλ σας στην αρχαία αττική διάλεκτο.Για όσους θέλουν να βοηθηθούν περισότερο περί της χρήσης αρχαίας Ελληνικής γλώσσης μπορούν να μπούν εδώ: ellinikoslogos.gr περιμένω τα email σας

  197. kalispera eimai mageiras k psaxnw gia douleia alla se ellhniko estiatorio epeidh den kserw agglika mhpws exete kati na m proteinete????

  198. kalhspera eimai mageiras k psaxnw gia douleia alla 8elw se ellhnika estiatoria epeidh den kserw agglika exet kati na m proteinete???

  199. 1. Klara Västra Kyrkogata 13,
    Stockholms city (servicekontor)
    Ώρες λειτουργίας:

    Öppettider
    Måndag (Δευτέρα) 09:00-17:00
    Tisdag – fredag (Τρίτη-Παρασκευή) 09:00-15:00

    2. http://www.stockholm.se/OmStockholm/Stadshuset/Guidade-visningar/Praktisk-information/#listrad_Kommunikationer

    3. http://www.kalimera.nu/grekland/taverna/restaurang_stockholm.html

    4. Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλες ιστοσελίδες να σας δώσουμε. Το ζήτημα της κατοικίας είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα.

  200. kalispera se olous briskomai sthn souidia sigekrimena sthn stokxolmi
    thelw mia mikri boithia sxetika me kapoia pragmata
    1on thn odo sthn opoia brisketai h eforia
    2on thn odo sthn opoia briskete to dimarxeio
    3on kapoio elliniko estiatorio
    4on kati kapou na psakso gia katikia ektos apo ta site pou exete !
    auta euxaristw ..

  201. Καλημέρα. Είναι υποκειμενικό (εξαρτάται από το αν ξέρετε και άλλες γλώσσες, αν έχετε σπουδάσει προηγούμενα κλπ). Πάντως γύρω στους 6 μήνες με έναν χρόνο τα βασικά και γύρω στον 1-2 χρόνια για σουηδικά επίπεδου Λυκείου.

  202. geia sas endiaferomai na spoudasw sth souhdia alla prwta prepei na mathw th glwssa..Einai eukolo na mou peite poso xrono diarkei h ekmathisi ths souhdikis glwssas sth souhdia?

  203. kalispera sas eimai geoponos kai thelo na ertho souidia gia douleia otidipote. iparxoun douleies pano se trofima? i ginaika mou einai kathigitria agglikon. mporei na didaxei ekei?

  204. geia sas.eimai 36 xronon kai 8elo na ergasto sti soyidia.se estiatorio h se sinergio ka8arismoy.an mporite na me βoi8isete.sas eyxaristo.

  205. Εχω σπουδασει πολιτικος μηχανικος ΤΕ και αναζητω οποιαδηποτε εργασια στην Σουηδια.

  206. Stora ELPIS
    Tel: 0046858350369
    Είναι κάτι Έλληνες που κάνουν μεταφορές Σουηδία – Ελλάδα και αντίστροφα.

  207. ο γυιος μου εγινε δεκτος σε προγραμμα μεταπτυχικων σπουδων στη στοκχολμη. θα ηθελα να μου πείτε μεταφορικες εταιριες απο αθηνα για την μεταφορα προσωπικων ειδών (η/υ, βιβλια κλπ)
    ευχαριστω πολη

  208. Κοιτάξτε στις Πρακτικές συμβουλές. Υπάρχει ένας κατάλογος με εστιατόρια.

  209. Παιδια βοηθεια σας παρακαλω…
    Η μητερα μου ψαχνει για δουλεια στο εξωτερικο και κυριως σουηδια…
    Για οτι εστιατορεια και ληπα εχετε θα ημουν ευγνομων να μας βοηθησετε…ΕΙναι επιγον γιατι ειναι ανεργη εδω και πολλυ καιρό και δεν βρίσκει τπτ εδω…Οποτε για ελληνικα εστιατορια στην σουηδια εχω ακουσει οτι υπαρχουν πολλα..Να ειστε καλα για την βοηθηα σας….

  210. Καλημέρα σας Ελληνές μου

    Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα αυτήν την τόσο ζεστή ιστοσελίδα.
    Απλά όταν είδα οτι οι Ελληνες ειναι παντού … δάκρυσα ….
    Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τούς Ελληνες του Εξωτερικού που μας κάνετε να αισθανόμαστε πιό Ελληνες !!
    Να ενδιαφέρεστε για τους Ελληνες ….. τι άλλο να πώ μιά εικόνα 1000 λέξεις ….
    Ελληνικές ατόφιες
    Που ζεσταίνουν την καρδιά μας .
    ΕΥΓΕ !

    Γιώργος
    Αθήνα

  211. Καλημέρα σε όλους …
    Ειμαι 44 ετών ενδιαφέρομαι να εργαστώ στην Σουηδία έχω πείρα στους υπολογιστές(winxp-mac osx), στις μεταφορές (service provider-sales), αεροπορικό κλάδο(cargo-gateway supervisor) μικρές επιχειρήσεις οπως (παιδ.σταθμοί-τροφοδοσίες τροφίμων), κατέχω άδεια οδηγήσεως A-B-C-D (απο μικρό αυτοκίνητο- Φορτηγό B και C αλλά και άδεια λεωφορείου) είμαι οργανωτικός και πρωτοποριακός στις ιδέες και εξεύρευση λύσεων στην εκάστοτε εργασία μου, υπάρχουν συστατικές επιστολές απο τις εταιρείες που έχω συν-εργαστεί λόγω του ότι δεν γνωρίζω την Σουηδική γλώσσα αλλά καλά Αγγλικά ενδιαφέρομαι για αρχή να εργαστώ σε Ελληνική Εταιρεία καθαρισμού, σε Ελληνικό εστιατόριο σαν βοηθός κουζίνας ,οποιαδήποτε άλλη πρόταση σύμφωνα με την πείρα μου σε άλλο επίπεδο δεκτή κατόπιν συννενοήσεως ενδιαφέρομαι για πιό συγκεκριμένα για την περιοχή Ουπσάλα και Στοκχόλμη.
    Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας …

    Γιωργος Ζ
    απο την ηλιόλουστη Αθήνα -Ελλάδα

  212. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας.
    Τον Αύγουστο θα μετακομίσω με την συζυγό μου στο Goteborg λόγω του ότι θα παρακολουθήσω ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο CHALMERS Tekniska Högskola. Αναζητώ διαμέρισμα – κατοικία για παραμονή τουλάχιστον 2 ετών που είναι και η διάρκεια των σπουδών. Κάθε βοήθεια ή υποδείξεις – οδηγίες είναι ευπρόσδεκτες.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  213. Καλησπέρα σε όλο τον ελληνισμό .
    Επικοινωνώ από το Βόλο – Μαγνησίας και κατασκευάζω ένα Παραθαλάσσιο Παραδοσιακό Πέτρινο Συγκρότημα. θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να βρω Έλληνες μεσίτες ακινήτων για να το προωθήσω .
    Ολοκληρώνοντας το δεσμεύομαι να φιλοξενώ τα μέλη του συλλόγου που αγωνίζονται για τον ελληνικό πολιτισμό.

  214. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!!!
    Ο άντρας μου είναι εκπαιδευτικός (μαθηματικός με εμπειρία σε GCE A level). Ενδιαφέρεται να διδάσκει σε Αγγλόφωνο κολλέγιο ή σχολείο.
    Εαν είναι εύκολο να μας βοηθήσετε για την ανεύρεση εργασία στο αντικείμενο αυτό (που αλλού θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε).
    Ευχαριστώ πολύ.

  215. Γεια σας!
    Είμαι πτυχιούχος Ιατρικής Αθήνας. Σε λίγο τελειώνω το αγροτικό.. και μετά το χάος! Θέλω να κάνω ειδικότητα στη Σουηδία γιατί στην Ελλάδα θα περιμένω 10 χρόνια! Έχω διαβάσει ατελείωτες ώρες, έχω πάρει πτυχία αγγλικών, γαλλικών, αριστεία, βραβεύσεις… και τελικά; Επειδή δεν έχω καμία πληροφορία για τις ειδικότητες στη Σουηδία μπορώ να δουλέψω στην αρχή σε κάποιο νοσοκομείο μέχρι να ξεκινήσω την ειδικότητα, αρκεί να βρω ένα σπίτι να μείνω… Κάθε πληροφορία και βοήθεια είναι πολύ σημαντική για μένα.. Ευχαριστώ!
    Το e-mail μου είναι enio1000@yahoo.gr.

  216. Αγαπητοί μου φίλοι,
    είμαι τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός.Είμαι παντρεμένος και η δουλειά μου όσο πάει ,πάει απο το κακό στο χειρότερο.Η σύζυγός μου είναι κομμώτρια και ετών 29 ενώ εγώ είμαι 33.Είμαστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να εργαστούμε στο εξωτερικό.Παρακαλώ πολύ αν κάποιος εκεί μπορεί να μεσολαβήσει θα το εκτιμήσουμε πολύ.
    με εκτίμηση

  217. ζηταο οτι διποτε στιν σουιδια οπιοσ με βουθισυ για μια δουλια στιν σουιδια μονω σε ελλινα γιατι δεν ξερω καθολου σουιδικα.ειμαι απο αλβανια οικογενιαρχεισ με 2 παιδια ζω θεσσαλλονικη… το a mail an2010_gr@hotmail.com

  218. Δες στις πρακτικές συμβουλές, στην κορυφή του ιστολογίου. Εκεί υπάρχει και μια λίστα με εστιατόρια.

  219. ΕΔΩ ΚΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΣΤΟ SAGENGATAN.TA PERSONAL NUMBER ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΩΡΑ ΚΑΝΩ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ STENDA. ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOTELS…RESTAURANT….ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ.. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ EMAIL ΣΤΟ eymorfiagr@hotmail.com. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

  220. kalispera se olous. onomazome andreas stayroydis eimai 30 xronon.pantremenos me 1 koritsaki 4 xronon. i idikotitamou einai texnitis maragos sta epipla kouzinas.ixa 7 xronia ergastirio epiplon stin thesaloniki oi dolia stin arxei pigene poli kala omos me ton kero ta pragmata arxisan na diskoleboun poli ston epagelmatiko xoro stin ellada. kai anagastika na kliso to ergastirio protou xreotho perisotero. eimai tora 7 mines anergos xoris doulia kai ta pragmata pigenoun apo to kako sto xirotero se olous tous kladous edo stin elada.skeftome na figo ejoteriko gia ena kenourio jekinima.opios endiaferete ke theli na me boithisi mpori na epikinonisi mazimou sto ti lefono 6940612480 efxaristo

  221. καλημερα ειμαι 30 χρονων εχω ενα παιδακι 1 χρονου ενδιαφερομαι να μεταναστευσω με το συζυγο 34 χρονων μονιμα στην σουηδια με σκοπο μια καλυτερη διαβιωση εργαζομαι σε φαρμακευτικη εταιρια στα logistics και η γυναικα καθηγητρια αισθητικης και ακρων αν υπαρχει κατι στον κλαδο μας η καποιο ελληνικο εστιατοριο για αρχη μεχρι να μαθουμε τη γλωσσα παρακαλω ενημερωστε με

  222. γεια! σεολους σαςθα ηθελα κι εγω να συμετασχω σε ευρεση εργασιας .
    ειμαι ξυλουργος και αναγκαστηκα να κλεισω το 16 ετων λειτουργιας ξυλουργειο λογο χρεων στο τεβε,κ’εφορια γιατι δεν ειχα δουλεια για πολλη μεγαλο χρονικο
    διαστημα και λογο των 54 ετων της ηλικιας μου δεν μπορω να βρω δουλεια εδω και πολλους μηνες απευθυνομαι σε ολους σας για δουλεια εκτος ελλαδος
    ειμαι πολυ εργατικος ακομα!! και πολυ εμπειρος τεχνιτης!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  223. ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

    ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ σε νεους που ενδιαφερονται να σπουδασουν. Εγραφα μια ωρα τι χρειαζετε και τελικα εκανα μια χαζομαρα και σβηστηκαν. βαριεμαι να ξαναγραφω. Σπουδαζω στο πολυτεχνειο της LUND dipla apo Malmö και μενω εδw τα τελευτεα 2,5 χρονια. ειμαι απο θεσσαλονικη. αν θελει κανεις ας μου στειλει e-mail . δεν απανταω σε ατομα που ενδιαφερονται για δουλεια διαμονη και λοιπα γιατι απλα ΔΕΝ γνωριζω. email : chric.chrisochoou@live.se

  224. ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

    ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ σε νεους που ενδιαφερονται να σπουδασουν. Εγραφα μια ωρα τι χρειαζετε και τελικα εκανα μια μαλακια και σβηστηκαν. βαριεμαι να ξαναγραφω. Σπουδαζω στο πολυτεχνειο της LUND dipla apo Malmö και μενω εδw τα τελευτεα 2,5 χρονια. ειμαι απο θεσσαλονικη. αν θελει κανεις ας μου στειλει e-mail . δεν απανταω σε ατομα που ενδιαφερονται για δουλεια διαμονη και λοιπα γιατι απλα ΔΕΝ γνωριζω. email : chric.chrisochoou@live.se

  225. Γεια σας ειμαι μηχανικος αυτοκινητων (φορτηγων και μηχανηματων) με προυπηρεσια ανω των δεκα πεντε χρονων και ενδιαφερομαι να εργαστω εκτος ελλαδος ειμαι 44 χρονων παντρεμενος με δυο παιδια αν υπαρχει καποιος που μπορει να βοηθηση ευχαριστω.

  226. eime chef 20 eti embiria kai thello na metanastefso mazi me oik.mou stin suidia xreazete kapio estiatorio chef na mou dosi doulia esto gia arxi kai meta exei o theos?

  227. καλημερα ειμαι 28 χρονων εχω ενα παιδακι 3 χρονων ενδιαφερομαι να μεταναστευσω με το συζυγο 32 χρονων μονιμα στην σουηδια με σκοπο μια καλυτερη διαβιωση εχουμε τελειωσει και η 2 σχολη τουριστικων επαγγελματων και εχουμε αρκετη προυπηρεσια σε εστιατορια και ξενοδοχεια αν υπαρχει καποιο ελληνικο εστιατοριο για αρχη μεχρι να μαθουμε τη γλωσσα που να ζηταει μαγειρεσ παρακαλω ενημερωστε με

  228. γεια σας….ειμαι 28 χρονων και θα ηθελα να εργαστω στη Σουηδια…Σας παρακαλω βρειτε μου μια δουλειααααααα

  229. ΚΑΛΙΣΠΕΡΑ ΣΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΟΤΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟ ΚΑΙ ΕΓΟ ΝΑ ΦΙΓΟ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΟΣΤΗ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑ ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΕΜΠΙΡΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣ ΕΠΙΠΛΟΝ ΚΟΥΖΗΝΑΣ ΕΧΟ ΖΗΣΙ ΑΠΟ 1990 ΕΩΣ ΤΟ 1999 ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΣΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΑΤΟΚΙΡΙΑΚΑ ΣΑΙ ΕΛΛΙΝΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΜΑΖΗ ΜΕ ΓΙΝΕΚΑΜΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΕ ΟΠΙΑ ΔΙΠΟΤΕ ΤΙΜΙΑ ΑΛΙ ΔΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΖΗΤΑΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΕΙΘΙΣΕΤΑΙ ΣΑΣ ΟΙΚΕΤΑΙΒΟ ΣΟΣΤΕΜΑΣ ΝΙΚΟΣ ΕΤΩΝ 49 ΧΡΗΣΤΗΝΑ ΕΤΟΝ 37 ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΝΑ ΕΤΩΝ 14 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΙ ΑΓΟΝΙΑ ΝΕΑΣΑΣ ΜΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΛ. 210 2443458 ΚΙΝ. 6932512150

  230. Γειά σας,
    Τον επόμενο μήνα ετοιμάζω μία εκδρομή με Έλληνες στη Σουηδία-Νορβηγία και ψάχνω έναν Ελληνόφωνο ξεναγό στη Στοκχόλμη και το Όσλο . Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ?
    Ευχαριστώ
    Κωνσταντίνος Κάνιστρας
    Πάτρα

  231. Kλημέρα σας ονομάζομαι Δημήτριος Τσούδης,είμαι 42 ετών έγγαμος με παιδί 13 μηνών, πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η σύζυγός μου είναι πτυχιούχος ξεναγός στην Ελληνική και Αγκλική γλώσσα.
    Ενδιαφέρόμαστε να μεταναστεύσουμε στη Σουηδία.
    Παρακαλώ πολύ θα ήθελα να με πληροφορήσετε ποα είνα η διαδικασία η οποία πρέπει να ακολουθήσουμε
    (έγγραφα,αιτήσεις,εύρεση εργασίας των επαγγελμάτων, μας κλπ) ώστε να ξεκινήσουμε να μεταβούμε στη Σουηδία.

    Ευχαριστώ πολύ
    Δημήτριος Τσούδης

  232. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ! ! ! ! !
    ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ.
    ΑΝΑΖΗΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΟΥ BASKETBALL ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΕΔΕΥΤΗΡΙΟ, BASKETBALL CLUB ΣE ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ ΧΩΡΑ.
    ΣΑΣ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕ E/MAIL ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ.

  233. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ,ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥ ΕΔΩ Κ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ. ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΟΥ? ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΟΠΟΙΣΔΗΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ?

  234. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΣ ΣΑΣ
    Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ( ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΦΑΑ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ (ΕΙΔΗΚΟΤΗΤΑ ΒΟΛΛΕΥ). ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ?
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  235. Καλησπέρα σε ολους τους Έλληνες!!
    Ειμαι αποφοιτος Ιατρικης και ενδιαφερομαι να ειδικευθω στη Σουηδια.Τον μαιο ερχομαι στο Goteborg για να παρακολουθησω μαθηματα σουηδικων στο folkuniversitet.Ψαχνω εδω και καιρο να βρω στεγη,αλλα δυστυχως χωρις αποτελεσμα.Θα με βοηθουσατε παρα πολυ εαν γνωριζετε καποιο διαθεσιμο διαμερισμα η εαν ενδιαφερεται καποιος για συγκατοικηση.Επισης,ακομη και μια θεση εργασιας θα βοηθουσε.
    Οποιαδηποτε πληροφορια ειναι πολυτιμη,καθως δεν εχω κανεναν γνωστο στη Σουηδια.

    Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

  236. Καλήμέρα σας ellinesstinsouidia !

    Θα ήθελα να πάρω κάποιες πληροφορίες για τη Σουηδία.
    Έτσι: Το όνομά μου είναι Όλεγκ Μιχαιληδης, είμαι 32 ετών, παντρεμένος, έχει μια κόρη οκτώ ετών, ζουμε στην πόλη της Λάρισας. Θα ήθελα να προχωρήσουμε για να ζουμε και να εργαζουμε στη Σουηδία. Τα έργα δεν φοβαμαι κανένα, αφού μετακόμισε στην Ελλάδα το 2002 από τη Ρωσική Ομοσπονδία, όπως ο εγγονός πολιτικού πρόσφυγα, και όλα αυτά τα χρόνια (από το 2002) εργάστηκα σε εργοτάξια, στα πλύντιρια και ούτω καθεξής. Αλλά από την παιδική ηλικία ως αυτοδίδακτος γνωρίζω καλά υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, τα αυτοκίνητα (επισκευή, εγκατάσταση, επαναπρογραμματισμό, κ.λπ.). Αλλά προφανώς κακό ότι η γνώση μου δεν επιβεβαιώνεται από κανένα πτυχιο 😦

    Οι γλωσσικές δεξιότητες:
    1) Ρωσίκα (άριστα)
    2) Ελληνικά (ανάγνωση – πολύ καλή, ομιλία – καλη, γραφή – είναι η πολυπλοκότητα)
    3) Αγγλικά (ανάγνωση, κατανόηση, μετάφραση – κυρίως τεχνικά Αγγλικά (υπολογιστές, αυτοκίνητα), η συνομιλία – Κοινή Φράσεις
    4) Σουηδικά – πλήρης μηδέν

    Η γυναίκα μου είναι ρωσσιδα, με αδια μονιμης διαμονης μελους οικογενειας πολιτη της ενωσης, πτυχιουχος ΕΠΑΣ (κομμωτρια, make-up artist).
    Οι γλωσσικές δεξιότητες:
    1) Ρωσίκα (άριστα)
    2) Ελληνικά (ανάγνωση, ομιλία, γραφή – πολύ καλή)
    3) Αγγλικά (ανάγνωση, κατανόηση – κακή, συνομιλία – «μηδέν»)
    4) Σουηδικά – πλήρης μηδέν
    Θα ήθελα να ξέρω απο τι θα πρέπει να αρχίζω πριν ναρθω στη Σουηδία (τα έγγραφα, κλπ) και τι να κάνουμε, και πως, όταν η οικογένειά μου και εγω θα φτάσουμε στη Σουηδία;

  237. ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΣΤΕΓΩΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ Η
    ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΛΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΝΕ ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΕΡΑΣΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΤΗΚΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗΣ -ΚΑΤΑΣΕΥΑΖΩ ΣΤΕΓΕΣ.

Σχολιάστε